Автор Тема: Супрун: В Україні бути хворим - це вирок  (Прочитано 721 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Супрун: В Україні бути хворим - це вирок
« : Червня 02, 2019, 10:56:19 22:56 »
Свідомі чи неумисні маніпуляції в медіа стають основним джерелом інформації для політиків, котрі критикують медреформу. Тому реформаторам важлива підтримка якісних ЗМІ. Наводимо тези з виступу Уляни Супрун на Львівському медіафорумі.
Заглиблюватися в деталі

Змінюючи систему охорони здоров’я, ми побачили, що багато людей навіть не хочуть знати, які в ній є проблеми. Дуже часто українці не хочуть знати про свої хвороби через страх. Бо в Україні дуже часто бути хворим — це вирок. Система охорони здоров’я нікому не допомагала, люди боялися йти до лікарів, боялися збанкрутувати, бо дорого купувати ліки. В системі охорони здоров’я було багато проблем, і були свої віруси, які зайшли всередину системи охорони здоров’я і перетворилися на хворобу.

Люди боялися йти до лікарні через страх. Тому треба замінити стару систему, яка викликає страх, на нову, якій ми довіряємо, де є гарантії, де можна вибрати свого лікаря й розраховувати на допомогу.

У медіа також є такі віруси, які знижують довіру до ЗМІ.

Міністерство охорони здоров’я формує свою політику (policy). Ми пробуємо правильними словами подавати інформацію для подальшого поширення в медіа. Наприклад, на минулому й цьому тижні студенти медичних вишів вийшли на протест перед МОЗ через іспит КРОК-2. Вони кажуть, що іспит надто складний, і МОЗ винен у тому, що вони не зможуть отримати диплом.

Хоча ніхто не спитав у МОЗ, що відбувається насправді, вони ще реально не мають ніяких результатів іспитів, але думають, що вони його не пройшли. Кажуть, що є якісь американські питання, хоча це українські викладачі їхніх університетів складали всі запитання. Цей іспит ідентичний тому, який складали протягом останніх двадцяти років. І ситуація не змінюється: щороку студенти нарікають, що іспит поганий, а їхній диплом під загрозою. І замість заглибитись у деталі, медіа дуже поверхово показують подію, а не суть проблеми.

Фейсбук і фейки

Коли пишемо наші пости на Фейсбуку, то беремо так зване ласо правди і звертаємося до експертів, щоб вони нам допомогли провести експертизу. Це не просто люди, які можуть загуглити, й не політики, які вважають себе експертами з усіх питань. Експерти — це люди, які глибоко розуміють свою тему. Вони допомагають, щоб у наших дописах не було маніпуляцій, напівбрехні чи фейків. Ми надаємо тим експертам наші пости, вони їх перечитують і редагують, щоб інформація була правдивою.

Я написала пост у Фейсбуку «Якщо Х виграє вибори — я емігрую з країни». У ньому пояснила, чому не треба емігрувати щоразу, коли у країні змінюється влада. Журналісти опублікували цей допис так, ніби я справді емігрую. Навіть на бюджетному комітеті у Верховній Раді троє депутатів мене запитали, чому я ще не виїхала з України. І це не все. Ця інформація вже була в медійному просторі. Я мала їхати в Женеву саме на день інавгурації президента, і перенесла свій виліт на один день, аби бути присутньою на церемонії. Але хтось зняв відео, де я виїжджаю з країни, й підписав: «Тікає!». Це опублікували в якомусь російському медіа, і, на жаль, українські ЗМІ підхопили цю новину і стали масово її ширити.

Тепер це вже не смішно, бо люди справді думають, що я поїхала з країни й не працюю на своєму місці. Народні депутати питали: «То що, ви виїхали вже в Канаду?». І хоч весело в цій ситуації дивитися на мене як на (в. о.) міністра, на трансформацію системи охорони здоров'я це має дуже негативний вплив.

