Автор Тема: Дорогі російськомовні українці . зрозумійте просту істину .  (Прочитано 19652 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline DeL1T

• Hero Member

Я считаю что все кто живут в Украине ДОЛЖНЫ знать украинский язык, но в повседневной жизни могут разговаривать, писать, читать на каком захотят

согласен. но также считаю, что украинцы не должны массово изучать по обязаловке русский язык только потому что так хочет меньшинство. а именно это предполагает 2-й государственный, насаживание языка всем без разбору.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

Я считаю что все кто живут в Украине ДОЛЖНЫ знать украинский язык, но в повседневной жизни могут разговаривать, писать, читать на каком захотят

согласен. но также считаю, что украинцы не должны массово изучать по обязаловке русский язык только потому что так хочет меньшинство.

Згоден повністю. Бо до вивчення російської завжди пристібують “русскій мір“ у різних варіаціях. Тобто, вивчення російської має бути за бажанням.
If you are going through hell, keep going.

Offline Bull3tt

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча

согласен. но также считаю, что украинцы не должны массово изучать по обязаловке русский язык только потому что так хочет меньшинство. а именно это предполагает 2-й государственный, насаживание языка всем без разбору.

В Украине в школах обязательным изучением должен быть только украинский, остальные такие как английский, французкий, немецкий, русский и.т.д. должны быть по желанию и по возможности.
В США так и есть, английский обязательный, а другой язык выбираешь сам какой хочешь по доступности, в некоторых школах даже русский есть

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Саме так воно і має бути. Але проблема стоіть ширше - це інформаційно-культурно-ідеологічний вплив росіі. Мушу віддати належне фанам Металіста - вони завдали сильного удару по русскому міру.  :gigi:

Offline free UA

• Ветеран форума
+
я прожив першу частину життя (не один десяток років) за 10 000 км від України в російськомовному середовищі, де про українську мову само-собою ніхто і поняття не мав. А після приїзду в Україну жив  тільки в східній частині України, теж в російськомовному середовищі. Тож навіть в спілкуванні мені легше думати і виражатися російською. Не дивлячись на все це, я не став менш українцем, а навіть більше патріотом, ніж багато західних побратимив-співвітчизникив. Хоча бажання перейти в спілкуванні на легке володіння мовою залишилося. але зараз дуже добре розумію ЯК це непросто в російськомовному середовищі, коли ВСІ навколо спілкуються російської  :smilie2:
Але потрібна і англійська і німецька і чим більше тим краще – не можна циклиться на ОДНIЙ мові  :upa
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 03:33:26 03:33 від unreal_fly »

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Тим пачетреба розуміти, що політика обрусєнія велася імперією насамперед через мову. Реінкарнація політики тепер також здійснюється через мову і називається русскім міром.

Offline burlington

• Sr. Member
Мовне і культурне питання дуже важливе, але воно вирішується на протязі десятиліть. Подивіться, навіть специ москалі потратили тривалий час на русифікацію центральної/східної України і то не все вдалось. В теперішній ситуації час піднімати мовне питання - це абсурд. Треба забути про мову на час, натомісць концентруватись на проблемах, які можна вирішити вже: інтервенція, корупція, малий/середній бізнес, вибори. Привести до влади розумних людей, які крім вирішення нагальних справ будуть спокійно поправляти мовну проблему. IMHO, звичайно.

Offline Capitain Cubs

• Ветеран форума
  • Запорожець за Інгулом. Характерник-гедоніст.
ТС хуйню написал

это как-бы коллективное мнение жителей Юга  :Prapor2:
Mocsia delenda est

Offline Помадка

• Hero Member
Як би ви не хотіли "заховати" мовне питання, щоб нібито не дражнити вразливих російськомовних, але питання вибору мови стоятиме щодня: 1. Школа дитині - рос чи укр. 2. ТБ, кінотеатр, преса, театр - рос чи укр. З. Ділові папери - рос чи укр. І т.д. Українці ну такі вже безхребетні, що ЗАВЖДИ перейдуть на російську з рос.мовними, а от рос.мовні - НІКОЛИ. Винятки є. 0,5 %. Хіба що. Але я за зважену, розумну, ненапористу - але послідовну українізацію

Offline optimist

• Ветеран форума

Ну а хто в Україні наполягає на іншому? Ну невже використання української мови хоча б у держустановах утискає ваші права розмовляти російською деінде ще? Але ж ви і на таку поступку не згодні.

