Автор Тема: Холодний термоядерний синтез  (Прочитано 25137 раз)

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Re: Холодний термоядерний синтез
« Reply #60 : Березня 19, 2015, 06:02:29 18:02 »
Честно говоря, очень скептически отношусь к холодному ядерному синтезу. Потому что кулоновские силы, которые нужно преодолеть для взаимодействия ядер, никуда не деваются.

Раньше изобретали вечный двигатель, а теперь установки холодного ядерного синтеза.

Ну, я думаю Ньютон тоже в свое время скептически относился бы к ролику на youtube о полете F-117...

Давайте не будем сравнивать меня и Ньютона, мы в разной весовой категории  :weep:
Кстати, он даже к youtube и роликам мог бы скептически отнестись, а не то что к полетам F-117.  :smilie5:
Ньютону, кстати, проще, он не знал о существовании закона Кулона.

Offline Nortaga

• Sr. Member
« Reply #61 : Березня 19, 2015, 06:07:44 18:07 »
Учитывая, сколько выделяется энергии при ядерном синтезе, эта установка работала бы много лет. Вот только нет такой установки.
Это наводит на мысль, что в ней скорее всего, происходит каталитическое окисление водорода, то есть химическая реакция. Никель в этом случае - катализатор, а алюмогидрид лития - источник водорода.

Це не може бути хімічна реакція, так як вихід енергії набагато більший. Вихід енергії більший, ніж в експериментах з ураном (розпад ядра).

Цитувати
За 32 дня непрерывного тестирования  было  выработано энергии нетто 5825 МДж ± 10% всего от 1 г топлива (смеси никеля, лития, алюминия и водорода), плотность тепловой энергии топлива составляет 5,8 ∙ 106 МДж / кг ± 10%,  а плотность мощности энерговыделения равна 2,1 МВт / кг ± 10% [1].

Для сравнения, удельная мощность энерговыделения реактора ВВЭР-1000 составляет 111 кВт/л активной зоны или 0,035МВт/кг топлива UO2, БН-800 – 430кВт/л или ~0,14МВт/кг топлива, то есть в Е-Саt удельная мощность энерговыделения  выше, чем у ВВЭР на 2 порядка, и чем у БН на один порядок [3]. Эти удельные параметры по плотности энергии и мощности энерговыделения ставят E-cat за пределы любого другого известного на планете устройства и топлива.

"Атомні блоки"
ВВЭР-1000 = 0,035 МВт/кг топлива
БН-800 = 0,14 МВт/кг топлива

LENR
Е-Саt = 2,1 МВт/кг
« Останнє редагування: Березня 19, 2015, 06:15:44 18:15 від Nortaga »

Offline olegae

• Sr. Member
« Reply #62 : Березня 19, 2015, 06:07:47 18:07 »
Честно говоря, очень скептически отношусь к холодному ядерному синтезу. Потому что кулоновские силы, которые нужно преодолеть для взаимодействия ядер, никуда не деваются.

Раньше изобретали вечный двигатель, а теперь установки холодного ядерного синтеза.
На щастя, є така штука, як тунельний ефект. Без нього ті ж самі кулонівські сили не дозволили б нам мати на своїх столах комп'ютери — і досі були б багатоповерхові лампові машинерії, що працювали б зі швидкістю якось там 486 DX 40. А теоретичні розрахунки тунельного ефекту для холодного синтезу проблемні тим, що в них бере участь сильна взаємодія. А рівняння, що її описують (Янґа-Мілса) таке складнюще, що навіть приблизні його рішення можливі лише в граничних випадках. Скажімо, при високих енергіях — гарячий синтез.

Offline noxious

• Hero Member
« Reply #63 : Березня 19, 2015, 06:16:52 18:16 »
Давайте не будем сравнивать меня и Ньютона, мы в разной весовой категории  :weep:
Кстати, он даже к youtube и роликам мог бы скептически отнестись, а не то что к полетам F-117.  :smilie5:
Ньютону, кстати, проще, он не знал о существовании закона Кулона.

