Автор Тема: 4 до 2 або пацанів з ВДВ може не посадять  (Прочитано 4934 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline kleynod

• Hero Member
4 до 2 або пацанів з ВДВ може не посадять
« : Квітня 19, 2014, 08:54:11 20:54 »
Українські військові переконали екстремістів повернути 4 БМД

Чотири захоплені одиниці бронетехніки Збройних Сил України (бойові машини десанту) будуть повернуті Збройних Силам України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Рішення було прийнято в результаті переговорів ветеранів повітряно-десантних та аеромобільних військ з активістами, так званої, "Донецької самооборони" за участю керівництва громадських організацій.

Як відомо, 16 квітня у Краматорську озброєні екстремісти захопили шість одиниць бронетехніки.

У Донецькій області, в рамках антитерористичної операції, військовослужбовці 95-ї окремої аеромобільної бригади повернули дві із шести одиниць бронетехніки.

Внаслідок професійних дій "крилатої піхоти" спецоперація пройшла без жертв і постраждалих.

Військовослужбовці Збройних Сил України продовжують тримати під контролем усі стратегічні об’єкти в регіоні та контролюють повітряний простір, - запевнили у Міноборони.

По ящику водяри за кожен БМД?
Abnormal piglings activity detected!

Offline Ruza

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • UA
Re: 4 до 2 або пацанів з ВДВ може не посадять
« Reply #1 : Квітня 19, 2014, 08:56:55 20:56 »
Рішення було прийнято в результаті переговорів ветеранів повітряно-десантних та аеромобільних військ з активістами, так званої, "Донецької самооборони" за участю керівництва громадських організацій.
Пацанов питарасов сдавших оружие надо судить однозначно. Бригаду расформировывать, и организовывать другое подразделение. Тех кто будет оправдан судом брать обратно.
Fools Rush In Where Angels Fear to Tread

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #2 : Квітня 19, 2014, 09:02:00 21:02 »
В интервью со спины на Громадськом одного из солдат было четко сказано - инициатива шла от командования.

Offline Merk

• Sr. Member
« Reply #3 : Квітня 19, 2014, 09:04:55 21:04 »
В интервью со спины на Громадськом одного из солдат было четко сказано - инициатива шла от командования.
Во всех нюансах должен разбираться трибунал...

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #4 : Квітня 19, 2014, 09:09:31 21:09 »
Бля какая нахуй инициатива? Не может командир приказать сдать оружие в такой ситуации... Это нарушение законов и устава. Любой командир хуй подтвердит что отдал такой приказ ибо это 100% ему приговор. Поэтому отмазки типа нас попросили/приказали/наебали никого не волнуют. Оружие отдано ДАЖЕ без попытки сопротивления.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #5 : Квітня 19, 2014, 09:24:22 21:24 »
Во всех нюансах должен разбираться трибунал...

Таки да.
Но для нас тоже важно понимание, что армия настолько... как бы это сказать... предсказуема, что на Путин-ТВ о ней говорят с ухмылкой, или вообще не говорят. О чем речь если командиров больше всего интересует неуставной цвет одеял? Одна такая фраза - и руки опускаются у всех. И у народа, который кинулся помогать, покупая за свои деньги что может и у солдат. Зато на Путин-ТВ постоянно упоминают о партизанах, Правом секторе и Нацгвардии. А про оружие населению - это для них вообще адовая ситуация. Это к вопросу, что их беспокоит. Если у нас нет своих аналитиков, то имеет смысл прислушаться к врагу.

