Автор Тема: Дорогі російськомовні українці . зрозумійте просту істину .  (Прочитано 19609 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Знак

• Hero Member
Чим більше ви ,  в житті в цілому і на цьому форумі зокрема , використовуєте російську мову , тим більше у Путіна прав на ваш захист . Це - прямий причинно- наслідковий звязок - ви пишите російською - Путін вас приходить захищати. Ви не пишите російською - путін вас не приходить захищати. Вибір за вами.

Offline Loge

• Hero Member
Чим більше ви ,  в житті в цілому і на цьому форумі зокрема , використовуєте російську мову , тим більше у Путіна прав на ваш захист . Це - прямий причинно- наслідковий звязок - ви пишите російською - Путін вас приходить захищати. Ви не пишите російською - путін вас не приходить захищати. Вибір за вами.

Маячня! Навіть якщо ми всі будемо спілкуватись виключно українською, Путін все одно прийде. Якщо не захищати нас, то нас зачищати. Знову "не піддавайтесь на провокації", "не створюйте їм телевізійну картинку"? Ми маємо весь час на Хуйло озиратись?

Offline dk

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча

Маячня! Навіть якщо ми всі будемо спілкуватись виключно українською, Путін все одно прийде. Якщо не захищати нас, то нас зачищати. Знову "не піддавайтесь на провокації", "не створюйте їм телевізійну картинку"? Ми маємо весь час на Хуйло озиратись?
:smiley24:

Offline ursusus

• Hero Member
Путiн читає СУП?
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 02:01:47 02:01 від ursusus »

Offline Taras.ua

• Ветеран форума
Путiн чутає СУП?
Він захищає пишушчих і читаючих.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Я написав це десь на початку березня:

Перший крок до звільнення від російської окупації (а Україна окупована не стільки територіально скільки духовно) дуже простий і легкий – цілковита відмова від російської мови, і всього, що з нею пов“язане.
Давайте будемо відвертими – саме ті, хто позиціонував себе протягом понад двох десятків років як “русскоязичние“ в Україні, тримали і продовжують тримати цілу країну заложниками кремлівських мерзотників. Саме кремль розігрував мовну карту в Україні руками симоненків, єфремових, маркових, “русскоязичних“ інтелігентів, московських попів, та палких прихильників “вєлікой русской культури“. За понад два десятиліття незалежності російська мова вже давно мала б зникнути в Україні, як зникла німецька в Чехословаччині за кілька років, а Прага, як відомо, до 1918 року була містом німецькомовним. Але ж ні, за часи незалежності зникла саме українська там, де вона хоч трохи жила – в більшості обласних та районних центрів на схід від Збруча. Так, зникла, і не треба казати, що це не так.

Але про все це мовчали, зате при будь-якій кволій спробі українців хоч трохи відбитися від тотальної русифікації і захистити себе від навали дебілізуючого впливу російської напів-кримінальної попси, міцсеві адепти багатонаціональності (яка в дідька національність русскоязичного хахла – ніяк не збагнути!) та захисту мовних прав “русскоязичних“ зчиняли шалений гвалт, особливо активно апелюючи до кремлівських упирів. А упирі втішено потирали рученятка. Бо знали, що одного дня цей галас буде претекстом до окупації справжньої – із арештами, депортаціями, викраденнями і розстрілами. Все це ще попереду в Криму, бо там ворога вже ідентифікували – за мовою. Не дарма ж українську там заборонили одразу ж як звільнилися від київської влади. І це навіть з умови, що української там ніхто не вживає. І величезна провина за те, що зараз відбувається лежить саме на тих, хто дав себе використати російській політичній резидентурі в Україні, яка на кожних виборах зчиняла мовну істерію. А таких резидентів – парламентська більшість. Отож, догралися таки до потрібного кремлівським карликам результату. І навіть відчайдушний останній бій Майдану нічого не змінив – після нападу сусіди на Крим – всі наввипередки і виправдовуючись заговорили мовою окупантів, а ті, хто говорили нею до цього, не вважають за потрібно від неї відмовитися в знак протесту, як це б зробили при нагоді ті ж чехи.