Не бити, а допомагати

Наші кандидати у президенти брали суть медичної реформи з медіа. І як наслідок, ми отримуємо негативні, іноді навіть агресивні заклики проти реформи. Чи знаєте ви, яке значення ці заклики мають? Реформа може зупинитися. Все, що ми зробили, що ваш сімейний лікар уже відчув на собі, може зупинитися. Політики беруть цю інформацію від журналістів. Я знаю, що реформи просуваються дуже повільно, треба час від часу патичком пришвидшувати урядовців. Але коли реформа йде, й вона позитивна — не треба бити, треба допомагати.

Ми пробуємо повернути довіру до медичної системи, до самої держави й системи управління. І нам потрібна допомога медіа. Наприклад, у лікарнях реформа ще не почалася. І коли медіа показує, що в лікарнях усе погано й реформа не працює, вони не розуміють, що туди реформа ще не дійшла. Погані лікарні — це причина, чому ми робимо реформу, а не її результат. Ми пробуємо відновити українську медицину, й за один рік це зробити важко. Лише з липня минулого року розпочалася зміна у фінансуванні системи охорони здоров'я. У Великій Британії це забрало 10 років, у Польщі процес реформування триває вже 25 років.

Коли я виїжджаю за кордон у Женеву, Лондон, Вашингтон, Чехію, Італію, — в усіх країнах нас хвалять, нам кажуть, що ми на краще змінили систему охорони здоров'я, питають, як нам вдалося за рік зробити те, що Британія робила 10 років, і чим нам ще можна допомогти. Захід нас підтримує, а в Україні критикують.

Медіа мають владу. А з великою силою приходить велика відповідальність. Та політична ситуація, що зараз є в Україні, утворилася через медіа. Коли журналісти можуть зупинити зміни, час яких настав, — це велика сила. Але чи захочуть люди лікуватися в тих студентів-медиків, які не пройшли базовий іспит? Чи ви хочете лікуватись у лікарів, які лише грають роль на телебаченні й не є насправді лікарями? Ми хочемо йти вперед, то йдімо вперед разом.

Offline div

• Ветеран форума
Re: Супрун: В Україні бути хворим - це вирок
« Reply #1 : Червня 02, 2019, 11:02:15 23:02 »
Это называется метать бисер перед свиньями

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #2 : Червня 02, 2019, 11:06:28 23:06 »
Это называется метать бисер перед свиньями
Та без питань але ж наскільки вона права.

Online Бумеранг

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #3 : Червня 03, 2019, 10:53:22 10:53 »
Хе-хе, Макака бикує )))

Наступний рік буде трохи шоковим, - Супрун про продовження медичної реформи

https://censor.net.ua/ua/news/3130135/nastupnyyi_rik_bude_trohy_shokovym_suprun_pro_prodovjennya_medychnoyi_reformy

Чікагська Макака таке ж само МВФівське лайно, як і Колода Для Вибивання Дверей (Саака)

І таке ж  само як і Медведчук, чи Бойко, чи Мураєв, чи Рабинович, чи Вілкул, чи Гордон, чи Червоненко і т.п.

Всі вони чіткі й однозначні вороги України й українців. І немає значення, хто з них кому зараз прислуговує - МВФ чи Кремлю.
.................................................................
Зверніть увагу: Зелень не збирається викурювати Макаку з її посадової табуретки. Сидить в статусі В.О. наче печериця.
І хоч би хуй.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #4 : Червня 03, 2019, 06:59:47 18:59 »
Хе-хе, Макака бикує )))

https://censor.net.ua/ua/news/3130135/nastupnyyi_rik_bude_trohy_shokovym_suprun_pro_prodovjennya_medychnoyi_reformy

Чікагська Макака таке ж само МВФівське лайно, як і Колода Для Вибивання Дверей (Саака)

І таке ж  само як і Медведчук, чи Бойко, чи Мураєв, чи Рабинович, чи Вілкул, чи Гордон, чи Червоненко і т.п.

