Автор Тема: Всi ЗМI в Украiнi повиннi виходити виключно на укр. мовi  (Прочитано 17415 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline finli

• Ветеран форума
Конкуренція в мовному питанні це головний пропагандистський аргумент хуйла!
Мова народу - не бізнес!
Українська не може конкурувати з російською. Це відомо всім.
Навіть французька не може конкурувати з англійською тому вони і приймають
закони по захисту мов від більш потужних. Це об'єктивна реальність!
Тільки жорстке законодавче регулювання може врятувати українську мову!
Все інше- від хуйла!

+100500

приєднуюсь +

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • לחכימא סגי בחכמתא
Чтобы поставить точку в этой теме, хочу напомнить некоторым то, что записано в Конституции Украины:

Цитувати
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80

И если кто-то, считающий себя украинцем, хочет поспорить с Конституцией, то я не буду возражать.

Только спрошу - а это точно украинец?

Offline finli

• Ветеран форума
національних меншин

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא
національних меншин

Я же не придумываю.

Так записано в Конституции моей страны. И меня такая формулировка устраивает, я с ней соглашаюсь.

Если кому-то жжет эта тема, то есть опять же законные методы решения - внесение изменений в Конституцию.

Примерно таким образом и стоит действовать.

Offline finli

• Ветеран форума
я щось пропустив?...з яких пір українець є національною меншиною?

Offline BlackCat

• Ветеран форума
Все інше- від хуйла!

А чому ж наші депутати створюють і не вносять відповідні законопроекти на розгляд?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Все інше- від хуйла!

А чому ж наші депутати створюють і не вносять відповідні законопроекти на розгляд?

Тому що їм похєр.
Главно є бабло...

Ну і є ще й принципові - типу профілактика.
If you are going through hell, keep going.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

Я же не придумываю.

Так записано в Конституции моей страны. И меня такая формулировка устраивает, я с ней соглашаюсь.

Если кому-то жжет эта тема, то есть опять же законные методы решения - внесение изменений в Конституцию.

В даному разі маємо варіант - українця профілактика можна змусити перейти на українську лише силою закону. В іншому випадку він на врачену його батьками мову не перейде і буде надалі спілкуватися мовою убивць, терористів, і Хуйла - вона йому ближча.

Offline convex

• Ветеран форума
Чтобы поставить точку в этой теме, хочу напомнить некоторым то, что записано в Конституции Украины:

Цитувати
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Вільний розвиток, використання і захист не вимагає поставити російську і інші меншинні мови у ті самі умови, що й українську - наприклад, у документообороті, законодавчій і судовій сфері, вищій освіті. Це також не означає, що держава не може і не повинна дбати про втрату цими мовами функцій, які повинні перейти до української. Для цього вживаються стандартні методи позитивної дискримінації української і негативної дискримінації російської - наприклад, обмеження частки останньої на ТБ адміністративним чином. При тому це ніяк не суперечить праву окремих громадян чи їх об'днань влаштовувати своїм коштом недільні школи або гуртки російської культури (це і є вільний розвиток і використання), просто держава не повинна давати на це гроші. У даному випадку максимальний комфорт (рускоязичний статус-кво) окремих груп громадян суперечить стратегічним безпековим інтересам держави. А про захист взагалі мова може йти тільки тоді, коли мові загрожує зникнення, що російської точно не стосується, хіба що гагаузької.

Чому держава цього ще не робить - бо зацікавлені українці ще недостатньо тиснуть і контролюють її в цьому напрямку. Але це потрібно, тому буде зроблено.

Offline finli

• Ветеран форума

Я же не придумываю.

В даному разі маємо варіант - українця профілактика можна змусити перейти на українську лише силою закону. В іншому випадку він на врачену його батьками мову не перейде і буде надалі спілкуватися мовою убивць, терористів, і Хуйла - вона йому ближча.

Ну не всі ж такі упороті в рускоязичії. Знаю багато протилежних прикладів .

Offline ray

• Hero Member
Ну так з цього б і починав би...(он для меня не родной) .Ти - кацап з українським паспортом.

Я не считаю себя кацапом. А вот Вас грубияном начинаю считать.

Ну ...себе Ви можете вважати будь ким, хоч альфацентаврійцем, у нас демократія.
Он Вєрка Сердючка теж вдає з себе жінку, так саме як Ви - українця.
Але суспільство, загал, швидш за все, виходячи з цього; (он для меня не родной)(с),  ідентифікує Вас як кацапа.
Дурня.

Аргументуй.

(Бо якщо людина не визнає української мови рідною...який вбіса з неї українець?)
Тому що це фактично неправильно. Суспільство, загал, не ідентифікує російскомовного українця як росіянина - воно трохи розумніше за котів та розуміє, що є українці, які розмовляють переважно російською.
Бувають українці, у яких рідна (= та, якою навчили говорити батьки) не українська, уявляєш? Це наслідок історичних обставин, тут нічого вже не поробиш. І вони нічим не гірші українці, ніж україномовні. Їхні діти (або онуки) можуть цілком уже бути україномовними.
« Останнє редагування: Листопада 19, 2015, 10:17:17 22:17 від ray »

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
На хєра розписуватися про “суспільство“?
Я теж суспільство і вважаю, що українці, які живуть в Україні і відмовляються від спілкування українською мовою - це запорука перемоги русскава міра.

