Ну так розкажи, що у тебе було такого в СРСР чого немає зараз, не соромся.
А в СРСРі що було? Рестарт з перезапуском в новому тілі, чи що? Я не знаю як треба зараз кому жити, щоб жити гірше ніж в совку. Особливо в пізньому совку, з талонами на цукор, кілометровими чергами за горілкою і двома банками згущенки в пайку до нового року. А іншого його уже і не могло бути.
Навіть це уже перевага, яка перекреслює совок повністю. Бо в совку це просто було недоступно. Там навіть у власній країні ти часто не міг вирішувати де тобі працювати - куди розподілили там і будеш. І це на фоні того що Україна зараз для молоді взагалі мабуть одна з найкращих країн. Безкоштовна, досить доступна і все ще достатньо якісна освіта. Низькі податки, і можливість їх практично взагалі не платити з мінімальним ризиком відповідальності. Низькі ціни на нерухомість, інтернет, мобільний зв'язок, транспорт і тд. Близькість до ЄС і безвіз. Легікість старту для бізнесу або приватної ініціативи. Для молоді Україна взагалі рай.
Сенс існування суверенної України - бути країною де українці зможуть побудувати власну державу. Це як питання про сенс існування матері. У українця питання про сенс існування України не може виникнути за визначенням. Я українець. А ти? Схоже що ні.
Що було в СРСР такого, чого зараз немає?
Безкоштовна освіта( в т.ч. й вища) й медицина ( практично безкоштовна). І до 1991 року я ніколи не бачив стариків, які б нишпорили по симіттєвих контейнерах. ( хіба що бомжі).
Якогось великого достатку в абсолютної більшості громадян не було, але соціальний мінімум був. Щоб не перетворюватись в щось схоже на тварину. Навіть в дуже пізньому совку, отримуючи пайок з 2 банками згущонки і талонів на цукор ( це почалося в 1988-му).
Я вже багато разів казав, я абсолютно не ідеалізую совок, то була неукраїнська держава і українців постійно готовула до русифікації і асиміляції. Однак головні совкові соціальні надбання необхідно було залишити і в Україні. Бо тепер - "маємо те, що маємо".
...........................
У нас з тобою подібна розмова вже колись була. В кінці червня цього року. Вона тут є. Хочеш - пошукай, почитай ще раз. Тоді був в мене вільний час і я тоді багато тут в цій розмові написав. Відповідав і тобі на все і всм іншим хто задавав запитання по ходу розмови.
............................
Можна говорити, що завгодно про те як стало класно жити молоді, "Україна взагалі рай", але чомусь ця молодь ( та й не тільки молодь) намагається втекти з райської України й сюди більше не повертатись. Ти такої тенденції не помітив? А ти уважніше придивись.
І не треба судити всю Україну по Києву чи по деяких крупних містах. По всіх селах і райцентрах населення планомірно зменшується. Україною не може бути тільки Київ, Львів, Одеса чи Дніпро.
.....................................................
Врешті-решт. Знову ж та сама безпредметна розмова. Ми з тобою живемо в якихось різних Українах.