Автор Тема: Не так тії вороги, як ...африканский_йож  (Прочитано 8770 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Re: Не так тії вороги, як ...африканский_йож
« Reply #90 : Травня 05, 2015, 11:59:09 11:59 »
Мда. если народ Украины еще даже не дорос до идеи гражданства, о чем говорить вообще?

Какое значение вообще имеет язык общения в данном случае? Государственный - обязателен для государственных учереждений и общения граждан с ними.

Все - все остальное - личное дело каждого.

В нас майже кожен другий міністр ІГНОРУЄ державну мову при виконанні своїх службових обов"язків.

То про що ми говоримо ???
« Останнє редагування: Травня 05, 2015, 12:05:18 12:05 від Бумеранг »

Offline JamesUA

• Hero Member
  • Ага
« Reply #91 : Травня 05, 2015, 12:08:22 12:08 »
Мда. если народ Украины еще даже не дорос до идеи гражданства, о чем говорить вообще?

Какое значение вообще имеет язык общения в данном случае? Государственный - обязателен для государственных учереждений и общения граждан с ними.

Все - все остальное - личное дело каждого.

В нас майже кожен другий міністр ІГНОРУЄ державну мову при виконанні своїх службових обов"язків.

Що за це треба звільняти у триденний термін - бо міністр - то є державна посада.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #92 : Травня 05, 2015, 12:13:55 12:13 »
Є прості правила
1."Кожний розмовляє на своїй мові" -  працювали на будівництві на Богородчанській станції підземного схову газу. сиділи  говорили з поляками і в кінці  кінців дійшли до висновку  що  доходимо до порозуміння найшвидше  коли кожний розмовляє на своїй мові . До такого самого дійшли і космонавти  коли почали літати міжнародні екіпажі.

2. Країна забезпечує знання своїми громадянами знання державної мови .
Наприклад ви емігрували в Канаду  і не знаєте державної мови  - вас посилають на курси для вивчення мови.
Так само для всіх громадян країни вони мають знати  державну мову - вивчення державної мови обовязкове.

3 Якщо вам не подобаються правила  і закони країни  -"Чемодан - вокзал - країна де вам буде добре"

Можна би було б продовжувати  наприклад :
Про особливий  статус кримських татар - так як вони на своїй землі і країни яка  би підтримувала кримську татарську мову нема . І Україна зобовязана забезпечити підтримку кримськотатарської мови.

Також  можна було  поговорити про пропорційність - якщо сусідня країна  забезпечує  функціонування української мови  на своїй території - ми забезпечуємо функціонування  мови сусідньої країни на своїй території.

ну от десь таке моє бачення проблеми.
І після цього, що ви тут прочитали, мені забороняють порпатись в носі !?

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #93 : Травня 05, 2015, 12:43:00 12:43 »
Зараз сюди позбігаються педроти й почнуть свою улюблену мантру: так не можна! бо Україна є реально двомовна!!!
 і т.п.

Offline JamesUA

• Hero Member
  • Ага
« Reply #94 : Травня 05, 2015, 12:48:38 12:48 »
Зараз сюди позбігаються педроти й почнуть свою улюблену мантру: так не можна! бо Україна є реально двомовна!!!
 і т.п.

А не пофіг?

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #95 : Травня 05, 2015, 12:51:51 12:51 »
 і т.п.

А не пофіг?

Мені не пофіг.
Я українець, мешканець Києва мені не пофіг. Вважує російську мову бідою для України не меншою ніж СНІД чи ще якась зараза.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #96 : Травня 05, 2015, 12:55:08 12:55 »
 і т.п.

Україна реально була двох мовна аж до окупації Криму - по своїй добрій волі.

Після окупації  - думаю  варто переглянути  відношення про підтримку функціонування російської  мови на території України.

Offline serginio

• Ветеран форума
« Reply #97 : Травня 05, 2015, 01:02:31 13:02 »
 і т.п.

Україна реально була двох мовна аж до окупації Криму - по своїй добрій волі.

Після окупації  - думаю  варто переглянути  відношення про підтримку функціонування російської  мови на території України.

питання мовності реально розглядати лише спираючись на цифри - а їх НЕМАЄ

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #98 : Травня 05, 2015, 01:03:24 13:03 »
Идиотская ветка. Назначьте Фарион вместо Коломойского, Корбана, Филатова. Заживем!

Offline server error

• Hero Member
« Reply #99 : Травня 05, 2015, 01:15:58 13:15 »
Идиотская ветка. Назначьте Фарион вместо Коломойского, Корбана, Филатова. Заживем!

Питання мови  - питання національної безпеки.
перехід  всіх на українську мову і  любий диверсант  як біла ворона.

Offline Sudar

• Hero Member
« Reply #100 : Травня 05, 2015, 01:16:21 13:16 »

Погоджуюсь. :smiley24:
Всі наші біди від того, що Фаріон не призначили.

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #101 : Травня 05, 2015, 01:33:31 13:33 »

Типу ми з тими яких назначали всі 23 роки сильно нормально пожили ? А вони в більшості були російськомовні.
Крім того, толку з тої двомовності, якщо вона закінчилася Кримом і Донбасом. Чим більше у нас в подальшому буде російської , тим більша небезпека для держави.

Кацапи ніколи не заспокояться, починаючи від час часів Хмельницького і закінчуючи сьогоденням, чи більше в Україні буде російського   "єзика", тим більш нестабільною буде держава.
« Останнє редагування: Травня 05, 2015, 01:35:44 13:35 від OlegSky »

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
« Reply #102 : Травня 05, 2015, 01:52:26 13:52 »
Тут говорят для москалей железнодорожное сообщение с Крымом планируют возобновить, как и сухопутный коридор, не? Знаю, это русский езыг пля виноват! :Ganba:

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #103 : Травня 05, 2015, 01:56:03 13:56 »
Кацапи ніколи не заспокояться, починаючи від час часів Хмельницького і закінчуючи сьогоденням, чи більше в Україні буде російського   "єзика", тим більш нестабільною буде держава.

Чем тебе мой русский язык (кстати, что за мода коверкать - "єзик") хуже мовы Герман, Вовы-Морды или Шуфрича? Яремы или Шкиряка? Пашинского?

"..Типу ми з тими яких назначали всі 23 роки сильно нормально пожили ? А вони в більшості були російськомовні.." - сейчас не назначают. И что?

Если человек быдло, то оно быдло. Независимо от языка. Если нормальный и хороший человек, то пофиг на каком языке говорит.

А травить не надо. Все делается просто и мягко. Высшее образование, к примеру, только на украинском. Вот там и выучит человек. Мало того, в украинскую школу пойдет, зная, что вышка - на украинском. И никто ничего не запрещает.

Offline serginio

• Ветеран форума
« Reply #104 : Травня 05, 2015, 02:02:10 14:02 »
Тут говорят для москалей железнодорожное сообщение с Крымом планируют возобновить, как и сухопутный коридор, не? Знаю, это русский езыг пля виноват! :Ganba:

ХТО?

Offline BlackCat

• Ветеран форума
« Reply #105 : Травня 05, 2015, 02:19:24 14:19 »

Это как? Для иностранцев въезд/выезд через перешеек без специального разрешения запрещен.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
« Reply #106 : Травня 05, 2015, 02:20:22 14:20 »

ХТО?
Пеця в пальто, судя по всему: http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=844037.0
Ну это так, предполагаемо, тем более Волька - известный Мамколюб, а обнимашки-целовашки с рыгами в Днепре, это тоже нормально? А это уже точно Пеця, точнее его ставленник новый губернатор.

ЗЫ Я к тому, что не с того конца Украину "спасать" собираетесь.
« Останнє редагування: Травня 05, 2015, 02:25:20 14:25 від Александр 1-й »

Offline JamesUA

• Hero Member
  • Ага
« Reply #107 : Травня 05, 2015, 02:26:32 14:26 »

Погоджуюсь. :smiley24:
Всі наші біди від того, що Фаріон не призначили.

