Автор Тема: Хто знає про валютні рахунки для громадян України в закордонних банках  (Прочитано 3124 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
У мене виникло таке питання, після того, як прочитала ось цю статтю

http://censor.net.ua/news/314856/skandalnye_8_millionov_dollarov_eksvitsespikeru_kaletniku_yakoby_podaril_otets

Де Калетник Ігор взяв гроші питань не виникає, як би його не прикривав батько.
Та мене зацікавило питання - як громадянин України може відкрити рахунок за кордоном, якщо він за кордоном не працював і знаходився весь час в Україні?
Тобто, я допускаю можливість, що він міг виїхати ненадовго за кордон, але ж хіба може громадянин України відкрити рахунок там не порушуючи закони України?

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума

http://censor.net.ua/news/314856/skandalnye_8_millionov_dollarov_eksvitsespikeru_kaletniku_yakoby_podaril_otets

Та мене зацікавило питання - як громадянин України може відкрити рахунок за кордоном, якщо він за кордоном не працював і знаходився весь час в Україні?
Тобто, я допускаю можливість, що він міг виїхати ненадовго за кордон, але ж хіба може громадянин України відкрити рахунок там не порушуючи закони України?

Нібито можна за дозволом Нацбанку. А ось які умови отримання того дозволу - ХЗ.

Offline Мирон

• Hero Member
Або дозвіл НБУ, або постійне проживання за кордоном (тоді дозвіл не потрібен).
Всі наші можновладці отримують дозвіл НБУ, оскільки для них це формальність.

Offline Lister

• Sr. Member

Нібито можна за дозволом Нацбанку. А ось які умови отримання того дозволу - ХЗ.

Можна. Треба отримати індивідуальну ліцензію НБУ.

Насправді, то довго і геморойно. Тому майже всі, працюючі за кордоном (навіть віртуально), порушуть закон, бо відкривають рахунки під картки на зарплатню...

І я таке робив і якось без НБУ, бо за кордоном ту ліцензію нікому не треба

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
Тобто, перебуваючи за кордоном чи я, чи хтось інший може спокійно зайти до банку і відкрити там рахунок. І ця дія буде цілком законною з точки зору законів країни, де я перебуваю і незаконною з точки зору законів України?

Offline Lister

• Sr. Member
Тобто, перебуваючи за кордоном чи я, чи хтось інший може спокійно зайти до банку і відкрити там рахунок. І ця дія буде цілком законною з точки зору законів країни, де я перебуваю і незаконною з точки зору законів України?

Точно. 100%  :smiley24:

Якщо маєте в тій країні право на постійне проживання, тоді і Україна визнає ваше право на відкриття рахунку. А так - ні. 

Offline liveinly

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
В мене є рахунки в чотирьох країнах,відкривав без проблем,правда років 7назад.
Слава Україні !!!  Емігу фк вічний ігнор.

Offline Lister

• Sr. Member

Я намагався ніколи закони не порушувати, тому всю ту дурню читав... Поки ви фізично знаходитесь за кордоном, ві не порушуєте нічого. Але на момент повернення в Україну все треба закрити, як ліцензії нема...

1.4. Без   ліцензії   з   дотриманням  законодавства  України розміщують валютні цінності  та  здійснюють  інші  операції  через рахунки такі резиденти:
     уповноважений банк     (якщо     зазначені     рахунки      є кореспондентськими);
     фізична особа під час її перебування за кордоном;
     дипломатичні, консульські,   торговельні   та  інші  офіційні представництва України за кордоном,  які користуються імунітетом і дипломатичними привілеями;
     представництва  іноземних  інвесторів за угодами про розподіл продукції.  {  Пункт  1.4 глави 1 доповнено новим абзацом згідно з Постановою   Національного   банку  N  712  (  v0712500-14  )  від 06.11.2014 }

Offline Lister

• Sr. Member

Хочете мати проблеми - повідомте податкову чи НБУ  :upa

Offline Igor

• Sr. Member
  • бЄндерівець
але ж хіба може громадянин України відкрити рахунок там не порушуючи закони України?
А який закон це забороняє? (дійсно цікаво)
"DOUBLETHINK means the power of holding two contradictory beliefs in one’s mind simultaneously, and accepting both of them."

