Автор Тема: Улюблені книжки Ілона Маска  (Прочитано 1650 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
Улюблені книжки Ілона Маска
« : Вересня 25, 2021, 12:14:55 00:14 »
Виявлється, Маск в молодості був програмістом :Razom:
Тут список 10 улюблених книжок Ілона Маска про інтелект і кар"єру. Деякі з них ви точно читали.

https://tsn.ua/groshi/ilon-mask-rekomenduye-10-ulyublenih-knizhok-milyardera-pro-intelekt-ta-kar-yeru-1873042.html

Offline svit

• Ветеран форума
Re: Улюблені книжки Ілона Маска
« Reply #1 : Вересня 25, 2021, 04:56:00 04:56 »
А чого виявляється, він же розбагатів як Біл Гейц - купив одне яблоко за 50 центів, продав за долар, потім купив два яблока, продав за два, а потім йому дєдушка залишив спадок 10 мільйонів  :laugh:

Насправді він заснував програмістську фірму Zip2, яку продав за 300 мільйонів, це і був початок, а потім ще він організував з Пітером Тілем PayPal, також продав свою частину бізнесу, а вже тоді SpaceX і Тесла.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #2 : Вересня 25, 2021, 05:01:39 05:01 »
Він аутистичний трохи вроді........

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #3 : Вересня 25, 2021, 05:03:47 05:03 »
Він аутистичний трохи вроді........

Та може бреше.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #4 : Вересня 25, 2021, 05:08:40 05:08 »
Про таке не брешуть.....

Між іншим він шукав паблісіті вже давно..... Крутився в галівуді.......

Ось Iron Man 2010..........

Так що не треба вірити всьому шо він каже буквально...... він каже рівно те що треба щоб від нього почули...

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #5 : Вересня 25, 2021, 05:13:13 05:13 »
Про таке не брешуть.....

Аутизм то складне питання, хіба його можна визначити зі стовідсотковою достовірністю? Може кожен з нас аутист, але хто більше а хто менше.

Ось що пишуть.

Аути́зм або авти́зм[5] (грец. autos — «сам»; аутизм — «занурення в себе»; рідше — синдром Каннера) — розлад розвитку нервової системи, що характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної й невербальної комунікації, і повторюваною поведінкою, існують складнощі у взаємодії із зовнішнім світом, з цього приводу виникають порушення в соціалізації. Людина з аутизмом часто уникає спілкування: будь-яке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією; проте інтелект у таких людей не завжди понижений, часто виявляються так звані «острівці знання» — області, у яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.

Так то кожен другий такий, це описання нормальної людини. А що стосується програмерів, так там 100% аутистів.

Недавно читав книжку про Doom, Кармак виявляється був ще та падлюка - замкнений у собі, його взагалі нічого не цікавило, але у 20 років у нього вже був Ферарі.
« Останнє редагування: Вересня 25, 2021, 05:16:30 05:16 від svit »

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #6 : Вересня 25, 2021, 05:22:55 05:22 »
Аутизм то складне питання, хіба його можна визначити зі стовідсотковою достовірністю? Може кожен з нас аутист, але хто більше а хто менше.

100% і взагалі любих відсотків в цих питаннях не може бути за визначенням..... Просто є тести, які здатні визначити відхилення в той чи інший бік........ Думаю, він знав що казав....... Такими речами не граються навіть галівудські міліардери...........

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #7 : Вересня 25, 2021, 05:26:21 05:26 »
100% і взагалі любих відсотків в цих питаннях не може бути за визначенням..... Просто є тести, які здатні визначити відхилення в той чи інший бік........ Думаю, він знав що казав....... Такими речами не граються навіть галівудські міліардери...........

Ну головне що не гей.

Коли я прочитав що Тім Кук гей, моя думка стала про нього негативною, але коли я прочитав що власне він і створив айфон, знову стала позитивною.  А аутизм ну то таке, це просто якесь недоволі визначене поняття, а от ті люди які надміру обернуті у зовнішній світ то нормальні? Я екстраверт, але нічого окрім проблем мені це не дає.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #8 : Вересня 25, 2021, 06:14:30 06:14 »
Я екстравертивний інтраверт.......... Зробив так що всі мої вади зпрацювали на мене.......  :smilie5:

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #9 : Вересня 25, 2021, 06:15:38 06:15 »
Я екстравертивний інтраверт.......... Зробив так що всі мої вади зпрацювали на мене.......  :smilie5:

А тест проходив?

https://socionika.info/test.html

або

https://www.16personalities.com/uk

Offline Codename47

• Sr. Member
« Reply #10 : Вересня 25, 2021, 06:16:45 06:16 »
Ну головне що не гей.

Коли я прочитав що Тім Кук гей, моя думка стала про нього негативною, але коли я прочитав що власне він і створив айфон, знову стала позитивною.

