Автор Тема: А хто такі вишиватники ?  (Прочитано 13727 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Геннадій-Умань

• Hero Member
Re: А хто такі вишиватники ?
« Reply #60 : Листопада 23, 2014, 05:04:10 17:04 »
прораміст 3 дешник - до мого рівня інтелекта тобі як до неба раком убогий

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #61 : Листопада 23, 2014, 05:06:36 17:06 »
Скажем так, вживую В ЧЕРНОВЦАХ униатов я не видел. Шо там происходит в Коломые, которая не помыя - меня вообще не волнует, поскольку она находится в ФРАНКОВСКОЙ области, там же где и все униаты, называясь "черновицкой" более чем формально. Коломыя никогда не была Буковиной в принципе, это уже Верховина.
Как я тащуть от "викепидистов"  :smiley16:

Александре , та причому там Коломия . Це данні  виключно по Буковинському вікаріату , а не по всіх вікаріатах єпархії. Там жеж прямим текстом написано . А те що ти не бачив так ," суслік он єсть"  . Даю гарантію ти й православних там не бачив , бо живеш ти поза цими всіма штуковинами і оперуєш штампами " Екс Руминія , а в Руминії всі православниє " . А як на рахунок " Екс Австро- Венгрія , а там всі римо- католики ? "
Хіба це такаж муйня як і з Румунією ? .
Крім того є сайт УГКЦ і там все пише включно з Коломиєю , так що розслабся на рахунок Вікіпедії, і якщо там є яка інфа то списана вона з офіційних данних УГКЦ .
« Останнє редагування: Листопада 23, 2014, 05:08:10 17:08 від cheshuntt »
Карма безжалісна до довбойобів ( с) alejandro ФУП

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #62 : Листопада 23, 2014, 05:07:17 17:07 »
прораміст 3 дешник - до мого рівня інтелекта тобі як до неба раком убогий

странно, с виду обычный долбоеб с неразвитым логическим мышлением. счас таких тоже берут в программисты?

p.s. чисто интереса ради глянул твои предыдущие сообщения и сразу же наткнулся на вот такой коммент к посту

Re: Новини театру БД Україно-Російської війни2014(Лайфньюз не пропонувати)частина№12
« Reply #1061 : Листопада 22, 2014, 07:44:34 19:44 »
feik

то есть я уже могу сделать определенные выводы о твоем профессионализме, как программиста.
это не считая того, что человек, который считает что программист=интеллектуал с широким кругозором, по умолчанию дебил.
« Останнє редагування: Листопада 23, 2014, 05:19:14 17:19 від Shannou »
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Некто_2

• Ветеран форума
  • Ник зарезервирован
« Reply #63 : Листопада 23, 2014, 05:39:31 17:39 »
ТС, молодец. В ветке собрались как вышиватники, так и нормальные люди, и очень понятно и наглядно можно отличить одних от других. Спасибо.
Ник зарезервирован

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #64 : Листопада 23, 2014, 05:59:11 17:59 »
хуйло приперся в Україну боронити " рускоязичноє насєлеєніє " .
Мені абсолютно пох , хто і як говорить , але вперте невизнання цього факту російськомовними українцями реально засмучує . Були вже " свідомі " , якісь " табулірованиє " , зараз з'явились " вишиватніки " . Може замість того щоб видумувати дурнуваті терміни почати " прєвозмогать в сєбє поца " ? Над цим ви не думали , " нєвишіватнікі " ?

Offline medved

• Ветеран форума
« Reply #65 : Листопада 23, 2014, 06:56:11 18:56 »
Такие же безмозглые дауны, как и ватники, только в вышиванках. Типо: "все должны разговаривать исключительно на украинском, петь колядки, и молиться на портрет Т.Г.Шевченко в красном углу хаты, а вси кто не скаче - той москаль".
Причем в подавляющем большинстве СВОИХ детей они от АТО выкупают у военкоматов за взятки, чтобы не дай Боже, це ж моя дытына, а не "абстрактный хохол", который должен быть под Донецком и воевать за Украину. Насмотрелся на таких на ЗУ.
Не менее неприятные личности, чем вата. Хоть и сограждане
Ну, і навіщо це?
На Вастокє всі, як один пішли захищати Україну?
Лише погані западяни із портретом Шевченка в кутку викупляють своїх синів від армії...
Нет, не пошли. Но они при этом хоть не орут, как именно горячо они любят Украину, а там я насмотрелся именно на "патриотов", которые сперва ходят орут под ВЧ - надо воевать, разъ...м Даунбасс, а потом платят за то, чтобы конкретно его сыночка перевели во Львов при санчасти ведра таскать.
Ви знаєте, при всій повазі, ви пишете дурню.
Так, западяни - патріоти, при будь-яких труднощах вони не кликали до себе на допомогу іншу країну, а боролись за свою державність. Тому мають право.
На відміну від Сходу, де самі кликали росію і хуйла, а тепер в більшості або повтікали або пішли в сєпарати.
При тому наші хлопці, попадаючи на Схід, відчувають величезну ворожість місцевого населення і ставлення до них, як до окупантів. Погодьтесь, це дуууже відбиває мотивацію воювати.

