Автор Тема: мовні замальовки Києва  (Прочитано 9234 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline monach

• Ветеран форума
Re: мовні замальовки Києва
« Reply #30 : Вересня 24, 2014, 11:10:16 11:10 »

Дружочєк, у тєбя трудності пєрєвода ілі манія вєлічія. Посєму напишу тебе на россійском, может будет понятнее.

Отвечал я по теме автору старт-топика Тризубу Володимира. Так понятно? И мне насрать что ты там написал о твоем окружении(аналогично и какой язык ты будешь использовать в быту меня так же не интересует). Или, если ты использовал это слово, мне его использовать нельзя? Если бы я хотел лично тебе написать, я бы либо процитировал тебя, либо поставил твой никнейм.

То есть ты предложил Тризубу перестать ходить на инглиш клаб? ну что ж, не менее дебильнее предложение.
Но нервы побереги, я ж тебя и на английском и на немецком и на итальянском могу послать :lol:

Нда, інтерпритація у тебе ... хоча не дивно, якщо ти на себе все приміряєш ))).

Тризубу я можу лише запропонувати змінити оточення для оцінки мовних замальовок Києва. Бо це як з тебе робити мовні замальовки Києва - такі собі будуть.

А те, що ти знаєш пару посилань ще трьома мовами - молодчина. А для чого написав? хочеш помірятись зі мною тут? )) Так я вільно спілкуюсь не тільки українською та російською - не переймайся з того )).

Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
« Reply #31 : Вересня 24, 2014, 11:13:17 11:13 »
все украинцы. дальше что? янукович вот отлично выучил украинский. и? от этого стал украинцем? азов вон хреначит сепаров, все на русском говорят. враги Украины? нет предела тупости что ватников, что вышиватников. а потом вопросы, почему мы так живем хреново. Приоткрою завесу - не из за мовы и языка.
Полностью согласен, по всем пунктам. Насчет "вышиватников" - совершенно солидарен.
Насчет 99% - аналогично, Харьков - город на эти самые 99% - русскоязычный. В Черновцах - не так, но и там русскоязычных - больше половины, из моего возраста - так и все 90% (не 99%, как в Харькове). Молодняк черновицкий - то другой вопрос, там больше 50% уже украиноязычных.

Offline ukrainochka15

• Sr. Member
« Reply #32 : Вересня 24, 2014, 11:13:42 11:13 »
Коли вже вчилась в університеті в Києві, то в групі були люди з Одеси та якихось інших рос мовних регіонів, то ці люди взагалі не володіли українською. На них дивились, як на диваків. Я спершу вважала, що в них якісь проблеми зі здоров'ям, бо за 10 років школи не змогли вивчити українську. Потім потоваришувала з одеситкою і вона сказала, що в них школа по документам була українською, а по факту викладання було російською.
Наша група була в більшості російськомовна, але на парах принципово говорили українською(окрім одеситів і тд) навіть коли викладачи дозволяли російською(таких може було відсотків 10), бо підручники і всі терміни були українською. 

Offline Тризуб_Володимира

• Hero Member
« Reply #33 : Вересня 24, 2014, 11:13:48 11:13 »
Цитувати
В 1667 году
А потом были валуевский циркуляр, эмский указ и т.д.
В защиту комуняк хочу сказать, что в языковой политике они, по сравнению с дореволюционными кацапскими шовинистами, были почти украинскими националистами, а презрительное отношение к украинскому, как сельскому - это, скорее, отголоски еще тех дореволюционных времен

і дякуючи Брежневським часам

Цитувати
В 1917 г. кацапы составляли 54,7% населения Киева (украинцы 12,2%), в 1989 г. - украинцев уже 72,5%, кацапов - 20,9%

шкода, що українці приїзжали поступово, невеликми порціями
отже кожна невелика порція русифікоувалась тогочасною російськомовною більшістю Києва
плюс дуже сильною державною політикою русифікації

от якби українці одночасно великою хвилею приїхали у Київ...