Всі вони чіткі й однозначні вороги України й українців. І немає значення, хто з них кому зараз прислуговує - МВФ чи Кремлю.
Зверніть увагу: Зелень не збирається викурювати Макаку з її посадової табуретки. Сидить в статусі В.О. наче печериця.
І хоч би хуй.

Ну і що ти пропонуєш?
Що пропонує косата підхуйловська блядюга і злодійка Тімошенко?
If you are going through hell, keep going.

Online Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #5 : Червня 03, 2019, 11:47:11 23:47 »

Ну і що ти пропонуєш?
Що пропонує косата підхуйловська блядюга і злодійка Тімошенко?

Що я пропоную? ( загалом і не конкретно в залежності від будь-яких посадових персоналій) :

1. Зберегти ті надбання совєцької медицини, які залишались в Україні до березня 2018 року. ( хоча б).

Коли можна було викликати швидку чи хоча б дільничного терапевта якщо захворів сам, чи захворіла неповнолітня дитина.
Сьогодні (бувші дільничні терапевти, зараз називаються сімейні лікарі) вже на виклики не ходять. Або викликай невідкладну допомогу ( що дуже не просто). Або тобі по телефону скажуть які пігулки випити, щоб не здохнути.
Крім цього, необхідно  припинити цю ідіотську практику, коли направлення до вузького спеціаліста вирішує дати чи не дати т.з. "сімейний лікар".
Та й вузьких спеціалістів стало вже мало. В Києві, наприклад, лікарі ренгенологи є тільки в єдиній лікарні - бувшій "Октябрській", в центрі.

Більше - ніде ! ( чув від родича, в мене подагри чи артриту нема, слава Богу). В 10-ти районних поліклініках Києва нема багатьох вузьких спеціалістів!( не тільки ревматологів).

Далі. В нас, в місцевій поліклініці катастрофічно невистачає терапевтів.(сімейних лікарів) Працюють або пенсійного, або передпенсійного віку.
Молодші, здоровші або в приватних клініках, або за кордоном. Та й випускники медичних вузів України стараються рік - два отримати хоч якийсь досвід і пошвидше хоча б в Польщу, бо там добре платять.
Що буде далі? Підказать? Оптимізація поліклінік. А потім і оптимізація лікарень ( А потім і оптимізація кількості населення в Україні).

2. Коротше кажучи. Оці нав"язувані нам реформи за лекалами МВФ є абсолютно згубні для абсолютної більшості громадян України. Чому? Та тому що в Україні інші умови життя взагалі. В Україні інші і природно-кліматичні умови, і соціально-економічні і як наслідок - загальні геополітичні умови теж інші.

Оці реформи під керівництвом Супрун призводять тільки до одного: загальне зменшення народонаселення України.
І неминучий після цього наслідок - поступове заселення України чужим етнорасовим населенням.

Але ми не Америка і ми не Кацапія. Вважаю, що Україна не потребує зміни населення в угоду Рабиновичам Червоненкам і Гордонам. ( і добавлю - і в угоду Яценюкам і Гройсманам).
...Як ти думаєш? Чому Порошенко не зміг викинути з В.О. крісла Уляну Супрун ??? (Підказку я тобі написав вище, прямо в попередньому реченні).
Тому й не міг, що з Держдепа була дана жорстка команда: будь що проводити в Україні ту політику в медицині, яку проводить Супрун. Правда тоді постає питання: що ж тоді таке Держ. деп. США ? Кому ж він служить по всьому світу? Чиї ж інтереси він захищає ? ( Підказу вже не робитиму, здогадуяся вже сам).

