Автор Тема: мовні замальовки Києва  (Прочитано 9232 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline monach

• Ветеран форума
Re: мовні замальовки Києва
« Reply #150 : Вересня 24, 2014, 04:57:33 16:57 »

Подібна ситуація. З цим не можливо боротися. Це просто жах. Знайти розвивалки чи адекватні садки не реально.
У садочках на 40 дітей в групі 0-2 україномовних.
У батьків постійне відчуття провини, що ти свідомо робиш зі своєї дитини вигнанця і соціопата, свідомо руйнуєш життя найдорожчій людині. Дитина, яка випереджає ровесників у розвитку просто впадає в ступор, ніяковіє, замикається, коли до неї говорять російською.
Школа - ще гірше.
Коротше у дітей з віком виробляються комплекси і стійкий імунітет проти української. Підлітки взагалі українською не говорять. Отакоє от.

Невже у Вас немає 2-3 україномовні сім"ї знайомих з дітьми? Це може стати оточенням вашого малюка.

Адже саме ми можемо його(оточення) формувати.
Так я ж в Києві живу...

і я в Києві живу(виховувався російською, освіту здобував російською, оточення в дитинстві мав на 95% російськомовне). Але маю в друзях такі україномовні сім"ї, збирав ... довго, потроху ... як ще збирають друзів? :) Тепер знаю до кого везти малого.

А Ви нічим не гірші за мене.
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #151 : Вересня 24, 2014, 04:59:05 16:59 »

Зараз пішли в садок. Вихователі знов російськомовні. Якось випустили це з уваги. Шукати новий садочок пізно :(  Бачу, в дитини, яка ще і говорить не так добре стали з'являтись російські слова в розмові :(

Вы реально вакуум хотите создать вокруг ребенка, полностью вытеснив русский? Я всегда считал, что чем больше языков знаешь, тем лучше.

Та ну. У мене старший, який російської просто не розуміє, провів влітку місяць в Києві у бабусі з дідусем. Каже що було надзвичайно комфортно. Пару разів довелося пояснити що російською не володіє. Мужику шість років. Ніякого вакуума. Завів нових друзів.

Ну Вам повезло. Вочевидь, Ваш старший росте в україномовному оточенні. В Києві туристом. А наша проблема полягає в тому, що дитині в Києві важко сформувати native україномовність

У мене своя специфіка. Америка. Оточення англомовне. Тобто мужик володіє англійською, українською і іспанською. Українська в родині плюс недільна школа. Переходить з мови на мову не задумуючись. Я саме про те що він зі своєю українською в Києві себе почував комфортно. Це при тому що російської він реально не розуміє. Як підхопив пару слів з місяць так і забув.

Offline Алєх

• Sr. Member
« Reply #152 : Вересня 24, 2014, 05:03:35 17:03 »

і я в Києві живу(виховувався російською, освіту здобував російською, оточення в дитинстві мав на 95% російськомовне). Але маю в друзях такі україномовні сім"ї, збирав ... довго, потроху ... як ще збирають друзів? :) Тепер знаю до кого везти малого.

Та робим те саме звичайно. Але на практиці це складно. Возити дитину по Києву, щоб трохи поспілкувалася українською.
Мовне середовище від цього сильно не змітиться.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #153 : Вересня 24, 2014, 05:05:39 17:05 »

Та робим те саме звичайно. Але на практиці це складно. Возити дитину по Києву, щоб трохи поспілкувалася українською.
Мовне середовище від цього сильно не змітиться.

це правда, якщо возити - багато не навозишся...
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline Rost_I

• Hero Member
« Reply #154 : Вересня 24, 2014, 05:06:10 17:06 »

Ну Вам повезло. Вочевидь, Ваш старший росте в україномовному оточенні. В Києві туристом. А наша проблема полягає в тому, що дитині в Києві важко сформувати native україномовність

Рост, для еще 20 лет назад полностью русскоязычного города не слишком ли быстрая заявка на победу? Зато ваш внук уже не будет иметь с этим проблем.