P.S.
Кстати, в том интервью был один ньюанс, тоже важный для нас всех прямо сейчас.
Речь была о том, как российские военные агитировали наших солдат. Позывной "Ромашка" рассказывал, как он лично видел (когда был на задании), как на Майдане отрезали руки пленным, а потом одного повесили. И как он просил своих разрешить убрать "убийц", но ему приказали наблюдать.
Из этого следует:
1. Русский мир в привычной уже зеркальной манере рассказывает нам, что будут делать его солдаты.
2. У них идеология играет решающую роль. Без промывки мозгов, без информационной войны, они не в состоянии даже утку забить. Такие вот пруссаки и тараканы...
« Останнє редагування: Квітня 19, 2014, 09:25:57 21:25 від Декодер »

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #6 : Квітня 19, 2014, 09:25:16 21:25 »
Бля какая нахуй инициатива? Не может командир приказать сдать оружие в такой ситуации... Это нарушение законов и устава. Любой командир хуй подтвердит что отдал такой приказ ибо это 100% ему приговор. Поэтому отмазки типа нас попросили/приказали/наебали никого не волнуют. Оружие отдано ДАЖЕ без попытки сопротивления.

Тот кто давал интервью - вернулся с оружием.

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #7 : Квітня 19, 2014, 09:31:48 21:31 »
Значит суд его оправдает и будет нести службу в другом подразделении, не?
Я вот нихера не пойму отчего у нас такой добрый народ... Интересно что сделали бы рашиды со своими "ромашками" если бы они без боя сдали затворы.
Пойми из-за этих питарасов народ перестал верить армии. И если не восстановить эту веру быстро то хуй кто пойдёт им помогать, а будут патизанить и организовывать свои отряды, а там и до махновщины не далеко.
Тут бля 90летний дед добровльцем записывается, а эти фонтанные купальщики танки сдают за жратву.
« Останнє редагування: Квітня 19, 2014, 09:41:25 21:41 від Ruza »

Offline Stan

• Hero Member
  • Же през шаблю маєм права!
« Reply #8 : Квітня 19, 2014, 09:47:33 21:47 »
Ну спочатку я теж мав думку, що бригаду потріно повністю розігнати. Але зараз бачу, що смислу в тому багато не має.
  1) 6 БМД і біля 50 чоловік -це вроді рота чи навіть менше. А інші ж то проривалися і з гранат чеки зривали. Не варто судити всю бригаду по одній роті.
 2) Ті підрозділи, що поздавали затвори, здається спочатку теж давили легковушки і стріляли в повітря. А здали тільки по наказу свого командуючого.

Тут в першу чергу винне керівництво бригади і АТО в цілому. Вони без прикриття ввели бронетехніку в місто, не розробили безпечних мершрутів,де можна було б уникати блокування ... тому їх гнати і під трибунал в першу чергу. А розформувати бригаду, ще фактично знищити яку - не яку, а бойову одиницю, яких і так у нас обмаль.
А заміна керівництва бригади і тих підрозділів, що здалися, думаю підніме бойовий дух, і решта захоче реабілітувати себе в очах всієї України. Ну не думаю що вони всі там вже такі тупорилі ...  :eyes:

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #9 : Квітня 19, 2014, 09:55:23 21:55 »
Тут в першу чергу винне керівництво бригади і АТО в цілому. Вони без прикриття ввели бронетехніку в місто, не розробили безпечних мершрутів,де можна було б уникати блокування ... тому їх гнати і під трибунал в першу чергу. А розформувати бригаду, ще фактично знищити яку - не яку, а бойову одиницю, яких і так у нас обмаль.
А заміна керівництва бригади і тих підрозділів, що здалися, думаю підніме бойовий дух, і решта захоче реабілітувати себе в очах всієї України. Ну не думаю що вони всі там вже такі тупорилі ...  :eyes:
Если бы хотели давно бы реабилитировались ... а не ветеранам договариваться о возврате техники. Может я действительно излишне загибаю по поводу расформирования, но под суд должны пойти однозначно.

Offline demos

• Sr. Member
  • Я єсть народ...
« Reply #10 : Квітня 19, 2014, 10:01:00 22:01 »

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #11 : Квітня 19, 2014, 10:01:33 22:01 »
Значит суд его оправдает и будет нести службу в другом подразделении, не?
Я вот нихера не пойму отчего у нас такой добрый народ... Интересно что сделали бы рашиды со своими "ромашками" если бы они без боя сдали затворы.
Пойми из-за этих питарасов народ перестал верить армии. И если не восстановить эту веру быстро то хуй кто пойдёт им помогать, а будут патизанить и организовывать свои отряды, а там и до махновщины не далеко.
Тут бля 90летний дед добровльцем записывается, а эти фонтанные купальщики танки сдают за жратву.