П.С. Але більше не хочу дискутувати, не на часі це. Жаль лише, що ви, розумна на мою думку людина, так думаєте.  :smilie2:
Я вам отвечу так сказать "в порядке ведения", уж не знаю, хотите вы дальше дискутировать или нет. Дело в том, что я не бываю в "столице захиденства" Львове и Франковске, может там чуть и по другому, все мои наблюдения - по Черновцам, а там - народ специфический, раньше было пол-города евреев, когда они уехали, вакуум заполнился окрестными молдованами, плюс специфика жизни за последние 20 лет с градообразующим предприятием "Калиновский рынок - самый крупный в Европе", тоже сказывается - так что то такэ.
Но я немного о другом. Меня бесит показной патриотизм как у ваты, так и у вышиваты. Я к примеру не агитирую "расхерячить Даунбас за 2 недели положив все силы" по одной простой причине - ЛИЧНО Я НЕ ГОТОВ идти воевать за "украинский Донбасс". А как сказал один мудрый человек - если лично ты не готов что-то сделать, то и не говори об этом. Именно поэтому я помогаю, чем могу, но не агитирую в стиле "все пропало, кругом одни предатели, надо решительно взяться и ...", как это любит делать вышивата

че сказать то хотел, гопник?

вот тебе тагил  с его   градообразующим  предприятием

а ось тобі чернівці

« Останнє редагування: Листопада 23, 2014, 07:10:31 19:10 від medved »
Толя. Папа, а на том бєpєгу наші? Опанас (зловісно). Там кацапи…

Offline medved

• Ветеран форума
« Reply #66 : Листопада 23, 2014, 07:06:14 19:06 »
Той хто не говорить по українськи може і патріот , але перш за все довбень . Бо саме його , руськоговорящєго , сюди прийшов захищати хуйло .
От долбня слышу!
Хуйло сюда пришел лишь потому, что он ХОТЕЛ сюда прийти. Если бы Украина была поголовно украиноязычной - он бы пришел защищать Русскую Православную Церковь, ее притесняемых прихожан. Если бы церковь была поместной - он бы пришел защищать бабушек хотящих российских пенсий. Процентное соотношение украино/русскоязычных Хуйла вообще менее всего волнует. :upa
Совсем другой вопрос, что на ВУ, причем чем ближе к Донбассу, тем больше - выростает процент людей В ПРИНЦИПЕ ненавидящих Украину, причем на любом языке (в том числе и суржико, и украиноязычных). Но опять же - язык тут - дело десятое.

шо ти  мелеш, Йолопе?  хуйло прийшло сюда защіщать "17 мілліонов русскіх"   (с)

17 мілліонов - це якраз ті хто вказав під час останнього перепису рідну мову - кацапську, хоча русскімі записались тільки 7 мільйонів, но хуйло вчепилось імєнно до 17, вказавших родной ізиг - кацапояз

Offline medved

• Ветеран форума
« Reply #67 : Листопада 23, 2014, 07:13:59 19:13 »
Та гоніш , зємєля . Де це ти таке бачив на ЗУ ? Весь твій " набор " висмоктаний з хєра .
Я не стверджую , що на ЗУ немає довбойобів , бо земля наша на них родюча , але комбінаційні розклади які ти навів - нереал . Ну хочаб тому , що на ЗУ немає няких " красни углов "  , бо уніатські образи ( дуже часто це перефотографовані чорно білі , а часами розфарбовані " Серце Ісуса " і " Серце Марії" в рамках ) висять або в залі або в спальні , ане по " углах " ... І взагалі .
Слухай, "знаток ЗУ". ЗУ - она знаешь ли разная. Буковина - это экс Румыния, а Румыны - православные греческого обряда. В Черновцах была одна греко-католическая церковь и та не работает. Какая в п...у "уния"? Какие "униацкие иконы", кто их на Буковине когда видел?
Да и вообще, насчет "красного угла", понятие метафора, вам недоступно?

