Автор Тема: Дорогі російськомовні українці . зрозумійте просту істину .  (Прочитано 19607 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline optimist

• Ветеран форума

Так, українізація З ПРИМУСУ не є ефективною. українізація через ІНТЕРЕС І ЗАОХОЧЕННЯ більш ефективна.

Безумовно має бути заохочення а ще розуміння що ти не дивак-одинак.
Тому, шановні російськомовні. Якщо ви патріоти.
використовуйте українську у
- державних установах
- закладах сервісу
- публічних місцях (бажано)

це  дійсно допоможе поширенню української і зміцненню державності країни Україна.

Offline Taratayka

• Ветеран форума
  • И даже лапы не видно...
причинно- наслідковий звязок - ви пишите російською - Путін вас приходить захищати.

Если мы начнем писать на украинском, Путин придет защищать русинов, или церкви МП, или реку Днепр, потому что он течет с Волдайской возвышенности.

100%

Это какое-то инфантильное заблуждение - считать, будто для интервенции нужен какой-то реальный повод. Поводом для аннексии Крыма были якобы имевшие место массовые избиения, преследования и даже убийства русских в Крыму - все это официально озвучила Матвиенко, когда Федеральное собрание давало разрешение на ввод войск в Украину.

Offline finli

• Ветеран форума
І знаєте чому проросійська агентура педалює питання просування другої державної російської мови? Тому що  це нанесе страшну образу значній  частині українського суспільства.Посіє недовіру між українцями які мовлять по-різному але разом проливали кров на майданах.

Offline Знак

• Hero Member
ТС хуйню написал

это как-бы коллективное мнение жителей Юга  :Prapor2:

Друже , я зовсім не хотів тебе ( чи будь-кого з російськомовних українців ) образити . Я проосто хотів висказати свою точку зору . Можливо вона неправильна . То поясніть  мені . Бо я  я хочу розібратись - ЧОМУ російськомовні УКРАЇНЦІ  вибрали для себе РОСІЙСЬКУ мову а не УКРАЇНСЬКУ ? Чому вони вибирають РОСІЙСЬКУ мову ДЛЯ  навчання в школі СВОЇХ ДІТЕЙ  ? Які у вас аргументи?

Offline Blackout

• Sr. Member
  • Стать: Чоловіча

Маячня! Навіть якщо ми всі будемо спілкуватись виключно українською, Путін все одно прийде. Якщо не захищати нас, то нас зачищати. Знову "не піддавайтесь на провокації", "не створюйте їм телевізійну картинку"? Ми маємо весь час на Хуйло озиратись?
Так  прийде але його формальні приводи до цього ( без рос язика) якраз і будуть оцією маячнею . Хуйлу доведеться видумувати щораз дибільніші пояснення (хоча куди вже там).

Ну а так по суті питання - невже не має хочаб найменшого бажання у рос.мовн. етнічних українців з"ясувати , якого маштабу подія вплинула на мене, чи мій рід, що ми відмовились від своєї рідної мови і перейшли на мову сусіда .
З тими хто заперечує сам факт таких подій - дискусія безпредметна.

