Автор Тема: Дорогі російськомовні українці . зрозумійте просту істину .  (Прочитано 19597 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline outsider

• Ветеран форума
Я зі свого боку просто не розумію як на двадцять четвертому році незалежності в країні все ще є російськомовні українці

Offline Знак

• Hero Member
Рашку сравнивают с Германией
На Чехию гитлер напал из за защиты Немцев , но на Польшу, СССР и т д он искал другие поводы.

это будет позже. гитлер нападал за то что у великой германии отобрали колонии, а путин нападет за то шо запад разрушил СССР (по мнению его больной бошки). это очевидно. вопрос только когда. тогда, когда российская военная машина станет самой сильной на континенте.

Формальним приводом путіна був не факт розвалу СССР, а саме захист російськомовного населення в Криму.
Це було повторено десятки разів чуркіним і лавровим.

Власне, ми повертаємося до питання, яке мучить Україну понад 150 років, а саме - Чому люди українського походження відмовляються від української мови, живучи в Україні?

І ми всі знаємо відповідь на це питання - вони не вважають її повноцінною, вартісною, і бояться виглядати провінційними. Тобто слідують російській імперській матриці формування малоросійського типу. От і все. Тому мовна проблема в Україні буде доти, доки будуть існувати ті, хто говорить українською. І вирішення цієї проблеми цілковито залежить від російськомовних громадян.

Я спробую відповісти на Ваше питання, виходячи зі свого власного досвіду. В мене всі предки за обома лініями - українці. І всі - зі східної України (батьківська лінія - десь на межі Луганщини і Харківщини, материна - Дніпропетровщина). Освіту всі (починаючи з дідів) отримували російськю мовою. На роботі - російська мова. В побуті розмовляли або місцевим суржиком, або (коли йшлось про високі матерії) - російською. Коли мене віддавали до школи, то я пам'ятаю, як між батьками точилась суперечка - в яку школу віддати - російську чи українську? (В Дніпропетровську тоді були, хоч і менше, ніж російських). Вирішили в російську - щоб легше було вступити в інститут. І це було в 60-ті, тобто моє покоління - це вже дідусі і бабусі. Я пишу на форумах українською свідомо, хоча в побуті  більше використовується російська. І книжки купую лише українською мовою (російською читаю в інеті), тобто намагаюсь підтримувати українське трудовою гривнею.

Ну і сподіваюсь на те, що  :Razom:, і правда переможе  :Prapor2:

Саме це я і мав на увазі . Ви здивуєтесь , але у Львові в кінці 80-х була така ж ситуація , як зараз в донецьку . Українських шкіл було мало . Спорт ВЕСЬ був російськомовний . Вища освіта була російськомовна . Документація була російськомовна . Моя мама ,українка ,  викладач в інституті , підпис мала з російською буквою "И" бо на "І" починалось прізвище І лекції читала російською . Бо російською була література і методички. .  Але ми перейшли на українську . І методички переклали , в тому числі і моя мама перекладала . І підручники. Так , у нас у Львові є багато російськомовних . Але вони - РОСІЯНИ. Ми їх поважаємо , ми з ними дружимо , вони стають нашими компаньйонами у бізнесі . Але ми , українці Львова , МАЄМО РОЗУМІННЯ ТОГО , ЩО МИ ПОВИННІ БУТИ УКРАЇНОМОВНІ .

Offline finli

• Ветеран форума
Знак
Full Member

[] []

Re: Дорогі російськомовні українці . зрозумійте просту істину .
« Reply #69 : Сьогодні в 10:14:22 am »ЦитуватиЯ можливо недостатньо зрозуміло назвав гілочку .  . ГІЛОЧКА - НЕ ДЛЯ РОСІЙСЬКОМОВНИХ РОСІЯН . Гілочка - для РОСІЙСЬКОМОВНИХ  УКРАЇНЦІВ  .
+100
Японськомовний китаєць, німецькомовний француз ,французькомовний німець,,, мені б наприклад було би цікаво, як так може бути що я українець але користуюсь мовою сусіда ?,"культурою"? світоглядом ?

Нiмецькомовний австрiэць, англомовнi шотландцi та iрландi... Продовжувати дали? )

навіть не починайте...Ватікан ще згадайте з корінними ватіканцями.