Youtube, F-117 и товарисч Кулон -- это лирика, ибо с падающим яблоком Ньютон был знаком лично. И именно это его бы смущало больше всего :)

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #64 : Березня 19, 2015, 06:23:42 18:23 »

На щастя, є така штука, як тунельний ефект. Без нього ті ж самі кулонівські сили не дозволили б нам мати на своїх столах комп'ютери — і досі були б багатоповерхові лампові машинерії, що працювали б зі швидкістю якось там 486 DX 40. А теоретичні розрахунки тунельного ефекту для холодного синтезу проблемні тим, що в них бере участь сильна взаємодія. А рівняння, що її описують (Янґа-Мілса) таке складнюще, що навіть приблизні його рішення можливі лише в граничних випадках. Скажімо, при високих енергіях — гарячий синтез.

Украина - не Россия Электроны - не протоны.  :smilie3:
Хотя в России всё бывает, например, "Град" в Мурманске исчезает, а под "Горловкой" появляется, а потом наоборот, вот это - настоящий туннельный эффект.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #65 : Березня 19, 2015, 06:25:14 18:25 »
Учитывая, сколько выделяется энергии при ядерном синтезе, эта установка работала бы много лет. Вот только нет такой установки.
Это наводит на мысль, что в ней скорее всего, происходит каталитическое окисление водорода, то есть химическая реакция. Никель в этом случае - катализатор, а алюмогидрид лития - источник водорода.

Це не може бути хімічна реакція, так як вихід енергії набагато більший. Вихід енергії більший, ніж в експериментах з ураном (розпад ядра).

Цитувати
За 32 дня непрерывного тестирования  было  выработано энергии нетто 5825 МДж ± 10% всего от 1 г топлива (смеси никеля, лития, алюминия и водорода), плотность тепловой энергии топлива составляет 5,8 ∙ 106 МДж / кг ± 10%,  а плотность мощности энерговыделения равна 2,1 МВт / кг ± 10% [1].

Для сравнения, удельная мощность энерговыделения реактора ВВЭР-1000 составляет 111 кВт/л активной зоны или 0,035МВт/кг топлива UO2, БН-800 – 430кВт/л или ~0,14МВт/кг топлива, то есть в Е-Саt удельная мощность энерговыделения  выше, чем у ВВЭР на 2 порядка, и чем у БН на один порядок [3]. Эти удельные параметры по плотности энергии и мощности энерговыделения ставят E-cat за пределы любого другого известного на планете устройства и топлива.

"Атомні блоки"
ВВЭР-1000 = 0,035 МВт/кг топлива
БН-800 = 0,14 МВт/кг топлива

LENR
Е-Саt = 2,1 МВт/кг

Так что мешает установку запитать саму от себя, как я писал выше? Для запуска процесса подключились к розетке, а потом генерируем.

Offline Nortaga

• Sr. Member
« Reply #66 : Березня 19, 2015, 06:32:23 18:32 »
Не нравится мне этот "коллайдер"...
Закурит какой нить Вася у этого "генератора"... и - будьте здоровы...
 :smiley15:
в тому й то справа, що цей "коллайдер" можна використовувати в домашніх умовах. Нема ніякого шкідливого випромінювання (як при розпаді ядра). Використовувати невеликий об'єм палива в апараті, і суцільний профіт. Розміри як в акумулятора, і купа енергії "на шару" на виході.

Россі спочатку і планував не "мегаватники" робити, а виробляти невеликі апарати. Але схоже в Штатах йому "культурно" пояснили, що переходити треба повільно і поступово. З іншою сторони тепер купа вчених зі всього світу підключилися, тобто не буде монополії на технологію в якоїсь певної країни.

Так что мешает установку запитать саму от себя, как я писал выше? Для запуска процесса подключились к розетке, а потом генерируем.
так її стартанули і вона пропрацювала 32 доби в автономному режимі. Потім шведи зрозуміли, що треба експеримент зупиняти, так як процес може ще довго тривати. Якщо правильно зрозумів, то Россі і Ко тепер думають, як краще конвертувати теплову енергію в електричну.
« Останнє редагування: Березня 19, 2015, 06:37:37 18:37 від Nortaga »

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован
« Reply #67 : Березня 19, 2015, 06:37:19 18:37 »
Не нравится мне этот "коллайдер"...
Закурит какой нить Вася у этого "генератора"... и - будьте здоровы...
 :smiley15:
в тому й то справа, що цей "коллайдер" можна використовувати в домашніх умовах. Нема ніякого шкідливого випромінювання (як при розпаді ядра). Використовувати невеликий об'єм палива в апараті, і суцільний профіт. Розміри як в акумулятора, і купа енергії "на шару" на виході.