бляєтопіздєц :fp

Offline convex

• Ветеран форума
« Reply #68 : Листопада 23, 2014, 07:25:05 19:25 »
Когось мені цей Алєксандр Пєрвий напомінает. Один колись був втирав якісь там словники русинського діалекту села Сокирниця,  цитати на язичії з документації закарпатських русинських гімназій, всє рускіє люді, нікакіх уніатов і українцев нєбило і т.п. Сам був родом десь з Волагди, із понаєхавших. Цей або той самий, або його близнюк.

Тепер навчить нас,  яка має бути новочасна Україна, щоб йому било удобно. Персонаж з Подерв'янського  :moskali:

Astronaut

• Гість
« Reply #69 : Листопада 23, 2014, 07:28:50 19:28 »
Хотели срачей на форуме? Их уже дофига.
Верните Дрейк.
Замечательная логика  :fp :fp :fp

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #70 : Листопада 23, 2014, 07:30:15 19:30 »

шо ти  мелеш, Йолопе?  хуйло прийшло сюда защіщать "17 мілліонов русскіх"   (с)
17 мілліонов - це якраз ті хто вказав під час останнього перепису рідну мову - кацапську, хоча русскімі записались тільки 7 мільйонів, но хуйло вчепилось імєнно до 17, вказавших родной ізиг - кацапояз

Все правильно . Це типова фішка . В Криму кажуть так і " переписували " ." А по духу ви кто ? "
- А как єто ? - ну на каком язикє разговаріваєтє ? - на русском - Ну значіт так і запішєм " русскіє ".
Причому я можу зрозуміти такі речі:  " удобнєє" , " прівичка" , " укрАінскій знаю плохо" , це таке , це життя . А от заперечувати факт , що їх хуйло розігрує в темну , та ще й обурюватись . Ну не знаю  :shuffle:

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #71 : Листопада 23, 2014, 07:41:10 19:41 »
Когось мені цей Алєксандр Пєрвий напомінает. Один колись був втирав якісь там словники русинського діалекту села Сокирниця,  цитати на язичії з документації закарпатських русинських гімназій, всє рускіє люді, нікакіх уніатов і українцев нєбило і т.п. Сам був родом десь з Волагди, із понаєхавших. Цей або той самий, або його близнюк.

Тепер навчить нас,  яка має бути новочасна Україна, щоб йому било удобно. Персонаж з Подерв'янського  :moskali:

Та ні , думаю Ви перебільшуєте . Александр є українським патріотом , причому цілком переконаним . Просто в нього операційна система російська .

Offline convex

• Ветеран форума
« Reply #72 : Листопада 23, 2014, 07:46:16 19:46 »
Та ні , думаю Ви перебільшуєте . Александр є українським патріотом , причому цілком переконаним . Просто в нього операційна система російська .

Якщо дійсно так, то

export LC_ALL=uk_UA.UTF-8

Offline medved

• Ветеран форума
« Reply #73 : Листопада 23, 2014, 08:04:55 20:04 »
Хотели срачей на форуме? Их уже дофига.
Верните Дрейк.
Замечательная логика  :fp :fp :fp

та то он подьЯбУет

Offline Знак

• Hero Member
« Reply #74 : Листопада 23, 2014, 08:43:25 20:43 »

Той хто не говорить по українськи може і патріот , але перш за все довбень . Бо саме його , руськоговорящєго , сюди прийшов захищати хуйло .

если человек идиот, то это надолго. нахуй иди, патриот.

А як тоді назвати   шанноу , який вже відплив  від російського берега , але до українського ще не пристав , На тому березі скинув ватнік , бо в ньому пливти тяжко . А на цьому видають вишиванку , вдягнути яку він ще не готовий . От і теліпається між двох берегів як гімно в ополонці .

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
« Reply #75 : Листопада 23, 2014, 09:00:42 21:00 »
Гы-гы, ну десь так. Уж не знаю хорошо это или плохо. И имя нам в Украине - легион!
Позволю процитировать здесть известный текст с относительно благополучного 2008-го года. Вот он лучше всего раскрывает наше мировоззрение - людей любящих Украину, но с русской (не российской) операционной системой.