3. Найголовніше.
Україна ніколи не стане такою як Європа чи Америка. Бо в нас інші умови життя ( взагалі) і під боком - багаторічний ворог, який тільки радіє з нашого будь-якого ослаблення. Бо має на меті територію нашу захопити, а населення інфільтрувати в себе самого.
І тому оці нав"язувані з Заходу нам реформи призведуть до того, що ми перестанемо бути самими собою, а пертворимося на щось чуже й вороже нам самим собі.
Правда, в ДержДепі і в МВФ про це так глибоко зовсім не думають. Там думають просто й прагматично: Ось оце якась конкретна тертиторія, а робити вона повинна те-то і те-то.
Супрун - це привідний ремінь отих сил ( Які задають тон і в Держдепі) (як і колись Яресько, наприклад). До речі, де Яресько зараз? За завданням Держдепу на іншій території реформи здійснює ?
/////////////////////////////////////////////
Feral Cat, от до тебе суто оособисте запитання. От скажи, чи ти не хочеш в Україну повернутися ? Пожити тут, побачити як тут люди живуть, подивитися як вони і де заробляють оті гроші, що отак збільшили приватний атомобільний парк в Україні? Тільки не місяць, під час відпустки, а хоча б рік.
Може тоді почнеш розуміти, чому такий космічний % був за обкацапленого єврейського клоуна ?
Даю підказку: від дурної голови, від безпам"ятства, від неповаги до самих себе і також від відчаю.

За 5 років на форумі я завжди розділяв твої особисті погляди з дуже багатьох питань. Особливо, з питань мови і ментальної поведінки українців. Я їх абсолютно розділяю так само й зараз.

Але повір мені, ти не зовсім розумієш життя українців на території України. І не розумієш шкідливість багатьох отих реформ, які за останні 5 років нав"язували нам з Заходу.
ЗІ: Заради справедливості я повинен сказати, що мовне середовище в Києві трохи покращилось за ці 5 років. Хоча не кардинально. І в цьому є й певна заслуга й Порошенка ( якби там не було, не дивлячись ні на що).
« Останнє редагування: Червня 03, 2019, 11:54:30 23:54 від Бумеранг »

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #6 : Червня 04, 2019, 12:13:09 00:13 »
Які нахуй надбання совєцької медицини? - Зеленка? Чи сверління зубів без знеболювального?
Ви там, блядь, звикли все на халяву отримувати - державну медицину, а як податки на те платити - так одразу - а нахуя!?
Звикли шо як тіко срачка чи нежить - то одрази до лікарні. В Америці лікарі по хатах не ходять, а за "швидку" - заплатиш тисячі.

Який нахуй держдеп до Супрун? Звідкіля ця, блядь, шиза? Людина хотіла навести хоч якийсь порядок в галузі, але ж хуй там - у вас Комаровські специ невїбенні!

В Україну - не збираюся. Дружина їздить - у неї нерви міцніші. Каже, що голодних не бачила, але їбанутих - хоч греблю гати. Ніхуя не вміють, ніхуя не роблять, ніхуя не знають, але вважають, шо Порошенко їх усіх погарбував і усім винен.

« Останнє редагування: Червня 04, 2019, 12:21:08 00:21 від Feral Cat »

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #7 : Червня 04, 2019, 01:56:21 01:56 »
Що я пропоную? ( загалом і не конкретно в залежності від будь-яких посадових персоналій) :

1. Зберегти ті надбання совєцької медицини, які залишались в Україні до березня 2018 року. ( хоча б).

Коли можна було викликати швидку чи хоча б дільничного терапевта якщо захворів сам, чи захворіла неповнолітня дитина.
Сьогодні (бувші дільничні терапевти, зараз називаються сімейні лікарі) вже на виклики не ходять. Або викликай невідкладну допомогу ( що дуже не просто). Або тобі по телефону скажуть які пігулки випити, щоб не здохнути.
Крім цього, необхідно  припинити цю ідіотську практику, коли направлення до вузького спеціаліста вирішує дати чи не дати т.з. "сімейний лікар".
Та й вузьких спеціалістів стало вже мало. В Києві, наприклад, лікарі ренгенологи є тільки в єдиній лікарні - бувшій "Октябрській", в центрі.