Offline Георгиу

• Full Member

Хрен вам, а не русские школы с этим же языком обучения. хватит. В Украине все государственные школы  с украинским языком обучения. Хочешь выпендриться - в частные школы. Высшее образование - только на государственном языке. Точка. И все - больше никого не надо ничего заставлять. Окончил школу - знаешь государственный язык - говори хоть на идишь, а можешь вообще не говорить, свобода полная.
То-есть ты согласен с тем.,что в Крыму закрывают украинские школы! Ведь в РФ не положены украинские школы.
 В СССР на тех,кто шёл учиться в украинские школы в УССР так и смотрели" пошёл выпендриваться!".
 Но высшее образование только на украинском языке. Украина готовит квалифицированные  кадры для себя,а не соседа.
 Закончил ЛЮБУЮ шклу в Украине- должен знать украинский язык.
 А по жизни разговаривай на любом привычном для тебя языке. Но это НЕ ОТНОСИТСЯ к этническим украинцам! В Украине они ДОЛЖНЫ со всеми разговаривать исключительно на своём родном языке.СО ВСЕМИ! " Непонимаю"-игнорируется.При просьбе- перевод некоторых слов на русский язык.Но и не ТРЕБОВАТЬ,чтобы с ним разговаривали исключтиельно на украинском языке.
Разговаривать этническому украинцу на русском язык совершенно не обязательно,но вот ПОНИМАТЬ необходимо. Для гражданского мира и  не провоцирования противостояния на этнической основе.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
Та ніколи російськомовні не перейдуть на українську. Не хочу нікого образити, але це наслідок того, що сторіччями втовкмачувалось у голови, що українська мова неповноцінна. Нехай вони пишуть, що вони за українкьку, вона їм подобається і т.д., але в підсвідомості у них закладено упередження, яке не дасть їм перейти на мову.
Російська мова - це вічний засіб маніпуляції від Росії. Вона тягне за собою російську культуру (куди тому Шевченку до Пушкіна), російську церкву (Київський патріархат неканонічний), вічне братання з росіянами (нє будєм стрєлять в рускіх, ето наші братья).
Російськомовні в більшості самі не розуміють, що російська - пуповина, яка звязує їх з Російською імперією.
Приклад - Ізраїль. Підняв свою мову із мертвих, зробив із неї державну і обєднав націю. І скільки там російськомовних, без екзамена з їхньої мови не візьмуть на роботу нікуди.
А в нас будуть вічно кричати про гноблення рускоязичних, розширення їх прав.
І ніколи нікого не цікавить, чому українці почувають себе в Україні, як в окупації.
На жаль... :smilie2:

Offline Taratayka

• Ветеран форума
Друже , я зовсім не хотів тебе ( чи будь-кого з російськомовних українців ) образити . Я проосто хотів висказати свою точку зору . Можливо вона неправильна . То поясніть  мені . Бо я  я хочу розібратись - ЧОМУ російськомовні УКРАЇНЦІ  вибрали для себе РОСІЙСЬКУ мову а не УКРАЇНСЬКУ ? Чому вони вибирають РОСІЙСЬКУ мову ДЛЯ  навчання в школі СВОЇХ ДІТЕЙ  ? Які у вас аргументи?

Хм. В Киеве что-то около 12 школ - русских и таких, в которых есть русские классы. Это на 300 с хвостиком школ. Откуда такое странное усбеждение, будто русскоязычные учат своих детей в русских школах?

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
А нас,русских украинцев,оставьте в покое! Мы не меньше чем вы упрямые славяне! Мы также чтим своих русских предков и свою русскую идентичность,также как вы своих украинских предков и украинскую идентичность!
 Не уподобайтесь российским шовинистам,желающих вас русифицировать!
Плюсую причем люто! :super:

Offline Знак

• Hero Member
Я можливо недостатньо зрозуміло назвав гілочку .  . ГІЛОЧКА - НЕ ДЛЯ РОСІЙСЬКОМОВНИХ РОСІЯН . Гілочка - для РОСІЙСЬКОМОВНИХ  УКРАЇНЦІВ  .  Я абсолютно не проти того . щоб російськомовні росіяни , яких доля закинула в Україну мали можливість спілкуватись СВОЄЮ РІДНОЮ російською мовою . Я розумію , що російськомовні росіяни повинні мати всі можливості і права , і ми зобовязані прийняти європейські закони , які б ці права захищали. Але дорогі російськомовні українці , поясніть мені , будь-ласка , яким боком ви до росіян ? Чому ви вибираєте РОСІЙСЬКУ мову ? Для спілкування , для навчання своїх дітей , для читання газет і журналів , перегляду фільмів  ? Бо мені здається , що такий ваш вибір і дає моральне право Путіну ввести війська в Україну .