Россі спочатку і планував не "мегаватники" робити, а виробляти невеликі апарати. Але схоже в Штатах йому "культурно" пояснили, що переходити треба повільно і поступово. З іншою сторони тепер купа вчених зі всього світу підключилися, тобто не буде монополії на технологію в якоїсь певної країни.
Разработчики ЭЛТ, мобильного телефона, СВЧ печи и вай-вая тоже так думали.  :smilie1:

P.S. Это был сарказм, если шо.
Ник зарезервирован

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #68 : Березня 19, 2015, 06:43:23 18:43 »
Перед тем, как свято и окончательно поверить в чудо Росси, хочу спросить у присутствующих, а кто знает, что такое "Рион-космет"?

Offline Nortaga

• Sr. Member
« Reply #69 : Березня 19, 2015, 06:44:18 18:44 »
Разработчики ЭЛТ, мобильного телефона, СВЧ печи и вай-вая тоже так думали.  :smilie1:

так я зрозумів що сарказм. Е-кат на даний момент це як технологічна "буржуйка" (ніякого рентгенівського і т.д. випромінювання, ніяких нейтронів - як в "атомних печках"). Тільки тепло. Спостерігачі теж не дурні, в першу чергу на це датчики поставили.

Offline noxious

• Hero Member
« Reply #70 : Березня 19, 2015, 06:45:03 18:45 »
Перед тем, как свято и окончательно поверить в чудо Росси, хочу спросить у присутствующих, а кто знает, что такое "Рион-космет"?

Так вроде ж никто не предлагает вкладывать денежку в сие чудо?
Пусть шаманят, запустят, а уж мы потом как потребители подтянемся...

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован
« Reply #71 : Березня 19, 2015, 06:52:23 18:52 »

так я зрозумів що сарказм. Е-кат на даний момент це як технологічна "буржуйка" (ніякого рентгенівського і т.д. випромінювання, ніяких нейтронів - як в "атомних печках"). Тільки тепло. Спостерігачі теж не дурні, в першу чергу на це датчики поставили.
Знаете какая часть тепла атомного блока ВВР-1000 преобразуется в электроэнергию?
Ник зарезервирован

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #72 : Березня 19, 2015, 06:53:33 18:53 »

Так вроде ж никто не предлагает вкладывать денежку в сие чудо?
Пусть шаманят, запустят, а уж мы потом как потребители подтянемся...

Пока денежку соберут с инвесторов.

Для тех, кто не знает, что такое "Рион-Космет" - была такая финансовая пирамида в Днепропетровске. Я считаю ее гениально продуманной. Участникам предлагалось купить субстанцию, из которой можно было в теплой и влажной среде вырастить другую субстанцию (росла где-то недели три). Выращенный продукт можно было сдать и получить профит. В один прекрасный день, естественно, фирма накрылась и пирамида лопнула.
Вот здесь можно почитать подробнее: http://www.segodnya.ua/oldarchive/a0dbaa2538071c39c22567e7003ee15e.html

Так что, давайте подождем коммерческих экземпляров устройства, боюсь, что не дождемся.

Offline Nortaga

• Sr. Member
« Reply #73 : Березня 19, 2015, 06:56:05 18:56 »
LENR це не афера, багато вчених вже підтягнулось. Постійно проводять конференції. Наприклад, недавно в Оксфорді:
https://www.linkedin.com/groups/LENRCities-event-Magdalen-College-University-4132340.S.5960535379823071233

в MIT (він же Массачусетський технологічний інститут)
http://www.lenr-forum.com/forum/news/index.php/News/36-Cold-Fusion-Now-Cold-Fusion-101-at-MIT-for-2015-Jan-20-23-2015/

Але найбільша конференція повинна відбутися в квітні в Італії: ICCF-19 Conference
http://www.iccf19.com/home.html

"We are proud to announce the Office of the Prime Minister of the Republic of Italy has today (12.12.2014) awarded its High Patronage to the ICCF-19 event."

