Автор Тема: Санскрит пішов від руської мови  (Прочитано 6156 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline server error

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
Re: Санскрит произошел от русского языка.
« Reply #30 : Серпня 11, 2014, 11:09:16 11:09 »
Тут  ще питання про  Олександра Македонського   -  Хотів  через Україну  на Індію піти   
 прийшов -  то ми  йому писок побили
Але він впертий хлопець був , то  він  пішов  через  гори  Турцію Афганістан  - короче горами аж до Індії  - тупий мабудь був ...
От  так  і в ті часи  мали  порядок в світі наводити  і не пускати  завойовників  з Європи в Азію  і з Азії в Європу 
така наша є доля ....

Я вже раз надцять бачив один документальний фільм,
як Македонський до Індії добирався через Чорне, Азовське моря, річками до Каспійського моря... і все в обхід гір,
там в контексті того, що міста заснування яких приписували йому насправді і снували там до нього, а він просто їх завоював,
от про розгром армії Македонського українськими військами нічого не було :smilie2:
а шкода, поряд з санскритом і арійцями це виглядало б епічно  :upa

Ну ти би хотів щоб всі писали  що то була Україна -  не називали  цю територію Україною  тоді  нас називали по різному  - наприклад скіфами
Скіфо-македонська війна
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BA%D1%96%D1%84%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D1%96%D0%B9%D0%BD%D0%B0

Битва під Ольвією — 331 до н. е. македонський полководець Зопіріон здійснив похід на землі скіфів, під час якого намагався захопити грецьку колонію Ольвію, але всі спроби штурму та облога закінчились невдачею, після чого до Ольвії підійшло військо союзників ольвіополітів — скіфів та відбулась битва між скіфами та македонянами, яка закінчилась тотальною поразкою та повним знищенням скіфами 30-титисячного війська македонян та загибеллю Зопіріона.
А побігав горами він досить сильно

« Останнє редагування: Серпня 11, 2014, 11:12:21 11:12 від server error »
І після цього, що ви тут прочитали, мені забороняють порпатись в носі !?

Offline server error

• Hero Member
« Reply #31 : Серпня 11, 2014, 11:18:44 11:18 »
Якщо вам трохи дивно згадки  про якусь Ольвію  перекладаю

біля с. Парутиного Очаківського району Миколаївської області.

https://www.google.com.ua/maps/place/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B5,+%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%97%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C/@46.7019503,31.9863778,11z/data=!4m2!3m1!1s0x40c6802ae1c1320f:0x8bc5c4ed908256fc

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #32 : Серпня 11, 2014, 11:20:26 11:20 »
Ну ти би хотів щоб всі писали  що то була Україна -  не називали  цю територію Україною  тоді  нас називали по різному  - наприклад скіфами

то не нас називали скіфами, а скіфів називали скіфами,
перебування на одній і тій ж території в різний час ще не підстава для ототожнення 

Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline server error

• Hero Member
« Reply #33 : Серпня 11, 2014, 11:38:24 11:38 »

то не нас називали скіфами, а скіфів називали скіфами,
перебування на одній і тій ж території в різний час ще не підстава для ототожнення

Коли Геротот  бігав по Україні  то йому розказували легенду походження  скіфів

Короче -  Геракл  трахнув Єхидну  і в них родилося 3 синів   один з цих синів  був Скіф   від якого пішли  Скіфи .
А трахнув він її  десь на березі Дніпра ...

ну або більш культурно (для дітей )

Вот такая симпатишная девушка жила когда-то на просторах Украины. А может и сейчас живет - не знаю.

Геродот называет ее μιξοπάρθενόν τινα ἔχιδναν διφυέα и сообщает, что было у нее от Геракла три сына - Агафирс, Гелон и Скиф. Младшенький стал родоначальником понятно кого, а старших мама выгнала из Украины, потому как не справились с хитромудрым заданием Геракла-папы, да и кормить лишние рты... Тем более,что папа бросил женщину с тремя детьми, оставив на долгую память только отпечатки своих ног (Геродот описывает их в 82 главе Мельпомены, а созерцать оные можно еще и сегодня - у Бакоты, недалеко от Каменца-Подольского, на берегу Днестра), и был таков.

Вот такая вот хистория.

P.S.-1. Девушку нарисовал (с) Julien Leray.