Offline serginio

• Ветеран форума
ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - ось причина агресії Росії. Чому Путін зараз окуповує  "юго-восток" ? Щоб захистити російськомовне населення від злих галичан. Він не захишає бідних шахтарів , чи нещасних матерів- одиночок . він захищає РОСІЙСЬКОМОВНИХ СООТЄЧЄСТВІННІКОВ . Так от , пацани , хочете щоб і далі Путін мав ВАГОМУ причину для агресії в Україну - розмовляйте російською. Не хочете - переходьте на українську .

вибач знак але ти написав ДУРНЮ
ПРИЧИНА агресії взагалі лежить ЗА МЕЖАМИ україни
а що стосується ПРИВІДІВ то їх може бути БЕЗЛІЧ і вони не мають жодного значення

Offline kaktus_x

• Jr. Member
  • **
ТС хуйню написал

поглянув на полицю книжну у кабінеті.... з півтора десятка томів по ІТ - й усі російською... можете порекомендувати щось нормальне по Cisco українською? ;) ото ж.... тому російська й англійська....
In vino veritas!

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
Та ніколи російськомовні не перейдуть на українську. Не хочу нікого образити, але це наслідок того, що сторіччями втовкмачувалось у голови, що українська мова неповноцінна. Нехай вони пишуть, що вони за українкьку, вона їм подобається і т.д., але в підсвідомості у них закладено упередження, яке не дасть їм перейти на мову.
Да причем тут "предубеждения"? Какого хера я должен говорить на языке, на котором я НЕ ДУМАЮ? Вы понимаете? Я прекрасно понимаю украинский, достаточно неплохо могу на нем разговаривать, грамотно - не пишу, поскольку в школе учил только литературу, а не язык, поэтому и не пишу. Но это не мой РОДНОЙ язык, понимаете? Это НЕ ЯЗЫК МОЕЙ МАТЕРИ. Мне начать "из принципа" розмовляти виключно мовою - все равно что привязать к себе гирю в 16 кг, и ходить так круглосуточно. Оно конечно можно, но ЗАЧЕМ? Какой в этом глубокий смысл?

Приклад - Ізраїль. Підняв свою мову із мертвих, зробив із неї державну і обєднав націю. І скільки там російськомовних, без екзамена з їхньої мови не візьмуть на роботу нікуди.
При создании Израиля очень долго дискутировали какой язык сделать государственным Иврит или Идиш. Иврит выбрали по единственной причине - его не знает НИКТО (кроме раввинов), это делалось для того, чтобы "идишеговорящие" иудеи не имели преимуществ при создании страны. Демократия епс.

А в нас будуть вічно кричати про гноблення рускоязичних, розширення їх прав.
І ніколи нікого не цікавить, чому українці почувають себе в Україні, як в окупації.
На жаль... :smilie2:
А почему они себя так чувствуют? Я чего-то не понимаю.

Я можливо недостатньо зрозуміло назвав гілочку .  . ГІЛОЧКА - НЕ ДЛЯ РОСІЙСЬКОМОВНИХ РОСІЯН . Гілочка - для РОСІЙСЬКОМОВНИХ  УКРАЇНЦІВ  .
А, ну с таким уточнением половина моих аргументов - снимается. Слава Украине!  :upa
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 10:21:23 10:21 від Александр 1-й »

Offline Георгиу

• Full Member
То поясніть  мені . Бо я  я хочу розібратись - ЧОМУ російськомовні УКРАЇНЦІ  вибрали для себе РОСІЙСЬКУ мову а не УКРАЇНСЬКУ ? Чому вони вибирають РОСІЙСЬКУ мову ДЛЯ  навчання в школі СВОЇХ ДІТЕЙ  ? Які у вас аргументи?
Есть два "вида" украинцев по гражданству. ( для упрощения опустим  другие национальности в Украине)
 Это этнические украинцы- их большинство и этнические русские- нас меньшинство.
 Отвечать за этнических украинцев я не буду,хотя считаю,что факту национальности своих предков,они обязаны отдавть учиться своих детей исключительно  в украинские школы.
Но вот почему русские Украины отдают своих детей в русские школы,я повторю- по той же причине,что и украинцы!
 Потому что наши предки русские,потому что они разговаривали на русском языке,потому что мы считаем себя русскими!
 Но одновременно это нас не освобождает от,как минимум,свободного понимания украинского языка и как желательный максимум- свободного им владения в ряде случаев. Например на госслужбе.