Більше - ніде ! ( чув від родича, в мене подагри чи артриту нема, слава Богу). В 10-ти районних поліклініках Києва нема багатьох вузьких спеціалістів!( не тільки ревматологів).

Далі. В нас, в місцевій поліклініці катастрофічно невистачає терапевтів.(сімейних лікарів) Працюють або пенсійного, або передпенсійного віку.
Молодші, здоровші або в приватних клініках, або за кордоном. Та й випускники медичних вузів України стараються рік - два отримати хоч якийсь досвід і пошвидше хоча б в Польщу, бо там добре платять.
Що буде далі? Підказать? Оптимізація поліклінік. А потім і оптимізація лікарень ( А потім і оптимізація кількості населення в Україні).

2. Коротше кажучи. Оці нав"язувані нам реформи за лекалами МВФ є абсолютно згубні для абсолютної більшості громадян України. Чому? Та тому що в Україні інші умови життя взагалі. В Україні інші і природно-кліматичні умови, і соціально-економічні і як наслідок - загальні геополітичні умови теж інші.

Оці реформи під керівництвом Супрун призводять тільки до одного: загальне зменшення народонаселення України.
І неминучий після цього наслідок - поступове заселення України чужим етнорасовим населенням.

Але ми не Америка і ми не Кацапія. Вважаю, що Україна не потребує зміни населення в угоду Рабиновичам Червоненкам і Гордонам. ( і добавлю - і в угоду Яценюкам і Гройсманам).
...Як ти думаєш? Чому Порошенко не зміг викинути з В.О. крісла Уляну Супрун ??? (Підказку я тобі написав вище, прямо в попередньому реченні).
Тому й не міг, що з Держдепа була дана жорстка команда: будь що проводити в Україні ту політику в медицині, яку проводить Супрун. Правда тоді постає питання: що ж тоді таке Держ. деп. США ? Кому ж він служить по всьому світу? Чиї ж інтереси він захищає ? ( Підказу вже не робитиму, здогадуяся вже сам).

3. Найголовніше.
Україна ніколи не стане такою як Європа чи Америка. Бо в нас інші умови життя ( взагалі) і під боком - багаторічний ворог, який тільки радіє з нашого будь-якого ослаблення. Бо має на меті територію нашу захопити, а населення інфільтрувати в себе самого.
І тому оці нав"язувані з Заходу нам реформи призведуть до того, що ми перестанемо бути самими собою, а пертворимося на щось чуже й вороже нам самим собі.
Правда, в ДержДепі і в МВФ про це так глибоко зовсім не думають. Там думають просто й прагматично: Ось оце якась конкретна тертиторія, а робити вона повинна те-то і те-то.
Супрун - це привідний ремінь отих сил ( Які задають тон і в Держдепі) (як і колись Яресько, наприклад). До речі, де Яресько зараз? За завданням Держдепу на іншій території реформи здійснює ?
/////////////////////////////////////////////
Feral Cat, от до тебе суто оособисте запитання. От скажи, чи ти не хочеш в Україну повернутися ? Пожити тут, побачити як тут люди живуть, подивитися як вони і де заробляють оті гроші, що отак збільшили приватний атомобільний парк в Україні? Тільки не місяць, під час відпустки, а хоча б рік.
Може тоді почнеш розуміти, чому такий космічний % був за обкацапленого єврейського клоуна ?
Даю підказку: від дурної голови, від безпам"ятства, від неповаги до самих себе і також від відчаю.

За 5 років на форумі я завжди розділяв твої особисті погляди з дуже багатьох питань. Особливо, з питань мови і ментальної поведінки українців. Я їх абсолютно розділяю так само й зараз.