Offline KingSolomon

• Sr. Member
Из-за таких вот тупорылых высказываний мы сейчас имеем то что имеем!!!

На самом деле всё абсолютно наоборот:

Чем больше русскоязычных граждан будет писать на форуме "Путин Хуйло" тем меньше оснований у этого параноика на любые действия по "защите" русскоязычных.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
Люди мають свідомо переходити на мову, яка дала назву країні. Якщо вони цього не хочуть робити, то буде постійна напруга і недовіра. Нинішня консолідація суспільства викликана зовнішньою агресією. Коли все заспокоїться, то все може повернутися назад. Тому все залежить від доброї волі російськомовних громадян. Україномовним громадянам далі відступати вже нікуди, бо далі тлін і забуття. Я не хочу, щоб Україна стала в подібному сенсі другою Ірландією.
И тем не менее...

Диалог:

— Как вы можете быть украинским патриотом, восхвалять УПА, настаивать на полном отделении и независимости от России и при этом говорить по-русски? Это лицемерие!
    — 78
    — Что 78?
    — 78 процентов ирландцев говорит по-английски, но это не мешает им подрывать британские бронетранспортеры...

* * *
Знаток цифр и статистики pollotenchegg внёс коррективы,- "не 78, а 94". Но БТРы всё равно горят :)

Насчет "попутчиков" - повеселили. 99% выходящих в Харькове на митинги "за Украину" и получающие по голове от раклов-колорадов - русскоговорящие патриоты Украины.

Offline optimist

• Ветеран форума

Чем больше русскоязычных граждан будет писать на форуме "Путин Хуйло" тем меньше оснований у этого параноика на любые действия по "защите" русскоязычных.

Ну от неправі ви. Насправді Путіну по;уй про що кричать на стадіонах. Він вважає, що там де розмовляють російською має бути Росія.
І от переконати його у зворотньому ніякі гасла не можуть як не змінило ставлення Януковича до українців гасло Спасібо жителям Донбаса...
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 07:22:17 07:22 від optimist »

Offline ursusus

• Hero Member
Не, ну, каталонцы с испанцами, конечно, на испанском общаются. Те, соответственно, прикидываются, мол, "по каталонски непонятно ни фига".  :smiley25:
А на самом деле там  там тока шо  ""спеллинг" другой. :) (шутю)
Но, думаю, если б каталонцев пытались заставить и дома на кастельяно перейти, то и у них бы испанские БТРы загорелись бы :)
 :smiley15:

Offline Darth Vader

• Ветеран форума
  • Fuck Tha Police
Чим більше ви ,  в житті в цілому і на цьому форумі зокрема , використовуєте російську мову , тим більше у Путіна прав на ваш захист . Це - прямий причинно- наслідковий звязок - ви пишите російською - Путін вас приходить захищати. Ви не пишите російською - путін вас не приходить захищати. Вибір за вами.
а почему ты так боишься Путина?

я не боюсь, например. я даже жду российскую армию. и я хочу убивать российских солдат. очень хочу.

поймите простую истину, чем больше вы будете боятся прихода сюда Путина, тем больше он будет вас пугать. когда вы ноете - он так и хочет приехать и над вами поиздеваться, как над последними терпилами.

хватит боятся. будьте мужиками. захотите убивать ватников. почувствуйте жажду их смерти  :smilie7:
Welcome to the Dark Side of the Force

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
причинно- наслідковий звязок - ви пишите російською - Путін вас приходить захищати.

Если мы начнем писать на украинском, Путин придет защищать русинов, или церкви МП, или реку Днепр, потому что он течет с Волдайской возвышенности.
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Георгиу

• Full Member
Чим більше ви ,  в житті в цілому і на цьому форумі зокрема , використовуєте російську мову , тим більше у Путіна прав на ваш захист . Це - прямий причинно- наслідковий звязок - ви пишите російською - Путін вас приходить захищати. Ви не пишите російською - путін вас не приходить захищати. Вибір за вами.
У тебя ЗАЛУЖДЕНИЕ!
 Если  войска путна придут меня,русского   украинца" защищать",то я буду  с оружием в руках защитать Украину от  непрошенных защитников!Как смогу.И спрашивать о национальности и инетересоваться,на каком языке он говорит,не буду.
 Дело не на каком языке говорят люди,дело в том какой в их головах образ мысли!
 А для путина безразлично,на какома языке мы все говорим...у имперцев другие приоритеты. Они своих русских держат в современном рабстве и нас хотят держать в нём же!