Скажу по правді, я не вірю в можливість існування двомовної України. Мій аргумент дуже простий – якби Канада межувала на півдні не із США, а з Францією, то провінція Квебек, вже давно б перестала бути частиною Канади. Так і у нас – погляньте на Донецьк, Одесу, чи Харків, та й навіть Київ – все національно мертве. На захист цих міст від чергової московської орди хлопців із-за Збруча не вистачить.

Отож, русскоязичниє украінци – активні захисники вашого язика, ваша мрія позбутися української мови, яка створювала вам такий естетичний дискомфорт, нарешті збувається. Стрічайте російські танки із букетами квітів і дякуйте ваши визволителям, як це роблять зараз у Севастополі. Бо писати листи протесту путіним із заклинаннями, що вашому язику в Україні нічого не загрожує треба було регулярно починаючи з 1991 року.

На закінчення, нагадаю вам слова героїні із п’єси “Мина Мазайло“, написаної Миколою Кулішем і поставленою у харківському театрі “Березіль“ незабутнім Лесем Курбасем: “Лучше бить ізнасілованной, чєм сукраінізірованной“. Оскільки українізація вам, як і їй, завжди була більшим злом, то готуйтеся до меншого.
If you are going through hell, keep going.

Offline Квітка

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • Там де зустрічаються два океани
Путiн чутає СУП?
Він захищає пишушчих і читаючих.

А думаючих ? :smilie8:

Offline free UA

• Ветеран форума

+10000000
в цьому одна з головних дурниць, і важна психологічна помилка.
Ті, хто переконують "не малювати картинку Киселевського ЗМI", путину, россійскоговорящім сепаратистам - самі подігривают їм - ЦЕ ПОВНА МАЯЧНЯ  :smiley23:

Привід вони ЗАВЖДИ знайдуть. А якщо не знайдуть вони його зроблять.

Offline Знак

• Hero Member
ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - ось причина агресії Росії. Чому Путін зараз окуповує  "юго-восток" ? Щоб захистити російськомовне населення від злих галичан. Він не захишає бідних шахтарів , чи нещасних матерів- одиночок . він захищає РОСІЙСЬКОМОВНИХ СООТЄЧЄСТВІННІКОВ . Так от , пацани , хочете щоб і далі Путін мав ВАГОМУ причину для агресії в Україну - розмовляйте російською. Не хочете - переходьте на українську .

Offline free UA

• Ветеран форума
ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - ось причина агресії Росії.

бред (вибачте)

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - ось причина агресії Росії. Чому Путін зараз окуповує  "юго-восток" ? Щоб захистити російськомовне населення від злих галичан. Він не захишає бідних шахтарів , чи нещасних матерів- одиночок . він захищає РОСІЙСЬКОМОВНИХ СООТЄЧЄСТВІННІКОВ . Так от , пацани , хочете щоб і далі Путін мав ВАГОМУ причину для агресії в Україну - розмовляйте російською. Не хочете - переходьте на українську .

Не перейдуть. Не тратьте куме сили. Ці волання чути вже сто років.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - ось причина агресії Росії.

Це не причина. Це формальний привід.

Offline ursusus

• Hero Member
Ось причина. I до чого тут мова? Маячня.

Offline Старик.de

• Full Member
"Отож, русскоязичниє украінци – активні захисники вашого язика, ваша мрія позбутися української мови, яка створювала вам такий естетичний дискомфорт, нарешті збувається."

Не надо всех русскоязычных украинцев стричь под одну гребенку и приписывать им придуманные вами стремления.
Я,например,не являюсь защитником русского языка и не мечтаю избавиться от украинского.Он не создает мне никакого дискомфорта,я с удовольствием читаю украинские тексты и смотрю укр. тв.
Но и отказаться от русского языка не могу,это невозможно,если человек с малых лет на нем разговаривает.
Учить укр. языку надо с детства - в садиках и школах,тогда будет результат.