Offline finli

• Ветеран форума
Я зі свого боку просто не розумію як на двадцять четвертому році незалежності в країні все ще є російськомовні українці

сам термін - принизливий, якесь уточнення ....Уточнення чого?

Offline serginio

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Так , у нас у Львові є багато російськомовних . Але вони - РОСІЯНИ.

згідно статистики десь 4%
а у донецьку більше 40%

Offline mahnovets

• Ветеран форума
Ви таку тезу канадським (чи канадійським?) патріотам озвучте, ну звичайно в їх реаліях мовляв уже 200років а ви ще по англійськ. чи по французьки? Хотілосяб почути відповідь :lol:
Батя, мы стараемся ...

Offline serginio

• Ветеран форума

а шо вони вже повинні були всі вимерти????

Offline Blackout

• Sr. Member
Знак
Full Member

[] []

Re: Дорогі російськомовні українці . зрозумійте просту істину .
« Reply #69 : Сьогодні в 10:14:22 am »ЦитуватиЯ можливо недостатньо зрозуміло назвав гілочку .  . ГІЛОЧКА - НЕ ДЛЯ РОСІЙСЬКОМОВНИХ РОСІЯН . Гілочка - для РОСІЙСЬКОМОВНИХ  УКРАЇНЦІВ  .
+100
Японськомовний китаєць, німецькомовний француз ,французькомовний німець,,, мені б наприклад було би цікаво, як так може бути що я українець але користуюсь мовою сусіда ?,"культурою"? світоглядом ?

Українцям, Білорусам, Казахам!!!!! і т.д  втовкмачили цей вірус у голови, роками  культивуючи меншовартість.
Я до цього і підводжу ( делікатно ) невже це не принизливо .  Хіба для нормальної людини не цікаво що це за трагедія мала така статися - в сім"ї , в родині , суспільстві що раптом раз і замінили одну мову іншою. Ніхто ж наспавді не хоче заставляти їх сукраїнізіраватца . Достатньо тільки визнати факти цільового нищення укр. мови. , це буде перший крок до порозуміння .
Так ні- видумують всякі там полички, книжки, я думаю на руском , родітєлі, дєдиваєвле і пішло- поїхало. 

Offline serginio

• Ветеран форума
Хіба для нормальної людини не цікаво що це за трагедія мала така статися - в сім"ї , в родині , суспільстві що раптом раз і замінили одну мову іншою

не раптом і не раз
а БАГАТО років йшов цілеспрямований процес асиміляції

Offline Знак

• Hero Member
Так , у нас у Львові є багато російськомовних . Але вони - РОСІЯНИ.

згідно статистики десь 4%
а у донецьку більше 40%

Ви дуже здивуєтесь , коли подивитесь дані ЦВК , про те як Львів голосує на виборах. Проросійські політичні сили - чи ПР , чи Янек , у львові набирають аж ніяк не 4 % . Звичайно . не 40 % , але і не 4 .

Offline Blackout

• Sr. Member
Хіба для нормальної людини не цікаво що це за трагедія мала така статися - в сім"ї , в родині , суспільстві що раптом раз і замінили одну мову іншою

не раптом і не раз
а БАГАТО років йшов цілеспрямований процес асиміляції
Так ,але бувало і одразу . Приїхав з села до міста і - раз уже разгоуварівают, та навіть я такі випадкі бачив.

« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 11:27:10 11:27 від Blackout »

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
От чому тут дивуватися.
Століттями втовкмачувалось, що українська мова - меншовартісна, мова селюків. "інтєлєгєнтниє люді разгаварівают на руском" - так в 1986-му мені сказала якась жіночка в київському трамваї. Думаєте, зараз помінялась думка.
А телебачення? Практично всі теле-шоу, які дивлться прості люди ведуться на російській. А російські фільми і серіали, які заполонили телебачення. А це підігрування "буду звертатись до Сходу і Півдня па руски, щоб вони краще розуміли" теж повишає язик в очах простих людей, його ж всі панімают.
Лагідною українізацією не обійдеться. Якщо не буде обовязкової вимоги всім державним службовцям, бюджетникам розмовляти українською, здавати екзамен з української мови та історіїї для того, щоб зайняти державну посаду, ніхто не буде перходити добровільно на українську мову. Тоді приєднається українська мова до білоруської.
Російська мова - мова агресії, агресивного народу. А в світі перемагає агресивніший, сильніший.

