Автор Тема: Щодо новітнього культу Степана Бандери  (Прочитано 1459 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Власне весь кураж патріотично налаштованих громадян, які називають себе бандерівцями і пропагують Провідника, свідчить про повне незнання ними історії ОУН і політичної біографії Степана Бандери. Вони значно більше підпадають під те, щоб своїм кумиром назвати Андрія Мельника і називати себе мельниківцями. А може піти ще трохи далі в історію і асоціюватися із Симоном Петлюрою.
« Останнє редагування: Липня 06, 2015, 06:42:36 06:42 від Feral Cat »
If you are going through hell, keep going.

Offline entp

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Роби, що повинен зробити, і нехай буде те, що буде
Re: Щодо новітнього культу Степана Бандери
« Reply #1 : Липня 06, 2015, 08:09:10 08:09 »
так, тут ти правий.
завжди не міг сприймати людей, що використовували сутності без їх розуміння.
так і до комуністичного православ’я недалеко.

Offline аматорка

• Ветеран форума
« Reply #2 : Липня 06, 2015, 08:40:33 08:40 »
Власне весь кураж патріотично налаштованих громадян, які називають себе бандерівцями і пропагують Провідника, свідчить про повне незнання ними історії ОУН і політичної біографії Степана Бандери. Вони значно більше підпадають під те, щоб своїм кумиром назвати Андрія Мельника і називати себе мельниківцями. А може піти ще трохи далі в історію і асоціюватися із Симоном Петлюрою.
А хто з них не був лівим?  :smilie3:

Offline jia

• Hero Member
« Reply #3 : Липня 06, 2015, 08:45:31 08:45 »

А ви взагалі в курсі, що весь опір на західній був калькою и роботою над помилками подібного не менш маштабного опору в 20-х на черкащині в мотринському лісі, чорному лісі і холодному яру?

Offline server error

• Hero Member
« Reply #4 : Липня 06, 2015, 10:24:26 10:24 »
Ну якщо ворог  згадує  преставників  мого народу - то вони значить щось зробили ...

Хоча і історія була різною, але піднімаючи цю тему , ворог заставляє нас поцікавитись історією , вивчити її , і сказати  що вони воювали за Батьківщину.

Мій батько воював  під час 2 світової війни в Червоній армії.
Дядько  мого друга  воював в УПА.
Тато мого  однокласника і одногрупника  під час німецької окупації  був старостою села  - люди вибрали. А потім не дали засудити коли прийшли совєти.

Це є наша історія  і я поважаю рішення свого батька і рішення  родичів своїх  друзів  - Вони воювали за Батьківщину!

І після цього, що ви тут прочитали, мені забороняють порпатись в носі !?

Offline server error

• Hero Member
« Reply #5 : Липня 06, 2015, 10:43:40 10:43 »
Люди поганим словом  їжу не назвуть   - Бандерики.

Мама розказували  їсторію цієї назви .  Приїхали родичі - на весілля на Західну Україну . Страва сподобалась .
 Привезли  на Київщину , але назви не було - то назвали  "бандериками" . Потім ця назва  вернулася на Західну Україну. 
Так і пішло  -  Млинці з мясом згорнуті трикутником .

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #6 : Липня 06, 2015, 11:08:38 11:08 »

Мама розказували  їсторію цієї назви .  Приїхали родичі - на весілля на Західну Україну . Страва сподобалась .
 Привезли  на Київщину , але назви не було - то назвали  "бандериками" . Потім ця назва  вернулася на Західну Україну. 

Вообще-то они бЕндерики.

Offline Rost_I

• Hero Member
« Reply #7 : Липня 06, 2015, 11:18:19 11:18 »

Весь Кураж, як Ви влучно помітили, значною мірою заснований на тролінгу москалів. Бандера для москалів є уособленням боротьби українців за свободу від москалів. Це уособлення створили самі москалі. Тож щоби підкреслити москалям (ватникам, совкам тощо) свою патріотичну позицію українці називають себе бандерівцями.
Так, якщо покопатись, хтось ближче до позицій Мельника. Комусь ближче Бульба Боровець. Хтось кращим вважає Євгена Коновальця. Але хто з пересічних москалів щось про них знає?
Справді, якщо я на футболці напишу "Ідеї Донцова в життя" навіть в Україні мало хто зрозуміє про що я. А в РФ взагалі перша асоціація буде з Дар'єю Донцовою.

Стосовно ж культу... Я б так не сказав. В нас вулиці і Петлюри з'являються, і Мазепи. І Шухевича націоналісти вшановують. То ж я б не ставився б до вшанування Бандери так критично.
« Останнє редагування: Липня 06, 2015, 12:14:05 12:14 від Rost_I »
... і хай Росія згине як держава

Offline JamesUA

• Hero Member
  • Ага
« Reply #8 : Липня 06, 2015, 11:47:05 11:47 »
Щоб щось казати по темі, треба хоча б перечитати праці Бандери або Мельника.
Навіть поверхнево - то робота на кілька тижнів. А ще, то москалів стосується,  існує проблема неадекватного перекладу...

Ну, хоча б, людина повинна прочитати біографію Бандери та статтю "Де повинні зійтись шляхи" - щоб мати право висловити мінімальну некомпетенту думку.

Петлюра до того дискурсу загалом не має стосунку.
« Останнє редагування: Липня 06, 2015, 11:48:21 11:48 від JamesUA »

Offline server error

• Hero Member
« Reply #9 : Липня 06, 2015, 11:48:18 11:48 »

Вообще-то они бЕндерики.

Це російськомовні так їх називають .
попроси їх сказати слово "паляниця", і ти все зрозумієш.

В росіян коли вони  говорять  писок   дуже напружений
не знаю чи є така  наука   статистична філологія    - але  якщо порівнювати російську  і українську мову
то домінючою буквою в українській мові є буква "и"   в російській "і"  і.т.д і.т.п.

Але вертаючись до постаті  Степана Бандери   - москалі ж пишуть не Бандера  а Бендера  - що не замітив ???
Чи може погуглиш ?
"Степан Бандера" - 19 700  результатів
"Степан Бендера"  - 210 000 результатів
для прикладу :
http://www.fatline.com.ua/ua/futbolka-svoboda-abo-smert-bendera-stepan-andriyovich-2.html
Футболка Свобода або смерть - Бендера Степан Андрійович (артикул: 185565)
хоча на футболці написано правильно

:moskali:

« Останнє редагування: Липня 06, 2015, 12:03:05 12:03 від server error »

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #10 : Липня 06, 2015, 05:01:44 17:01 »
Я не о том, как кто Бандеру называет, а о том, как эти изделия называются. С учетом того, что много раз покупал готовые в магазинах.

бандерики Результатов: примерно 5 380 (0,47 сек.)

бендерики Результатов: примерно 20 700 (0,24 сек.)

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #11 : Липня 06, 2015, 05:09:47 17:09 »
Я мав на увазі насамперед методи боротьби, які використовував Бандера.
If you are going through hell, keep going.