Уляна Супрун
''Заряд натхнення перед продуктивним робочим тижнем 💪
Історія сімейного лікаря Дяченко Роман з міста Христинівка на Черкащині - приклад змін, які починають відбуватися по всій країні.
Два роки тому Роман закінчив навчання і був направлений за розподілом працювати лікарем до Христинівки. Сьогодні він має приватний кабінет, перших 530 пацієнтів, які підписали з ним декларацію, та перші виплати за них від НСЗУ Національна служба здоров'я України. Роман отримує кошти за тарифами НСЗУ, в залежності від віку пацієнта - від 370 гривень (стандартна оплата дорослих людей) до 1480 гривень за дітей віком до 5-ти років.
Пацієнти нічого не платять за обслуговування, вакцинацію, за базові аналізи й за хороший настрій лікаря

Все вже заплатила НСЗУ, за кошти платників податків.
“Я коли вже підписав договір, коли отримав кошти, я наче уві сні - я не вірив, що да, дійсно так може бути в Христинівці, а не Києві, в Одесі.”, - каже Роман, щиро дивуючись. Проте це відбулося не завдяки диву, а роботі Романа, його підготовці, вірі у зміни. Та відбудеться в усіх українських містах і селах, де працюють такі люди!
Роман зупинятися не збирається і надалі розвиватиме власну справу. Планує брати на роботу медсестру. Бажаю успіхів!
Трансформація системи охорони здоров’я триватиме і бачитимемо більше таких історій по всій країні!''
Сюжет - Громадське. Реформа