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
« Reply #34 : Вересня 24, 2014, 11:15:07 11:15 »
Твердження про те, що хтось не може говорити українською бо думає російською є абсолютно смішними.
Гарантую якщо такий російськодумаючий десь два-три роки максимально намагатиметься в усьому використовувати українську і обмежувати використання російської то й думати він почне українською.
Єдина причина, якою російськомовний житель України може пояснити своє небажання говорити українською, це те що він не відчуває для себе потреби в цьому . І все.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #35 : Вересня 24, 2014, 11:15:14 11:15 »
Думають не мовою. Зарубітє сєбє на носу

А гальмують справді від намагання згадати, як це буде іншою мовою. Це лікується мовною практикою.

btw, а это ты кому написал, тоже не мне получается, а Тризубу или кому еще, раз мой ник не упомянут и не процитировано мое сообщение.  :lol: Короче сам себе противоречишь.

Нда, ... а написано це було , мілий єдінствєний і нєповторімий в сємьє мальчік,  конкретно всім, хто користується цією поширеною єресью. Так понятно?
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #36 : Вересня 24, 2014, 11:19:22 11:19 »
Коли вже вчилась в університеті в Києві, то в групі були люди з Одеси та якихось інших рос мовних регіонів, то ці люди взагалі не володіли українською. На них дивились, як на диваків. Я спершу вважала, що в них якісь проблеми зі здоров'ям, бо за 10 років школи не змогли вивчити українську. Потім потоваришувала з одеситкою і вона сказала, що в них школа по документам була українською, а по факту викладання було російською.
Наша група була в більшості російськомовна, але на парах принципово говорили українською(окрім одеситів і тд) навіть коли викладачи дозволяли російською(таких може було відсотків 10), бо підручники і всі терміни були українською.

питання у внутрішній мотивації :)

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #37 : Вересня 24, 2014, 11:23:40 11:23 »

А гальмують справді від намагання згадати, як це буде іншою мовою. Це лікується мовною практикою.

btw, а это ты кому написал, тоже не мне получается, а Тризубу или кому еще, раз мой ник не упомянут и не процитировано мое сообщение.  :lol: Короче сам себе противоречишь.

Нда, ... а написано це було , мілий єдінствєний і нєповторімий в сємьє мальчік,  конкретно всім, хто користується цією поширеною єресью. Так понятно?

То есть ты берешь за основу мой пост, и на основании его пишешь всем возможным виртуальным читателям этой ветки, и берешь мой предыдущий пост за основу и отвечаешь, оказывается Тризубу,  :lol: во втором случае. Не, я понимаю, что признаться, что прогнал тяжело, особенно на форуме, когда за слова отвечать нет необходимости. Но все же так позориться и играть в no u, смешно ж выглядишь. Хотя, если ты в министерстве каком то работаешь, не удивительно :lol:
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Jolly Fall

• Hero Member
« Reply #38 : Вересня 24, 2014, 11:23:43 11:23 »
Цитувати
В 1667 году
А потом были валуевский циркуляр, эмский указ и т.д.
В защиту комуняк хочу сказать, что в языковой политике они, по сравнению с дореволюционными кацапскими шовинистами, были почти украинскими националистами, а презрительное отношение к украинскому, как сельскому - это, скорее, отголоски еще тех дореволюционных времен

і дякуючи Брежневським часам

Цитувати
В 1917 г. кацапы составляли 54,7% населения Киева (украинцы 12,2%), в 1989 г. - украинцев уже 72,5%, кацапов - 20,9%

шкода, що українці приїзжали поступово, невеликми порціями
отже кожна невелика порція русифікоувалась тогочасною російськомовною більшістю Києва
плюс дуже сильною державною політикою русифікації

от якби українці одночасно великою хвилею приїхали у Київ...