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
Щось не те відбувається в Данському королівстві. В житті бувають різні ситуації, і чому я не можу покласти власні гроші на рахунок, сповістивши при цьому Нацбанк? Можливо, мені потрібно отримати, наприклад, нову картку.

Offline Lister

• Sr. Member
але ж хіба може громадянин України відкрити рахунок там не порушуючи закони України?
А який закон це забороняє? (дійсно цікаво)

Ну, так прямо не забороняє..

Але це продивиться

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1413-04

Offline Lister

• Sr. Member
Щось не те відбувається в Данському королівстві. В житті бувають різні ситуації, і чому я не можу покласти власні гроші на рахунок, сповістивши при цьому Нацбанк? Можливо, мені потрібно отримати, наприклад, нову картку.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1413-04

Ну нема сили в мене все це коментувати, почитайте, ласка ваша

Offline Milena

• Hero Member

Якщо маєте в тій країні право на постійне проживання, тоді і Україна визнає ваше право на відкриття рахунку. А так - ні.
Що значить, постійне проживання? Людина працює за кордоном, легально, має дозвіл і на роботу, і на проживання, тому не мати там рахунка - це просто неможливо. А от, коли вона закінчує свої контракти і повертається до У., що діється з її рахунками? Вони стають незаконними?

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума

Я намагався ніколи закони не порушувати, тому всю ту дурню читав... Поки ви фізично знаходитесь за кордоном, ві не порушуєте нічого. Але на момент повернення в Україну все треба закрити, як ліцензії нема...

1.4. Без   ліцензії   з   дотриманням  законодавства  України розміщують валютні цінності  та  здійснюють  інші  операції  через рахунки такі резиденти:
     уповноважений банк     (якщо     зазначені     рахунки      є кореспондентськими);
     дипломатичні, консульські,   торговельні   та  інші  офіційні представництва України за кордоном,  які користуються імунітетом і дипломатичними привілеями;
     представництва  іноземних  інвесторів за угодами про розподіл продукції.  {  Пункт  1.4 глави 1 доповнено новим абзацом згідно з Постановою   Національного   банку  N  712  (  v0712500-14  )  від 06.11.2014 }

Дякую, мабуть оце і є те, що мене цікавило. Та тут ніде не написано про закриття рахунку.

Offline liveinly

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча

Вони всі пусті,відкривав про всяк випадок,так що податкова йде лісом,тим більше я не підприємець.
Слава Україні !!!  Емігу фк вічний ігнор.

Offline Lister

• Sr. Member

Що значить, постійне проживання? Людина працює за кордоном, легально, має дозвіл і на роботу, і на проживання, тому не мати там рахунка - це просто неможливо. А от, коли вона закінчує свої контракти і повертається до У., що діється з її рахунками? Вони стають незаконними?

Щось десь так...  Теоретично - треба все закрити, гроші перевести на гривневі рахунки в Україні...

Ну, так всі кажуть. В мене просто нічого суттєвого  не залишилось, то я позакривав рахунки а решту привіз готівкою (до 3000 долл)

Offline Lister

• Sr. Member

Вони всі пусті,відкривав про всяк випадок,так що податкова йде лісом,тим більше я не підприємець.

То, може, краще закрити?

Offline Sergius

• Ветеран форума
Або дозвіл НБУ, або постійне проживання за кордоном (тоді дозвіл не потрібен).
Всі наші можновладці отримують дозвіл НБУ, оскільки для них це формальність.