Offline Георгиу

• Full Member

Я  тоже такого мнениня. Когда я общаюсь  всегда  на русском  языке  с украиноязычным и слышу,что он начинает переходить на русский язык,я прошу его "Будь ласка, розмовляйте зі мною на вашій рідній мові!"

Offline mahnovets

• Ветеран форума

Маячня! Навіть якщо ми всі будемо спілкуватись виключно українською, Путін все одно прийде. Якщо не захищати нас, то нас зачищати. Знову "не піддавайтесь на провокації", "не створюйте їм телевізійну картинку"? Ми маємо весь час на Хуйло озиратись?
100500 Коли ви вже припините озиратись на того Путіна, по великому рахунку, судячи по вам. він свого досяг - ви почали рахуватися з його думкою. Це квинтесенція всіх його вимог - все що ми робимо треба узгоджувати з ним.
Батя, мы стараемся ...

Offline gonta

• Sr. Member
ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - ось причина агресії Росії. Чому Путін зараз окуповує  "юго-восток" ? Щоб захистити російськомовне населення від злих галичан. Він не захишає бідних шахтарів , чи нещасних матерів- одиночок . він захищає РОСІЙСЬКОМОВНИХ СООТЄЧЄСТВІННІКОВ . Так от , пацани , хочете щоб і далі Путін мав ВАГОМУ причину для агресії в Україну - розмовляйте російською. Не хочете - переходьте на українську .
не тільки
дякуючи ускоізичним украінцам може собі дозволити заяви про адін народ
і чесно кажучи важко йому заперечити

Offline Георгиу

• Full Member
В теперішній ситуації час піднімати мовне питання - це абсурд. Треба забути про мову на час, натомісць концентруватись на проблемах, які можна вирішити вже: інтервенція, корупція, малий/середній бізнес, вибори. Привести до влади розумних людей, які крім вирішення нагальних справ будуть спокійно поправляти мовну проблему. IMHO, звичайно.
И это в равной степени относится ко всем простым гражданам Украины-в бизнесе отсутвует национальность,если это взаимовыгодный процесс.
 А насчёт украинского языка...можно и нужно вспомнить о" Врач- исцелись сначала сам!"
 В Украине приблизительно 75% тех,кто считает себя этническим украинцем.Но далеко не все из них разговаривают  и  думают на украинском языке.
 Вот где поля для тех,для кого сверхважен украинский язык!
Возвращайте обрусевших украинцев- хохлов на их родовой язык!
 А нас,русских украинцев,оставьте в покое! Мы не меньше чем вы упрямые славяне! Мы также чтим своих русских предков и свою русскую идентичность,также как вы своих украинских предков и украинскую идентичность!
 Не уподобайтесь российским шовинистам,желающих вас русифицировать!

Offline Георгиу

• Full Member

В Украине в школах обязательным изучением должен быть только украинский, остальные такие как английский, французкий, немецкий, русский и.т.д. должны быть по желанию и по возможности.
В США так и есть, английский обязательный, а другой язык выбираешь сам какой хочешь по доступности, в некоторых школах даже русский есть
Это должно относиться к украинским школам с украинским языком обучения.
 В русских школах с русским языком обучения тот же выбор второго языка,включая украинский.

Offline акын

• Ветеран форума
Знак - находка для путлеровских пропагандонов.

Offline otaman

• Hero Member
  • Збирач мінусів
А якщо 2державну російську і будувати державу привабливу для російськомовних, кращі люди з параші перейідуть до демркратичноі європейськоі держави

Offline mahnovets

• Ветеран форума

Это должно относиться к украинским школам с украинским языком обучения.
 В русских школах с русским языком обучения тот же выбор второго языка,включая украинский.
Хрен вам, а не русские школы с этим же языком обучения. хватит. В Украине все государственные школы  с украинским языком обучения. Хочешь выпендриться - в частные школы. Высшее образование - только на государственном языке. Точка. И все - больше никого не надо ничего заставлять. Окончил школу - знаешь государственный язык - говори хоть на идишь, а можешь вообще не говорить, свобода полная.
Батя, мы стараемся ...

Offline авжеж

• Hero Member
Рашку сравнивают с Германией
На Чехию гитлер напал из за защиты Немцев , но на Польшу, СССР и т д он искал другие поводы.