Цитувати
Я не люблю сало, не ношу вышиванку и не знаю слов украинского гимна.
Я не переплывал Днепр и не умею танцевать гопак.
На моем столе не лежит "Кобзарь", а на стене не висят рушники.
Моя кровь красная, а не желто-голубая.
Я не склоняю "пальто" и "кино", и три самых важных слова я сказал на русском языке. Я - украинец?
Я болею за "Динамо", за Кличко и Клочкову.
Я видел эту землю из иллюминатора Боинга, но я вернулся.
Мне не нужны неоновые города и силиконовые женщины.
Я не буду жить там, где улицы без имен, а люди без отчеств.
Я останусь здесь.
Здесь земля еще не остыла от огня, и еще не стерлись на плитах имена незабытых предков.
Здесь девушки читают в метро и пишут стихи на парах по термодинамике.
Здесь на деньгах поэты, а не президенты. Здесь шутят смешно и улыбаются честно.
Из сердца не вычеркнуть пятую графу.
Я - украинец.
Я люблю узкие улицы Львова и Харьковские проспекты.
Мне стали родными беззаботная Одесса, деловитый Донецк и легендарная Полтава.
Я не верю патриотам на трибунах, но верю патриотам в окопах.
Я верю в эту страну: я доверяю этому воздуху - он держит купол, этим горам - они держат страховку, этим людям - они держат слово.
Я люблю стук каблучков по плитке Крещатика, скрип снега в Карпатах и шуршание крымской гальки.
Мне никогда не забыть украинской колыбельной и поцелуя на Андреевском.
А еще: мне часто снится необъятное небо и поле подсолнухов.
И мой сын родится здесь.
Я - украинец

Offline convex

• Ветеран форума
« Reply #76 : Листопада 23, 2014, 09:31:45 21:31 »
Таке враження, що людині, крім міського досвіду життя, міської культури і міських спогадів, підсвідомо хочеться якоїсь глибинної, древньої, може, фольклорної основи, пов'язаної з цією землею. Етнічним українцям це простіше - вони мають пісні, діалекти, окремі слова з яких урізноманітнюють місцеву літературну мову чи у Львові, чи на Буковині, чи на Полтавщині. Зрештою, мають вишиванку, яка традиційним етикетом ще з Івана Франка (його, сподіваюсь, ніхто не вважає неосвіченим вишиватником) визнається легальним елементом парадного костюма, рівноцінним до сорочки з краваткою.  Це не дикість і не виняток - так само народний костюм трактується у Баварії, або кімоно у Японії.

Українцям з іншим етнічним корінням складніше. Ходити у косоворотці чи кокошніку якось не випадає. Якщо інші вперто тримаються української, це сприймається як докір - чому розмовляєш російською. А там - і ревнощі, і бажання "опустити" інших, позбавити їх "козирів", щоб усі були рівні. Така захисна випереджаюча агресія, хоча ніхто і не думав нападати.

Offline Знак

• Hero Member
« Reply #77 : Листопада 23, 2014, 09:41:54 21:41 »
Гы-гы, ну десь так. Уж не знаю хорошо это или плохо. И имя нам в Украине - легион!
Позволю процитировать здесть известный текст с относительно благополучного 2008-го года. Вот он лучше всего раскрывает наше мировоззрение - людей любящих Украину, но с русской (не российской) операционной системой.

Цитувати
Я не люблю сало, не ношу вышиванку и не знаю слов украинского гимна.
Я не переплывал Днепр и не умею танцевать гопак.
На моем столе не лежит "Кобзарь", а на стене не висят рушники.
Моя кровь красная, а не желто-голубая.
Я не склоняю "пальто" и "кино", и три самых важных слова я сказал на русском языке. Я - украинец?
Я болею за "Динамо", за Кличко и Клочкову.
Я видел эту землю из иллюминатора Боинга, но я вернулся.
Мне не нужны неоновые города и силиконовые женщины.
Я не буду жить там, где улицы без имен, а люди без отчеств.
Я останусь здесь.
Здесь земля еще не остыла от огня, и еще не стерлись на плитах имена незабытых предков.
Здесь девушки читают в метро и пишут стихи на парах по термодинамике.
Здесь на деньгах поэты, а не президенты. Здесь шутят смешно и улыбаются честно.
Из сердца не вычеркнуть пятую графу.
Я - украинец.
Я люблю узкие улицы Львова и Харьковские проспекты.
Мне стали родными беззаботная Одесса, деловитый Донецк и легендарная Полтава.
Я не верю патриотам на трибунах, но верю патриотам в окопах.
Я верю в эту страну: я доверяю этому воздуху - он держит купол, этим горам - они держат страховку, этим людям - они держат слово.
Я люблю стук каблучков по плитке Крещатика, скрип снега в Карпатах и шуршание крымской гальки.
Мне никогда не забыть украинской колыбельной и поцелуя на Андреевском.
А еще: мне часто снится необъятное небо и поле подсолнухов.
И мой сын родится здесь.
Я - украинец