Навіщо такі труднощі?
Дайте можливість зберігати гроші і за кордоном теж, у тих банках які будуть обмінюватися податковою інформаціею з украіною.
Щоб не ховалися

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Якщо ви живете і працюєте за кордоном і платите там податки, то яким боком до цього уряд у Києві? Тим паче, що існують договори про заборону подвійного оподаткування.  :smilie8:
If you are going through hell, keep going.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
Про эту херню я писал уже где-то пол-года назад. Итак, существует две страны - демократическая Украина, и охуенно тоталитарная Россия. Предположим, я хочу открыть счет за границей, купить за границей недвижимость, открыть за границей фирму. В охуенно демократичной Украине мне для этого нужно:
а) получить индивидуальную лицензию НБУ для открытия счета
б) получить индивидуальную лицензию НБУ для покупки недвижимости (второго типа)
в) получить индивидуальную лицензию НБУ третьего типа для коммерческой деятельности. причем эта лицензия для коммерческой деятельности также подразумевает и получение двух предыдущих, поскольку очевидно, что для занятия такой деятельностью надо иметь счет и купить/арендовать какое-либо помещение.
При этом, эти лицензии надо получить ДО того, как вы собираетесь что-то такое сделать. Особенно пикантно все это выглядит, если вы собираетесь купить квартиру в кредит. Тогда вам надо лицензии всех трех типов, при этом, чтобы получить лицензию в) именно на возможность взять кредит, вы должны предоставить оценочную стоимость этой недвижимости от СЕРТИФИЦИРОВАННОГО специалиста (читай украинского) т.е. как минимум взять его туды с собой "оценивать". Уж как украинский специалист может это оценить не зная рынок недвиги этого самого забугорья...
Вообще там такая туева куча справок, что все это выполнить практически невозможно, вернее возможно за толику малую - ну вы в курсе как у нас законы прописаны (привет охуенно принципиальным не дающим взяток! :smiley14:)
Ас другой вариант - надо быть депутатом/судьей/прокурором и другим приближенным к трону, и.т.д. - и быстренько получить эти лицензии, или просто забить на них :super:
Ах да, за отсутствие этих лицензий, при выполнении чего-то из а, б, и/или в - конфискация этого самого забугорного имущества и штраф.

В охуенно тоталитарной России, в случаях а, б, и в надо
а) сделать все что хочешь из вышеперечисленного
б) в месячный срок УВЕДОМИТЬ налоговую по месту проживания о том, что ты открыл счет и/или купил недвигу, и/или занялся коммерческой деятельностью

В результате такой разницы, практически любому россиянину (во всяком случае до начала санкций, еще год назад), совершенно свободно давали кредит на покупку этой самой недвижимости в европейских банках, под европейские же ипотечные проценты, украинец же мог купить ту же недвигу только за кэш. Опять же, в результате у москалей полно недвиги по всем европам, причем купленной обычными "средними менеджерами", т.е. именно недорогой европейской недвиги, у нас же - либо единичные случаи, либо только "дворцы и замки" купленные теми, для кого эти лицензии пох, простому же украинцу все эти няшки не светят.

НЭ МОЖНА! Ты че за быдло, что должно допустим летний домик в Черногории иметь? Сиди на жопе в Украине, и радуйся. Такое себе могут позволить только белые люди, а не ты - говно. Вот твуо

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
Про эту херню я писал уже где-то пол-года назад. Итак, существует две страны - демократическая Украина, и охуенно тоталитарная Россия. Предположим, я хочу открыть счет за границей, купить за границей недвижимость, открыть за границей фирму. В охуенно демократичной Украине мне для этого нужно:
в) получить индивидуальную лицензию НБУ третьего типа для коммерческой деятельности. причем эта лицензия для коммерческой деятельности также подразумевает и получение двух предыдущих, поскольку очевидно, что для занятия такой деятельностью надо иметь счет и купить/арендовать какое-либо помещение.
При этом, эти лицензии надо получить ДО того, как вы собираетесь что-то такое сделать. Особенно пикантно все это выглядит, если вы собираетесь купить квартиру в кредит. Тогда вам надо лицензии всех трех типов, при этом, чтобы получить лицензию в) именно на возможность взять кредит, вы должны предоставить оценочную стоимость этой недвижимости от СЕРТИФИЦИРОВАННОГО специалиста (читай украинского) т.е. как минимум взять его туды с собой "оценивать". Уж как украинский специалист может это оценить не зная рынок недвиги этого самого забугорья...
Вообще там такая туева куча справок, что все это выполнить практически невозможно (для покупки недвиги например надо порядка 10 справок, две или три из которых получить почти нереально), вернее возможно за толику малую - ну вы в курсе как у нас законы прописаны (привет охуенно принципиальным не дающим взяток! :smiley14:)
Ас другой вариант - надо быть депутатом/судьей/прокурором и другим приближенным к трону, и.т.д. - и быстренько получить эти лицензии, или просто забить на них :super:
Ах да, за отсутствие этих лицензий, при выполнении чего-то из а, б, и/или в - конфискация этого самого забугорного имущества и штраф.