Что интересно: русификация проходила только в языковом плане
А в ментальном Киев оказался одним из самых прозападных регионов Украины наравне с Галичиной

Offline ukrainochka15

• Sr. Member
« Reply #39 : Вересня 24, 2014, 11:26:48 11:26 »
Твердження про те, що хтось не може говорити українською бо думає російською є абсолютно смішними.
Гарантую якщо такий російськодумаючий десь два-три роки максимально намагатиметься в усьому використовувати українську і обмежувати використання російської то й думати він почне українською.
Єдина причина, якою російськомовний житель України може пояснити своє небажання говорити українською, це те що він не відчуває для себе потреби в цьому . І все.
Розмовляю українською, але російська мова назавжди залишиться рідною мовою(в сім'ї ніхто не розмовляв українською), дуже часто думаю нею, коли забуваюсь. Ніхто не може змінити рідну мову, її не обирають, але можна вольовим рішенням перейти на іншу мову.
На мою думку, основна причина для російськомовних переходити на українську є те, щоб для майбутнього покоління українська мова стала рідною, щоб це була та мова, яку вони будуть чути в родині.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #40 : Вересня 24, 2014, 11:29:46 11:29 »

То есть ты берешь за основу мой пост, и на основании его пишешь всем возможным виртуальным читателям этой ветки, и берешь мой предыдущий пост за основу и отвечаешь, оказывается Тризубу,  :lol: во втором случае. Не, я понимаю, что признаться, что прогнал тяжело, особенно на форуме, когда за слова отвечать нет необходимости. Но все же так позориться и играть в no u, смешно ж выглядишь. Хотя, если ты в министерстве каком то работаешь, не удивительно :lol:

:fp какоє ж ти пічальноє. Ну хочеться вірити, що я писав тобі - хай буде так. Що тут доводити любімому маміному мальчіку :)

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #41 : Вересня 24, 2014, 11:34:02 11:34 »

:fp какоє ж ти пічальноє. Ну хочеться вірити, що я писав тобі - хай буде так. Що тут доводити любімому маміному мальчіку :)

любой человек, который дружит с логикой, подтвердит, что отвечал ты в обоих случаях мне, а не в глубины космоса и Тризубу. Да ты и сам это знаешь. так что хочется тебе верить, что ты съехал с темы - ок, ты не слился, ты молодец и красиво съехал дважды :lol: ты наверное душа любой вечеринки, можно клоунов не заказывать :lol:

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #42 : Вересня 24, 2014, 11:35:46 11:35 »

любой человек, который дружит с логикой, подтвердит, что отвечал ты в обоих случаях мне, а не в глубины космоса и Тризубу. Да ты и сам это знаешь. так что хочется тебе верить, что ты съехал с темы - ок, ты не слился, ты молодец и красиво съехал дважды :lol: ты наверное душа любой вечеринки, можно клоунов не заказывать :lol:

Мені складно оцінити твої глибини космосу, оскільки важко взагалі розмовляти з людиною, яка придумала собі шматочок брєду і намагається заставити іншу цей брєд спростовувати.

Але з глибини(глибокої глибини  :gigi:) твого намагання бути пупом, це, напевно, нормально  :gigi:

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #43 : Вересня 24, 2014, 11:39:10 11:39 »

Мені складно оцінити твої глибини космосу, оскільки важко взагалі розмовляти з людиною, яка придумала собі шматочок брєду і намагається заставити іншу цей брєд спростовувати.

Але з глибини(глибокої глибини  :gigi:) твого намагання бути пупом, це, напевно, нормально  :gigi:

упрощу для твоего понимания. утрирую. гиперболизирую для доходчивости.