Offline server error

• Hero Member
« Reply #74 : Березня 19, 2015, 06:58:41 18:58 »
Щось не давно  думав про технологію
трохи дивно  що вони пробують гріти "аналоговим" методом

Думаю що варто би було попробувати гріти "цифровим" методом == електричними розрядами , імпульсами великої потужності і напруги . При цьому розряд провокуватиме значно більшу температуру, по центру трубки  а поки температура  розійдеться по тілу трубки то і реакція самозатухатиме  - іншими  словами можна буде в реальному часі управляти реакцією з меншими затратами  потужності .

Також дивно чому беруть воднегенеруючу сполуку а не чистий водень ???

Проблема технології - еффект найдено - тепер треба розробити  технологію використання цього еффекту ....
І після цього, що ви тут прочитали, мені забороняють порпатись в носі !?

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #75 : Березня 19, 2015, 07:04:00 19:04 »
LENR це не афера, багато вчених вже підтягнулось. Постійно проводять конференції. Наприклад, недавно в Оксфорді:
https://www.linkedin.com/groups/LENRCities-event-Magdalen-College-University-4132340.S.5960535379823071233

в MIT (він же Массачусетський технологічний інститут)
http://www.lenr-forum.com/forum/news/index.php/News/36-Cold-Fusion-Now-Cold-Fusion-101-at-MIT-for-2015-Jan-20-23-2015/

Але найбільша конференція повинна відбутися в квітні в Італії: ICCF-19 Conference
http://www.iccf19.com/home.html

"We are proud to announce the Office of the Prime Minister of the Republic of Italy has today (12.12.2014) awarded its High Patronage to the ICCF-19 event."

Я не утверждаю, что исследуемых явлений не может быть.
Я говорю, что деятельность Росси очень похожа на аферу по внешним признакам.
А объяснения и причины наблюдаемых эффектов могут быть различными.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #76 : Березня 19, 2015, 07:11:06 19:11 »

В свій час Чорнобильський ядерний реактор  так само  хотіли  запустити  від свого ж генератора .
В результаті   зірвало  дах  реактора ....

Проблеми управління досить складні коли економічна технологія  управління  до кінця не зрозуміла ...

Offline Nortaga

• Sr. Member
« Reply #77 : Березня 19, 2015, 07:14:20 19:14 »
Я не утверждаю, что исследуемых явлений не может быть.
Я говорю, что деятельность Росси очень похожа на аферу по внешним признакам.
А объяснения и причины наблюдаемых эффектов могут быть различными.
Так тоді незрозуміло мотив Россі (якщо це афера). Гроші він не просив, нічого не продавав, LENR в ті часи не дуже популярна штука була (навпаки після часів Флейшмана-Понса це дуже непопулярна штука була). Россі тихо знайшов спонсора в Америці, перебрався туди, і все.

Але навіть якби він був аферистом (в що я вже не вірю, хоча раніше песимістично відносився), він запустив бум, в тій сфері, в якій ще 10 років тому гнобили вчених.

Скажу інше - вчені з Токамаками виглядають більшими аферистами, на їх проекти вбухали багато грошей, а результати дуже слабенькі. В порівнянні с цим LENR виглядає "бомж-аферою", що стосується "розпилу" грантів і бюджетів. Я пам'ятаю в школі ще вчився, і мені розказували, що в 2000х роках у нас уже будуть термоядерні електростанції.
« Останнє редагування: Березня 19, 2015, 07:18:44 19:18 від Nortaga »

Offline Tech

• Hero Member
« Reply #78 : Березня 19, 2015, 07:19:28 19:19 »
 Вот вы пановэ  уже не первый месяц тут рассуждаете про холодный синтез: возможен-невозможен, а ни кому и невдомёк что он у каждого из вас прямо под носом. Пищеварение приравнивается к термоядерному синтезу при t=37C. Думаю его создание в лабораторных условиях уже вполне возможно и шагает где то параллельно с теми же роботами от Бостон Дайнамикс. :)

Offline server error

• Hero Member
« Reply #79 : Березня 19, 2015, 07:28:10 19:28 »
Вот вы пановэ  уже не первый месяц тут рассуждаете про холодный синтез: возможен-невозможен, а ни кому и невдомёк что он у каждого из вас прямо под носом. Пищеварение приравнивается к термоядерному синтезу при t=37C. Думаю его создание в лабораторных условиях уже вполне возможно и шагает где то параллельно с теми же роботами от Бостон Дайнамикс. :)

Теч - я тебе поважаю - але не порівнюй хімічні і ядерні процеси ...  дуже велика різниця між ними  і в енергетиці і в  можливостях ...