б) в месячный срок УВЕДОМИТЬ налоговую по месту проживания о том, что ты открыл счет и/или купил недвигу, и/или занялся коммерческой деятельностью

В результате такой разницы, практически любому россиянину (во всяком случае до начала санкций, еще год назад), совершенно свободно давали кредит на покупку этой самой недвижимости в европейских банках, под европейские же ипотечные проценты, украинец же мог купить ту же недвигу только за кэш. Опять же, в результате у москалей полно недвиги по всем европам, причем купленной обычными "средними менеджерами", т.е. именно недорогой европейской недвиги, у нас же - либо единичные случаи, либо только "дворцы и замки" купленные теми, для кого эти лицензии пох, простому же украинцу все эти няшки не светят -НЭ МОЖНА БИЛЯТЬ! Ты че быдло, решило допустим летний домик в Черногории иметь, для летнего отдыха себя, детей, внуков? Сиди на жопе в Украине, одень цак и радуйся. Такое себе могут позволить только уважаемые люди, а не ты - говно.

Вот такой один из очередных образчиков нашей демократии и уважения к человеку.

ЗЫ Ах да, я забыл. Еще года полтора назад для а, б и в надо было получить "добро" от СБУ, сейчас успокаивают, что "порядок изменился на уведомительный", и возможно вас в СБУ и не вызовут ;)

ЗЗЫ Кстати, даже в таком виде закон "охуенно демократичен" по сравнению с предыдущим. В прошлой редакции не было строки из имеющих право: "физ лицо пребывающее за рубежом". В результате нашим спецам работающим за границей по контракту, и.т.д., государевы люди говорили - вы же это, помните, что вы закон нарушаете ежели что, поэтому НИКАКИХ СЧЕТОВ, в т.ч. кредитных карт, зарплатных карт, итд. На резонный вопрос - а что же делать, как зарплату получать? Обычно следовал милейший ответ - а вы договоритесь с работодателем, чтобы он вам наличными выплачивал. :smilie9:
Что касается аренды недвиги (лицензия б) - видимо предполагалось, что энтот самый специалист будет жить под мостом.
« Останнє редагування: Грудня 05, 2014, 08:21:47 08:21 від Александр 1-й »

Offline Tvladrat

• Hero Member

Дякую, мабуть оце і є те, що мене цікавило. Та тут ніде не написано про закриття рахунку.

3.2. Для отримання ліцензії заявник - фізична особа, яка не є підприємцем,  подає  до  Управління такі документи (крім випадків, передбачених пунктом 3.3 цієї глави):
     ті,  що передбачені абзацами другим, четвертим (за наявності) та п'ятим пункту 3.1 цієї глави; { Абзац другий пункту 3.2 глави 3 в редакції Постанови НБУ N 436 ( z1475-05 ) від 18.11.2005 }
     копії відповідних  сторінок  паспорта або документа,  що його замінює,  які містять останнє фото,  прізвище,  ім'я, по батькові, дату  народження,  серію  і  номер,  дату  видачі  та найменування органу,   що   видав   документ,   реєстрацію   місця   проживання громадянина;
     копію документа,  виданого   органом   державної   податкової служби, що засвідчує присвоєння ідентифікаційного номера.
     Якщо фізична особа під час перебування за  кордоном  відкрила рахунок  і  бажає  після  повернення  в  Україну  надалі проводити операції через цей рахунок,  то вона має звернутися до  Управління для отримання ліцензії в порядку, передбаченому цим Положенням.

