Автор Тема: Дорогі російськомовні українці . зрозумійте просту істину .  (Прочитано 19638 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline ivan ukrainets1

• Full Member
Я написав це десь на початку березня:

Перший крок до звільнення від російської окупації (а Україна окупована не стільки територіально скільки духовно) дуже простий і легкий – цілковита відмова від російської мови, і всього, що з нею пов“язане.
Давайте будемо відвертими – саме ті, хто позиціонував себе протягом понад двох десятків років як “русскоязичние“ в Україні, тримали і продовжують тримати цілу країну заложниками кремлівських мерзотників. Саме кремль розігрував мовну карту в Україні руками симоненків, єфремових, маркових, “русскоязичних“ інтелігентів, московських попів, та палких прихильників “вєлікой русской культури“. За понад два десятиліття незалежності російська мова вже давно мала б зникнути в Україні, як зникла німецька в Чехословаччині за кілька років, а Прага, як відомо, до 1918 року була містом німецькомовним. Але ж ні, за часи незалежності зникла саме українська там, де вона хоч трохи жила – в більшості обласних та районних центрів на схід від Збруча. Так, зникла, і не треба казати, що це не так.

Але про все це мовчали, зате при будь-якій кволій спробі українців хоч трохи відбитися від тотальної русифікації і захистити себе від навали дебілізуючого впливу російської напів-кримінальної попси, міцсеві адепти багатонаціональності (яка в дідька національність русскоязичного хахла – ніяк не збагнути!) та захисту мовних прав “русскоязичних“ зчиняли шалений гвалт, особливо активно апелюючи до кремлівських упирів. А упирі втішено потирали рученятка. Бо знали, що одного дня цей галас буде претекстом до окупації справжньої – із арештами, депортаціями, викраденнями і розстрілами. Все це ще попереду в Криму, бо там ворога вже ідентифікували – за мовою. Не дарма ж українську там заборонили одразу ж як звільнилися від київської влади. І це навіть з умови, що української там ніхто не вживає. І величезна провина за те, що зараз відбувається лежить саме на тих, хто дав себе використати російській політичній резидентурі в Україні, яка на кожних виборах зчиняла мовну істерію. А таких резидентів – парламентська більшість. Отож, догралися таки до потрібного кремлівським карликам результату. І навіть відчайдушний останній бій Майдану нічого не змінив – після нападу сусіди на Крим – всі наввипередки і виправдовуючись заговорили мовою окупантів, а ті, хто говорили нею до цього, не вважають за потрібно від неї відмовитися в знак протесту, як це б зробили при нагоді ті ж чехи.

Скажу по правді, я не вірю в можливість існування двомовної України. Мій аргумент дуже простий – якби Канада межувала на півдні не із США, а з Францією, то провінція Квебек, вже давно б перестала бути частиною Канади. Так і у нас – погляньте на Донецьк, Одесу, чи Харків, та й навіть Київ – все національно мертве. На захист цих міст від чергової московської орди хлопців із-за Збруча не вистачить.

Отож, русскоязичниє украінци – активні захисники вашого язика, ваша мрія позбутися української мови, яка створювала вам такий естетичний дискомфорт, нарешті збувається. Стрічайте російські танки із букетами квітів і дякуйте ваши визволителям, як це роблять зараз у Севастополі. Бо писати листи протесту путіним із заклинаннями, що вашому язику в Україні нічого не загрожує треба було регулярно починаючи з 1991 року.

На закінчення, нагадаю вам слова героїні із п’єси “Мина Мазайло“, написаної Миколою Кулішем і поставленою у харківському театрі “Березіль“ незабутнім Лесем Курбасем: “Лучше бить ізнасілованной, чєм сукраінізірованной“. Оскільки українізація вам, як і їй, завжди була більшим злом, то готуйтеся до меншого.

100% підтримую та поділяю вашу точку зору

Offline Blackout

• Sr. Member
  • Стать: Чоловіча
Питанням мови є питанням національної безпеки. Росія вже чітко артикулювала, що вважає всіх російськомовних росіянами, а населені ними території — російськими. І в приступному майбутньому не зміниться.

Залишилось всєво -нічєво , щоб хтось з такими переконаннями отримав можливість визначати держ. політику.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
проблема не в російськомовних українцях, а саме в україномовних
в нашому прагненні прогнутися

вибачте, але перехід на російську мову з українцем, тільки тому, шо той говорить до вас російською - для мене дивний.
люди при цьому кажуть про культуру, вихованість і придумують ше купу лайна

саме через відсутність принциповості в україномовних українців у нас проблеми, мене розуміють, чому я повинен переходити на російську? вони, шо тупі? нє, вони РОЗУМІЮТЬ! То для чого ми запопадливо прогинаємось? Для нас нема в цьому проблеми? То й нема проблеми якшо ви розмовляєте українською, ше раз УКРАЇНЦІ, російськомовні НАС РОЗУМІЮТЬ.

