🍁 Буданов заявив закордонному виданню, що для України були дуже вигідні атаки на Білгородську область, які, нібито, здійснювали росіяни, що воюють на боці ЗСУ.
Вигода, за словами керівника ГУР, полягає в тому, що це допомогло «розтягнути угруповання військ росіян та відволікти їхні сили на фронті на оборону своїх прикордонних кордонів».
Але ж треба зазначити, що не тільки росіянам довелося перекинути на кордон резерви, а й українцям.
Також для боїв у цих регіонів використовувалася велика кількість боєприпасів, яких, за заявою офіційних осіб, ЗСУ дуже не вистачає на фронті.
За підсумком українським силам і РДК не вдалося закріпитися в жодному н/п, а атакуючі частини зазнали втрат у живій силі та техніці, які дуже були потрібні на Авдіівському напрямі.
По суті створено новий активний фронт, на який обидві сторони мають виділити резерви. І не факт, що Україна має їх більше, ніж Росія. Навпаки - у ЗСУ все частіше говорять про гостру нестачу бійців.
Стверджують, що проти такого розтягування резервів були Залужний із Забродським, але думка Буданова перед президентом виявилась пріоритетнішою і стала додатковим приводом для звільнення Залужного.
До критики Буданова долучилось навіть видання NT. Зокрема, журналісти вказали на той факт, що льотчику-перебіжчику Кузьмінову після втечі з РФ ГУР дозволив влаштуватися в іспанському місті Вільяхойоса, який є базою для російських ОПГ, насичених агентурою ФСБ. Інший російський військовий перебіжчик у розмові з The New York Times сказав, що цей регіон є «червоною зоною».
До того ж дивно, що Кузьмінов не був проінструктований про те, що ні в якому разі не можна телефонувати до Росії, а він по прибуттю почав одразу надзвонювати своїй колишній.
Можна вважати, що він закінчений ідіот, але за цим стоять і проколи української військової розвідки. Хто тепер з росіян захоче співпрацювати з ГУР?
Показово судять й розвідника Червінського, абсолютно ігноруючи поняття бойового імунітету, у той час як окремі операції військової розвідки під керівництвом Буданова виглядають відверто непродуманими.
Я не кажу, що у ГУР немає досягнень - їх багато - але подвійні стандарти та апріорна безкарність Буданова впадають в очі. Чи я помиляюсь і лізу не в свої справи? Але ж я коментую те, що пишуть у західних ЗМІ, а також те, що лежить на поверхні: одних за провали спецслужб судять (Червінський), інших - мовчки покривають.