Ще забув додати, що ти не гомофоб

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #11 : Вересня 25, 2021, 06:17:33 06:17 »
Ще забув додати, що ти не гомофоб

Я цивілізатор - все що на благо Цивілізації, все приймається, а все що проти - відкидається.

Offline Codename47

• Sr. Member
« Reply #12 : Вересня 25, 2021, 06:22:01 06:22 »
Я цивілізатор - все що на благо Цивілізації, все приймається, а все що проти - відкидається.

Якої цивілізації? Є цивілізації з середньовіччя де гомофобство вітається, а є сучасні де забороняють гомофобством бо воно заважає робити айфони. Ви за яку цивілізацію?

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #13 : Вересня 25, 2021, 06:25:17 06:25 »
Якої цивілізації? Є цивілізації з середньовіччя де гомофобство вітається, а є сучасні де забороняють гомофобством бо воно заважає робити айфони. Ви за яку цивілізацію?

За ту що зараз є. Вона одна, і розвиток її йде в один бік, і нічого іншого більше ніколи не буде.

Offline Codename47

• Sr. Member
« Reply #14 : Вересня 25, 2021, 06:34:17 06:34 »
За ту що зараз є. Вона одна, і розвиток її йде в один бік, і нічого іншого більше ніколи не буде.

Гантінгтон з вами не погоджується.

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #15 : Вересня 25, 2021, 06:35:44 06:35 »
Гантінгтон з вами не погоджується.

Погуглив, але нецікаво - ніякого зіткнення нема, переможе найсильніший. Сподіваюся, це будуть США.

Знаєте, тема про підарасів настільки нецікава, що взагалі не заслуговує уваги. Ну хай будуть у них всі права, навіть калічити дітей, чого воно варте? Нічого, бо це лише маленька частина людства. Вважайте, що ви мене переконали, але сподіваюся референдума з цього питання не буде.
« Останнє редагування: Вересня 25, 2021, 06:39:32 06:39 від svit »

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #16 : Вересня 25, 2021, 06:37:33 06:37 »

Поки що у цієї цивілізації повний провал у всьому......

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #17 : Вересня 25, 2021, 06:38:48 06:38 »

Категорично не згоден. У чому провал?

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #18 : Вересня 25, 2021, 06:43:18 06:43 »
Щодо книжок Ілона Маска.

5. "Основи", Айзек Азімов. - читав. Величний твір, Азімов був геній.

7. "Місяць – суворий господар", Роберт Гайнлайн. - не читав, але приблизно розумію про що там мова, "Ганлайна" перечитав багато, література для підлітків. "Буде скафандр, будуть і пригоди". Ага.

8. "Путівник Галактикою", Дуглас Адамс. - починав, не зміг, нудне шо пиздець.

Такий список складали багато хто, здається і Біл Гейтс, і Вуді Ален, та всі.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #19 : Вересня 25, 2021, 06:50:26 06:50 »
Категорично не згоден. У чому провал?

Тупік.... Повний....... Нема консенцусу.........  При цьому швидкими темпами клімат змінюється і нема цьому ради.......

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #20 : Вересня 25, 2021, 06:52:44 06:52 »
Зараз складу свій список.

1. Затворник и шестипалий - В.Пелевин
2. Чапаев и Пустота - В.Пелевин
3. S.N.U.F.F. - В.Пелевін
4. Любовь к трем цукербринам - В.Пелевін
5. Ананасная вода для прекрасной дамы - В.Пелевін
6. Лавина - Ніл Стівенсон
7. Личный космос - Ф.Фармер
8. Мир Реки - Ф.Фармер
9. Я и Оно - Зигмунд Фрейд
10. Пятеро в звездолете - Анатолій Мошковский.

:smilie8:

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #21 : Вересня 25, 2021, 06:55:45 06:55 »
Тупік.... Повний....... Нема консенцусу.........  При цьому швидкими темпами клімат змінюється і нема цьому ради.......

Потепління то реально піста людству. Але усі ті потуги - зменшити викиди CO2, то фігня, проблема не в тому, не в людстві. Сонце розігрівається, і тут на арену виходить той самий герой нашой теми  - Ілон Маск!