Я не для спора, но... приходят, например, добровольцы с патриотическим духом, а там командир рассказывает про цвет одеял.
Не стоит слишком строго судить солдат, в конце концов они не готовились с гражданскими воевать.
Кроме того, без уважения к командирам эффективность снижается на порядок. Выборность наоборот - поднимает дух. Я не агитирую за партизанщину, но может быть имеет смысл использовать какие-то серединные варианты.

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #12 : Квітня 19, 2014, 10:16:22 22:16 »
Не стоит слишком строго судить солдат, в конце концов они не готовились с гражданскими воевать.
Всё это фигня... Учились или нет но их точно так же никто не учил отдавать оружие гражданским, не? Про одеяла это отдельный разговор... Что то нифига нового министра обороны не слыхать.

Offline Sergius

• Ветеран форума
« Reply #13 : Квітня 19, 2014, 10:30:59 22:30 »
Пацанов питарасов сдавших оружие надо судить однозначно. Бригаду расформировывать, и организовывать другое подразделение. Тех кто будет оправдан судом брать обратно.

Пусть специалисты разбираются. Реально пацаны были не готовы воевать в условиях конфликта с гражданским населением, такому надо учить. Ну а зеленые человеки использовали местных бабок как живой щит

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #14 : Квітня 19, 2014, 10:33:54 22:33 »
Пусть специалисты разбираются. Реально пацаны были не готовы воевать в условиях конфликта с гражданским населением, такому надо учить. Ну а зеленые человеки использовали местных бабок как живой щит
Это всё демагогия... Почему Мамчур смог, а эти нет? Хоть бы драку (уже не бой) сымитировали... Почему смогли их же сослуживцы с гранатой?

Offline Unic

• Hero Member
« Reply #15 : Квітня 19, 2014, 10:36:31 22:36 »
шо ти херню париш, з цивільними ніхто їх і не змушував воювати.
Русскій міръ перетворює людей в стадо свиней.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #16 : Квітня 19, 2014, 10:43:32 22:43 »
...

Да, насчет "четко" я ошибся.

шо ти херню париш, з цивільними ніхто їх і не змушував воювати.

Ты не нервничай, а послушай рассказ - выше дали видео. Женщины детей толкали под гусеницы.

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #17 : Квітня 20, 2014, 12:34:16 00:34 »
"всьо хуйня , давай сначала " ( с) Гэпа .
Підорасів здавших затвори - під трибунал однозначно ( я б особисто кожного 10 поставив би " к стєнкє " ) офіцерів - в " расход " без жодних але . You're in the Army now .
Карма безжалісна до довбойобів ( с) alejandro ФУП

Offline Таємний Радник

• Hero Member
« Reply #18 : Квітня 20, 2014, 12:54:36 00:54 »
Я із самого початку писав про переформування, на відміну від розформування.
Уже в той самий день було видно, хто готовий взяти на себе відповідальність, а хто ні.
Тому краще поставити командиром сержанта, який у вирішальний момент висмикне чеку, ніж полковника, який позбирає затвори і розцілується з ворогом.
У них там немає стратегічних завдань, не ставилося і не ставиться завдання розробки операцій.
Є завдання одне - організувати блокаду міста.
Так, якщо ці ідіоти не знають, як це робиться, то я можу розповісти: ростягується колючка, вішається табличка "Проводиться антитерористична операція. Прохід заборонено. Стріляють без попередження". І закопується 1 (одна) машина. Через 100 метрів друга. І т.д. Між ними бійці викопують окопи. Думаю, після того, як пару раз дадуть чергу під ноги долпойобам, бажаючих гратися з долею поменшає.
Але, знову ж таки, потрібна координація і рішучість.