Offline outsider

• Ветеран форума

Вивчити мову. Я в російськомовному Києві впорався. Це не так складно якщо є хоч якась мотивація.

Offline Taratayka

• Ветеран форума
  • И даже лапы не видно...
Ви таку тезу канадським (чи канадійським?) патріотам озвучте, ну звичайно в їх реаліях мовляв уже 200років а ви ще по англійськ. чи по французьки? Хотілосяб почути відповідь :lol:

А я бы предложила как-нибудь сказать австрийцу, что он - немец. Только убедиться вначале, что австриец - интеллигентный, и по физиономии сразу не съездит  :smilie5:
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 11:25:08 11:25 від Taratayka »

Offline finli

• Ветеран форума

Вивчити мову. Я в російськомовному Києві впорався. Це не так складно якщо є хоч якась мотивація.

Ключові слова. Зараз мінімальній мотивації до використання української тихо скрутять карк....і російська мова вдягнеться у зєльоного чєловєчка і буде поступово віджимати простір.

Offline Blackout

• Sr. Member
ПС . Тай якщо не одразу ,а на протязі покоління то що це міняє. От приїжджаєш до баби всело, а вона з тобою на мовє разговаріває? невже це нормально ? Невже питань не виникає ?
Так визнавати це не легко , але тут якраз собака і зарита.
Бо хто визнає факт цільового нащення укр. мови той автомат. стає як мінімум толерантним до одної держ. мови я як мах. тимчасово російськомовним українцем . Але ж ці терміни принизливі.

Offline Знак

• Hero Member
От чому тут дивуватися.
Століттями втовкмачувалось, що українська мова - меншовартісна, мова селюків. "інтєлєгєнтниє люді разгаварівают на руском" - так в 1986-му мені сказала якась жіночка в київському трамваї. Думаєте, зараз помінялась думка.
А телебачення? Практично всі теле-шоу, які дивлться прості люди ведуться на російській. А російські фільми і серіали, які заполонили телебачення. А це підігрування "буду звертатись до Сходу і Півдня па руски, щоб вони краще розуміли" теж повишає язик в очах простих людей, його ж всі панімают.
Лагідною українізацією не обійдеться. Якщо не буде обовязкової вимоги всім державним службовцям, бюджетникам розмовляти українською, здавати екзамен з української мови та історіїї для того, щоб зайняти державну посаду, ніхто не буде перходити добровільно на українську мову. Тоді приєднається українська мова до білоруської.
Російська мова - мова агресії, агресивного народу. А в світі перемагає агресивніший, сильніший.

Доречі на рахунок телебачення . Особливу "приємність" отримую , коли , переключаючи канали , попадаю на серіал "Віталька" . Чесно , я б усю знімальну групу вивів не майдан , зняв би з них штани , і випоров батогами . А поруч би випоров тих українців , які то дивляться . Чесно , ні до кого такої ненависті не маю . ні до Беркута , ні до Янека . 

Offline outsider

• Ветеран форума

Ключові слова. Зараз мінімальній мотивації до використання української тихо скрутять карк....і російська мова вдягнеться у зєльоного чєловєчка і буде поступово віджимати простір.

+1 в карму. Проблема саме в українцях. А зелені чоловічки лише симптом

Offline finli

• Ветеран форума

А я бы предложила как-нибудь сказать австрийцу, что он - немец. Только убедиться вначале, что австриец - интеллигентный, и по физиономии сразу не съездит  :smilie5:

Міф. Австрійські письменники друкують свої твори у видавництвах Німеччини, і їхній читач там.Професура у універах Відня  німці.Промисловість щільно інтегрована з великою Німеччиною...
Вся ріжницяу тому, що Меркель  не Путін, а німці не россіянє.Підходи різні.
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 11:39:57 11:39 від finli »

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
От про Вітальку не знаю, не бачила. :smilie1:
Страшно інше. Впевнена, що на референдумі про статус російської 90% так називаємих "рускоязичних патріотів" проголосують за 2 державну.
І тоді взагалі зникне мотивація вивчати українську мову.
І приєднається вона до мертвих мов, звісно, з часом.
Правда, впевнена, що тоді і України не стане поступово. Братські обійми Росії задушать.