Потреби в прогинанні нема, але
 ми прогинаємось самі.

:smiley24:
Особливо дістало, як по ТБ - "перейду на російську, щоб краще розуміли жителі Сходу і Півдня".
Ну, якщо вони такі тупі, що не спромоглися вивчити українську хоча б на рівні розуміння, то нах мені такі співгромадяни.
Але всі розуміємо, що це звичайне загравання з рускоязичними, доказ для них, які вони особливі. Хоча ці особливі і вибирають нам януковичів і іншу погань.

Offline finli

• Ветеран форума
ЗАХИСТ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - ось причина агресії Росії.

Це не причина. Це формальний привід.

Може й так. Але зараз Росія лізе саме в російськомовні регіони. І виходить така закономірність: що більше російської мови, то слабші позиції української державності.
На відміну від топікстартера, я не закликаю російськомовних переходити на українську — для дорослих людей це буде важко, некомфортно, а часом і взагалі неможливо (привіт Кличку). Але — і політика держави, і позиція суспільства має полягати в утвердженні україномовності в наступних поколіннях. Питанням мови є питанням національної безпеки. Росія вже чітко артикулювала, що вважає всіх російськомовних росіянами, а населені ними території — російськими. І в приступному майбутньому не зміниться.

:smiley24:

Offline ivan ukrainets1

• Full Member
От чому тут дивуватися.
Століттями втовкмачувалось, що українська мова - меншовартісна, мова селюків. "інтєлєгєнтниє люді разгаварівают на руском" - так в 1986-му мені сказала якась жіночка в київському трамваї. Думаєте, зараз помінялась думка.
А телебачення? Практично всі теле-шоу, які дивлться прості люди ведуться на російській. А російські фільми і серіали, які заполонили телебачення. А це підігрування "буду звертатись до Сходу і Півдня па руски, щоб вони краще розуміли" теж повишає язик в очах простих людей, його ж всі панімают.
Лагідною українізацією не обійдеться. Якщо не буде обовязкової вимоги всім державним службовцям, бюджетникам розмовляти українською, здавати екзамен з української мови та історіїї для того, щоб зайняти державну посаду, ніхто не буде перходити добровільно на українську мову. Тоді приєднається українська мова до білоруської.
Російська мова - мова агресії, агресивного народу. А в світі перемагає агресивніший, сильніший.

+++++

треба витіснити рос мову на узбіччя в Україні
як це не дивно але радіо Шансон та фєня є в цьому плані дуже корисними
совєтські російськомовні інтелігенти оторопівають коли чують "російськомовне" бидло з під кіосків що сидить на шпиньках  :gigi:

і тоді чиста літературна (без полонізмів та без русизмів) українська мова сприймається ними досить позитивно

потрібно щоб був такий варіант української мови - телевізійний - (як в Британії англійська з ВВС) - без діалектизмів, без жаргону, з чіткою вимовою та інтонаціями, щоб російськомовні вчилися говорити на ній, а не як ....  -  з купою "цьойво" "шо", "га", "тю"  і т.д.
всі ці вирази нормально сприймаються тими для кого українська рідна і органічні для живого спілкування, але все таки не є  частиною "рафінованої" майже канцелярської української мови

може Мазур та інші ведучі з укр телеканалів могли б записати на ДВД якісь курси української мови - з чіткою та правильною вимовою - думаю попит на такий продукт був би, особливо зараз
бо як ті іноземці можуть вивчити українську мову?

Offline Знак

• Hero Member
Повинна бути державна УКРАЇНСЬКА інформаційно-культурна політика . Я нічого не маю проти російського балєту . Але я КАТЕГОРИЧНО проти російського блатняка  по радіо і  тупих російських серіалів про бандитів , мєнтів чи спєцназ по ТВ. Ці серіали погано впливають на психіку . Так , у нас зараз нема БАГАТО якісного вітчизняного продукту . Але з твердженням , що ми вміємо його робити . надіюсь , ніхто не сумнівається? Хата на тата , ревізор ,  та ще купа речей , які мають високі рейтинги це підтверджують  .

Offline ivan ukrainets1

• Full Member
Повинна бути державна УКРАЇНСЬКА інформаційно-культурна політика . Я нічого не маю проти російського балєту . Але я КАТЕГОРИЧНО проти російського блатняка  по радіо і  тупих російських серіалів про бандитів , мєнтів чи спєцназ по ТВ. Ці серіали погано впливають на психіку . Так , у нас зараз нема БАГАТО якісного вітчизняного продукту . Але з твердженням , що ми вміємо його робити . надіюсь , ніхто не сумнівається? Хата на тата , ревізор ,  та ще купа речей , які мають високі рейтинги це підтверджують  .