:suicide2:

Offline BlackCat

• Ветеран форума
« Reply #108 : Травня 05, 2015, 02:29:02 14:29 »

Каким образом они получили должнсть министра?

Offline server error

• Hero Member
« Reply #109 : Травня 05, 2015, 03:07:42 15:07 »
в нашому місті ходять чутки -  якщо  будеш говорити на вулиці російською мовою - міліція буде затримувати  -  перевіряти чи не  терорист...

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #110 : Травня 05, 2015, 03:28:02 15:28 »

А от для кого вони це відновлюють, скажи ? Як ти думаєш, хоч один україномовний поїде туди ?

Уяви собі, що вся Україна говорить українською, думаєш був би смисл відновлювати сполучення з Кримом ?

Отож бо.
« Останнє редагування: Травня 05, 2015, 03:29:38 15:29 від OlegSky »

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #111 : Травня 05, 2015, 03:48:48 15:48 »

Чем тебе мой русский язык (кстати, что за мода коверкать - "єзик") хуже мовы Герман, Вовы-Морды или Шуфрича? Яремы или Шкиряка? Пашинского?

"..Типу ми з тими яких назначали всі 23 роки сильно нормально пожили ? А вони в більшості були російськомовні.." - сейчас не назначают. И что?

Если человек быдло, то оно быдло. Независимо от языка. Если нормальный и хороший человек, то пофиг на каком языке говорит.

А травить не надо. Все делается просто и мягко. Высшее образование, к примеру, только на украинском. Вот там и выучит человек. Мало того, в украинскую школу пойдет, зная, что вышка - на украинском. И никто ничего не запрещает.

Ну допустимо, я спеціально вживаю слово "єзик", щоб підкреслити  саме абсурдність такого явища, як поширення та використання російської мови в Україні.  Бо дуже часто починається все тихо і гладко, а потім бац - "защита рускоговорящих" , "русский мир", "там наши люди" і т.д. Тому я наполягаю на вихованні відрази до всього російського в українців, як єдиного можливого засобу збереження України. Є хороше слово, що харакетризує те що ми повинні виховати в молодих українців по відношенню до російської мови для виживання держави - "брезгливость". Слава Богу, ненависть росіяни самі активно продукують, але потрібна саме відраза. 

Що стосується персоналій, то зауважу, що ти перший написав про призначення Фаріон, як приклад україномовної агресивної провокаторші, а я звернув увагу що призначення осіб ніякого відношення до вищезгаданого питання не мають.
Мова йде про політичну доцільність українізації і про методи. Призначення Фаріон це не метод українізації, а тому згадка про неї була недоречна. Агресивна українізація це не призначення Фаріон, а наприклад обов'язкове для всіх підприємств
створення української версії сайту та установлення стартовою саме української сторінки, тим більше оскільки сайти це реклама продукції, то є закон України "Про рекламу", який є обов'язковим для використання.

PS. Свого часу я займав перші місця на олімпіадах по російській мові і навіть маю декілька віршів написаних власноручно саме на російській мові. Вважаю, що мова цікава і гарна, як і будь яка інша, але для виживання української держави її потрібно викорінювати і активно впроваджувати українську мову.

« Останнє редагування: Травня 05, 2015, 03:53:38 15:53 від OlegSky »

Offline OlegSky

• Ветеран форума
« Reply #112 : Травня 05, 2015, 03:56:04 15:56 »

ХТО?
Пеця в пальто, судя по всему: http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=844037.0
Ну это так, предполагаемо, тем более Волька - известный Мамколюб, а обнимашки-целовашки с рыгами в Днепре, это тоже нормально? А это уже точно Пеця, точнее его ставленник новый губернатор.

ЗЫ Я к тому, что не с того конца Украину "спасать" собираетесь.

Саме з того. Ніхто з Західної України в Крим не поїде. Чи з поїздами чи без. А от "рускагаварящие" і кацапи будуть тими туристами  для кого вони це відновлюють.