Offline Blackout

• Sr. Member
Саме так . і коли з"являється хтось , хто хоче хочаб мінімально цю мотивацію забезпечити - зчиняється вереск в.т.ч. рос.мов.укр.
Не розуміють що ріжуть гілку на якій сидять. Так як кримчанє Крім-наш ,крім-наш ,ми дома , а потім куяк і всі без роботи , старший брат працює.
« Останнє редагування: Квітня 18, 2014, 11:44:14 11:44 від Blackout »

Offline outsider

• Ветеран форума
Саме так . і коли з"являється хтось , хто хоче хочаб мінімально цю мотивацію забезпечити - зчиняється вереск в.т.ч. рос.мов.укр.

Ну да. Іуда, зрадник і так далі бо чаєчку абідєл.

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
Думаю це питання унітарності і єдності України. У Львівській області серед дітей уже є немалий відсоток тих хто розуміє російську з проблемами. Через років 20 ми просто перестанемо розуміти один одного.

Offline serginio

• Ветеран форума

ну якщо й київ російськомовний то тоді вже приїхали....

Offline Георгиу

• Full Member
Так , у нас у Львові є багато російськомовних . Але вони - РОСІЯНИ. Ми їх поважаємо , ми з ними дружимо , вони стають нашими компаньйонами у бізнесі . Але ми , українці Львова , МАЄМО РОЗУМІННЯ ТОГО , ЩО МИ ПОВИННІ БУТИ УКРАЇНОМОВНІ .
+ в карму.
 И всё же мне хочется,чтобы меня, русского гражданина Украины, не поименовавали точно также, как граждан России.
 Я по гражданству УКРАИНЕЦ,а не  РОССИЯНИН!
Имхо эта "одинаковость" заставляет националистически настроенных этнических украинцев  на ментальном,понятийном уровне относиться к нам,русским украинцам,как к врагам,отожествляя, сознательно или подсознательно, с представителями России,настроенных  преимущественно враждебно ко всем гражданим Украины!И самому нашему государству.

Offline outsider

• Ветеран форума

Я американець. Канадськими реаліями володію частково, але можу засвідчити що англомовна громада Квебека стрімко скорочується просто у мене на очах

Offline outsider

• Ветеран форума

ну якщо й київ російськомовний то тоді вже приїхали....

Київ це взагалі шизофренічний феномен. Російськомовне місто посеред україномовної області. Матуся ерефія наштовхала генетичного сміття.

Offline Георгиу

• Full Member

Страшно інше. Впевнена, що на референдумі про статус російської 90% так називаємих "рускоязичних патріотів" проголосують за 2 державну.

Вы зря отказываете нам,русским гражданам Украины в украинском патриотизме!
 Этим вы невольно показываете  своё желание " подтвердите,что вы  наши враги".Вы ХОТИТЕ видеть в нас врагов и ВИДИТЕ!
 Насчёт % ,так я притивопожного мнения- русские патриоты Украины сознательно  НЕ проголосуют за второй госязык! Потому что мы НЕ ХОТИМ,чсто бы здесь была " россия"

Offline Leo_poLD

• Full Member
проблема не в російськомовних українцях, а саме в україномовних
в нашому прагненні прогнутися

вибачте, але перехід на російську мову з українцем, тільки тому, шо той говорить до вас російською - для мене дивний.
люди при цьому кажуть про культуру, вихованість і придумують ше купу лайна

саме через відсутність принциповості в україномовних українців у нас проблеми, мене розуміють, чому я повинен переходити на російську? вони, шо тупі? нє, вони РОЗУМІЮТЬ! То для чого ми запопадливо прогинаємось? Для нас нема в цьому проблеми? То й нема проблеми якшо ви розмовляєте українською, ше раз УКРАЇНЦІ, російськомовні НАС РОЗУМІЮТЬ.

Потреби в прогинанні нема, але ми прогинаємось самі.

Offline olegae

• Sr. Member
ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - ось причина агресії Росії.

Це не причина. Це формальний привід.

Може й так. Але зараз Росія лізе саме в російськомовні регіони. І виходить така закономірність: що більше російської мови, то слабші позиції української державності.
На відміну від топікстартера, я не закликаю російськомовних переходити на українську — для дорослих людей це буде важко, некомфортно, а часом і взагалі неможливо (привіт Кличку). Але — і політика держави, і позиція суспільства має полягати в утвердженні україномовності в наступних поколіннях. Питанням мови є питанням національної безпеки. Росія вже чітко артикулювала, що вважає всіх російськомовних росіянами, а населені ними території — російськими. І в приступному майбутньому не зміниться.