Наша ветка

ТС - АБВГД
Я - 2х2
Монах - 5
Я- Схули 5
Монах - я отвечал ТС
Я - ну ок, 3х3=9
Монах - 10
Я - схули 10
Монах - это я всем, кто считает что 9

Жги дружок, это твое призвание :lol:

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
« Reply #44 : Вересня 24, 2014, 11:40:14 11:40 »
Розмовляю українською, але російська мова назавжди залишиться рідною мовою(в сім'ї ніхто не розмовляв українською), дуже часто думаю нею, коли забуваюсь. Ніхто не може змінити рідну мову, її не обирають, але можна вольовим рішенням перейти на іншу мову.
На мою думку, основна причина для російськомовних переходити на українську є те, щоб для майбутнього покоління українська мова стала рідною, щоб це була та мова, яку вони будуть чути в родині.

Не знаю точно де Ви живете але не сумніваюся, що навіть розмовляючи українською мовою Ви щодня регулярно стикаєтеся з російською.
От такий екс-футболіст Андрій Шевченко народився в селі в повністю україномовній сім'ї (батьки в усіх інтерв'ю говорили лише українською), рідною мовою була українська. Але з початком футбольної кар'єри він попав у виключно російськомовне середовище і всі, думаю, пам'ятають його спроби говорити своєю рідною українською мовою на зібранні партії Королевської.
Якщо людина жодним чином не має можливості не те що говорити, але й чути свою рідну мову чи читати тексти нею, вона може її досить швидко забути.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #45 : Вересня 24, 2014, 11:43:40 11:43 »

От такий екс-футболіст Андрій Шевченко народився в селі в повністю україномовній сім'ї (батьки в усіх інтерв'ю говорили лише українською), рідною мовою була українська. Але з початком футбольної кар'єри він попав у виключно російськомовне середовище і всі, думаю, пам'ятають його спроби говорити своєю рідною українською мовою на зібранні партії Королевської.

ну так он в Киев переехал еще когда говорить не умел наверное. В школе на Оболони учился. Ну в тот Киев, в котором у Монаха 90% украиноязычного окружения. А Шева вот где то нашел русскоязычных и испаскудился весь.

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
« Reply #46 : Вересня 24, 2014, 11:52:42 11:52 »

ну так он в Киев переехал еще когда говорить не умел наверное. В школе на Оболони учился. Ну в тот Киев, в котором у Монаха 90% украиноязычного окружения. А Шева вот где то нашел русскоязычных и испаскудился весь.

Ще з радянських часів все,  що повязане зі спортом у нас російськомовне. Навіть, значною мірою, на Західній Україні.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #47 : Вересня 24, 2014, 11:56:54 11:56 »

Ще з радянських часів все,  що повязане зі спортом у нас російськомовне. Навіть, значною мірою, на Західній Україні.

заслуги русскоязычного Шевы в раскрутке бренда Украина считать заслугами или нет?

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #48 : Вересня 24, 2014, 11:57:14 11:57 »

упрощу для твоего понимания. утрирую. гиперболизирую для доходчивости.

Наша ветка

ТС - АБВГД
Я - 2х2
Монах - 5
Я- Схули 5
Монах - я отвечал ТС
Я - ну ок, 3х3=9
Монах - 10
Я - схули 10
Монах - это я всем, кто считает что 9

Жги дружок, это твое призвание :lol:

Дружочєк, ти бухнул?  :lol:

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #49 : Вересня 24, 2014, 11:58:35 11:58 »

не переживай, в другой раз может не сольешь так постыдно, учись на своих ошибках :laugh:

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #50 : Вересня 24, 2014, 11:59:34 11:59 »

да ти завьолся  :lol:

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #51 : Вересня 24, 2014, 12:00:31 12:00 »

не переживай, в другой раз может не сольешь так постыдно, учись на своих ошибках :laugh:

:lol:

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
« Reply #52 : Вересня 24, 2014, 12:02:50 12:02 »

заслуги русскоязычного Шевы в раскрутке бренда Украина считать заслугами или нет?

