Автор Тема: Питання: Як ви ставитеся до творчості Оксани Забужко?  (Прочитано 4671 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Прошу панства висловитися, якщо маєте бажання.
If you are going through hell, keep going.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Прошу панства висловитися, якщо маєте бажання.
Шеченка знаю, Франка знаю, Коцюбинського, Л. Украiнку, П.Мирного - знаю, Корнейчука знаю, Гоголя знаю,  Загребельного знаю,
Забужко... не знаю.
 :friends:

Offline medved

• Ветеран форума
так же як і до "творчості"  всіх інших подібних фюмюлюхів - андруховичів, ірен-карп,  покальчуків,  братів-як-їх-там..., жаданів, любки дереші, макси кідруки - все це КАЛ в порівнянні з сучасним світовим мейнстрімом.
Толя. Папа, а на том бєpєгу наші? Опанас (зловісно). Там кацапи…

Offline medved

• Ветеран форума
Отже, ось так виглядає ТОП-25 українських письменників.
1. Лада Лузіна (119 тис. 98 проданих примірників) :fp :fp :fp

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Отже, ось так виглядає ТОП-25 українських письменників.
1. Лада Лузіна (119 тис. 98 проданих примірників) :fp :fp :fp
:russian: >:( :bv :bayan
О, то ваще трудяга...
Начинала свой путь с панели с Бульвара Гордона.
 :moskali:

Offline div

• Ветеран форума
Не читал. Вообще не поклонник такой литературы, душекопательной

ЗЫ: Кто такая Лада Лузина тоже не знаю.

Astronaut

• Гість
так же як і до "творчості"  всіх інших подібних фюмюлюхів - андруховичів, ірен-карп,  покальчуків,  братів-як-їх-там..., жаданів, любки дереші, макси кідруки - все це КАЛ в порівнянні з сучасним світовим мейнстрімом.
Наведіть кілька прикладів саме сучасного світового мейнстріму. Взагалі одного вистачить: оце мейнстрім наприклад і це круто, а оце (будь хто с наших) - у порівнянні гівно.  Про Дереша і його творче запозичення, я в курсі. Але мені цікаво побачити зразок саме мейнстріму як поп культури. Мова ж про це?

Offline medved

• Ветеран форума
Наведіть кілька прикладів саме сучасного світового мейнстріму. Взагалі одного вистачить: оце мейнстрім наприклад і це круто, а оце (будь хто с наших) - у порівнянні гівно.  Про Дереша і його творче запозичення, я в курсі. Але мені цікаво побачити зразок саме мейнстріму як поп культури. Мова ж про це?

джордж мартін
сюзанна коллінз
ірвін велш

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Які панство критики має зауваження до "Музею покинутих секретів"? Немає схожості з Гарі Поттером? :smilie5:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

джордж мартін
сюзанна коллінз
ірвін велш

Що є слабшого в Калиновій сопілці у порівнянні із вишеозначеними "грандами"?  :smilie8:

Offline medved

• Ветеран форума

джордж мартін
сюзанна коллінз
ірвін велш

Що є слабшого в Калиновій сопілці у порівнянні із вишеозначеними "грандами"?  :smilie8:

та іпав я ту сопілку, всунь її собі в ухо. не збираюся витрачати час на кал

Astronaut

• Гість

джордж мартін
сюзанна коллінз
ірвін велш

Все ясно. Думав я щось цікаве пропустив: перший - фантастика і фентезі? Не зовсім той жанр. Я фентезі взагалі не сприймаю. Друга - голодні ігри? Скільки мені не радили  - не зміг себе пересилити навіть кіно глянути. А фільм по останньому дивився - депресивне гівно.

Я не фанат Карпи, Дереша. Але Дашвар сподобалася. Так що б не рівняв всіх однаково, і тим більше не молився б на закордонний "мейнстрім".