А я , значить ,  вишиватник . Афігєнна логіка .

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #78 : Листопада 23, 2014, 09:57:18 21:57 »
Таке враження, що людині, крім міського досвіду життя, міської культури і міських спогадів, підсвідомо хочеться якоїсь глибинної, древньої, може, фольклорної основи, пов'язаної з цією землею. Етнічним українцям це простіше - вони мають пісні, діалекти, окремі слова з яких урізноманітнюють місцеву літературну мову чи у Львові, чи на Буковині, чи на Полтавщині. Зрештою, мають вишиванку, яка традиційним етикетом ще з Івана Франка (його, сподіваюсь, ніхто не вважає неосвіченим вишиватником) визнається легальним елементом парадного костюма, рівноцінним до сорочки з краваткою.  Це не дикість і не виняток - так само народний костюм трактується у Баварії, або кімоно у Японії.

Українцям з іншим етнічним корінням складніше. Ходити у косоворотці чи кокошніку якось не випадає. Якщо інші вперто тримаються української, це сприймається як докір - чому розмовляєш російською. А там - і ревнощі, і бажання "опустити" інших, позбавити їх "козирів", щоб усі були рівні. Така захисна випереджаюча агресія, хоча ніхто і не думав нападати.
О, ви влучно виразили словами те, що мені завжди приходить на думку, коли рускоязичні починають доводити, що вони не гірші україномовних. Причому, ніхто так і не вважає...як і те, що україномовні гірші тим, що "портрет Шевченка висить у хаті"...

Offline Александр 1-й

• Hero Member
« Reply #79 : Листопада 23, 2014, 10:13:02 22:13 »
Господа, да что вы говорите? Кажете "не гирши"? Вы посмотрите просто в пределах ЭТОЙ ВЕТКИ:
Может и патриоты, но довбоебы бо на мови не розмовляють. Даже не хочу продолжать по всему форуму, одной этой ветки хватает, чтобы было видно, что "хоч трошечки, но таки гирши"  :smiley25:

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #80 : Листопада 23, 2014, 10:51:28 22:51 »
Господа, да что вы говорите? Кажете "не гирши"? Вы посмотрите просто в пределах ЭТОЙ ВЕТКИ:
Может и патриоты, но довбоебы бо на мови не розмовляють. Даже не хочу продолжать по всему форуму, одной этой ветки хватает, чтобы было видно, что "хоч трошечки, но таки гирши"  :smiley25:

Правільно про довбойобів сказано . Вас ніхто не примушує говорити на мові . Від вас хочуть що б ви перестали говорити російською . Бо цим ви створюєте хуйловські "регіони впливу " навіть якщо ви самі проти цього , навіть до ступеню,що готові зі зброєю в руках проти цього воювати . Тут ніхто не піддає сумніву патріотизм українців іншого етнічного походження , вже не кажучи про лінгвістичні уподбання .
Маніфест 2008 року - фуфло . Бо збудований весь на стереотипах .від селіконових жєнщін до сала . Я теж не їм сала , а пробував його може років 14 тому і теж не вмію танцювати гопак і вишиванку одягаю пару раз на рік . Але я знаю слова українського гімну , бо слова гімну своєї держави не знають хіба що араби Марселю , які освистують марсел'єзу . Зато прицьому я виявляється вишиватнік , а ти -українець . Я значить - жабоїд , а ти зенедін зідан .
То чому ти дивуєшся , що вас називають довбойобами ? Ну от так , без обоаз , з конструктивної позиції , в чому ми вишиватники не праві ?

Offline гипофиз

• Hero Member
« Reply #81 : Листопада 23, 2014, 10:56:02 22:56 »
Вишиватнік - то людина яка за україну, але ватними методами. Тупий, озлоблений. Називає ватніками всіх хто з ним не згідний. Всюди бачить руку москви.