А про підарасів то взагалі не тема, ну я ж тому і кажу Коденейму що це лише пісчинка у морі проблем.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #22 : Вересня 25, 2021, 09:25:34 09:25 »
Ну головне що не гей.
Коли я прочитав що Тім Кук гей, моя думка стала про нього негативною, але коли я прочитав що власне він і створив айфон, знову стала позитивною. 
А аутизм ну то таке, це просто якесь недоволі визначене поняття, а от ті люди які надміру обернуті у зовнішній світ то нормальні?
Я екстраверт, але нічого окрім проблем мені це не дає.
Аутiзм... та ще й екстраверт... то вже бiмба - аутiсти... на все життя уходять в себе: як Маск мiг бути аутiстом, коли в бiзнесi... постiйно треба з кимось спiлкуватися, вести перемовини, шукати позитив в тому, чого немае, фантазувати, пробивати власнi проекти - це те ж саме, що Шарiков мiг би вiдкрити... притулок для котiв... як що б проф. Преображенський... йому лишив спадок.
Багато хто з нас мае творчi здiбностi - когось бiльше музика цiкавiть, когось... кiно, а дехто... поеднуе приемне з корисним...
Але в такому випадку... аутiзм там... не спрацюе - уявiть актора, якому треба грати Царя... який закриеться в гримерцi й почне... страждати вiд того, що того Царя... бiльшовики колись вбють...
Можливо аутiзм часто плутають з... нарцисизмом - то взагалi страшний коктейль - коли творча особистiсть, наче О. Бендер, та ще й сам себе пiдiймае в гору...
Щось з тими визначеннями... не так...

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #23 : Вересня 25, 2021, 02:05:01 14:05 »
Аутiзм... та ще й екстраверт... то вже бiмба - аутiсти... на все життя уходять в себе: як Маск мiг бути аутiстом, коли в бiзнесi... постiйно треба з кимось спiлкуватися, вести перемовини, шукати позитив в тому, чого немае, фантазувати, пробивати власнi проекти -

Згоден в цілому.

це те ж саме, що Шарiков мiг би вiдкрити... притулок для котiв...

А це взагалі  :smiley24:

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #24 : Вересня 25, 2021, 02:25:09 14:25 »
Все не так....... Там міліон варіацій аутизму......... Кожна варіація має різні рівні....... Все це окреслили одним словом....

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #25 : Вересня 25, 2021, 03:05:45 15:05 »
Каже людина, що користується благами цивілізації, які ще сто років тому були недоступні навіть найбагатшим.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
« Reply #26 : Вересня 25, 2021, 06:54:40 18:54 »
Все не так.......
Там міліон варіацій аутизму.........
Кожна варіація має різні рівні.......
Все це окреслили одним словом....
Я одинак за життя, мало друзiв, однолiтки... давно дiдами стали, спилися, а хто й помер...
Однокласники... забутi, крiм одного - майже родич - на ФБ знайшов... просив адресу дядьки в Германii...
Двоюрiдни брати - в НЙ - окремий свiт...
Шукати пригод на ФБ... - Знайдiть собi друзiв - у декого... пiвтори-двi тищi... - не буду.
На ФБ... я сам собi обираю друзiв, хоч були тi, хто через групу... просився...
З сусiдами... добрi стосунки, завжди вiтаемось, розмови... про що завгодно - вiд платiжок... до горiлки та вiд економiки... до полiтики...
Тобто... я такий саме... аутiст, але... - не такий, який може роками мовчати, бо там... справдi... великi проблеми i я у себе на районi бачу таких людей - вони ходять лише з батьками, нiколи в сторону не дивляться, спiлкуються... - одне-два слово...
 :smilie7:
« Останнє редагування: Вересня 25, 2021, 06:57:49 18:57 від Бувалий »

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #27 : Вересня 25, 2021, 07:42:50 19:42 »
Виявлється, Маск в молодості був програмістом :Razom:
Тут список 10 улюблених книжок Ілона Маска про інтелект і кар"єру. Деякі з них ви точно читали.

https://tsn.ua/groshi/ilon-mask-rekomenduye-10-ulyublenih-knizhok-milyardera-pro-intelekt-ta-kar-yeru-1873042.html
Щодо "Основ", в українському перекладі називається "Фундація", як для читання дорослою людиною, то посередній твір. Цикл про "Гіперіон", як на мене, цікавіший.
Гайнлайн, як на мене, теж більше для підлітків. В американській літературі є геніальніші твори для дорослих, з найближчого з фантастики, що читав - Айн Ренд.  Щодо іншого, то не читав але, на перший погляд, не серйозна література.

Offline serginio

• Ветеран форума
« Reply #28 : Вересня 25, 2021, 08:41:29 20:41 »
Зараз складу свій список.

1. Затворник и шестипалий - В.Пелевин
2. Чапаев и Пустота - В.Пелевин
3. S.N.U.F.F. - В.Пелевін
4. Любовь к трем цукербринам - В.Пелевін
5. Ананасная вода для прекрасной дамы - В.Пелевін
6. Лавина - Ніл Стівенсон
7. Личный космос - Ф.Фармер
8. Мир Реки - Ф.Фармер
9. Я и Оно - Зигмунд Фрейд
10. Пятеро в звездолете - Анатолій Мошковский.

:smilie8:

контраверсно...

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #29 : Вересня 25, 2021, 09:05:24 21:05 »
Зараз інтерв'ю дивився з Бориславом Березою.
Має в бібліотеці 12 000 книжок.

:smiley24:
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: