Автор Тема: Сьгодні був у православній церкві  (Прочитано 5542 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline zenit4ik

• Jr. Member
  • **
Re: Сьгодні був у православній церкві
« Reply #30 : Грудня 22, 2014, 12:38:44 00:38 »

у вашій церкві вчать зневажати чужу віру?

..

Квітко, я думаю, ти прекрасно розумієш, про що я казав.

А, я, відповіла чому вчать  :smilie1:

тобто робимо висновок, що svit - атеїстична істота, що не приймає бога взагалі і не може зрозуміти суть його вчення.
таких можна тільки пожаліти.
Будемо сподіватись, що все не так сумно. Напевно брат Світ погарячкував.

Offline Блакитний Апельсин

• Ветеран форума
« Reply #31 : Грудня 22, 2014, 12:40:02 00:40 »

у вашій церкві вчать зневажати чужу віру?

..

Квітко, я думаю, ти прекрасно розумієш, про що я казав.

А, я, відповіла чому вчать  :smilie1:

тобто робимо висновок, що svit - атеїстична істота, що не приймає бога взагалі і не може зрозуміти суть його вчення.
Будемо сподіватись, що все не так сумно. Напевно брат Світ погарячкував.

ну то нехай він сам про це напише.
Пропоную переіменувати Російську православну церкву у Ватнікан

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
« Reply #32 : Грудня 22, 2014, 01:34:43 01:34 »
Хлопці та дівчата,давайте не будемо плутати віру з релігією. Бо всі обряди та церемоніали, що проводяться по церквах всіх конфесій - це лишень релігія, а віра має бути в душі кожної людини.
Всі церкви проводять обряди, стараючись донести до Бога молитви прихожан. Вважається, що колективна молитва має посилену дію, тому власне й збираються церкви. По якому обряду вони працюють - то вже як вийшло.
А Світ, здається, зовсім новачок в церковних справах, тому й не знає різниці між церквами КП та МП, а ще ж є й греко-католики та католики й протестанти.
Тому він дивується побаченому в церкві МП. Церква МП давно вже(після революції 1917року) сплуталася з дияволом, про це говорять навіть відомі московькі філософи.
Порада для світа - поцікавитися в яку церкву він попав, якого патріархату, та спробувати сходити до церкви іншої конфесії.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #33 : Грудня 22, 2014, 02:50:37 02:50 »
Християнське вчення і православіє є речі принципово несумісні.
If you are going through hell, keep going.

Offline aag

• Hero Member
« Reply #34 : Грудня 22, 2014, 02:59:20 02:59 »
Цікаво, чому ці антиправославні воїни поводяться як прихожани РПЦ (УПЦ МП)?

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #35 : Грудня 22, 2014, 09:56:09 09:56 »
Стоп,я думав ви про хуйловську церкву,а так,доповідь за розпалювання міжрелігійного конфлікту і само-собою

Так то і є УПЦ МП.

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #36 : Грудня 22, 2014, 09:59:17 09:59 »
Цитувати
Стоїть той поп, щось там белмесить - жодного слова не розірбрати, шо воно там меле.

Ну, не знаю, то ви мабуть в УПЦ МП були, бо там на так званій старославянський молитви. Насправді це мабуть якійсь суржик болгарської. Дійсно мало що зрозуміло.
У нас недалеко Українська автокефальна православна церква - так там дуже зрозуміло все. Українською розмовною мовою - доступно і дуже проникливо.

Ну то ж інша справа  :smiley24:

А тут усе російською, а гуде він там може дійсно якоюсь староболгарською, чи не знаю. Бубнить так шо я от жодного слова не зрозумів.

Offline mahnovets

• Ветеран форума
« Reply #37 : Грудня 22, 2014, 10:04:42 10:04 »
Християнське вчення і православіє є речі принципово несумісні.
Скажу більше християнство і попи (будь які) речі несумісні. То му то християнство періодично намагається вирватись з засмальцоьованих рученяток цих "посередників" так і з"являються то лютеранє то баптисти :smilie5:
Батя, мы стараемся ...

Offline BlackCat

• Ветеран форума
« Reply #38 : Грудня 22, 2014, 10:11:55 10:11 »
Мне один чел рассказывал, что молитвы произнесенные на церковно-славянском кагбе "сильнее". Думаю этот тезис - один из элементов украинской церковной пропаганды: УПЦ МП - хорошие, УПЦ КП - плохие.