Але повір мені, ти не зовсім розумієш життя українців на території України. І не розумієш шкідливість багатьох отих реформ, які за останні 5 років нав"язували нам з Заходу.
ЗІ: Заради справедливості я повинен сказати, що мовне середовище в Києві трохи покращилось за ці 5 років. Хоча не кардинально. І в цьому є й певна заслуга й Порошенка ( якби там не було, не дивлячись ні на що).
Далі можна не читати. Оксиморон

Online Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #8 : Червня 04, 2019, 02:09:42 02:09 »
Feral Cat

Коли я казав "надбання совєцької медицини", то я мав на увазі фактичну наявність розгалуженої системи медичних закладів різного профілю, в усіх регіонах і крупних населених пунктах, навіть в сільських.

А от питання їхньої якості роботи і ефективності їх роботи, це вже питання стану країни взагалі.
Так, не скрізь були хороші лікарі, але вони були хоч як і до них завжди можна було при великій необхідності звернутися. І були завжди і скрізь в усіх закладах і медсестри і фельдшери і санітарки. І найголовніше - всі ці заклади реально існували. Повторюю, якість і ефективвнісь їх роботи залежала також і від представників місцевої влади.

Але це -рядові медичні заклади. А були й багато різних інститутів з різних галузей медицини. І вони виконували лікувальні функції. Кому в областній чи районній лікарні допомоги недостатньо - то завжди можна було звернутись туди. Хай і не всім допомога була успішною, однак всі ці заклади існували. І завжди їх роботу можна було покращити.
Але коли все це буде скорочено до мінімума - то й не буде нічого. І доля України буде не така як в Європі чи в Америці, а буде як в Латинській Америці чи в Азії і чи в Африці.
.................................................
Між іншим , ти відстав від життя. Стоматологія в Україні давно вже на високому рівні не гірша ніж в вас там. І приїжджають з вашого континенту полікуватись, бо тут дуже не дорого.

Але найголовніше - наявність розгалуженої лікувальної бази.
В Америці цього нема. мені розповідали, як там у вас. Працюєш і постійно оплачуй страховку. Нема страховки - то краще здохнути зразу. Прийдеш без страховки в лікарню - перше це міряють температуру й тиск. За кожне - по 50 ДОЛЛАРІВ А все інше - ніяких грошей не вистачить. Тобто, їбош все життя і плати страховку і не смій припиняти інакше дуже швидко опинищся на обочині життя.
.............................
Я не кажу, що це пагано чи добре. Але Америка ніколи так не жила як Україна.
І до того ж Америка - це унікальне місце, де стікаються гроші з усього світу. Тому там є можливість заробляти і оплачувати страховку.
...А заглянь в сусідню Мексику, як там ?
Та й в самих США. Розгалуженої централізованої системи медзакладів там не існує. Хоча безкоштовні клініки є. Але там черга. Все інше - як повезе.

Ну для дуже багатих людей є приватні висококласні лікувальні заклади. Наприкла, який-небудь "Мед. Центр якогось "Святого Патрика Хуй-Макдональда". Але основна маса населення США - їбош як кролик все життя без перекуру, живи в картонній коробці, сплачуй чітко податки і не смій захворіти.
....................................................
Якщо коротко: В України інші умови життя і так як в США тут не буде ніколи.

Хоча можна взяти всю територію України під контроль. Поступово очистити від корінних мешканців ( за 1-2 покоління), тримаючи під контролем привезти інших і тоді спробувати облаштувати цю територію за Амер лекалами.
Але тут буде проблема - весь час привозити свіже населення, бо наявне через покоління розбігатиметься.
Така країна не буде самодостатня й довговічна. Бо всі умови життя відрізняются від США і Європи.

Супрун цього не розумієі зрозуміти навіть немає намірів.

ЗІ: Да-да,, Комаровський - це не світило медицини, а це пропагандивний пиздобол, яких повно на українських телеканалах.
Основна його функція - фактичне проросійське пропагандонство, завуальоване під медичну тематику.
« Останнє редагування: Червня 04, 2019, 02:13:38 02:13 від Бумеранг »

Online Бумеранг

• Ветеран форума
« Reply #9 : Червня 04, 2019, 02:11:08 02:11 »
Далі можна не читати. Оксиморон

Читай на ФУПі, там цікавіше.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #10 : Червня 04, 2019, 02:21:32 02:21 »
Читай на ФУПі, там цікавіше.
Маячню не треба нести, письменник ви наш.