« Останнє редагування: Серпня 11, 2014, 11:55:06 11:55 від server error »

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #34 : Серпня 11, 2014, 12:43:25 12:43 »
Коли Геротот  бігав по Україні  то йому розказували легенду походження  скіфів
Короче -  Геракл  трахнув Єхидну  і в них родилося 3 синів   один з цих синів  був Скіф   від якого пішли  Скіфи .
А трахнув він її  десь на березі Дніпра ...
ну або більш культурно (для дітей )
[img]http://pics.livejournal.com/philogeloios/pic/00002c2c/s640x480
Вот такая симпатишная девушка жила когда-то на просторах Украины. А может и сейчас живет - не знаю.
Геродот называет ее μιξοπάρθενόν τινα ἔχιδναν διφυέα и сообщает, что было у нее от Геракла три сына - Агафирс, Гелон и Скиф. Младшенький стал родоначальником понятно кого, а старших мама выгнала из Украины, потому как не справились с хитромудрым заданием Геракла-папы, да и кормить лишние рты... Тем более,что папа бросил женщину с тремя детьми, оставив на долгую память только отпечатки своих ног (Геродот описывает их в 82 главе Мельпомены, а созерцать оные можно еще и сегодня - у Бакоты, недалеко от Каменца-Подольского, на берегу Днестра), и был таков.
[img]http://kam-pod.info/images/578%20-sg2.jpg[img]
Вот такая вот хистория.
P.S.-1. Девушку нарисовал (с) Julien Leray.

Ну і навіщо цей переказ грецьких міфів?
В скіфів був свій пантеон богів, своє уявлення про всесвіт і відповідно про своє походження.
Але ми чомусь беремо за основу грецький міф.
Чому?
Бо він зберігся, дійшов до нас у писемному вигляді, але це говорить не про те ким були скіфи ким вони себе уявляли і чого прагнули, а про те, як уявляли греки скіфів. І все.
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline Людас

• Hero Member
« Reply #35 : Серпня 11, 2014, 01:03:04 13:03 »
Об истории русского языка
академик Андрей Анатольевич Зализняк

Лекция прочитана 24 февраля 2012 года

http://elementy.ru/lib/431649

дякую за посилання. Там є якраз по темі.

" Первое маленькое предварительное отступление состоит в том, чтобы еще раз (потому что об этом я уже с вами разговаривал) ответственно объявить чепухой многочисленные выдумки о бесконечной древности русского языка. О том, что русский язык существовал три тысячи лет назад, пять тысяч лет назад, семь тысяч лет назад, семьдесят тысяч лет назад, — в разных сочинениях вы можете найти подобные утверждения. Про тех, кто увлекается этого рода выдумками, замечательно было сказано, что это теории того, как человек произошел от русского."

Offline server error

• Hero Member
« Reply #36 : Серпня 11, 2014, 01:20:32 13:20 »

В скіфів був свій пантеон богів, своє уявлення про всесвіт і відповідно про своє походження.
Чому?
Бо він зберігся, дійшов до нас у писемному вигляді, але це говорить не про те ким були скіфи ким вони себе уявляли і чого прагнули, а про те, як уявляли греки скіфів. І все.

Та тому що  держава Україна , український народ , всіх віросповідань   - жив тут  і буде жити  ...

Я не  вірю  що ми зараз розумніші  за Геродота  - і   скажемо  що скіфи прийшли з ірану
а Геродот  каже що вони тут  жили .І вони дальше кудась пішли і їх вже нема

Ну щось мені не віриться що  хтось здурів і з цієї землі в яку втикнеш палку і виросте дерево  хотів кудись іти ....

І якщо моя мама родилась в селі Запруддя  Рокитнянського району  Київської області 
 то вона має якесь відношення до того села Трипілля  яке десь там за 60 км  від нього
і до  того Змієвого валу   про який я не знав  аж недавно  коли  дивився на околиці  села  по  супутниковим картам  виявилось  що там проходить Змієвий вал  вік якого орієнтовно  2500 років  і хтось з моїх предків  таки його  будував ...
.....

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #37 : Серпня 11, 2014, 01:25:17 13:25 »

Чому?

Та тому що  держава Україна , український народ , всіх віросповідань   - жив тут  і буде жити  ...

Я не  вірю  що ми зараз розумніші  за Геродота  - і   скажемо  що скіфи прийшли з ірану

Ну щось мені не віриться що  хтось здурів і з цієї землі в яку втикнеш палку і виросте дерево  хотів кудись іти ....