Я розумію що  хімічна реакція в людському тілі  на одиницю маси виробляє  більше енергії ніж одиниця масси  Сонця
але скільки енергії Сонце розкидує по всіх усюдах...

Offline Tech

• Hero Member
« Reply #80 : Березня 19, 2015, 07:44:48 19:44 »

Теч - я тебе поважаю - але не порівнюй хімічні і ядерні процеси ...  дуже велика різниця між ними  і в енергетиці і в  можливостях ...

Я розумію що  хімічна реакція в людському тілі  на одиницю маси виробляє  більше енергії ніж одиниця масси  Сонця
Ну, звиняте я не химик и не физик, это я как то давно уже вычитал в инете и что то оно мне очень показалось на правду. :shuffle:
 Расщепить колбасу на углеводы, белки... мне показалось задачей не простой. :smilie5:

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован
« Reply #81 : Березня 19, 2015, 08:03:18 20:03 »

В свій час Чорнобильський ядерний реактор  так само хотіли  запустити  від свого ж генератора .
В результаті   зірвало  дах  реактора
....

Проблеми управління досить складні коли економічна технологія  управління  до кінця не зрозуміла ...

Чернобыльская авария произошла не из-за этого.
Ник зарезервирован

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #82 : Березня 19, 2015, 08:15:55 20:15 »

Ну, звиняте я не химик и не физик, это я как то давно уже вычитал в инете и что то оно мне очень показалось на правду. :shuffle:
 Расщепить колбасу на углеводы, белки... мне показалось задачей не простой. :smilie5:

Ну принципиально там все одинаково  - частицы сталкиваются друг с другом распадаясь или рождая новые частицы.
Разница в уровнях энергий для сближения собственно частиц. Энергии необходимые для прохождения физических реакций таковы что частицы (химические элементы и вещества) учавствующие в химических реакциях просто перестают существовать.

Но в этой картине есть интересная деталь - явление катализа. Катализ это снижение энергии инициации реакции за счет неких факторов. Для химических реакций такими факторами авляются пространственное размещение молекул или введение в реакцию промежуточных соединений.

Насчет катализа для реакций физических я не осведомлен, но теоретически он возможен.
Хотя нет, вспомнил что существует такая вещь как мюонный катализ.
При создании искуственных атомов путем замены электронов на мюоны энергия активации для термоядерной реакции сильно снижается. Проблема в том что такой катализатор как мюоны черезвычайно дорог

Offline Kikker

• Ветеран форума
« Reply #83 : Березня 19, 2015, 08:18:38 20:18 »

Органічі хімічні реакці  - це зовсім не складно і, в принципі, давно відомо. Холодний синтез передбачає зміни ядер елементів, а це явище іншого порядку. Сучасні теорії, що базуються на довжелезному історичному досвіді, заперечують можливість холодного синтезу, але останні досліди, начебто свідчать про те, що холодний синтез вібувається. Це настільки неймовірно, що скептицизм цілком зрозумілий. Але знаходяться ентузіасти, що шукають можливості проведення подальших дослідів, не зважаючи на втрату репутації. Найцікавішими мені здаються останні повідомлення про більш-менш успіші повторення досліду Россі незалежними дослідниками. Якщо це правда, то заявка на прорив в фізиці стає більш реальною.

Не вірю, але хочу помилитися!

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #84 : Березня 19, 2015, 08:20:59 20:20 »
Але знаходяться ентузіасти, що шукають можливості проведення подальших дослідів, не зважаючи на втрату репутації.

Кто не рискует тот не пьет шампанского :smilie1:

Offline Kikker

• Ветеран форума
« Reply #85 : Березня 19, 2015, 08:42:19 20:42 »
Кто не рискует тот не пьет шампанского :smilie1:

Можлива не тільки ця мотивація. Подібні проекти - улюблене поле, де пасуться всякі шахраї. Предмет малозрозумілий неспеціалістам, значить можна видурити гроші, пообіцявши ще більші гроші потім. Схема стара, як світ.

Offline leonpod

• Hero Member
« Reply #86 : Березня 20, 2015, 09:40:04 09:40 »
в то время как второй образец содержит ряд других веществ – 10% меди и 11% железа.