Були б за столом - я б за це випив  :smiley15:
... і хай Росія згине як держава

Offline Rost_I

• Hero Member
« Reply #155 : Вересня 24, 2014, 05:09:47 17:09 »

Зараз пішли в садок. Вихователі знов російськомовні. Якось випустили це з уваги. Шукати новий садочок пізно :(  Бачу, в дитини, яка ще і говорить не так добре стали з'являтись російські слова в розмові :(

Вы реально вакуум хотите создать вокруг ребенка, полностью вытеснив русский? Я всегда считал, что чем больше языков знаешь, тем лучше.

Та ну. У мене старший, який російської просто не розуміє, провів влітку місяць в Києві у бабусі з дідусем. Каже що було надзвичайно комфортно. Пару разів довелося пояснити що російською не володіє. Мужику шість років. Ніякого вакуума. Завів нових друзів.

У мене своя специфіка. Америка. Оточення англомовне. Тобто мужик володіє англійською, українською і іспанською. Українська в родині плюс недільна школа. Переходить з мови на мову не задумуючись. Я саме про те що він зі своєю українською в Києві себе почував комфортно. Це при тому що російської він реально не розуміє. Як підхопив пару слів з місяць так і забув.

Ну от! Вам трохи легше (мабуть, мені так здається). Англійська мало подібна на українську. Нема такої кількості слів, які звучать подібно. А в нас дитині важко відрізнити ще одну мову від іншої. Як йому пояснити, як правильно вимовляти слова (не на російській манер, а на український), коли в нього ще з вимовою в принципі проблема.

Offline Аля_С

• Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Step By Step
« Reply #156 : Вересня 24, 2014, 06:37:33 18:37 »
Всі розмови що дайте нам "нєтлєнку" українською і ми негайно нею загворимо то курям на сміх.
Сериал Альф и Симпсоны сделали очень много для популяризации укр. языка. А также: океан Эльзы, ВВ, Руслана.
А насильно хорошо только в гроб загонять.
Країна злих українців, місто початку революції гідності.

Offline Rost_I

• Hero Member
« Reply #157 : Вересня 25, 2014, 12:42:43 00:42 »
Всі розмови що дайте нам "нєтлєнку" українською і ми негайно нею загворимо то курям на сміх.
Сериал Альф и Симпсоны сделали очень много для популяризации укр. языка. А также: океан Эльзы, ВВ, Руслана.
Ще додам. "Тачки" в укр. дубляжі - це був прорив для україномовного кінопрокату. З тих пір з'явилася можливість в кінотеатрах дивитись кіно українською мовою

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #158 : Вересня 25, 2014, 02:16:28 02:16 »

В Квебеку працює більш ніж нормально. І взагалі. Бути росіянином в Україні муісить в принципі стати не комфортно. Росія велика коли що

Offline GizmoGremlin

• Hero Member
« Reply #159 : Вересня 25, 2014, 03:53:39 03:53 »
99% моих знакомых говорят на русском. страшно, да?

Таки страшно. Оголтіла культурна субмісивність у всій красі звироднілості.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #160 : Вересня 25, 2014, 08:50:16 08:50 »
99% моих знакомых говорят на русском. страшно, да?

Таки страшно. Оголтіла культурна субмісивність у всій красі звироднілості.

Напомните, откуда вы нам пишете?
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #161 : Вересня 25, 2014, 09:25:53 09:25 »

Та ясно що миттєво цього не станеться. Але проблема в тому що ніхто не буде ні примушувати, ні заохочувати до української як ви кажете. Більшості це не потрібно. Тому українська мова з часом зникне.

в Киеве или по всему земному шару? :lol: не исчезнет никуда, особенно после победы над московией.