Чому поляки не відмовляються від польської , румуни від румунської, чехи від чеської, грузини від грузинської, болгари від болгарської, кацапи від кацапської, а лише “українці“ відмовляються від уйкраїнської?

Чому мої батьки не відмовилися від української, чому я не відмовився від неї, проживши більшу частину життя в сраній містечковій Одесі?

Виходить я подібний до поляків, румунів, чехів, німців...

А до кого подібні профілактики?

Offline serginio

• Ветеран форума
Тому що це фактично неправильно. Суспільство, загал, не ідентифікує російскомовного українця як росіянина - воно трохи розумніше за котів та розуміє, що є українці, які розмовляють переважно російською.
Бувають українці, у яких рідна (= та, якою навчили говорити батьки) не українська, уявляєш? Це наслідок історичних обставин, тут нічого вже не поробиш. І вони нічим не гірші українці, ніж україномовні. Їхні діти (або онуки) можуть цілком уже бути україномовними.

а в канаді є українці які не знають ні української ні російської
так що рей висловився стисло і правильно

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

а в канаді є українці які не знають ні української ні російської
так що рей висловився стисло і правильно

Вони не є українськими громадянами і не живуть в Україні.  :smilie7:

Так що рей і ти перднули в калюжу.  :gigi:

Offline serginio

• Ветеран форума
Чому поляки не відмовляються від польської , румуни від румунської, чехи від чеської, грузини від грузинської, болгари від болгарської, кацапи від кацапської

перш за все тому що вони не знають більш ніякої іншої мови
не ставати ж їм НІМИМИ

взагалі слово ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ не коректне
відмовитись - це коли я розмовляв українською а ПОТІМ перестав
але якщо людина З ДИТИНСТВА українською не розмовляла як вона може ВІДМОВИТИСЬ?

Offline serginio

• Ветеран форума

громадянство це ЮРИДИЧНИЙ статус
його можна змінювати хоч кожен день

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

Чому українці в Україні відмовилися від української мови і спілкуються мовою тих, хто вбиває за спілкування українською.

Offline serginio

• Ветеран форума

Чому українці в Україні відмовилися від української мови і спілкуються мовою тих, хто вбиває за спілкування українською.

вони не відмовились
вони нею не спілкуються З НАРОДЖЕННЯ
скільки тобі разів повторювати

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

вони не відмовились
вони нею не спілкуються З НАРОДЖЕННЯ
скільки тобі разів повторювати

Що їм заважає перейти на спілкування нею?
Вони - дебіли і не можуть навчитися?
Чи їм пратівна?
Чому я елементарно спілкуюся англійською з американцями, а ці дегенерати не можуть спілкуватися зі мною українською?

Offline serginio

• Ветеран форума

погане знання і лінощі

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

погане знання і лінощі

Значить я правий - вони таки дегенерати.  :gigi:

Offline convex

• Ветеран форума
Тоді чому ці так звані українці НЕ ВІДМОВИЛИСЬ від російської? Вважають російську культуру ближчою і вищою? Тоді вони не є українцями у повному сенсі, а частиною мовно-культурної меншини. Це не страшно, бо меншини є частиною нації, але не можна заперечувати різницю між ними і тими, хто успадковує саме українську традицію. І ще гірше, що ці так звані українці вимагають, щоб українська традиція підлаштовувалась під їх комфорт і понти.

Offline rZ0

• Hero Member
Ну к примеру, я - русскоязычный украинец. И что?
і що, не соромно?

Offline BlackCat

• Ветеран форума

Правильніше сказати - більшість з них українську не вивчали, бо не було потреби, бажання і т.д.

В Прибалтиці прийняті закони, є інститут негромадян, а російськомовних все одно багато. Якщо вірити цій статті, то в Нарві ситуація плачевна.

Цитувати
У балтійських країнах є кілька вразливих регіонів, але в першу чергу згадують саме Нарву – невелике місто (лише 62 тис. жителів) на північному сході Естонії, більше 80% населення якого складають росіяни.

Цитувати
В цілому місті є лише одна естонська школа. В інших викладання ведеться російською, і лише з 9-го класу 60% предметів повинно викладатися естонською. Цього достатньо, щоб школярі оволоділи державною мовою і змогли повноцінно вчитися в естонських вузах. При цьому іспит на знання державної мови, який складають за підсумками 9-го класу, є достатнім підтвердженням для отримання громадянства.

Згідно з естонським законодавством, державні службовці повинні володіти державною мовою. Але на виборні посади ця вимога не поширюється. Як наслідок – з 31 члена міської ради лише третина вільно говорить естонською, а третина – не знає мови взагалі.

Цитувати
Судові засідання повинні вестися естонською? Але судді – теж росіяни, тому часто за згодою сторін засідання ведуться російською і лише потім рішення перекладають державною мову. У мерії уточнюють – іноді навіть не перекладають і здають в архів рішення іноземною мовою.