та потрібні банальні курси укр мови як іноземної щоб іноземці та російськомовні могли вчити чисту літературну українську мову - таких же курсів практично нема

Offline Rost_I

• Hero Member
От чому тут дивуватися.
Століттями втовкмачувалось, що українська мова - меншовартісна, мова селюків. "інтєлєгєнтниє люді разгаварівают на руском" - так в 1986-му мені сказала якась жіночка в київському трамваї. Думаєте, зараз помінялась думка.
А телебачення? Практично всі теле-шоу, які дивлться прості люди ведуться на російській. А російські фільми і серіали, які заполонили телебачення. А це підігрування "буду звертатись до Сходу і Півдня па руски, щоб вони краще розуміли" теж повишає язик в очах простих людей, його ж всі панімают.
Лагідною українізацією не обійдеться. Якщо не буде обовязкової вимоги всім державним службовцям, бюджетникам розмовляти українською, здавати екзамен з української мови та історіїї для того, щоб зайняти державну посаду, ніхто не буде перходити добровільно на українську мову. Тоді приєднається українська мова до білоруської.
Російська мова - мова агресії, агресивного народу. А в світі перемагає агресивніший, сильніший.

Згоден. На початку 90-х волали, що неможна одразу все переводити на українську, треба поступово повертати українську мову в обіг. Як наслідок продовжувалася повзуча русифікація. Приклад: У ЛУганській області з 1989 по 2001 рік відсоток тих, хто говорить українською зменшився на 4,9%, а російською — збільшився на 4,9%. Як наслідок в 2005-му, коли почали звертати знову увагу на поширення української, знову почались стогнання про "насильственну українізацію". З 2010-го року знов пішла русифікація. Зараз у 2014-му - знову стогнуть про "насильство", хоча ще нічого не почали запроваджувати.
... і хай Росія згине як держава

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
Вы 5 страниц перетираете опять постную ерунду. Путин напал бы в любом случае, даже если бы мы все на японском говорили. Реплика, что русскоязычных украинцев кто-то тут считал до майдана неполноценными - это вообще отдельное пять и спасибо от практически всех киевлян, которые в своем большинстве русскоязычные патриоты. И для всех особо одуренных повторю - решить проблему языка можно только создав мощную экономическую базу, когда люди начнут гордиться успехами своей страны, верить в свою защищенность. Когда говорить по украински станет модно, потому что ты украинец. А вот эти все слоганы - русскоязычные, начните резко говорить по украински, потому что вы во всех наших бедах виноваты. Извините, но отворачивает.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline ivan ukrainets1

• Full Member
Вы 5 страниц перетираете опять постную ерунду. Путин напал бы в любом случае, даже если бы мы все на японском говорили. Реплика, что русскоязычных украинцев кто-то тут считал до майдана неполноценными - это вообще отдельное пять и спасибо от практически всех киевлян, которые в своем большинстве русскоязычные патриоты. И для всех особо одуренных повторю - решить проблему языка можно только создав мощную экономическую базу, когда люди начнут гордиться успехами своей страны, верить в свою защищенность. Когда говорить по украински станет модно, потому что ты украинец. А вот эти все слоганы - русскоязычные, начните резко говорить по украински, потому что вы во всех наших бедах виноваты. Извините, но отворачивает.

не підмінюйте поняття і не пересмикуйте - ніхто не каже що російськомовні винні в негараздах України
мова йде про те що російськомовні дають привід ворожій країні на інтервенцію
і тіж російськомовні нічого не роблять в плані опанування української мови та переходу на неї - за 23 роки існування України українська мова до сих пір потребує захисту держави

Offline Знак

• Hero Member

та потрібні банальні курси укр мови як іноземної щоб іноземці та російськомовні могли вчити чисту літературну українську мову - таких же курсів практично нема

Найкращі курси української мови - серіал "Альф"

Offline Знак

• Hero Member

:hot: :hot: :hot:  Вже пора починати !

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours

не підмінюйте поняття і не пересмикуйте - ніхто не каже що російськомовні винні в негараздах України
мова йде про те що російськомовні дають привід ворожій країні на інтервенцію
і тіж російськомовні нічого не роблять в плані опанування української мови та переходу на неї - за 23 роки існування України українська мова до сих пір потребує захисту держави

Я ще раз наголошую для особливо україномовних, що більшість володіє українською мовою на достатньому рівні, проте в побуті використовує російську, тому що розмовляє російською з народження. І саме таких російськомовних більшість, проукраїнських. І поняття я не підмінюю, ви саме зараз звинуватили також і мене, як російськомовного, що я даю привід на інтервенцію. А українську мову вчать наші діти в садках та в школах, це і є українізація. І ще раз повторюю - миттєва українізація та заклики до неї насправді призведуть до поділу країни, тому що більш та перш за все я ціную власну свободу, тому свобода спілкування на тій мові, якою я розмовляю з народження, для мене критична.