это будет позже. гитлер нападал за то что у великой германии отобрали колонии, а путин нападет за то шо запад разрушил СССР (по мнению его больной бошки). это очевидно. вопрос только когда. тогда, когда российская военная машина станет самой сильной на континенте.

Формальним приводом путіна був не факт розвалу СССР, а саме захист російськомовного населення в Криму.
Це було повторено десятки разів чуркіним і лавровим.

Власне, ми повертаємося до питання, яке мучить Україну понад 150 років, а саме - Чому люди українського походження відмовляються від української мови, живучи в Україні?

І ми всі знаємо відповідь на це питання - вони не вважають її повноцінною, вартісною, і бояться виглядати провінційними. Тобто слідують російській імперській матриці формування малоросійського типу. От і все. Тому мовна проблема в Україні буде доти, доки будуть існувати ті, хто говорить українською. І вирішення цієї проблеми цілковито залежить від російськомовних громадян.

Я спробую відповісти на Ваше питання, виходячи зі свого власного досвіду. В мене всі предки за обома лініями - українці. І всі - зі східної України (батьківська лінія - десь на межі Луганщини і Харківщини, материна - Дніпропетровщина). Освіту всі (починаючи з дідів) отримували російськю мовою. На роботі - російська мова. В побуті розмовляли або місцевим суржиком, або (коли йшлось про високі матерії) - російською. Коли мене віддавали до школи, то я пам'ятаю, як між батьками точилась суперечка - в яку школу віддати - російську чи українську? (В Дніпропетровську тоді були, хоч і менше, ніж російських). Вирішили в російську - щоб легше було вступити в інститут. І це було в 60-ті, тобто моє покоління - це вже дідусі і бабусі. Я пишу на форумах українською свідомо, хоча в побуті  більше використовується російська. І книжки купую лише українською мовою (російською читаю в інеті), тобто намагаюсь підтримувати українське трудовою гривнею.

Ну і сподіваюсь на те, що  :Razom:, і правда переможе  :Prapor2:
Кожен українець повинен вбити москаля - у собі.

Offline авжеж

• Hero Member
дерусифікіція необхідна умова справжньої незалежності.може бути лагідна
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qXy7WbipQos" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Так, українізація З ПРИМУСУ не є ефективною. українізація через ІНТЕРЕС І ЗАОХОЧЕННЯ більш ефективна. Ніхто ж не примушує (принаймні тепер) мільярди людей по всьому світу вчити англійську, але її вчать ;)  Хоча перед тим вчили, бо "над Британією ніколи не заходило сонце"

Offline авжеж

• Hero Member
Рашку сравнивают с Германией
На Чехию гитлер напал из за защиты Немцев , но на Польшу, СССР и т д он искал другие поводы.

это будет позже. гитлер нападал за то что у великой германии отобрали колонии, а путин нападет за то шо запад разрушил СССР (по мнению его больной бошки). это очевидно. вопрос только когда. тогда, когда российская военная машина станет самой сильной на континенте.

Формальним приводом путіна був не факт розвалу СССР, а саме захист російськомовного населення в Криму.
Це було повторено десятки разів чуркіним і лавровим.

Власне, ми повертаємося до питання, яке мучить Україну понад 150 років, а саме - Чому люди українського походження відмовляються від української мови, живучи в Україні?

І ми всі знаємо відповідь на це питання - вони не вважають її повноцінною, вартісною, і бояться виглядати провінційними. Тобто слідують російській імперській матриці формування малоросійського типу. От і все. Тому мовна проблема в Україні буде доти, доки будуть існувати ті, хто говорить українською. І вирішення цієї проблеми цілковито залежить від російськомовних громадян.

я сказал что будет. крым аналогия с судетами, я написал что фашистский режим путлера придумает что угодно чтобы оправдать свою агрессию. просто силенок сейчас маловато. бессмысленно пытаться угодить захватчику он найдет повод.

Якщо проводити аналогію з Судтами, то після другої світової звітди виселили ВСІХ німців із забороною повертатись ДОВІЧНО. Ви пропонуєте таке зробити з Кримом?

Offline finli

• Ветеран форума
Я за українізацію.
Це - мета, стратегія, курс подальшого суспільного розвитку України.

Хто це піддає сумніву?

Ну то скажіть мені : Заткнись україномовний! У нас тепер "демократія".

Offline kaktus_x

• Jr. Member
  • **

¿Habla usted español?
так шо, мо мне за защитой обратиццо к Presidente del Gobierno de España senior Mariano Rajoy Brey?
In vino veritas!