Ну так а як ти можеш почути ЗВІДКИ він шмальнув? У людини вухо стререотиптне, а потрібна триангуляція. У амерів є спеціальні міні-радари для цього. Я розумію, що можна ПРИБЛИЗНО зорієнтуватись по напрямку - і то там конус такий, що навіть не уявляю собі територію. А дальність?
Короче, щось ти не домовляєш...
Мдя. Через тиждень...війни....цей дар Божий приходить до кожного солдата. Спочатку (перший тждень) взагалі неможливо щось зрозуміти....звідки стріляють. Та ще й відлуння від териконів йде. Тиждень, максимум два боїв і аж до самой смерті (і зараз на гражданкє" теж) ти навчишся розпізнавати НАПРЯМОК пострілів, або "виходів" мінометів і арти...і дальність до них. З похибкою десяток-два десятка метрів для "близьких" цілей...З артою і мінометкою похибка вже більша. Але НАПРЯМОК, звідки стріляють ПРОСТО ЧІТКИЙ! Не віриш мені, запитай БУДЬ-якого Учасника Бойових Дій. Я з відстані 10 км вранці в 5-6 ранку чітко докладав комбату, яка колона йде, звідки і куди по напрямку і яка техніка йде: "Урали", танки Т-64, або Т-72, БТРи, "Бехи", все ЧИСТО ПО ЗВУКУ. Потім перевіряли мої дані, коли я слухав вухами з тим, що показували "коптери". 100% співпадіння. Бо на війні САМЕ головне - СЛУХАТИ, а не бачити. І ми це знали, і я це бійцям завжди казав: Заткніться і СЛУХАЙТЕ.
Так що теорія триангуляції - ХЕРНЯ. ТОчно тобі говорю. Бо жити схочеш, вуха будуть, як у вівчарки.