Українські діячі культури провели прес-конференцію про необхідність ухвалення законопроекту про квоти на українську мову на телебаченні.
---------------------------
Ірма Вітовська-Ванца Я почуваю себе дискримінованою в цій країні, являючись актрисою і не бажаючи нікуди емігрувати. Я думаю, що багато глядачів, які хочуть дивитись українське, відчувають себе так само.
лариса руснак Нещодавно знімався серіал про Майдан. Серіал знімався російською мовою. Як таке може бути: про наш Майдан російською мовою? Коли я почала піднімати це питання, почались якісь розшаркування, "толерантність", яка не допустима в нашій ситуації. Треба бути більш конкретними. Бо до нас нетолератнті, коли нам присилають відрізані вуха і носи. Зараз у нас одне єдине питання - виживання.
Богдан Бенюк Зайдіть будь-куди: в парламент, в кабінет міністрів, в адміністрацію президента. Ви почуєте там будь-шо завгодно, але не українську мову. Школа №92, куди ходять мої онуки це українська школа імені Івана Франка, але це російська школа, тому що всі довкола говорять російською мовою, вчителі так само говорять російською мовою
Римма Зюбіна З 2000 року україномовний, навіть не український актор, потерпав від того, що могли сказати: "Ми вас не беремо зніматись, тому що у вас акцент". Не брати актора в Україні тому що у нього українізми проскакують в "рузкам ізикє" це досить-таки дивно.
Анатолій Гнатюк Я дуже надіюсь що садистське знущання над українцями в своїй країні за українську мову на решті-решт припиниться. Треба бути повним ідіотом, щоб не розуміти, що мова будь-якої держави це стратегічний фундамент для виживання цієї держави, для виживання нації. Мова є нація.
Повна версія: