Я не читав жодного твору Забужко.
Можливо як письменниця вона цілком успішна й талановита.
Але вона ще й громадський діяч ( до певної міри, принаймні).
І її громадська й громадянська позиція - гидотна, антилюдська, антиукраїнська.
Бо якщо громадський діяч на презид. виборах в 2010 році ставив знак рівності між Януковичем і Тимошенко - то все, на такому варто ставити хрест.
Саме громадянська позиція таких як Забужко призвела до Небесної Сотні, до втрати Криму до війни в Донбасі, якій кінця-краю не видно.
Забужко дуже інтелектуальна, розумна. "Музей...", "нотр дам де парі" читала, нещодавно придбала "Тут мала б бути ваша реклама", ще не читала.
Цікаво, що вона приводить вдало історичні паралелі, певний символізм відчувається.
А щодо її гром. позиції: А Ви певні, що з Тимошенко було б краще? Здала б путіну усе - ніхто б нічого і не встиг зробити. Янукович хоч викликав у народі категоричне несприйняття, а ця хитродупа дуже. Забужко це зрозуміла. Так що в цьому вбачаю швидше її передбачливість, а не зраду. 
Я не буду тут дискутувати про те, за що я тут відсиджував в бані не одну
сотню днів.
Який сенс зараз говорити про те, що було б, якби Юля, а не Янук стала б Президентом

Юля вже не піде в Президенти. Бо ж вона не камікадзе, щоб ще раз ризикувати своїм життям і здоров"ям за для блага напівдурнуватого народу, який не вміє відрізняти чорне від білого і ще й має фантастично-коротку пам"ять.
Юлю вже критикувати нікому не доведеться, бо не буде потреби, бо людину, яка з 2010 року немає ніякої влади, критикувати нема потреби ( як і будь-кого з нас).
(
нагадую: Юля не має ніяких владних повноважень і впливу вже
6-й рік)
Але
їбонутий, пришелепкуватий український народ розплатиться мільйонами жертв, злиднями, біженцями, сотнями тисяч кв. км. життєвого простору за свою недорікуватість і патологічну байдужість, до всього крім благополуччя себе і своєї сім"ї, так би мовити, за свою вузьколобість і хуторянську недалекоглядність.
І процес цей почався, бо народ вже розплачується.
Зараз триває формальне перемир"я - це лише час, коли кацапи створюють належний запас боєприпасів і пального, для початку великого широкомасштабного наступу.
Юлю вже можна більше не згадувати, це я так згадав, в контексті розмови про Забужко, бо й Забужко внесла свю лєпту в те, що зараз відбувається.