На мій погляд, якщо у відпрацьованому порошку 10% міді, якої там не було, то вихід енергії має бути величезний. Підрахуйте самі дефект маси Ni->Fe
Воно мусило б розплавитись і витікти. До того ж гама-випромінювання чи бодай рентген має бути...
А як щодо дуже небезпечного для людей випромінювання нейтронів? В "звичайному" термояді їх багато мало б вилітати...

Offline Nortaga

• Sr. Member
« Reply #87 : Березня 20, 2015, 06:20:29 18:20 »
А як щодо дуже небезпечного для людей випромінювання нейтронів? В "звичайному" термояді їх багато мало б вилітати...
в "гарячому" термояді нейтрони це уламки ізотопів водню, які залишилися після бомбардування інших ядер. Це високоенергетичні нейтрони тому вони і небезпечні.

У Россі інший процес: там іде процес "поглинання" нікелем ядер водню. Вчені до сих пір не розуміють як проходить трансмутація елементів у Россі (і подолано кулонівський бар'єр). Але, те що це ядерні процеси, а не хімічні - це зрозуміло по результатам, і не тільки по виділенню енергії.

На початку експерименту, наприклад, було багато ізотопів нікелю-58, а в кінці експерименту нікеля-58 стало мало, але стало багато нікелю-62.

==============

Мені стало цікаво, як справи в Україні. "Погуглив". Знайшов таке від Володимира Висоцького (професор, доктор фізико-математичних наук (КНУ ім. Т.Шевченка))

Цитувати
Насамкінець хотілося б висловити надію на те, що дослідження за цією тематикою, які в Україні здійснюються в КНУ ім. Т.Шевченка та почасти в Інституті фізики (м. Київ) і ННЦ ХФТІ (м. Харків), а також у деяких недержавних лабораторіях, нарешті матимуть гідну підтримку й увагу.

http://gazeta.dt.ua/science/chi-viroste-biliy-lebid-iz-bridkogo-kachenyati-_.html

Цитувати
В Україні такі дослідження розпочали задовго до "феномена Россі", й у теоретичному плані вони займають передові позиції у світі. Отримані результати пояснюють як велику ймовірність протікання таких реакцій, так й умови їх реалізації.

Свідченням визнання цих досліджень є, наприклад, те, що на науково-освітній колоквіум з проблеми нової енергетики, організований у MIT у березні 2014 р. для обміну результатами й короткочасним навчанням персоналу, який впроваджуватиме цю технологію, організатори як доповідачів персонально запросили лише трьох учених з Європи (один із них — автор цієї публікації з КНУ, по одному з Італії та Ізраїлю), двох з Японії, близько десяти — із США.

Незайве зазначити, що тільки двом доповідачам (із КНУ й MIT) запропонували зробити по три доповіді, а решті — по одній. Цей захід відбувся за великої уваги засобів масової інформації, особливо враховуючи те, що MIT по всіх рейтингах є провідним університетом світу, в ньому працюють близько 80 нобелівських лауреатів, і саме MIT на початку 1990-х років різко критикував таку технологію. Нині ситуація змінилася.

На цьому колоквіумі було представлено, зокрема, кілька бізнес-проектів, присвячених впровадженню нової безпечної енергетичної технології в суднобудування, автомобілебудування й авіацію. Процес пішов.

http://gazeta.dt.ua/energy_market/bridke-kachenya-yadernoyi-fiziki-ta-mozhliviy-progres-svitovoyi-energetiki-_.html
« Останнє редагування: Березня 20, 2015, 06:22:04 18:22 від Nortaga »

Offline Kikker

• Ветеран форума
« Reply #88 : Березня 24, 2015, 12:26:21 00:26 »
Виявилося, що Airbus Defence and Space ще у вересні 2013 року подав заявку на патент на "пристрій і метод генерації енергії", дуже схожий на реактор Россі. В заявці прямо згадується, що це реактор LENR.
http://www.e-catworld.com/2015/03/22/airbus-files-patent-for-lenr-power-generating-device/

Посилання на заявку:
https://depatisnet.dpma.de/DepatisNet/depatisnet?window=1&space=menu&content=treffer&action=bibdat&docid=DE102013110249A1

Offline Kikker

• Ветеран форума
« Reply #89 : Серпня 26, 2015, 03:31:44 15:31 »