2012 рік.
«БРУДНІ» РЕЙТИНГИ:
ХТО КОМУ АНТИПОВИЧ І
ЯК КУПИТИ “ПРАВИЛЬНІ” ВІДСОТКИ У GFK?https://vgolos.com.ua/news/brudni-rejtyngy-hto-komu-antypovych_113213.html=== Одна з моїх студенток, батьки якої проживають у Франківському районі м. Львова, поділилася враженнями від роботи виборчих штабів кандидатів та «соціологічних» служб, які працюють на кандидатів по Франківському в.о. №117 (
«Соціологічна служба «РЕЙТИНГ» та «GFK – Україна»).
=== Дзвоник у двері: «Ми – проводимо соціологічне дослідження». Намагаються тицьнути у руки анкету від якоїсь «соціологічної групи «Рейтинг». А разом з нею дають і листівку від кандидата у народні депутати І.Васюника… Коли чують у відповідь, що виборці не мають бажання того читати, починають благати: «Ну, можна ми за вас хоч галочку поставимо напроти нашого кандидата?»
=== Почувши (щоб відчепилися): «Та ставте, що хочете!» – Штабні «соціологи» йдуть геть…
Трохи згодом ще один дзвоник у двері: «Ми – з «GFK – Україна». Технологія – та ж сама. На цей раз дають агітку Т.Стецьківа. За ним не забарилися «соціологи» від О.Соскіна…
Ви, напевно, вже зрозуміли, що й цифри «об’єктивних рейтингів» від таких проплачених «соціологів» є відповідними. Замовив таку «соціологію» І.Васюник – він №1 у власному рейтингу. Проплатив Т.Стецьків – він «найкращий опозиціонер»…
=== Але ще брутальніше було навесні. Телефонує мені мій давній львівський приятель, за сумісництвом – професор соціології. І каже: «Я чув, що ти збираєшся балотуватися по Львову. Мій колишній студент Антипович буде проводити соціологічне дослідження по округах. Таке собі «праймеріз». Хочеш, ми поміряємо твій рейтинг?..»
Я, звісно, погодився і назвав Франківський та Галицький райони Львова, де тамтешня «Просвіта» запропонувала мені балотуватися до Верховної Ради. Погодився, і чекаю того львівського «праймеріз».
=== Телефоную і питаю, то що там з рейтингом? – У відповідь чую: «Та замовники сказали тебе у список не включати…» А потім читаю в газеті: «Соціологічна група «Рейтинг» визначила, що по тому округу є «беззаперечним лідером» колишній нафто-газпромівець І.Васюник (брат екс-віце-премєра), який згодом стає «об’єднаним а-пазіціонером»…
Така ж само історія з маніпуляторами телерейтингів з “GFK – Україна”, які “чомусь” не помічаьб такого кандидата у депутати – Бебика В.М. Решта 14 – є, а проректора Університету “Україна” – немає. – Містика, скажете ви… А я скажу – МАНІПУЛЯЦІЯ!
=== Отака ось проплачена «соціологія» по Франківському мажоритарному округу №117 м. Львова, яку тиражує бізнес-рух «Чесно» через «неупереджені» ефіри тамтешньої телекомпанії ЗІК.
Яка за статутом є «товариством з обмеженою відповідальністю «Західна Інформаційна Корпорація». Вона, звісно ж, не підпадає під юридичне поняття «засіб масової інформації». Але «чомусь» має право зомбувати виборців через свої «чесні» передвиборчі ефіри…
=== От і думає пересічний львівський громадянин: «То хто ж кому Рабінович в цій ситуації з «об’єднаною (проти виборців) опозицією» ?..
=== ПОСТСКРІПТУМ №1 (з Івано-Франківська):
«…Олексій Антипович говорив мовою табличок і діаграм. Поважно розповідав про те, що у Франківську найбільше довіряють Віталію Кличку, Арсенію Яценюку, Олегу Тягнибоку, Юлії Тимошенко і т. д. Говорив про довіру та антидовіру. І щоразу наводив все більше і більше різних відсотків, критеріїв, порівнянь…
І все би добре, якби раніше Антипович не розповідав нам, хто має перемогти на виборах франківського міського голови. Так, у жовтні 2010 року він напророкував, що впевнено переможе Юрій Соловей, і сказав, що його дослідження – це вирок діючому меру. Натомість, усе відбулося майже навпаки, причому не лише по цих двох кандидатах. Олексій Антипович з його соцгрупою суттєво помилились із іншими.
За даними «Репортера», дослідження 2010 року «рейтингівці» робили на замовлення Юрія Солов’я. Певно, тому й вивели його в переможці. Хто замовляв нинішнє, Антипович так і не зізнався…»
=== «РЕПОРТЕР», Івано-Франківськ,
http://www.report.if.ua/lyudyna-tyzhnya/lyudyna-tyzhnya/oleksiy-antypovych=== ПОСТСКРІПТУМ №2 (від УНІАН):
Телерейтингами в Україні маніпулюють. Сьогодні директор телеканалу “RU Music” Рудольф Кірнос надав докази того, що до 8% даних про рейтинги телеканалів, які складені соціологічною компанією «GFK-Україна» на підставі вимірювань за допомогою телевізійних панелей, фальсифіковані.
“Розслідування встановило, що, як мінімум, два високопоставлені співробітники GFK (українського підрозділу – УНІАН) займалися тим, що продавали, в повному розумінні слова, базу даних домогосподарств. Причому робили це протягом досить тривалого періоду часу і одержували за цю досить велику винагороду, яка обчислюється десятками тисяч доларів”, – сказав Р.Кірнос.
=== УНІАН, Київ,
http://economics.unian.net/ukr/detail/130016=== ПОСТФАКТУМ:
Соціологічна група «РЕЙТИНГ» (замовник – І.Васюник) і «GFK-Україна» (замовник – Т.Стецьків) поширюють недостовірну інформацію про рейтинги кандидатів, що є свідченням масштабних передвиборних маніпуляцій по Франківському в.о. №117.
РОБІТЬ ВИСНОВКИ САМІ, ШАНОВНІ ЛЬВІВ’ЯНИ!