Потрібно зрозуміти, що зміни в українській державі можливі тільки зі зміною ментальності біьшості українців, а не з персоналіями у владі. Можна ще хоч десять раз міняти Президента і губернаторів, але коли в області в більшості живуть "савецкіє" люди, то там Європи не буде ніколи. І так розпорядилася доля, що саме україномовні громадяни є в переважній більшості значно ближчі ментально до Європи чим російськомовні. Бо одні є спадкоємцями Австроугорської європейської імперії, а інші Російської азіатської.

« Останнє редагування: Травня 05, 2015, 04:03:27 16:03 від OlegSky »

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #113 : Травня 05, 2015, 04:08:35 16:08 »
(click to show/hide)
Саме з того. Ніхто з Західної України в Крим не поїде. Чи з поїздами чи без. А от "рускагаварящие" і кацапи будуть тими туристами  для кого вони це відновлюють.

Потрібно зрозуміти, що зміни в українській державі можливі тільки зі зміною ментальності біьшості українців, а не з персоналіями у владі. Можна ще хоч десять раз міняти Президента і губернаторів, але коли в області в більшості живуть "савецкіє" люди, то там Європи не буде ніколи. І так розпорядилася доля, що саме україномовні громадяни є в переважній більшості значно ближчі ментально до Європи чим російськомовні. Бо одні є спадкоємцями Австроугорської європейської імперії, а інші Російської азіатської.

:smiley24: +++
If you are going through hell, keep going.

Offline RedCat

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
« Reply #114 : Травня 05, 2015, 07:20:00 19:20 »
(click to show/hide)

:smiley24: +++

але при такий затятості з мовного питання у мене відразу спливае ГаняГерман - от жеж щироукраїномовна "патріотка", то може не в мові діло, може в консерваторії щось поправити?

Offline Margo

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
« Reply #115 : Травня 05, 2015, 07:36:23 19:36 »
Щодо популяризації української додам і свої 5 коп.

Потрібно щоб багаті і успішні українці говорили українською. Як приклад для молоді.
Як це зробити хз. може податкові преференції їм які небудь надати.

Цитувати
Потрібно щоб багаті і успішні українці говорили українською.
  :smiley24: :smiley24: :smiley24: 
Ну і щоб дитяча література була високої якості бо часто малюнки просто страшні.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
« Reply #116 : Травня 05, 2015, 08:57:48 20:57 »

А от для кого вони це відновлюють, скажи ? Як ти думаєш, хоч один україномовний поїде туди ?

Уяви собі, що вся Україна говорить українською, думаєш був би смисл відновлювати сполучення з Кримом ?

Отож бо.
Читай внимательнее! Для МОСКАЛЕЙ подумывают возобновить. Т.е. Москва - Симферополь, и.т.д.
Ну а че нет, у нас же перемирие, мать его. Вот о чем думать надо, а не о всеобщей украинизации.

Offline serginio

• Ветеран форума
« Reply #117 : Травня 05, 2015, 09:41:34 21:41 »
питання

скільки років кацапія нищила українську мову?

Offline Askold

• Ветеран форума
« Reply #118 : Травня 05, 2015, 10:30:34 22:30 »
Щодо популяризації української додам і свої 5 коп.

Потрібно щоб багаті і успішні українці говорили українською. Як приклад для молоді.
Як це зробити хз. може податкові преференції їм які небудь надати.

Цитувати
Потрібно щоб багаті і успішні українці говорили українською.
  :smiley24: :smiley24: :smiley24: 
Ну і щоб дитяча література була високої якості бо часто малюнки просто страшні.

Ну дещо робиться.
Ось чудовий приклад: https://www.facebook.com/marysya.rudska?fref=ts

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #119 : Травня 06, 2015, 09:45:03 09:45 »
Ну допустимо, я спеціально вживаю слово "єзик", щоб підкреслити  саме абсурдність такого явища, як поширення та використання російської мови в Україні.  Бо дуже часто починається все тихо і гладко, а потім бац - "защита рускоговорящих" , "русский мир", "там наши люди" і т.д.

Я к примеру никого не просил защищать. Наоборот. А те, кто лезет сюда "защищать" найдут 100500 поводов полезть.