І якщо моя мама родилась в селі Запруддя  Рокитнянського району  Київської області 
 то вона має якесь відношення до того села Трипілля  яке десь там за 60 км  від нього
і до  того Змієвого валу   про який я не знав  аж недавно  коли  дивився на околиці  села  по  супутниковим картам  виявилось  що там проходить Змієвий вал  вік якого орієнтовно  2500 років  і хтось з моїх предків  таки його  будував ...
.....

Не, ну зачем так категорично. Переселения народов были. Не знаю при скифов, но болгары, венгры например тому яркий пример. Турки помоему тоже

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #38 : Серпня 11, 2014, 01:30:55 13:30 »
Чому?

.....

Віра і дійсність насправді часто розходяться.
Я знаю людей, які вірять в можливість побудови комунізму,
і знаю тих хто вірить у присутність на Землі інопланетян, і вони з цим живуть, і щасливі у своєму віруванні.
Але дійсність інша, і як тільки вона торкається їх віри вони страждають.
Вірити в те що скіфи пішли від Єхидни теж не погано, тільки не серйозно.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #39 : Серпня 11, 2014, 02:56:19 14:56 »
Ну маніпулювання  словами в  пошуках  істини я не допускаю - і вам би не радив

"Не вірю"  (С)  Станіславський   є не думка про релігійне вірування - а не сприйняття доказів, а свої докази  не  готовий вже зразу видати про можливість чи не можливість відповідної  події.

хоча з другої сторони деякі  люди з  України писали таке

З підкорення се починали ми те заселення.
Мовимо, що так літ за 1500 до Діра пішли прадіди до гори Карпатської
і там оселилися і жили ладно.
То бо родами правили отці-родичі,
а старійшеною роду був Щек, од оріян той був.
Паркун благоволив нам, і завдяки йому жили спокійно.
І таким було життя п'ятсот літ,
а потім подалися на схід сонця і пішли до Дніпра.
Та бо ріка є, що до моря тече.
І там на півночі оселилися на ній.
І називали Дніпро Прип'яттю.
І там жили п'ятсот літ.
І віче правило і боги оберігали од багатьох ворогів,
які звалися язиги.
Іллірійців там багато осіло і стало огнищанами.
І там худоба водилася в степах,
і там тільки богами оберігатись могла.
І так, як говорили, відпочили,
і наскладали немало золота
і жили заможно.

(с)  Велесова Книга

Тут чітко видно   що народ прийшов .....

Але багато  вчених не вірить цій книзі , а я чомусь вірю.

А буквально вчора я вияснив для себе  що  жидобандеровці  мають гени так самі як і основна частина українців  - R1a1
Виявляється що з жидобандерівцями ми брати по крові  - хоча   ні вони ні ми про це нічого не говоримо  - дивно якось ...

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #40 : Серпня 11, 2014, 03:06:18 15:06 »
И сколько есть похожих слов? 0,1 процент или меньше?
Это совершенно не означает что украинский пошёл от санскрита.

Всі європейські мови мають коріння десь в Індії включно з Українською та російською - це як би підтвердженний факт.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #41 : Серпня 11, 2014, 03:27:47 15:27 »
И сколько есть похожих слов? 0,1 процент или меньше?
Это совершенно не означает что украинский пошёл от санскрита.

Всі європейські мови мають коріння десь в Індії включно з Українською та російською - це як би підтвердженний факт.
Це не правильне  тверження   
Правильне тверження  російська українська польська англійська французька .....   санскрит   мають спільне коріння .
І тому   загальна їх назва  - індо-європейські мови.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #42 : Серпня 11, 2014, 03:44:34 15:44 »
А тут один поляк брошурку наваяв в забутому 1880 році
Брошюра «Древности малороссийского языка» Михаила Красуского