Я вас здивую: я стояв в двох метрах від Джон Роулінг коли вона презентувала свого найпершого Поттера. Я навіть не знаю про що там. Я впевнений що мені так само похуй були б і інші автори. Ну це як по простому.
« Останнє редагування: Березня 15, 2015, 11:31:30 23:31 від Astronaut »

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Мєдвєд, прочитай калинову сопілку для початуо, а потім плавно перейди до секретів. І лише після того пиши хєрню, якщо зможеш.
Я теж люблю Леся, але він вже все сказав.  :smilie3:

Offline medved

• Ветеран форума
Мєдвєд, прочитай калинову сопілку для початуо, а потім плавно перейди до секретів. І лише після того пиши хєрню, якщо зможеш.
Я теж люблю Леся, але він вже все сказав.  :smilie3:

хотів одвітить - подаю тілько по суботам, але не зміг згадать коли я останній раз подавав, так шо ------------------------------>

Offline Willie

• Hero Member
  • Чернівці, Україна
"Музей покинутих секретів" - прекрасна книга.
Раджу всім.
Kremlin delenda est.

Offline medved

• Ветеран форума
да, тут хтось за люко-дашвара тянув мазу  -  тоже   -- КАЛ

Offline Milena

• Hero Member
"Музей покинутих секретів" - прекрасна книга.
Раджу всім.
Гаряче підтримую.
Але, моя думка: усе історичне (підпілля, про УПА) - більше ніж прекрасно, а от коли про 60-і роки і сучасність - сюжети мені здавалися трохи штучними, надуманими, і інколи в них забагато пристрастей "на рівному місті".
І читати З. нелегко - ці її "речення" на пів сторінки, :smilie7: Але яка в неї мова!
Ой, не заздрю я перекладачам, хто буде її перекладати! Але переклади на чеську і польську мови вже є.   

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Музей перекладений англійською і виданий у США кілька років тому.

Offline el Capitano

• Sr. Member
Ну, читав.. щось у наї с сексом.. якісь збочення...

Offline taras

• Jr. Member
  • **
Непогано: Польові дослідження мені не сподобались, а решта що читав була досить непоганою.

Я досі пам'ятаю, як ми сперечались з товаришем про книжки і я його докулупував, які добрі, які ні. Його відповідь була гарною - якщо книжка сподобалась, то гарна, ні то ні. Я отримував задоволення і від Андруховича (який, на мою думку, започаткував сучасну українську літературу), і від Жадана, і від Кідрука (який певно пише муру, про яку ніхто не згадає за 20 років, але то не важливо - книжки сподобались). А от Загребельний зовсім не подобався - штучна мова, відірвані від ревальності сюжети.

Offline serginio

• Ветеран форума
а де наприклад пункт не читав але збираюсь?
що за манера робити опитання на неповній множині подій??

Astronaut

• Гість
а де наприклад пункт не читав але збираюсь?
що за манера робити опитання на неповній множині подій??
Метою було сказати, що в нас теж пишуть непогано, після теми про Булгакова і його україножерство. Опитування аж ні разу не репрезентативне. Як і критика з боку поціновувачів Гаррі Поттера  :smilie7:

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
Я не читав жодного твору Забужко.
Можливо як письменниця вона цілком успішна й талановита.

Але вона ще й громадський діяч ( до певної міри, принаймні).
І її громадська й громадянська позиція - гидотна, антилюдська, антиукраїнська.

Бо якщо громадський діяч на презид. виборах в 2010 році ставив знак рівності між Януковичем і Тимошенко - то все, на такому варто ставити хрест.
Саме громадянська позиція таких як Забужко призвела до Небесної Сотні, до втрати Криму до війни в Донбасі, якій кінця-краю не видно.

Offline Milena

• Hero Member

Бо якщо громадський діяч на презид. виборах в 2010 році ставив знак рівності між Януковичем і Тимошенко - то все, на такому варто ставити хрест.
Саме громадянська позиція таких як Забужко призвела до Небесної Сотні, до втрати Криму до війни в Донбасі, якій кінця-краю не видно.
Ідіоті́я (від грец. ἰδιωτεία) або «невігластво» - найглибша ступінь розумової відсталості, що характеризується майже повною відсутністю мислення.