Offline elko

• Hero Member
« Reply #19 : Квітня 20, 2014, 12:54:47 00:54 »
Там проблема  в том, что друзья встретились. Поэтому так и произошло. Если бы не эта встреча, может все было бы по-другому.

Offline Таємний Радник

• Hero Member
« Reply #20 : Квітня 20, 2014, 12:59:35 00:59 »
І ще, видати всім солдатам спецзасоби - тобто, хлорпікринові шашки, гранати із сльозоточивим газом, балончики із нервово-паралітичним газом.
Тобто нелетальну зброю. Якби солдати на тих БМД понакидали хлорпікринових шашок в натовп, то спокійно поїхали б собі далі.

Offline Loge

• Hero Member
« Reply #21 : Квітня 20, 2014, 01:25:32 01:25 »
Там проблема  в том, что друзья встретились. Поэтому так и произошло. Если бы не эта встреча, может все было бы по-другому.

Это, конечно, в корне меняет дело! Украинское правительство теперь должно наградить обоих друзей за верную дружбу!

:snoozer_09:

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #22 : Квітня 20, 2014, 07:33:20 07:33 »
Это пиздец господа... Друг спас друга!!! Отдал танки чиста по дружески... А блять дебилы десантники приказ сцуко безропотно выполнили. Хуле другу командира не сделать приятное.

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #23 : Квітня 20, 2014, 07:36:33 07:36 »
Это, конечно, в корне меняет дело! Украинское правительство теперь должно наградить обоих друзей за верную дружбу!

:snoozer_09:
+100500 И выдать этому другу ещё десяток танков. А то у его друзей всего 4 осталось, да и те отдать вроде как собрались.

Offline Маковій

• Sr. Member
« Reply #24 : Квітня 20, 2014, 08:00:43 08:00 »
Это всё демагогия... Почему Мамчур смог, а эти нет? Хоть бы драку (уже не бой) сымитировали... Почему смогли их же сослуживцы с гранатой?

Мамчур, говориш, зміг. Ну-ну...

Нижчеприведений пост я написав під час кримських подій. Тоді навіть лунали голоси "Мамчура на міністра оборони".

З того часу не багато змінилось...

Злітна смуга, а це стратегічний об'єкт, без пошкоджень здана противникові.

Техніка, а це бойові літаки, не перегнані на континент. Не знищені. Навіть не пошкоджені. Тимчасово легко виведені з ладу - в двигуни насипали дрібних камінців. Користуватись зараз не можна, але дуже швидко можуть бути повернуті в бойовий стан. Звісно тим же противником. А може і штатно закріпленими за літаками попередніми механіками. Фактично вони здані без пошкоджень.

Я б зрозумів, якби Мамчур наказав кинути в двигуни по гранаті, а не по жмені гальки...

І немає ніякої гарантії, що через короткий час ці ж самі не знищені літаки з Бельбека, з тієї ж самої не знищеної злітної смуги, підготовлені деякими з механіків і керовані деякими з пілотів що гукали під камеру "Слава Україні", не будут вилітати на бомбардуання і обстріл континентальної України. Тільки з опізнавальними знаками іншої країни.

Що там ще залишилось - склади. Невже підірве їх? Не думаю.

Казарми, штаб? Хоч шибки порозбивають перед передачею супостату?

Слухав по Ері інтервю з його жінкою. Там проблема одна - як зберегти обличчя. Каже що впевнена, що через якийсь час, через пару років, все владнається і все повернеться на свої місця. Я так зрозумів що Крим в Україну. І чоловік не хоче жити з клеймом зрадника. Тим більше він зараз на виду у всіх. Київ відмовчується. Що робити не знає.

Але якесь рішення треба приймати прямо зараз. Помирати ні за що ніхто не хоче.

Між іншим. Про те знамените відео стройового походу без зброї на аеродром. Навколо того строю був інший строй, журналістів з телекамерами і прямою трансляцією подій в прямий ефір. Всі чудово розуміли що в таких умовах ймовірність відкриття вогню противником на пораження дуже мала. Хоч це ніскільки не зменшує сміливості військових. Але не треба і перебільшувати.