Offline акын

• Ветеран форума

Если ты не троллишь, то в двух словах поясню.
С украинской понятно, почему наша.
А на счет русского языка - читаем историю Киевской Руси.
Русский - наш, а не московского села, из которого киевский князь город сделал.
Рашисты присвоили себе и язык, и слово "Русь".

Путлеры считают историю от Петра - ибо им так удобно.
Дальше им не интересно. Ибо вылезет предательство Родины - Киева.

И отдавать им язык - значит уподобляться кремлинам.

Строго говоря, всё, что до Урала - наше.
Угрофинам не возбухать.

Offline Darth Vader

• Ветеран форума
  • Fuck Tha Police
Я можливо недостатньо зрозуміло назвав гілочку .  . ГІЛОЧКА - НЕ ДЛЯ РОСІЙСЬКОМОВНИХ РОСІЯН . Гілочка - для РОСІЙСЬКОМОВНИХ  УКРАЇНЦІВ  .  Я абсолютно не проти того . щоб російськомовні росіяни , яких доля закинула в Україну мали можливість спілкуватись СВОЄЮ РІДНОЮ російською мовою . Я розумію , що російськомовні росіяни повинні мати всі можливості і права , і ми зобовязані прийняти європейські закони , які б ці права захищали. Але дорогі російськомовні українці , поясніть мені , будь-ласка , яким боком ви до росіян ? Чому ви вибираєте РОСІЙСЬКУ мову ? Для спілкування , для навчання своїх дітей , для читання газет і журналів , перегляду фільмів  ? Бо мені здається , що такий ваш вибір і дає моральне право Путіну ввести війська в Україну .
я русскоязычный украинец. я за единый госязык - украинский. за единую Украину.

хочу и готов пиздить колорадов.

по-моему этого достаточно. харе меня учить, как мне жить  :smiley16:
Welcome to the Dark Side of the Force

Offline kaktus_x

• Jr. Member
  • **

феєричний долбоєбізьмЪ!

оскільки російської ти не розумієш, поясню українською....
по пунктах:
1. до росіян - аж ніяк. вірніше - як до окупантів.
2. літератури, котру читаю, українською НЕМА
3. вільно спілкуюся російською та українською (мені пох якою, все залежить від середовища. якщо до мене людина звертається російською - російською й відповідаю)
4. діти навчаються в українських школах. але вільно читають російською (розмовляють гірше)
5. є адаптаці НатГео та Діскавері українською? ;) (я інші канали майже не дивлюся)
In vino veritas!

Offline finli

• Ветеран форума
я так розумію....що скоро знову включать російські канали....і немає на то ради  :smilie2:

Offline kaktus_x

• Jr. Member
  • **
я так розумію....що скоро знову включать російські канали....і немає на то ради  :smilie2:

у мну на спутнике их никто и не выключал. тока йа их фсё равно не смотрю...  :smilie7:
In vino veritas!

Offline Знак

• Hero Member
ТС хуйню написал

поглянув на полицю книжну у кабінеті.... з півтора десятка томів по ІТ - й усі російською... можете порекомендувати щось нормальне по Cisco українською? ;) ото ж.... тому російська й англійська....

А ви можете порекомендувати російською ? власне щоб не був ПЕРЕКЛАД  , щоб не був ПЕРЕКАЗ . А щоб було щось нормальне ОРИГІНАЛЬНЕ ?  я не дуже орієнтуюсь в ІТ технологіях. Але я читаю форум 4пда , де обговорюється НАЙБІЛЬШ ДИНАМІЧНИЙ сегмент електроніки і програмування - сегмент смартфонів . Так от , там нема ЖОДНОГО ОРИГІНАЛЬНОГО російського терміну . ВСІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ТЕРМІНИ- це переспів з англійської . В жодну ІТ компанію вас не візьмути без знання англійської. НЕ РОСІЙСЬКОЇ . Вони навіть оголошення на роботу лише англійською друкують .