Offline наяа

• Hero Member
Забужко дуже інтелектуальна, розумна. "Музей...", "нотр дам де парі" читала, нещодавно придбала "Тут мала б бути ваша реклама", ще не читала.
Цікаво, що вона приводить вдало історичні паралелі, певний символізм відчувається.
А щодо її гром. позиції: А Ви певні, що з Тимошенко було б краще? Здала б путіну усе - ніхто б нічого і не встиг зробити. Янукович  хоч викликав у народі категоричне несприйняття, а ця хитродупа дуже. Забужко це зрозуміла. Так що в цьому вбачаю швидше її передбачливість, а не зраду.  :smilie3:

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
Забужко дуже інтелектуальна, розумна. "Музей...", "нотр дам де парі" читала, нещодавно придбала "Тут мала б бути ваша реклама", ще не читала.
Цікаво, що вона приводить вдало історичні паралелі, певний символізм відчувається.
А щодо її гром. позиції: А Ви певні, що з Тимошенко було б краще? Здала б путіну усе - ніхто б нічого і не встиг зробити. Янукович  хоч викликав у народі категоричне несприйняття, а ця хитродупа дуже. Забужко це зрозуміла. Так що в цьому вбачаю швидше її передбачливість, а не зраду.  :smilie3:

Я не буду тут дискутувати про те, за що я тут відсиджував в бані не одну сотню днів.
Який сенс зараз говорити про те, що було б, якби Юля, а не Янук стала б Президентом ???

Юля вже не піде в Президенти. Бо ж вона не камікадзе, щоб ще раз ризикувати своїм життям і здоров"ям за для блага напівдурнуватого народу, який не вміє відрізняти чорне від білого і ще й має фантастично-коротку пам"ять.

Юлю вже критикувати нікому не доведеться, бо не буде потреби, бо людину, яка з 2010 року немає ніякої влади, критикувати нема потреби ( як і будь-кого з нас).
(нагадую: Юля не має ніяких владних повноважень і впливу вже 6-й рік)

Але їбонутий, пришелепкуватий український народ розплатиться мільйонами жертв, злиднями, біженцями, сотнями тисяч кв. км. життєвого простору за свою недорікуватість і патологічну байдужість, до всього крім благополуччя себе і своєї сім"ї, так би мовити, за свою вузьколобість і хуторянську недалекоглядність.

І процес цей почався, бо народ вже розплачується.
Зараз триває формальне перемир"я - це лише час, коли кацапи створюють належний запас боєприпасів і пального, для початку великого широкомасштабного наступу.

Юлю вже можна більше не згадувати, це я так згадав, в контексті розмови про Забужко, бо й Забужко внесла свю лєпту в те, що зараз відбувається.

Offline Зильбершухер

• Hero Member
Метою було сказати, що в нас теж пишуть непогано, після теми про Булгакова і його україножерство. Опитування аж ні разу не репрезентативне. Як і критика з боку поціновувачів Гаррі Поттера  :smilie7:

Тю... Так весь город знал, что морфинист Булгаков командовал расстрелом мирной проукраинской студенческой демонстрации.

Offline Зильбершухер

• Hero Member

Який сенс зараз говорити про те, що було б, якби Юля, а не Янук стала б Президентом ???

Эта пришмандовка сделала всё возможное, чтобы уничтожить саму идею украинской государственности в лице вообще-то самого проукраинского президента.

Именно стараниями этой мадам, бесконечными кознями, интригами и подличаньем у Украины был отнят последений шанс мирного развития.

Offline авжеж

• Hero Member
Раджу почитати "Хроніки від Фортінбраса" Забужко, хто не читав. Хоч вони і написані десь 15 чи більше років тому, але і досі актуальні  :smilie7:
Кожен українець повинен вбити москаля - у собі.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума

Эта пришмандовка сделала всё возможное, чтобы уничтожить саму идею украинской государственности в лице вообще-то самого проукраинского президента.

Именно стараниями этой мадам, бесконечными кознями, интригами и подличаньем у Украины был отнят последений шанс мирного развития.

Зильбершухер, тобі не треба заморочуватись на укр. політиках, хто з них гірший чи кращий.
це все не твоє.
твоє - це всі ті країни, де живуть російськомовні євреї.
там шукай однодумців і знайдеш обов"язково.
.
це не Юля прошмандовка, а ти і такі як і ти і як твій любимий ющенко.
Номальна людина живе в своїй країні  а прошмандовка тікає на "землі обетовані" при першій можливості, в Ірландію, чи на Брайтон біч, чи в хайфу чи ще кудись )
Сам знаєш.