Тягнибоковцы шоле?

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #82 : Листопада 23, 2014, 11:02:16 23:02 »
Тягнибоковцы шоле?

Ні , то хунвейбіни .

Offline Александр 1-й

• Hero Member
« Reply #83 : Листопада 23, 2014, 11:08:03 23:08 »
То чому ти дивуєшся , що вас називають довбойобами ? Ну от так , без обоаз , з конструктивної позиції , в чому ми вишиватники не праві ?
:fp2 Я уже писал выше - Путин сюда бы влез при любом раскладе. Хоть бы мы поголовно говорили на украинском, хоть на арабском. Тут - зона его интересов. Не влез бы "защищать русскоязычных", влез бы "защищать прихожан УПЦ МП". Была бы Помистна Церква - влез бы защищать "бабушек, желающих умереть в Раисе". Посмотрите на его требования "федерализации Украины". Там что, только язык основа? Да ни хрена подобного! В первую очередь деление по глубине экономических связей регионов с Раисей, по степени урбанизации населения, с большим количеством люмпенов для освоения сибирских просторов, и.т.д., и только потом уже все остальное. Причем остальное - это только повод "для внутреннего употребления". Был бы "двухязычный русский мир" прям как в Раисе.
Если человек думает, что как только все начнут скакать под елкой, то Путин сразу отъебется от Украины - иначе как дол..м недалеким я такого назвать не могу.

Offline Знак

• Hero Member
« Reply #84 : Листопада 23, 2014, 11:08:10 23:08 »

Е ні . Ви ставите воза поперед коня . Первинним є розумові здібності індивіда . І власне розумові здібності визначають , на якій мові здатен говорити індивід . Наші жінки , виїжджаючи до греції чи італії опановували мову за півроку . А братському народу 23 роки мало . То як назвати людей , негодних за 23 роки вивчити братську мову ? Довбойобами занадто грубо ? А як назвати людей з обмеженими розумовими здібностями ?

Offline Александр 1-й

• Hero Member
« Reply #85 : Листопада 23, 2014, 11:22:58 23:22 »
Е ні . Ви ставите воза поперед коня . Первинним є розумові здібності індивіда . І власне розумові здібності визначають , на якій мові здатен говорити індивід . Наші жінки , виїжджаючи до греції чи італії опановували мову за півроку . А братському народу 23 роки мало . То як назвати людей , негодних за 23 роки вивчити братську мову ? Довбойобами занадто грубо ? А як назвати людей з обмеженими розумовими здібностями ?
Ну во первых, сейчас "есть мнение", что высокий IQ препятствует изучению языков, как бы это не было для вас удивительно. Чем больший человек долбоеб - тем легче он "опановуе ризни нови мовы". Это к вашим "уборщицам за пол-года выучившим итальянские".
Во вторых - язык в разы легче учится в чужой языковой среде. Там ты вынужден его учить, поскольку просто необходимо общаться. Там его учат как человек брошенный в воду - или утонет, или плавать научится. Здесь "чужой языковой среды" не будет в ближайшие 100 лет (на Восточной Украине) по крайней мере, и вышиватникам с этим просто необходимо смириться.
А в третьих, и это самое главное - А КАКОГО Х.Я??? Я для этой страны зарабатываю валюту (у меня 100% экспорт), честно плачу налоги, немного филантропствую. Почему я должен не говорить на языке родном для меня с детства? Причем чувствовать себя полным долбоебом, говоря на плохом украинском в полностью русскоязычной среде? (вы же не думаете, что уборщицы из вашего примера говорят на языке Бокаччо и Кардуччи)? Вот тут я себя таки чувствую долбоебом. При общении с украиноговорящими, как на пока я еще не знаю ни одного человека, которого бы смущала билингва. Я не прошу его перейти на русский, а он меня - на украинский (хотя зачастую перехожу сам).
ЗЫ И кто вам сказал, что я украинский не знаю?  :laugh: Я на нем НЕ ПИШУ, поскольку в школе учил только литературу, от языка было освобождение. А как раз в Черновцах, достаточно непринужденно (часто механически) перехожу ну минимум на суржик (литературный украинский все же требует постоянной практики).
« Останнє редагування: Листопада 23, 2014, 11:25:45 23:25 від Александр 1-й »

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #86 : Листопада 23, 2014, 11:43:16 23:43 »
А ідея " зони інтєрєсов " на чому стоїть ? Даю гарантію,  що ти крім всього ще й на Благбаз або в Дєржинський воєнкомат ходиш яйця святити . Потім дивуєшся , " а шо хуйло тут забыл?"
Ти ж політичного моменту не вловлюєш і слабо сбі уявляєш які помиї Росія щоденно виливає в міжнародний інфопростір . А потім з-за таких як ти , мені приходиться пояснювати , що хуйловців не 17 млн , і навіть не 7 млн . А все вдітє лі , бо т сала не їсиш .
Хуйло хоче взад те що він вважає своїм і це своє ти йому створюєш .