Offline dorosh

• Hero Member
А мне несмотря на мою русскоязычность было очень неприятно, когда крутили эти ролики на русском для дамбаса от тех, для кого родной язык — украинский. Зачем эти люди унижались? И перед кем? Скоро дойдет до того, что говорящий на украинском перед тем, как открыть рот, будет просить прощения. Я не верю, что люди из восточных областей не понимают украинского, потому что стоит отъехать на несколько километров от любого крупного города на юго-востоке — вы обязательно услышите украинскую речь, причем чем старше поколение — тем таких людей больше. Планомерно уничтожался украинский язык много десятков лет. В годы моего детства у нас в городе была всего одна украинская школа — и то украинско-английская. И я еще помню в пригородных автобусах чистую украинскую речь и "мамо, ви". Сейчас этого нет и близко.
Что-то делается для популяризации украинского — например, украинская озвучка фильмов, которая гораздо качественнее русской. И я не верю, что восток заговорит на украинском, если дело ограничится пусть и великолепной, но только озвучкой. Говорить на украинском должно стать модно и престижно, нужна какая-то государственная программа для изучения украинского, а люди, которые претендуют на держпосади, обязаны сдавать экзамен на вільне володіння державною мовою. Я вообще ярый сторонник экзамена по языку и истории для получения гражданстсва.
Только как донести до людей юго-востока, которые забыли и предали свои корни, что вопрос языка — это вопрос национальной безопасности, это еще тот вопрос. И вообще после всей этой вакханалии в Донецке со срыванием государственной символики и мантрой "расия-расия" не знаю, стоит ли метать бисер.

Offline outsider

• Ветеран форума
Двадцять три рокі це миттєва українізація? Задовбали одномовні дибіли

Offline Rost_I

• Hero Member

:hot: :hot: :hot:  Вже пора починати !

Панове, Ющенко про це ще в 2005-му говорив. Але так не буває - сказав закляття, і рррраз - мова вже модна. Спочатку ввели квоту на український дубляж в кінотеатрах. Москалі вили як ненормальні. Але після того, як пішли сучасні голівудські мультфільми з українським дубляжем, мультики українською стали популярні. Мої друзі "Тачки" чи якусь там "Рапунцель" визнають лише українською.
Так само треба зробити з усім. Зокрема, з телебаченням. Наприклад, в нас купа каналів 100% російськомовних, і жодного - 100% україномовного. 
Як приклад треба наслідувати мовну політику Франції. Там з іноземного кінопродукта утримують збори, які спрямовують на підтримку французького кінопродукта. Наскільки мені відомо, схожа картина з концертною діяльністю тощо.

Offline Rost_I

• Hero Member
А мне несмотря на мою русскоязычность было очень неприятно, когда крутили эти ролики на русском для дамбаса от тех, для кого родной язык — украинский. Зачем эти люди унижались? И перед кем? Скоро дойдет до того, что говорящий на украинском перед тем, как открыть рот, будет просить прощения. Я не верю, что люди из восточных областей не понимают украинского, потому что стоит отъехать на несколько километров от любого крупного города на юго-востоке — вы обязательно услышите украинскую речь, причем чем старше поколение — тем таких людей больше. Планомерно уничтожался украинский язык много десятков лет. В годы моего детства у нас в городе была всего одна украинская школа — и то украинско-английская. И я еще помню в пригородных автобусах чистую украинскую речь и "мамо, ви". Сейчас этого нет и близко.
Что-то делается для популяризации украинского — например, украинская озвучка фильмов, которая гораздо качественнее русской. И я не верю, что восток заговорит на украинском, если дело ограничится пусть и великолепной, но только озвучкой. Говорить на украинском должно стать модно и престижно, нужна какая-то государственная программа для изучения украинского, а люди, которые претендуют на держпосади, обязаны сдавать экзамен на вільне володіння державною мовою. Я вообще ярый сторонник экзамена по языку и истории для получения гражданстсва.
Только как донести до людей юго-востока, которые забыли и предали свои корни, что вопрос языка — это вопрос национальной безопасности, это еще тот вопрос. И вообще после всей этой вакханалии в Донецке со срыванием государственной символики и мантрой "расия-расия" не знаю, стоит ли метать бисер.

+мільйон  :Razom:

Offline serginio

• Ветеран форума

ну взагалі то русифікація велась СОТНІ років

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours

Фан-клуб Ющенка, як завжди, аргументовано загазував калюжу.