Занимаясь, долгое время сравнением арийских языков я пришел в убеждение. что малороссийский язык не только старше всех славянских, не исключая так называемого старославянского, но и санскритського, греческого, латинского и ПРОЧИХ арийских. А между тем малороссийский язык не имеет по настоящее время даже порядочного словаря! Это обстоятельство и помешало нашим и заграничным филологам открыть действительный источник древних языков. К тому же в последнее время заграничные ученые начали убеждаться, что колыбелью арийских племен не была Средняя Азия, но так названная Сарматская долина, или Славянская; следовательно, на этой равнине по настоящее время ЖИВУТ Малоросы и происшедшие от них же колонисты на севере, и Новгородцы: и вообще Великоросы. Известно, что новгородское наречие наиболее подходит к малороссийскому. Вообще признано, что цивилизация сильно влияет на порчу и перемену форм коренного языка; потому-то Французы и Итальянцы уже не понимают латинского языка, а Немцы не понимают готского. Таким образом, и древняя индийская цивилизация из первобытного языка произвела санскритский, который уже вовсе не считается /как прежде/ отцем всех арийских. А. (так) как культура мало повлияла н а малороссийский язык, то не удивительно, что он сохранился более других. Так, от малор. слова ходыты происходит находыты , знаходыты , а затем знахарь , или знающий где что найти, как взяться за дело и проч. Отсюда новое слово знаты , по-санскритски пишется gnatum , произносится джнатум /знать/. Из этого видим, что первоначально наше з переделано на g, или дж, в латыни на g, в немецком на к, в итальянском и французском на с, например: conoscere, connaitre /знать/. В том же, что знахарь и знаты происходят от знаходыты , по-польски znachodzic, сомневаться невозможно. Так же точно от латинского venire происходит invenire, но эти формы сравнительно уже новые, а потому нет их у нас. Польское invencya уже взято от латыни после принятия христианства. Нет сомнения, что название чисел, употребляемых всеми арийскими племенами, принадлежит глубокой древности: и если бы мы мо ли объяснить их, /то есть чисел/ происхождение, то тем самым нашли бы ключ для разрешения арийского вопроса. Вот как, по-моему, на основании форм малороссийского языка можно объяснить происхождение названия первых чисел, а именно:.....

Offline server error

• Hero Member
« Reply #43 : Серпня 11, 2014, 03:50:22 15:50 »
Тут  деяка не точність в назві  цієї нитки
думаю що варто написати так

"Санскрит пішов від руської мови "

Offline natusya

• Ветеран форума
« Reply #44 : Серпня 11, 2014, 03:53:28 15:53 »
Тут  деяка не точність в назві  цієї нитки
думаю що варто написати так

"Санскрит пішов від руської мови "

:smilie5: :smiley24:
сделаем
ігнор Квант

Offline server error

• Hero Member
« Reply #45 : Серпня 11, 2014, 03:54:16 15:54 »
оригінал книжки   «Древности малороссийского языка» Михаила Красуского 1880

https://vk.com/doc-46239656_284188908

Offline Читач

• Ветеран форума
Re: Санскрит пішов від руської мови
« Reply #46 : Серпня 11, 2014, 04:19:26 16:19 »
Ну маніпулювання  словами в  пошуках  істини я не допускаю - і вам би не радив
"Не вірю"  (С)  Станіславський   є не думка про релігійне вірування - а не сприйняття доказів, а свої докази  не  готовий вже зразу видати про можливість чи не можливість відповідної  події.
хоча з другої сторони деякі  люди з  України писали таке

Я коли шукаю істину дуже уважно ставлюсь до слів і їх значення.
"не вірю" Станіславського було сказане не про докази і їх сприйняття а про достовірність акторського обману - ілюзії,
як у вас одночасно виходить вірити і в сарматське походження(бо тут жили) і в карпатське(бо сюди прийшли)
я не знаю

Offline borderlander

• Hero Member
« Reply #47 : Серпня 11, 2014, 04:48:40 16:48 »
На скільки я розумію, сучасна генетика довела близьку спорідненість слов"ян та вищих каст індусів. Які стали панівною верствою в цій країні приблизно 4 тисячі років тому, а до того проживали десь на півночі. Ці дані підтверджують здогадки мовознавців про те, що купа схожих слів у санскриті та в слов"янських мовах не є запозиченнями, а лише є свідченням спільного походження мов.

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #48 : Серпня 11, 2014, 04:52:52 16:52 »
На скільки я розумію, сучасна генетика довела близьку спорідненість слов"ян та вищих каст індусів. Які стали панівною верствою в цій країні приблизно 4 тисячі років тому, а до того проживали десь на півночі. Ці дані підтверджують здогадки мовознавців про те, що купа схожих слів у санскриті та в слов"янських мовах не є запозиченнями, а лише є свідченням спільного походження мов.

а можна посилання на дослідження де касти індусів різняться генетично?

Offline borderlander

• Hero Member
« Reply #49 : Серпня 11, 2014, 04:57:20 16:57 »

Та я не спец в цьому питанні. Колись кілька статей лише прочитав на цю тему.
Проте наскільки я знаю Індію з перегляду зомбоящика, то вищі та ниші касти в Індії сильно відрізняються навіть по зовнішньому вигляду. Особисто в мене нема сумнівів в тому, що вищі та нижчі касти - це нащадки різних народів. Думаєте помиляюсь?