ПС . А скакання під ялинкою що це ? І хто це так думає ?

Offline convex

• Ветеран форума
« Reply #87 : Листопада 23, 2014, 11:45:14 23:45 »
Ну во первых, сейчас "есть мнение", что высокий IQ препятствует изучению языков, как бы это не было для вас удивительно. Чем больший человек долбоеб - тем легче он "опановуе ризни нови мовы". Это к вашим "уборщицам за пол-года выучившим итальянские".
Це, пардон, незграбне самовиправдання довбойобів. Скажу інше, коли спостерігаю, як адаптовуються в чужомовному середовищі вихідці з екс-СССР, причому, м'яко кажучи, з непоганим освітнім рівнем, то видно, що тим, у кого рідна російська, це набагато важче - і через десятиліття проблеми і з фонетикою, і з лексикою, і з синтаксисом. Причини не знаю, якась несумісність російської з іншими, чи що?

Цитувати
Во вторых - язык в разы легче учится в чужой языковой среде. Там ты вынужден его учить, поскольку просто необходимо общаться. Там его учат как человек брошенный в воду - или утонет, или плавать научится. Здесь "чужой языковой среды" не будет в ближайшие 100 лет (на Восточной Украине) по крайней мере, и вышиватникам с этим просто необходимо смириться.
Отут-то повага до україномовних співгромадян і поперла  :gigi: А щодо прогнозів - ню-ню..

А ви проти, щоб ситуація змінилась на користь української? Виглядає, що так.

Цитувати
А в третьих, и это самое главное - А КАКОГО Х.Я??? Я для этой страны зарабатываю валюту (у меня 100% экспорт), честно плачу налоги, немного филантропствую. Почему я должен не говорить на языке родном для меня с детства? Причем чувствовать себя полным долбоебом, говоря на плохом украинском в полностью русскоязычной среде?
А хто каже, що мусите перейти на українську? А от ситуацію з цілком російськомовним середовищем мусимо змінити, навіть ціною неякої некомфортності, і Вам варто погодитися, якщо хочете добра своїй країні. Без наскрізної україномовної культури, причому домінуючої на більшості території, ця держава у довгій перспективі не втримається. Чомусь в Чернівцях білінгвізм толерується, а у Харкові сприймається, як вий..бування - дивно, ні? Але, видається, що можна бути українським патріотом щодо політики і економіки і стандартним квасним російським шовіністом щодо мови і культури (мовляв, зробимо Україну Росією-2, кращою, ніж оригінальна).

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #88 : Листопада 24, 2014, 12:48:21 00:48 »
Термин "вышиватник" настолько нелепый, что даже не оскорбительный (скорее смешной).
Настолько явно за ним торчат уши тех, кто его придумал. Это похоже на то, как всякие подонки типа Максима Шевченко пытаются вложить нам термин "украинский мир" (вроде как ответка на "русский мир"). Пытается давно, а толку ноль. Ибо слишком нелепо. Что в свою очередь говорит о том, что они нас на самом деле очень плохо понимают. А выиграет здесь тот, кто глубже поймет противника.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
« Reply #89 : Листопада 24, 2014, 01:14:21 01:14 »
Термин "вышиватник" настолько нелепый, что даже не оскорбительный (скорее смешной).
Настолько явно за ним торчат уши тех, кто его придумал. Это похоже на то, как всякие подонки типа Максима Шевченко пытаются вложить нам термин "украинский мир" (вроде как ответка на "русский мир"). Пытается давно, а толку ноль. Ибо слишком нелепо. Что в свою очередь говорит о том, что они нас на самом деле очень плохо понимают. А выиграет здесь тот, кто глубже поймет противника.

:smiley24:
Всем спорящим рекомендую перечитать притчу про Вавилонскую башню.