Offline liveinly

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #39 : Грудня 22, 2014, 10:26:16 10:26 »
Стоп,я думав ви про хуйловську церкву,а так,доповідь за розпалювання міжрелігійного конфлікту і само-собою

Так то і є УПЦ МП.

а куди подівся ваш пост з фразою - православні,ви мракобєси?
Слава Україні !!!  Емігу фк вічний ігнор.

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #40 : Грудня 22, 2014, 10:30:02 10:30 »

Всі церкви проводять обряди, стараючись донести до Бога молитви прихожан. Вважається, що колективна молитва має посилену дію, тому власне й збираються церкви.

Після цього важко буде  щось заперечити тому що сказав Котяра ( а я хотів ) . Не знаю що там за обряди такі спеціальні завдяки яким молитва доноситься до Бога . Ото Богу більше немає чого робити як вислуховувати  отой бубнячий треш  годинами , та ще й якоюсь болгарською мовою .А в церкву люди збираються зовсім з іншою метою . Бо церква перед за все,  є самим зібранням віруючих в Христа  , його тілом,  в якому орудує Св. Дух. І от оце зібрання , репрезентоване священником або єпископом , згідно наказу самого Христа( творіть це на мій спомин ) відтворює події останньої вечері і в цей спосіб долучає сучасних вірних до хресної жертви Іскупителя . В цей час сам Христос перебуває серед вірних не тільки по слову , але й реально в таїнстві євхаристіі трансубстанціаціально .
Можу сказати що ніхто з " антиправославних воїнів " нічого проти немає ні православних , ні православ'я , але до того моменту,  поки це православ'я  все ще хоч якось нагадує хрисиянство .
Карма безжалісна до довбойобів ( с) alejandro ФУП

Offline Skynet

• Hero Member
« Reply #41 : Грудня 22, 2014, 10:38:45 10:38 »

Пан має фантазію... :smilie1:
Нє, я прагматик і матеріаліст. Мене заманити кудись важко...

Ну Ви я бачу відчайдушна  :smiley24: , в мене дружина така . Були раз у Києві , кажу їй , а давай підемо у Лавру . А вона питає , а це що таке ? Ну я їй розказав , мол так і так кляштор їхній з підвалами , нори там пориті різні . Інтєрєсно вообщєм .
Зайшли в такий павільон там черга за свічками , народу товчеться багато , ну ,думаю , це непогано , якось впевненіше себе почув. Потім дивимось стоїть якась бабка навколішки і щось триндить там " Господі помілуй " чи щось таке , навколо стоять дівчата малолітні років по 10 -11 , всі запнуті в хустки , деякі плачуть . :Sho_za:
Вийшли на свіже повітря і пішли таким переходом якби під гірку .дойшли до каменю , де пише про всяких там священних старцІв і прєпрдобних , а далі там вхід . Почали спускатися , я свічки запалив ... Спускаємось і спускаємось і спускаємось , тут я і кажу : слухай , а може ну його в пєнь цю Лавру дивитись , в мене вже враженнь по самі помідори і без священний старців .
А дружина каже : я хочу подивитись . Що тут вдієш ? Зійшли . Коротше повний мрак . Дослівно як Svit змалював жах і пісєц , раби Божі кругом. В норах ящики лежать десь по метру довжиною , в ящиках щось загорнуте ( але це ще були квіточки ) . Там в одному ящику рука фараона була коричньового кольору , один в один як в Британському Музеї. Бабки божественні навкруги шниряють , спочатку перехрестиця , потім головою в то ящик бум , потім поцілує шкло на ящику , потім знову головою бум потім знову хреститися і так від ящика до ящика .
Коротше страху натерпівся , а дружині хоть би хни - ноль емоцій .

:smiley24: :laugh:
Як ви це все сочно описали. Талант. Прочитала, і ніби сама там побувала.
Плюсик вам в карму.

Offline Skynet

• Hero Member
« Reply #42 : Грудня 22, 2014, 10:40:55 10:40 »
А де Вейдер? :smilie11:
Це ж його улюблена тема про православіє.