Offline free UA

• Ветеран форума
Дорогі українці. зрозумійте просту істіну. Подібні заклики приносять країні набагато більше шкоди, ніж фіктивні "проблеми" захисту російськомовних
Вони самі - відмінний стимул фашистам для вторгнення

Offline dk

• Hero Member
Дорогі українці. зрозумійте просту істіну. Подібні заклики приносять країні набагато більше шкоди, ніж фіктивні "проблеми" захисту російськомовних
Вони самі - відмінний стимул фашистам для вторгнення
:smiley24:

Дуракам, которые поднимают тему языкового вопроса (или всё таки провокаторам), даже не хочется объяснять
« Останнє редагування: Квітня 19, 2014, 02:32:46 14:32 від dk »

Offline Знак

• Hero Member
Я після майдану став глибоко поважати російськомовних українців . Так , признаюсь , ще пів - року тому я не вважав їх повноцінними громадянами а скоріш просто попутниками , з якими приходиться їхати в одному купе . . Але майдан все повністю змінив . Зі мною в сотні служили люди з усієї України , і майже половина говорила російською. Російською також говорили наші сотники. Я завжди знав , що існують російськомовні українські націоналісти , але несподіванкою стало , що їх просто нереально багато. І за це їм величезний респект і уважуха  . Також на форумі це дуже добре видно. Але я також розумію , що поки у нас будуть російськомовні громадяни , доти Росія буде пробувати нас захопити власне по причині їх "захисту" .

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон

Бред.
Не хочу даже обсуждать такое.
Да и не нужно называть формальные повод причиной, как уже справедливо сказали.
Не было бы этого - было бы что-то другое.

Offline DeL1T

• Hero Member

+1
логика империй. они никогда не придут с идей захватить на мече. всегда будут спасать, воссоединятся, и прочую пропаганду гнать.

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
Також на форумі це дуже добре видно. Але я також розумію , що поки у нас будуть російськомовні громадяни , доти Росія буде пробувати нас захопити власне по причині їх "захисту" .

Давайте взглянем правде в глаза - в том же Крыму большинство людей действительно за Россию и все такое. Если бы они говорили по-русски, но при этом видели Россию "у гробу у белых тапках" - ничего бы не было.

Offline Bull3tt

• Hero Member

Перший крок до звільнення від російської окупації (а Україна окупована не стільки територіально скільки духовно) дуже простий і легкий – цілковита відмова від російської мови, і всього, що з нею пов“язане.

Я рахую, що саме такі люди і розділяють Україну, саме із за таких- люди придумали собі не існуючих "бендеровців" і бояться їх. Як ти можеш заставить того хто все своє життя розмовляв на російській мові, раптом заговорить
на української? Я рахую ,що на Україні настане мир і злагода, коли усі люди будуть рахуватися один з одним.

Offline Frost

• Sr. Member
Это будет только дополнительным стимулом для Путина. Сейчас русскоязычный не равно сепаратист. А будет - русскоязычный = сепаратист = русский, которого нужно защитить.
Можно только согласиться насчет форумов. Україномовність учасників форумів та соціальних мереж створить додаткові труднощі діяльності агитаційних бригад під патронатом ФСБ.

Offline dk

• Hero Member
Рашку сравнивают с Германией
На Чехию гитлер напал из за защиты Немцев , но на Польшу, СССР и т д он искал другие поводы.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

Я рахую, що саме такі люди і розділяють Україну, саме із за таких- люди придумали собі не існуючих "бендеровців" і бояться їх. Як ти можеш заставить того хто все своє життя розмовляв на російській мові, раптом заговорить
на української? Я рахую ,що на Україні настане мир і злагода, коли усі люди будуть рахуватися один з одним.

У Вашій репліці кілька логічних помилок, зокрема оця - коли усі люди будуть рахуватися один з одним.
Я прожив більшу частину життя в Одесі і на власній шкірі дуже добре відчув, як в місті “рахуються“ із українцями, які в державі Україна спілкуються українською мовою.

Offline DeL1T

• Hero Member
На Чехию гитлер напал из за защиты Немцев , но на Польшу, СССР и т д он искал другие поводы.

это будет позже. гитлер нападал за то что у великой германии отобрали колонии, а путин нападет за то шо запад разрушил СССР (по мнению его больной бошки). это очевидно. вопрос только когда. тогда, когда российская военная машина станет самой сильной на континенте.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

это будет позже. гитлер нападал за то что у великой германии отобрали колонии, а путин нападет за то шо запад разрушил СССР (по мнению его больной бошки). это очевидно. вопрос только когда. тогда, когда российская военная машина станет самой сильной на континенте.