Для Шевченка рідною була українська мова і думав він певний час теж українською.
Але зрештою він став російськомовним. І став хорошим спортсменом.
Наскільки я розумію Вашу позицію, то Ви стверджуєте, що не розмовляєте і не будете розмовляти українською тому що вона Вам абсолютно не потрібна, як і не була потрібна АШ в його спортивній карєрі?

Offline ukrainochka15

• Sr. Member
« Reply #53 : Вересня 24, 2014, 12:04:19 12:04 »
Добродії це тема "мовні замальовки Києва", будь-ласка не флудіть. Панове Shannou і monach, ваші розборки в цій темі недоречні.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #54 : Вересня 24, 2014, 12:05:49 12:05 »

Для Шевченка рідною була українська мова і думав він певний час теж українською.
Наскільки я розумію Вашу позицію, то Ви стверджуєте, що не розмовляєте і не будете розмовляти українською тому що вона Вам абсолютно не потрібна, як і не була потрібна АШ в його спортивній карєрі?

Приклад Шевченко - хороший приклад русифікації (в його (Шевченка) випадку, 80х) в радянському союзі. Хто пам"ятає, тоді  навіть в школах до 3го класу українська не вивчалась взагалі(принаймні, що стосується Києва).

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #55 : Вересня 24, 2014, 12:06:04 12:06 »
Добродії це тема "мовні замальовки Києва", будь-ласка не флудіть. Панове Shannou і monach, ваші розборки в цій темі недоречні.

ок, домовились

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #56 : Вересня 24, 2014, 12:07:52 12:07 »

Приклад Шевченко - хороший приклад русифікації (в його, Шевченко, випадку 80х) в радянському союзі. Хто пам"ятає, тоді  навіть в школах до 3го класу українська не вивчалась взагалі.

в рос. школах укр. мову вивчали з другого класу. Кількість годин на власне укр. і рос. мову і літературу, здається, була однаковою.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #57 : Вересня 24, 2014, 12:09:37 12:09 »

Когда я буду утверждать, то я напишу - я утверждаю, что. На данный момент я утверждаю, что 99% моих знакомых - русскоязычные. При этом во Львове я буду говорить на украинском, в Лондоне на английском, в Мюнхене тоже на английском, они его лучше знают, чем в Лондоне и чем я немецкий :laugh: Смысл понятен? Я не буду переходить на украинский пока мое окружение не изменится в языковом плане. Предугадывая ответ - начни первым и покажи пример, отвечу - не хочу. Детям Германии сочувствую, но не хочу. Вот такой я запроданець с точки зрения языка общения.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #58 : Вересня 24, 2014, 12:10:40 12:10 »
Маю знайому, яка все життя розмовляє російською у нашому україномовному містечку. Її батьки жили у районі міста, у якому здавна поселились старовіри. Цікаво, що вони ні в якому разі не переходять на українську, повторюю, в україномовному містечку. Мають свою рускоязичну школу.
Так от, колись знайома говорила мені, що її і "під автоматом" не змусять перейти на українську. При тому реально вважала себе патріоткою.
Два роки тому виїхала в Італію до коханця. Цікаво, що італійську вивчила буквально за два тижні. Тому що там без італійської немає як жити.
Отже, поки українська мова не стане однією з потреб для життя в Україні, вона завжди буде витіснена російською.
Відносно Києва. Дочка шукала роботу у Києві, орієнтувалась на україномовні компанії. Виявилось, що по столиці України із 10 компаній таких всього 1-2. Ще один доказ, що українська мова в Києві поступово вмирає, якщо нею не користується бізнес, вона не є життєздатною, на жаль.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #59 : Вересня 24, 2014, 12:11:48 12:11 »

Приклад Шевченко - хороший приклад русифікації (в його (Шевченка) випадку, 80х) в радянському союзі. Хто пам"ятає, тоді  навіть в школах до 3го класу українська не вивчалась взагалі(принаймні, що стосується Києва).

а я уже не помню точно, с первого или со второго класса у нас был украинский. с третьего ты что-то путаешь.