Offline GloriaAndrus

• Hero Member
« Reply #43 : Грудня 22, 2014, 10:47:23 10:47 »
Хлопці та дівчата,давайте не будемо плутати віру з релігією. Бо всі обряди та церемоніали, що проводяться по церквах всіх конфесій - це лишень релігія, а віра має бути в душі кожної людини.
Всі церкви проводять обряди, стараючись донести до Бога молитви прихожан. Вважається, що колективна молитва має посилену дію, тому власне й збираються церкви. По якому обряду вони працюють - то вже як вийшло.
А Світ, здається, зовсім новачок в церковних справах, тому й не знає різниці між церквами КП та МП, а ще ж є й греко-католики та католики й протестанти.
Тому він дивується побаченому в церкві МП. Церква МП давно вже(після революції 1917року) сплуталася з дияволом, про це говорять навіть відомі московькі філософи.
Порада для світа - поцікавитися в яку церкву він попав, якого патріархату, та спробувати сходити до церкви іншої конфесії.

Справді питання віри і обрядів - це різні речі. На жаль часто віра перетворюється в мракобісся, і так мальовниче описана тут ситуація в Лаврі на жаль правдива і тільки відвертає від віри багатьох. Кожен може перелічити такі ситуації (у мене був досвід, коли повела в Лавру колегу-американку, яка начиталась про неї як про "колиску православ'я" і дуже хотіла потрапити і яку не пустила туди бабулька-цербер бо "одягнута по богохульськи" і помаду не захотіла з губ стерти "чим оскорбить лик лобзаючи").

Разом з тим зустрічала і дуже приязних і розумних священиків різних конфесій. Але, все ж православна церква, особливо МП, ставить ритуали вище за віру і цим сильно собі шкодить. Але московське православіє таким було зажди (мене дуже вразили записки Павла Алепського з 17 століття - кому цікаво, може знайти, там такі моменти вражаючі, що аж страшно стає)

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #44 : Грудня 22, 2014, 11:21:32 11:21 »
Знаєте, питання віри - дуже чутливе. Людина повинна в щось вірити, і не обов'язково в Бога.
Але наскільки легше віруючим людям в тяжкі часи! У мене є знайома - глибоко віруюча людина, вона ніколи не буває в депресії, вірить, що Бог знає, що робить, що все потрібно витримувати, бо так хоче Бог.

А от я, як почну "доколупуватись", чому це Бог хоче, щоб ми страждали, чому Бог допускає нелюдів на землю і т. д....яка там віра...
А церкву обираю душою, от де мені добре та приємно, туди і йду. У Льовові була в католицьких храмах, дуже там мені було легко і світло. У Києві мій улюблений храм - Михайлівський Собор, там взагалі неповторні відчуття.

А Києво-Печерська лавра чомусь справила на мене дуже гнітюче враження, чужа... :shuffle:

Offline GloriaAndrus

• Hero Member
« Reply #45 : Грудня 22, 2014, 11:39:39 11:39 »
Знаєте, питання віри - дуже чутливе. Людина повинна в щось вірити, і не обов'язково в Бога.
Але наскільки легше віруючим людям в тяжкі часи! У мене є знайома - глибоко віруюча людина, вона ніколи не буває в депресії, вірить, що Бог знає, що робить, що все потрібно витримувати, бо так хоче Бог.

А от я, як почну "доколупуватись", чому це Бог хоче, щоб ми страждали, чому Бог допускає нелюдів на землю і т. д....яка там віра...
А церкву обираю душою, от де мені добре та приємно, туди і йду. У Льовові була в католицьких храмах, дуже там мені було легко і світло. У Києві мій улюблений храм - Михайлівський Собор, там взагалі неповторні відчуття.

