Вы бы подкрепили фактами такое утверждение...
Постил тут уже простыню. Никого не заинтересовало. Повторюсь...
Не розумію чому до цього часу це не було зроблено. Це не вимагає значних витрат, але дало б непоганий піар для влади.
Персонал міністерств та відомств роздутий, а функції постійно дублюються.
Лише з того, що знаю особисто, для прикладу:
1. Проект закону України "Про карантин рослин" розробляється Департаментом правової та законопроектної роботи Мінагрополітики.
2. Зазначений проект погоджується Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України, Департаментом продовольства, Відділом міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів в АПК.
3. За підписом міністра проект закону надсилається зацікавленим міністерствам та відомствам для погодження.
4. Зацікавленими в цьому випадку є Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство юстиції України.
В кожному з цих міністерств проект вивчається правовим департаментом, департаментом євроінтеграції та профільними відділами, а саме:
Мінекології:
відділ експертизи проектів нормативних актів
Сектор з питань європейської інтеграції
Департамент охорони природних ресурсів
МОЗ:
Юридичний департамент
Управління громадського здоров'я
Мінюст:
Департамент цивільного, фінансового законодавства та законодавства з питань земельних відносин
Департамент реєстрації та систематизації нормативних актів, правоосвітньої діяльності
Департамент європейської інтеграції
5. З усіма погодженнями проект закону направляється до Кабміну, в структурі якого існує туєва хуча департаментів, які знову ж таки починають писати висновки щодо цього проекту.
Проект закону передається:
Департаменту правового забезпечення та юридичної експертизи;
Управлінню розвитку агропромислового комплексу;
Управлінню безпеки життєдіяльності та охорони навколишнього природного середовища
Урядовому офісу з питань європейської інтеграції
Департаменту міжнародного співробітництва.
Питання: наюха потрібно дублювати роботу міністерств кабміновськими департаментами?