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
« Reply #11 : Червня 04, 2019, 03:27:45 03:27 »

Абсолютно пиздувате транжирство бюджету на хуйню.  :fp

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #12 : Червня 04, 2019, 04:37:46 04:37 »
Абсолютно пиздувате транжирство бюджету на хуйню.  :fp
І не просто на хуйню, а на хуйню від якої жодної користі, одна шкода.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #13 : Червня 04, 2019, 05:37:02 05:37 »
Бумере, піди на Супрун сторінку у ФБ і вивчи уважно, що вона каже про наявну ситуацію в медицині, і що вона хоче змінити. Лише тоді зрозумієш хто і що їй протистоїть. А всі теорії щодо підступного Держдепу заховай подалі від людських очей.

Offline Cheerful Sniper

• Hero Member
« Reply #14 : Червня 04, 2019, 08:03:33 08:03 »
Хе-хе, Макака бикує )))

І хоч би хуй.

Як там погода у Костромі?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #15 : Червня 04, 2019, 03:34:07 15:34 »
Бумере, подивися хоча б це.

https://m.facebook.com/ulanasuprun/photos/a.1764564323828127/2359426991008521/?type=3&theater

Уляна Супрун
Мене завжди дивувало, що у ректорів українських університетів кабінети виглядають більш вражаюче, ніж у мерів міст чи голів ОДА. Великі картини, бурштин, дорогі меблі та аксесуари. У цих самих кабінетах мова зазвичай йде про критичне недофінансування закладів і так далі. Ректори часто переобираються на багато каденцій, користуються великим авторитетом та широкою мережею випускників. Але якість медичної освіти та рівень корупції у закладах — реальний показник мотивації посадовців.

Вчора в Одеському національному медичному університеті відбувалось позачергове засідання Наглядової ради медуніверситету. Невідомі особи увірвались в будівлю ректорату та силою намагалися зірвати раду. І у них це вийшло.

Рада мала вирішити питання щодо розгляду численних скарг від співробітників про вчинення тиску на них. Зокрема стосовно незаконних звільнень, що відбуваються в університеті. Але невідомі, використовуючи сльозогінний газ, цьому завадили. Внаслідок їхніх дій постраждало 28 людей. https://bit.ly/2XnmtJZ

Студенти та викладачі медуніверситету вже шостий місяць не отримують стипендії та зарплати. Будівля університету захоплена рейдерами, саботуються рішення Міністерство охорони здоров'я України та уповноважених Міністерством осіб, судами блокуються рішення про реорганізацію медуніверситету. https://bit.ly/2KJU3Yv.

Екс-ректор ОНМедУ Валерій Запорожан з сотнями тисяч доларів готівкою може дозволити собі затяжну боротьбу за “свій” університет. https://bit.ly/2VQ3p6r.

Корупціонери, які проплачують тітушок і адвокатів, які “організовують” необхідні рішення корумпованих суддів — це справжня реальність “вищої освіти”. Заручниками таких людей є не лише студенти та співробітники, заручниками цих людей — є всі громадяни України.

Про наше з вами здоров’я йдеться, коли студенти навчаються в атмосфері залякування, корупції та некомпетентності. Коли МОЗ України хоче провести аудит роботи керівництва університету — людей не пускають на територію, коли МОЗ України хоче провести незалежне тестування якості освіти студентів — організовують акції та протести, поширюють брехню про тести й залякують усіх навколо, прикриваючись студентами.

#МиТут не відступимось у боротьбі за чесну і якісну медичну освіту. Правда і прогрес переможуть. Як би медичні феодали цьому не опирались, як би сильно вони не хотіли зберегти свої кабінети.
« Останнє редагування: Червня 04, 2019, 05:18:57 17:18 від Feral Cat »