Nastya Stanko
14 хв · Kyiv ·
Я дуже поважаю людей, котрі у всій цій ситуації не істерять. Мені от, наприклад, погано вдається. Однак і занадто бравий позитив і "тримаймося" теж дещо м'яко кажучи тривожить і шкодить.
В Іловайську справді тримаються, телефонні дзвінки звідти мають менше істеричних ноток, аніж дзвінки від родичок бійців якоїсь із бригад десь з -під Львова. Однак, браві нотки в голосі не замінюють того, що в Іловайську закінчуються запаси їжі і води, а також боєприпасів. Як і не замінюють того, що в них немає важкої техніки та артилерії. І тим більше немає підкріплення, як би воно кому не марилося. Ми кілька днів провели в очікування руху колони туди на Іловайськ, однак дістатись туди не так вже й просто. Заблоковані шляхи по дорозі. Артилерія б там дещо вирішила.
Макс, дякую, що дзвониш, дякую, що з тобою все добре, що все добре з Маркіяном, дякую, що ти не поїхав з пораненими, хоч краще б ти поїхав. Поранених, до речі вивезли, тобто прорватись десь можна. Просто немає наказу ані відступати, ані наступати, хоч наступати з тим, що є також якось нерозумно.
Тепер два слова про все, що мені пишуть в приват, і пишуть тут по соцмережах. Рідні, близькі, співчуваючі пишуть, що от така то бригада стоїть там то і їх поливають з градів, а ніхто їх звідти не забирає, "О Боже, що робити, всіх злили". Якщо ви бачили хоча б один з моїх репортажів, то всі позиції військових, де ми були - обстрілюють з градів і мінометів. Уявіть собі, це війна, на війні таке буває. Однак, більшість бійців від цього не панікують і не просять їх забрати звідти, бо для чогось вони стоять саме на цій позиції.
Я пишу все це для того, що далі буде багато подібних новин, нас чекають не легкі часи. І з одного боку, я би не наважилась говорити, що все прекрасно, ми все відвоювали і захопили і підбили і знешкодили 300-500, а ця територія взагалі наша (а тут бах нєжданчік і на зовсім нашій території по нас і лупашать), а з іншого перш, ніж перепостити черговий кошмар/все злили/патріотів вбиває влада займіться чимось корисним. Тут зараз роботи просто повно. І взагалі, вчіться краще стріляти, надавати першу медичну. Говоріть одне одному про любов, і взагалі просто говоріть. поменше ненависті і настроїв #всьопропало. Прості речі рятують життя.
P.S. мамо, досить злитися і переживати. Я теж працюю. Просто в мене робота інша. Макс Левін от каже, що нікуди не поїде, а він взагалі в Іловайську, ма.