До речі Джордан Пітерсон стверджує, що ідея колективної ідентичності є "серйозно патологічною", "руйнівною", і що "вона зруйнує нашу цивілізацію, якщо ми будемо цієї ідеї триматися" (конкретно він мав на увазі таку колективну ідентичність як "білі")
Це він казав не в роліку що вище, а коментуючі акції американських ультраправих
Можна подумати американські ліві цією хуйнею (поділенням на колективні ідентичності) не займаються "аж гай гуде".
Тут тобі і "гей прайд", і "чорні життя", і "ла раза" всіляка, і просто "небілі".... Колективна ідентичність як "білі" нібито "руйнує цивілізацію", а решта отих ідентичностей, котрих наплодили за останні три десятки років - ні? Але ж, якщо розібратися, така "колективна ідентичність", як "латино" - це ж ніяк не менша хуйня, ніж "білі". Але вона чомусь вважається "кошерною" і пишатися своєю "латинскістю" цілком нормально. Хоча, якщо розібратися, ну хулі спільного у, скажімо, нащадків іспанських завойовників і рабовласників з індіанцями, неграми і азіатами, котрих вони колись колонізували? Хуй да ніхуя. Як, власне, і у "білих". Але чомусь висувати претензїї "білим", як групі, нормально, мейнстрімно і кошерно. Поясніть мені, яким, блядь, боком, скажімо українець чи поляк до рабовласництва, котре відбувалося десь з іншого боку планети сотні років тому? Чому українець, в котрого у самого могли бути предки-кріпаки, повинний почуватися у чомусь винним перед негром, у котрого ніяких предків-рабів могло і не бути (або гірше, в котрого предки продавали своїх соплеменників у рабство)?
А цей висер про математику як "незароблений привілей" - це взагалі на голову не налазить. Що значить, блядь, "незароблений" - з нею що, блядь, прямо народжуються?
А нахуя я тоді, блядь, собі зір ламав над книжками? Чи це означає, що я небілий?