Offline Taras.ua

• Ветеран форума
Путiн чутає СУП?
Він захищає пишушчих і читаючих.

А думаючих ? :smilie8:

Це його найзапекліші вороги. І тут незалежно від мови, віри, чи кольору шкіри.
Їх він в себе нищить безжально. І наших теж, кого може дістати.

Offline finli

• Ветеран форума

у мну на спутнике их никто и не выключал. тока йа их фсё равно не смотрю...  :smilie7:

ну не у всіх же є супутникове, а бажання є - почути щось русскоє ...Ахіджакова Макарєвіч БГ , а рефреном тихенько, якби то ненав'язливо, шепче  кисєльов.

Offline mahnovets

• Ветеран форума
Але дорогі російськомовні українці , поясніть мені , будь-ласка , яким боком ви до росіян ? Чому ви вибираєте РОСІЙСЬКУ мову ? Для спілкування , для навчання своїх дітей , для читання газет і журналів , перегляду фільмів  ? Бо мені здається , що такий ваш вибір і дає моральне право Путіну ввести війська в Україну .
Для человека, который считается с моральным правом Путина (сам то хоть понял что сказал) - мы свободные люди и сами выбираем что нам делать, в том числе как с кем и на каком языке разговаривать. Свободным людям совершенно пох. что думает при этом товарищ Путин. При этом мы знаем украинский язык (зачастую лучше чем  те кто разговаривает исключительно на нем) и пользуемся им - в держаних установах. в громадських закладах. на офіційних заходах,  и там где захотим. И поймите наконец - не надо нас заставлять, мы сами можем заставить. успокойтесь. все будет хорошо. Через 10 років в Україні переважна більшість населення буде розмовляти на рідній мові. Головне щоб ви, шановний, зараз не перестаралися.
Батя, мы стараемся ...

Offline finli

• Ветеран форума
Але дорогі російськомовні українці , поясніть мені , будь-ласка , яким боком ви до росіян ? Чому ви вибираєте РОСІЙСЬКУ мову ? Для спілкування , для навчання своїх дітей , для читання газет і журналів , перегляду фільмів  ? Бо мені здається , що такий ваш вибір і дає моральне право Путіну ввести війська в Україну .
Для человека, который считается с моральным правом Путина (сам то хоть понял что сказал) - мы свободные люди и сами выбираем что нам делать, в том числе как с кем и на каком языке разговаривать. Свободным людям совершенно пох. что думает при этом товарищ Путин. При этом мы знаем украинский язык (зачастую лучше чем  те кто разговаривает исключительно на нем) и пользуемся им - в держаних установах. в громадських закладах. на офіційних заходах,  и там где захотим. И поймите наконец - не надо нас заставлять, мы сами можем заставить. успокойтесь. все будет хорошо. Через 10 років в Україні переважна більшість населення буде розмовляти на рідній мові. Головне щоб ви, шановний, зараз не перестаралися.

оно вже розмови йдуть про другу державну

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
Александр-1
От ви і яскравий приклад агресії рускаго язика.
Я, по-перше, вас хєрами не обкладала.
По-друге, після таких агресивних, як ви, багато хто з українців просто не сприймають російськомовних.
А, по-третє, вважаю принизливо продовжувати з вами спілкуватись.

Offline Blackout

• Sr. Member
Знак
Full Member

[] []

Re: Дорогі російськомовні українці . зрозумійте просту істину .
« Reply #69 : Сьогодні в 10:14:22 am »ЦитуватиЯ можливо недостатньо зрозуміло назвав гілочку .  . ГІЛОЧКА - НЕ ДЛЯ РОСІЙСЬКОМОВНИХ РОСІЯН . Гілочка - для РОСІЙСЬКОМОВНИХ  УКРАЇНЦІВ  .
+100
Японськомовний китаєць, німецькомовний француз ,французькомовний німець,,, мені б наприклад було би цікаво, як так може бути що я українець але користуюсь мовою сусіда ?,"культурою"? світоглядом ?

Offline polelis

• Ветеран форума
Ось уже більше 20 років я живу в країні, в середовищі, де багато років не припиняються мовні баталії. Ця країна, це Канада, Квебек.
Як часто я ловив себе на думці от би нам українцям навчитися так мудро і цивілізовано відстоювати свої національні, мовні права,
як це роблять канадські франкофони (квебекуа). До речі, їхні досягнення вже  оцінили прибалтійці, взявши знаменитий Квебецький мовний закон
(Charte de la langue française la Loi101)  http://fr.wikipedia.org/wiki/Charte_de_la_langue_fran%C3%A7aise
за основу для своїх національних мовних законодавств.
Закон цей є настільки жорстким по відношенню до англійської мови, що українцям напевно важко буде повірити,
що такі норми існують в реальному, цивілізованому суспільстві.

Я часто запитував своїх знайомих і англо- і франкофонів, чому для них мова - це так важливо.
Відповіді бували різними, але все зводилося до одного - без мови немає народу.

Звичайно, українці мусять вчитися в цивілізованих народів як вирішувати мовні та етнічні питання,
але не треба забувати одну надзвичайно важливу українсько-російську особливість- наші мови дуже схожі.
Саме ця близкість робить неможливим утвердження російської, як другої державної чи офіційної. Чому?
Тому що це призведе до цілковитого знищення української мови. Мова це не бізнес де конкуренція є нормальним явищем.
Зникне українська мова- зникне українська держава, без сумніву.

Не треба ілюзій, не буде ніколи існувати дві чи більше російськомовних держав.
Сильніша з цих держав рано, чи пізно проковтне слабшу. Навіть якщо цією сильнішою, з часом, стала б Україна,
приєднавши до себе Московію чи навіть Білорусь вона перестала б бути Україною, навіть якщо б і називалась Україною.
Це був би Русскій Мір із всіма його прєлєстями.

В близкості української мови до російської є один дуже позитивний момент - її можна досить швидко і легко вивчити, було б бажання.
Російськомовні українці не повинні відчувати жодного дискомфорту живучи в Україні,
вільно користуватися російською, але державні службовці, журналісти (!!!) армія і поліція повинні володіти державною мовою.
Якби теперішні силовики на Донбасі були б україномовними то нам не довелося б прислухатиця до акцентів мови окупанта
їхніх Акань і Окань включно з Бордюрами і Порєбрікамі, щоб відрізнити свого солдата від ворожого.
Також Савіку Шустеру не довелося б ображатися на Гриценка за те, що той сказав що Шустера як російськомовного прийдуть захищати зельониє человечкі ітд.

Дорогі російськомовні українці, зрозумійте просту істину, без єдиної державної мови Українська держава не має жодних шансів на майбутнє.
Хтось може дорікнути мені за високопарність, але насправді питання мови настільки велике, що без пафосу часом і неможливо обійтися.

Offline Taratayka

• Ветеран форума
Знак
Full Member

[] []

« Reply #69 : Сьогодні в 10:14:22 am »ЦитуватиЯ можливо недостатньо зрозуміло назвав гілочку .  . ГІЛОЧКА - НЕ ДЛЯ РОСІЙСЬКОМОВНИХ РОСІЯН . Гілочка - для РОСІЙСЬКОМОВНИХ  УКРАЇНЦІВ  .
+100
Японськомовний китаєць, німецькомовний француз ,французькомовний німець,,, мені б наприклад було би цікаво, як так може бути що я українець але користуюсь мовою сусіда ?,"культурою"? світоглядом ?

Нiмецькомовний австрiэць, англомовнi шотландцi та iрландi... Продовжувати далi? )
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 11:01:03 11:01 від Taratayka »

Offline Blackout

• Sr. Member
[ТС хуйню написал

Тобто кількість книжок на полиці привела вас до зміни мови на рос. чи може англ.

Offline finli

• Ветеран форума
Знак
Full Member

[] []

+100

Українцям, Білорусам, Казахам!!!!! і т.д  втовкмачили цей вірус у голови, роками  культивуючи меншовартість.