І це після 24-х років незалежності. Неможливо більшість населення перевести на державну мову, якщо воно того не бажає.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Там не естонці зреклися естонської а кацапи і хахли вперто зневажають естонську. І кацапи естонців не вбивають.

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא
Ну к примеру, я - русскоязычный украинец. И что?
і що, не соромно?

Наоборот - я этим горжусь.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Розiгрилися... :smiley24:
Чомусь, як не дивно, нi хто не звернув уваги на те, що укр. контент з укр. мас-медiа потрохи зникае.
Телеканали IНТЕР, СТБ та Украiна... котрий рiк ставлять в ентер суто Рос. серiали аля мелодрами "Я тебя вчера любила, а сегодня позабыла".
Пошукав Укр. кiно - кращi нац. картини - вночi - пiсля 01.00... - чудовий розклад.
Для кого воно, скажiть будь ласка?
Перший нац. канал - нац. кiно взагалi нема.
Якось чув Ген. продюсера Нового каналу - ми серiали не робимо, бо то довго й коштiв не висточiть.
На що висточае коштiв - Россмешить клоуна, Вечерний Квартал и "Слуга Народа"?..
А потiм ми дивуемось, чому дiти дивляться суто забугорне кiно, чому не ходять в Оперу на Укр. вистави.
Чому - Шевченко - футболiст, а Гетьман - водка...
Поляки роблять чудовi iсторiчнi картини, Росiя... екранiзуе Гоголя ("Тарас Бульба"), зато ми гордi зе те, що нас визнали в ЕС.
Не буде Держави до того часу, допоки у нас будуть суто Рос. преса "Комсомольская правда", "Аиф", "Вести" тощо.
Не буде Держави поки Каб. Мiн на кiно дае... аж 250 000 у.е. - на рiк.
За таких умов Украiна лишиться "культурною" колонiею Росii, яка розумiе полiтику кнута й пряника.
 :smilie7:

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא

Перший нац. канал - нац. кiно взагалi нема.

Мне кажется, что здесь нужно четко понять - нет украинского контента потому что он не востребован или нет украинского контента потому что его нет?

Ведь настоящие профессиональные украинцы всегда знают где можно найти украинское кино, песни, танцы и книги.

Но если говорить о масс-медиа, то простой вопрос - кто заплатит за банкет? Кто оплатит размещение в прайм-тайм нерейтинговых (читай - не приносящих доход от рекламы) передач?

Профессиональные украинцы готовы оплатить каналам украинскую продукцию? Так за чем же дело стало? Или опять - все должно делать нищее государство из скудных налоговых поступлений?

Offline Бувалий

• Ветеран форума
ПФ, я понимаю, о чем речь.
Но, если мы идем в ЕС и готовы принять правила игры... - давайте все же равняться не на старые стандарты, кому оно надо и кто будет платить, а на европейские реалии.
Войдите на какой нить французкий ТВ канал и скажите главному редактору, что вам не ясно, о чем речь, потому как вы турист и хотите суто рос. контент.
Тоже самое и с прессой: Ни кто не принуждает вас покупать ДЕНЬ или УКР. ГАЗЕТУ... - читайте что угодно.
Акцент делается на то, что Рос. пресса, замаскированная под Украинскую, с приставкой ... - в Украине... - это тоже самое Рос. Преса, которая насаждает культ своей страны.
Если не верите, то лишь темы да заголовки говорят о том, что лаптям нужна грязь, сенсации, мордобой и негатив, который давно запрещен у них в стране.
Тоже самое и с кино, сериалами и пр. контентом.
Ясен перец, что Пинчуку нужны бабки с рекламы и ему пох..., какие сериалы будут на ЕГО канале.
А если есть вариант - укр.- плохо, рус. - гуд, то, конечно же рус. сериалы он будет финансировать.
Другое дело, что даже под таким соусом... те самые сериалы - муть редкая.
То, что готовилось ПРО ТВ для России и отбракованное по принине того, что в России полно фирм и ТВ контор, которые делают быстро и лучше...
Дело не в деньгах, ПФ, а в том, что бы делать профессионально, что бы Укр. контент... покупали в ЕС и США, а не просить милостыню у России, как это было долгие годы...
 :smilie7:

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא

Войдите на какой нить французкий ТВ канал и скажите главному редактору, что вам не ясно, о чем речь, потому как вы турист и хотите суто рос. контент.   

Я абсолютно согласен, что в Украине сейчас дефицит украинской продукции в СМИ. Но только ли в СМИ?

Нужно опираться на факты - Украина как государство много декларирует, но фактически не производит своей продукции, которая может конкурировать в плане привлекательности для потребителя даже с российским продуктом.

И опять же - все упирается в деньги. Россия вколачивает в информационное оружие миллиарды долларов США, привлекает за счет этого лучших профессионалов, технологии и места в сетке вещания. Профи делают качественный продукт, который смотрят и будут смотреть, потому что он реально хорош для основной массы потребителей.

Что делает Украина? Плачет на форумах. Итог закономерен и логичен - русское покупают, украинского нет.