Формальним приводом путіна був не факт розвалу СССР, а саме захист російськомовного населення в Криму.
Це було повторено десятки разів чуркіним і лавровим.

Власне, ми повертаємося до питання, яке мучить Україну понад 150 років, а саме - Чому люди українського походження відмовляються від української мови, живучи в Україні?

І ми всі знаємо відповідь на це питання - вони не вважають її повноцінною, вартісною, і бояться виглядати провінційними. Тобто слідують російській імперській матриці формування малоросійського типу. От і все. Тому мовна проблема в Україні буде доти, доки будуть існувати ті, хто говорить українською. І вирішення цієї проблеми цілковито залежить від російськомовних громадян.

Offline Bull3tt

• Hero Member

Я рахую, що саме такі люди і розділяють Україну, саме із за таких- люди придумали собі не існуючих "бендеровців" і бояться їх. Як ти можеш заставить того хто все своє життя розмовляв на російській мові, раптом заговорить.
Я щитаю что все кто живут в Украине ДОЛЖНЫ знать украинский язык, но в повседневной жизни могут разговаривать, пистать, читать на каком захотят.

У Вашій репліці кілька логічних помилок, зокрема оця - коли усі люди будуть рахуватися один з одним.
Я прожив більшу частину життя в Одесі і на власній шкірі дуже добре відчув, як в місті “рахуються“ із українцями, які в державі Україна спілкуються українською мовою.

Я тоже прожил до 16лет в Одесской обл.
Но как я заметил, после того как овощь сбежал и Тягнибок начал вещать что украинский язык будет закреплён в качестве единственного государственного языка, в Крыму, Донецке и.т.д. русскоговорящие люди взбесились, и стали кричать что "бендеровцы" захватили власть и будут нас убивать.

Я считаю что все кто живут в Украине ДОЛЖНЫ знать украинский язык, но в повседневной жизни могут разговаривать, писать, читать на каком захотят
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 02:45:23 02:45 від Bull3tt »

Offline coolzak

• Hero Member
дерусифікіція необхідна умова справжньої незалежності.може бути лагідна
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qXy7WbipQos" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Комуно здохни

Offline DeL1T

• Hero Member

Формальним приводом путіна був не факт розвалу СССР, а саме захист російськомовного населення в Криму.
Це було повторено десятки разів чуркіним і лавровим.

Власне, ми повертаємося до питання, яке мучить Україну понад 150 років, а саме - Чому люди українського походження відмовляються від української мови, живучи в Україні?

І ми всі знаємо відповідь на це питання - вони не вважають її повноцінною, вартісною, і бояться виглядати провінційними. Тобто слідують російській імперській матриці формування малоросійського типу. От і все. Тому мовна проблема в Україні буде доти, доки будуть існувати ті, хто говорить українською. І вирішення цієї проблеми цілковито залежить від російськомовних громадян.

я сказал что будет. крым аналогия с судетами, я написал что фашистский режим путлера придумает что угодно чтобы оправдать свою агрессию. просто силенок сейчас маловато. бессмысленно пытаться угодить захватчику он найдет повод.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Одеська область в 70-80 ті була переважно українськомовна. У всіз роздільних, біляївках, фрунзовках, іванівках, не кажучи вже про саврані та кодими - говорили українською чи суржиком, але не російською.
Поїдьте тепер в Роздільну, Овідіополь, Біляївку - все перевернулося.
В Одесі на Слободці було частіше чути українську ніж російську.Але то таке...

Люди мають свідомо переходити на мову, яка дала назву країні. Якщо вони цього не хочуть робити, то буде постійна напруга і недовіра. Нинішня консолідація суспільства викликана зовнішньою агресією. Коли все заспокоїться, то все може повернутися назад. Тому все залежить від доброї волі російськомовних громадян. Україномовним громадянам далі відступати вже нікуди, бо далі тлін і забуття. Я не хочу, щоб Україна стала в подібному сенсі другою Ірландією.