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #50 : Серпня 11, 2014, 04:58:17 16:58 »

Проте наскільки я знаю Індію з перегляду зомбоящика, то вищі та ниші касти в Індії сильно відрізняються навіть по зовнішньому вигляду. Особисто в мене нема сумнівів в тому, що вищі та нижчі касти - це нащадки різних народів. Думаєте помиляюсь?

думаю, так

Offline borderlander

• Hero Member
« Reply #51 : Серпня 11, 2014, 05:08:46 17:08 »

думаю, так
Можливо.
А ви - спеціаліст в цій галузі? чи так як я ;)?

Offline server error

• Hero Member
« Reply #52 : Серпня 11, 2014, 05:13:32 17:13 »
Я не хочу опиратись на теперішні  генетичні дослідження -  так як вони не є систематичні  і є вибірковоми   на якійсь території і якісь гени ....
хоча для  деяких узагальнень  можна дивитись і  критично аналізувати

Наприклад R1a1a

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #53 : Серпня 11, 2014, 05:17:55 17:17 »
Можливо.
А ви - спеціаліст в цій галузі? чи так як я ;)?

я любитель почитати про генетичні дослідження,
насправді, з цією можливістю у науковців відкрились, нові можливості для обгрунтування наукових теорій,
і, заодно,  посилання в трісця бевзів-фантазерів, що люблять притягувати за вуха факти до своїх фантазій,
наприклад, один дописувач носиться з гаплогрупою R1a1a, як курка з яйцем, хоча насправді її наявність ще нічого не доводить,
інформації більше дає її частка серед інших, але якщо серйозно, то тоді красиві теорії розсипаються,
а так не хочеться...

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #54 : Серпня 11, 2014, 05:37:52 17:37 »
а яким хуєм руська мова відноситься до російської?
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #55 : Серпня 11, 2014, 05:46:30 17:46 »

:weep: гілку тре перечитати - расійскій великий вчоний, вірніше вчона, твердить,
що санскрит від російської походить, на що супчик почав стверджувати, що, ніхуя, - від української,
от автор гілки і пішла за його побажанням і перейменувала гілку  :gigi:

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #56 : Серпня 11, 2014, 05:57:11 17:57 »

:weep: гілку тре перечитати - расійскій великий вчоний, вірніше вчона, твердить,
що санскрит від російської походить, на що супчик почав стверджувати, що, ніхуя, - від української,

понів ... все не читав. Але початок просто в старттопіку типу "русскій учьоний"(а він такий русскій, як я китаєць) ... і тут заголовок "санскріт пішов від руської мови "  :smilie10:
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #57 : Серпня 11, 2014, 06:01:02 18:01 »

Вибачаюсь
я лишень процитував

в якій Красуский робить висновок  що " малороссийский язык не только старше всех славянских, не исключая так называемого старославянского, но и санскритського, греческого, латинского и ПРОЧИХ арийских. "

і запропонував  виправити помилку :)

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #58 : Серпня 11, 2014, 06:06:12 18:06 »

Вибачаюсь
я лишень процитував
в якій Красуский робить висновок  що " малороссийский язык не только старше всех славянских, не исключая так называемого старославянского, но и санскритського, греческого, латинского и ПРОЧИХ арийских. "
і запропонував  виправити помилку :)

та клоунів, у кожного народу знайдеться  :gigi:
головне, щоб їх клоунаду не почали серйозно сприймати...

Offline server error

• Hero Member
« Reply #59 : Серпня 11, 2014, 06:31:19 18:31 »
З мовами розібрались 
 а тут ще питання з буквами
Тут Каменев Д.А. написав статтю "Праалфавит"

http://lah.ru/text/kamenev/alfa-text.htm

В якій описує  алгоритм побудови букв  в багатьох мовах
Гипотеза о наличии общего предка алфавитов кириллицы, греческого, финикийского и письма Брахми.
А также гипотеза о существовании единого закона построения букв этого "праалфавита".

Якщо коротко  кожна буква  це є малюнок рота в розрізі  - як  зложити рот  щоб  вимовити цю букву .

наприклад  перша табличка

все інше читайте в приведеному посиланні

І якщо по темі  санскрит  абсолютно  відрізняється  в написанні букв та інших фонем від всіх індо-європейських мов
це говорить лишень про те що  санскрит  відокремився від споріднених мов так давно  що тоді ще не існувало спільного правопису  а правопис==письмо  виникло  пізніше ....
І нема розділення на кириличне  і латинське  воно є спільне для всіх мов
ну але про це трохи пізніше....