А Києво-Печерська лавра чомусь справила на мене дуже гнітюче враження, чужа... :shuffle:

Підтримую - Бога кожна людина тримає в собі і, якщо бачить, що певне місце їй комфортне для зустрічі з Богом, вона там і повинна з ним зустрічатись. От тільки аби "слуги божі" не заважали у цьому спілкуванні. Мені наприклад дуже комфортно в церкві на Аскольдовій могилі, хоч я і не греко-католик. От приємно і все. Коли співпадає католицький  і православний Великдень йду туди святити паски. А от якось запропонувала посвячену там паску свекрусі, та вихопила її, почала топтати ногами (!) зі словами "батюшка в церкві (МП) сказав, що всі біди наші від католиків і уніатів, і поки ми не розтопчемо все, що від них йде, то не буде добра в країні!". З того часу вона ні зі мною, ні з моїми батьками не спілкується. Мені правда від того тільки легше  :laugh:

Offline zenit4ik

• Jr. Member
  • **
« Reply #46 : Грудня 22, 2014, 11:51:29 11:51 »
Одне не можу збагнути: навіщо пан Світ ходить туди, куди не хоче і не ходить туди, куди хоче.

Offline Skynet

• Hero Member
« Reply #47 : Грудня 22, 2014, 11:51:59 11:51 »

Це точно. Віруючим бути легше. Я навіть їм в якійсь мірі заздрю.
Але щоб бути віруючим, треба поменьше розмірковувати на цю тему і не задавати зайвих питань.
І Боже збав Біблію прочитати, особливо Старий Заповіт  :smilie10:
Я вже жалкую, що читала. І до того особливо віруючою не була, а після...

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #48 : Грудня 22, 2014, 12:20:36 12:20 »
А хтось може знає, де можна подивитися до якого патріархату належить та чи інша церква? У вікіпедії є, але от цікавить один храм, там про це нічого не сказано.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #49 : Грудня 22, 2014, 12:32:53 12:32 »
А хтось може знає, де можна подивитися до якого патріархату належить та чи інша церква? У вікіпедії є, але от цікавить один храм, там про це нічого не сказано.
Взагалі то, на дверях більшості храмів вказується, якого патріархату.
А так, мабуть, потрібно пошукати в інтернеті список єпархій від КП. МП, католицьких.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
« Reply #50 : Грудня 22, 2014, 12:34:26 12:34 »

Підтримую - Бога кожна людина тримає в собі і, якщо бачить, що певне місце їй комфортне для зустрічі з Богом, вона там і повинна з ним зустрічатись. От тільки аби "слуги божі" не заважали у цьому спілкуванні. Мені наприклад дуже комфортно в церкві на Аскольдовій могилі, хоч я і не греко-католик. От приємно і все. Коли співпадає католицький  і православний Великдень йду туди святити паски. А от якось запропонувала посвячену там паску свекрусі, та вихопила її, почала топтати ногами (!) зі словами "батюшка в церкві (МП) сказав, що всі біди наші від католиків і уніатів, і поки ми не розтопчемо все, що від них йде, то не буде добра в країні!". З того часу вона ні зі мною, ні з моїми батьками не спілкується. Мені правда від того тільки легше  :laugh:
А це вже приклад релігійного фанатизму, зомбування. Таке дуже активно використовують попи МП.
Це явище гидке по своїй суті, не люблю фанатиків ні в чому.

Offline Старый Грек

• Hero Member
« Reply #51 : Грудня 22, 2014, 03:41:12 15:41 »
Да, занятно, получается,
С одной стороны:

і я, доречі, дуже православний. і паплюжити мою віру - це срати мені в душу.

С другой стороны:

Т.е. чужое мировозрение "паплюжити" вполне себе можно

А потом удивляемся, откуда вот это:
Цитувати
— Это не то...
http://gorky-look.livejournal.com/21339.html

Offline Противная одесситка

• Hero Member
  • Люстрирую, дорого
« Reply #52 : Грудня 22, 2014, 05:27:36 17:27 »
Сколько можно путать веру и обрядовость!
Для истинного и искреннего общения с Богом посредники не нужны.
Я не злопамятная, я просто злая и у меня хорошая память

Offline Françoise

• Hero Member
  • No coffee - no life
« Reply #53 : Грудня 22, 2014, 05:50:37 17:50 »

Ну пильність теж втрачати не можна , пані , воно хоч і КП але православіє це православіє . Заманять отакими ото дізайнами і співами потім і не помітиш як опинишся на жертовному столику , або в підвалі будуть тримати як " рабу Бож'ю "

Пан має фантазію... :smilie1:
Нє, я прагматик і матеріаліст. Мене заманити кудись важко...

+1
Ничто так не бодрит по утрам, как не замеченный вовремя дверной косяк