Я все розумію, мабуть ніхто не хотів би зараз бути на його місці і робити вибір. Але "є така професія Батьківщину захищати"... Вибрана добровільно. А не просто протирати форменні штани і жити на курорті. Якби він хоча б знищив зброю, зробив спробу вивезти сім'ї військових на материк. А так "а що ми можемо? В нас тут жінки, діти..."

Я нікого не засуджую. Невідомо як повів би себе будь хто на його місці. Включно до мене. Якщо по всьому Криму аналогічна ситуація, значить винна в цьому система, а не окремі конкретні командири. Але і героїзувати не потрібно спішити.

На міністра оборони? Не знаю... Хоча, чому б і ні? Неграмотний зек-рецидивіст може бути президентом. Коханки впливових людей з освітою ПТУшних академій можуть бути міністрами. То чому обережний полковник не може бути міністром оборони?

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #25 : Квітня 20, 2014, 08:04:50 08:04 »
Тут про десант, не?
То что к Мамчуру и иже с ним дофига вопросов, это одно. Но и идти даже перед камерами на вооруженных рашидов это другое. А отдать танки по дружбе - это даже в счёт не вписывается.

Offline Маковій

• Sr. Member
« Reply #26 : Квітня 20, 2014, 08:47:20 08:47 »
Тут про десант, не?
То что к Мамчуру и иже с ним дофига вопросов, это одно. Но и идти даже перед камерами на вооруженных рашидов это другое. А отдать танки по дружбе - это даже в счёт не вписывается.

Так, про десант. Але був приведений Мамчур, як приклад стійкості. Я зауважив що це не зовсім так.

Десантникам за шість броньовичків світять реальні сроки. А Мамчур за передачу стратегічного об'єкту з усією інфраструктурою і набагато більш грізною технікою, в цілості і неушкодженості, чомусь ледве не національний герой. Був прийнятий і обласканий на найвищому рівні.

Як він "здавав" свій об'єкт ми не знаємо. Скоріше асього також своїм старим друзям.

Offline Южанин

• Ветеран форума
« Reply #27 : Квітня 20, 2014, 09:38:09 09:38 »
І ще, видати всім солдатам спецзасоби - тобто, хлорпікринові шашки, гранати із сльозоточивим газом, балончики із нервово-паралітичним газом.
Тобто нелетальну зброю. Якби солдати на тих БМД понакидали хлорпікринових шашок в натовп, то спокійно поїхали б собі далі.

Все правильно. Тут либо нужно доукомплектовать десантников, не свойственными им средствами, провести обучение людей по правилам их использования, либо делать сводные отряды армии и ВВ.

Такова специфика этой АТО.

Offline Ruza

• Hero Member
  • UA
« Reply #28 : Квітня 20, 2014, 10:05:29 10:05 »
Цитувати
Все правильно. Тут либо нужно доукомплектовать десантников, не свойственными им средствами, провести обучение людей по правилам их использования, либо делать сводные отряды армии и ВВ.

Такова специфика этой АТО.
Нафига такое пиаать... Этак мы дойдём до того что на каждого десантника будет по ввшнику. Просто десантникам надо выполнять законы и устав.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #29 : Квітня 20, 2014, 12:23:52 12:23 »

Я конечно не военный, но бин этот "захват" это детский сад. Тем более с десантниками.

Людей с брони, прямо в толпу.
Пушки БМД наводятся на "зеленых" и крыши.
Десантура пиздит гражданских под прикрытием тойже толпы от снайперов
И вообще, хули они сидели как телки когда их командира заламывали , а не растреляли нападавших?

Печально все это

ЗЫ
Дослушал до конца.
Командование у нас не лучше

Почему из частей временно не были исключены бойцы родственники которых проживают в "Доенцке, Луганске и Крыму"?
Опыт с блокированием семей ничему не учит?

Ипланы
« Останнє редагування: Квітня 20, 2014, 12:35:32 12:35 від div »