Offline convex

• Ветеран форума

...

Щира правда. А особливо приємно, коли кацапи з цього приводу ржуть з нас і вважають кріпаками під державою. Нас! Кацапи!

І що скажеш? Підстави то у цьому аспекті є. 

Offline Lister

• Sr. Member

...

Щира правда. А особливо приємно, коли кацапи з цього приводу ржуть з нас і вважають кріпаками під державою. Нас! Кацапи!

Просто у нас всі і разом чхають на 99% відсотків маразматичного законодавчого поля яке, як кажуть "існує"...

Почніть виконувати геть усі закони, навіть розумні, і ми всі помремо за тиждень...

Offline convex

• Ветеран форума

Просто у нас всі і разом чхають на 99% відсотків маразматичного законодавчого поля яке, як кажуть "існує"...

Почніть виконувати геть усі закони, навіть розумні, і ми всі помремо за тиждень...

Зате кожного можна прищучити при потребі, і всякі перевіряльники стають королями життя  :smiley23:

У тому і сенс нашої гнилої системи.

Offline BlackCat

• Ветеран форума

Ну так и есть. Разрешения НБУ для открытия счета за границей - идиотизм. Налоговая узнает о таком счете только в очень редких случаях.
Если вы через тот счет проводите "подозрительные" платежи и запрос прийдет от службы безопасности той страны. Или если вы со своего счета за границей перечислите средства на свой же счет в Украину - в данном случае настучит банк.

Offline Lister

• Sr. Member

Зате кожного можна прищучити при потребі, і всякі перевіряльники стають королями життя  :smiley23:

У тому і сенс нашої гнилої системи.

Ну так. Колись я збирал пЄрли, як москалі кажуть...

От ви знаєте, що заборонено заводити власне авто, що припарковано всередені житлового кварталу, у період з 23 до 07 години, тим більше виїзджати кудись...

На велосипеді у дворах, парках чи по тротуарах дозволено їздити дітям до 7 років, а по дорогах загального користування - з 14 років.

Таким чином, дітям з 7 до 14 років теоретично взагалі заборонено користуватись велосипедом.

Двері до складу, де зберігаются вогненебезпечні речовини (досить 200гр баночки з фарбою, 1 шт)якщо воні нестандартні (а вони всі нестандартні) мають пройти сертифікацію на вогнетривкість...

Колись питав по роботі пожежного інспектора, добре, давайте зробимо. От він і каже - ваше підпріємство має виготовити 7 шт таких дверей і надати на випробування до спеціального інституту протипожежної фігні... Я тоді кажу - певно, вам до директора.

Війшов він від директора і пішов. Питаюсь - і чо? Чо, каже директор 4000 грн і на цей рік все ОК. Чи ти хочеш виготовити 7 шт дверей а потім вони не пройдуть сертифікацію..  :smilie5:

Ну і т.д. і т. п.

Offline Lister

• Sr. Member

Ну так и есть. Разрешения НБУ для открытия счета за границей - идиотизм. Налоговая узнает о таком счете только в очень редких случаях.
Если вы через тот счет проводите "подозрительные" платежи и запрос прийдет от службы безопасности той страны. Или если вы со своего счета за границей перечислите средства на свой же счет в Украину - в данном случае настучит банк.

Есть положение о финмониторинге, под него попадают суммы от 150 000 долл или 150 000 гривен в наличке... Иначе, вроде даже не имеет права стучать

Offline BlackCat

• Ветеран форума

Есть положение о финмониторинге, под него попадают суммы от 150 000 долл или 150 000 гривен в наличке... Иначе, вроде даже не имеет права стучать

Причем здесь финмониторинг? Программа в банке может быть настроена таким способом, что если отправитель и получатель один и тот же, но деньги перечислены из-за границы, значит можно уведомить налоговую. И не важно было 10 баксов перечислено или 10 миллионов.