Одразу в Києві. Її й зараз там практично не існує, тут я з вами згоден. Потім в Центральній Україні. Потім на Західній.

Мовне середовище так працює. Більш конкурентна більшість невпинно розчиняє слабку меншість.

Знову мантра мейд ін Русіше Гебельс.Про конкурентні мови і мови не конкурентні.

Зі. У дітей таджиків що осіли в Україні є проблеми з незнанням таджицької? Немає....а вони переважно говорять з ровесниками явно не таджицькою
Так що не перекладайте з хворої голови на здорову.Все починається з родини, не говорите самі, не говорите з дітьми, але хочете зберегти українську .А Це - абсурд.

Зі.зі.Живу і народився в Києві...і мова в родині українська, завжди.Була і буде.
А Ви і далі вигадуйте складності і виправдовування.

« Останнє редагування: Вересня 25, 2014, 09:42:06 09:42 від finli »

Offline Аля_С

• Ветеран форума
  • Step By Step
« Reply #162 : Вересня 25, 2014, 09:28:04 09:28 »
Ще додам. "Тачки" в укр. дубляжі - це був прорив для україномовного кінопрокату. З тих пір з'явилася можливість в кінотеатрах дивитись кіно українською мовою
Я кино почти не смотрю, но от коллег не раз слышала о качественном дубляже. Это что. Некоторые россияне так впечатлились Альфом и Симпсонами, что даже пытались/смотрят на украинском. Кто то смог даже продраться больше 1-2 серий.

Offline Аля_С

• Ветеран форума
  • Step By Step
« Reply #163 : Вересня 25, 2014, 09:29:17 09:29 »
В Квебеку працює більш ніж нормально. І взагалі. Бути росіянином в Україні муісить в принципі стати не комфортно. Росія велика коли що
Если работают на Украину - то пусть будет комфортно. А в остальном - всех прорашистов и просовковцев - милости просим на Колыму. (с)

Offline Алєх

• Sr. Member
« Reply #164 : Вересня 25, 2014, 10:33:11 10:33 »

Знову мантра мейд ін Русіше Гебельс.Про конкурентні мови і мови не конкурентні.

Зі. У дітей таджиків що осіли в Україні є проблеми з незнанням таджицької? Немає....а вони переважно говорять з ровесниками явно не таджицькою
Так що не перекладайте з хворої голови на здорову.Все починається з родини, не говорите самі, не говорите з дітьми, але хочете зберегти українську .А Це - абсурд.

Зі.зі.Живу і народився в Києві...і мова в родині українська, завжди.Була і буде.
А Ви і далі вигадуйте складності і виправдовування.

Писав вище, повторю. Я і моя родина на 100% україномовні, російською не говоримо взагалі.
З дитиною говоримо українською і трохи англійською.
Але це практично ніяк не впливає на загальну тенденцію і процеси в мовному середовищі країни.
Факт лишається фактом, і я тут ні до чого. Частка україномовних громадян в Україні невпинно зменшується і ніщо ці процеси не зупинить.
Що тут незрозумілого?

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #165 : Вересня 25, 2014, 11:17:21 11:17 »
Я вже неодноразово спостерігала таку картину, зокрема і сьогодні зранку.
Спілкуються двоє діток (років 5-10), одне українською, друге - російською. Практично у всіх випадках російськомовна дитина через 2-5 хвилин спілкування почне говорити, що не розуміє, що говорить хлопчик/дівчинка. І україномовна дитина намагається говорити російською. От навпаки ні разу не спостерігала.
Зараз у нас з`явилось багато біженців зі Сходу, і я помічаю, як у нашому містечку все більше дітей розмовляє російською, ламаною, з суржиком, але російською.
Це ще раз доводить, що російська - агресивна мова, яка "забиває" собою українську, тим більше українська таки схожа з нею.
Боюсь, що зараз з розповсюдженням по центральній Україні переселенців відбудеться дуже швидка русифікація... :smilie2: