Автор Тема: Trump meets comrade Xi  (Прочитано 251 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline BFBF

• Hero Member
Trump meets comrade Xi
« : Жовтня 30, 2025, 05:06:41 05:06 »
Зустріч Трампа і тов. Ші
https://x.com/Acyn/status/1983718137737748704

Holy fuck Xi‘s body language is screaming “I’m gonna own this clown so hard he’ll be shitting bricks by Friday.”

Offline Зденик

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • https://sl8.online/invite/LRPOdQ
    • СЛЕЙТ (Sl8)
Re: Trump meets comrade Xi
« Reply #1 : Жовтня 30, 2025, 09:43:43 09:43 »
Переговори Трамп-Сі. Україна відкладена на потім

Трамп заявив, що підняв питання України, але китайське державне агенство Сіньхуа ні словом про це не обмовилося

1. Головний підсумок півторагодинних переговорів - сторони розпочали діалог із річного мораторію на торгові конфлікти. Протягом року Трамп обіцяє не вводити мита, а Китай зняв обмеження на рідкоземи. Це означає, що на старті сторони погодилися на початок конструктивного діалогу.

2. Просто, щоб ми краще рлзуміли настрій сторін наведу два заголовки з російської версії Сіньхуа: «Си Цзиньпин призвал к уверенному продвижению вперед гигантского корабля китайско-американских отношений» та «Развитие Китая идет рука об руку с видением Д. Трампа "Сделаем Америку снова великой" -- Си Цзиньпин».

3. Річний мораторій - це, по-перше, довгі переговори, які Трамп хоче завершити до виборів 4.11.2026, а Сі розуміє, що в Трампа є часовий ліміт. Відтак, всі головні рішення, схоже, почнуть викристалізовуватися не раніше травня-червня 2026 року.

4. Офіційний Пекін не згадав Україну взагалі. Це було абсолютно прогнозовано. Я повторю те, що кажу багато місяців підряд: ми маємо сформулювати своє бачення майбутніх стосунків з Китаєм, щоб прискорити процес тиску КНР на Москву.

Відразу хочу зазначити, що за місяць аналітичний центр Ділова Столиця презентуватиме наше спільне з Ігар Тышкевіч бачення того, що має робити Україна на китайському напрямку.

5. Починається дуже складний процес переговорів, де ми (Україна) є не пріоритетним питанням для однієї з сторін. Ми є всього лише частиною цього переговорного процесу в контексті безпеки в Європі.

Після лютневої проблеми в Овальному кабінеті ми змогли стати частиною виборів в США і увійшли в обовʼязковий пріоритет виборів в США. Зараз наша задача стати (в позитивному значенні) частиною пріоритету для Пекіна. І це неможливо зробити без зміни нашої  політики на китайському напрямку.

Vadym Denysenko
Die Herren Politiker - die sind alle doof ! ©

Offline BFBF

• Hero Member
« Reply #2 : Жовтня 30, 2025, 11:22:00 11:22 »
Підсумки зустрічі Трампа і Сі Цзіньпіна в Пусані.

Переговори тривали близько 1 години 40 хвилин і пройшли без спільних заяв.
Після зустрічі Трамп назвав її «чудовою» і заявив, що сторони прийняли «багато важливих рішень».

Президент повідомив про зниження мит на китайський імпорт до 10% і додав, що Китай і США будуть «разом працювати по Україні».
За словами Трампа, Сі Цзіньпін пообіцяв допомогти з врегулюванням конфлікту, хоча «іноді потрібно дозволити Росії та Україні продовжувати воювати, як би безглуздо це не звучало».

https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/115462098072054944
« Останнє редагування: Жовтня 30, 2025, 11:27:29 11:27 від BFBF »

Offline BFBF

• Hero Member
« Reply #3 : Жовтня 30, 2025, 12:05:30 12:05 »
Трамп провів зустріч із Сі Цзіньпіном і оцінив її на «12 з 10»

Президент США Дональд Трамп провів зустріч із головою КНР Сі Цзіньпіном у Південній Кореї, пише (https://apnews.com/article/trump-xi-china-trade-war-4c19a752c97828246c08f60f0dc54c79) The Associated Press.

За підсумками зустрічі Трамп заявив, що знизить мита для Китаю. Повідомляється, що Китай погодився дозволити експорт рідкоземельних елементів і почати купувати американську сою. AP пише, що загальна ставка мит для Китаю знизиться з 57% до 47%.

За шкалою від нуля до десяти, де десять — найвища оцінка, я б оцінив зустріч [із Сі Цзіньпіном] на 12 балів, — сказав Трамп.

За його словами, США можуть підписати торгову угоду з Китаєм «досить скоро». «У нас не так багато серйозних перешкод», — сказав Трамп.

Після зустрічі він також заявив на борту президентського літака Air Force One, що США і Китай будуть «співпрацювати» з питання війни між РФ та Україною. За словами Трампа, США і Китай планують працювати разом, щоб зупинити загибель людей, пише (https://www.theguardian.com/world/live/2025/oct/30/donald-trump-xi-jinping-meeting-live-updates) The Guardian.

Offline BFBF

• Hero Member
« Reply #4 : Жовтня 31, 2025, 11:46:48 11:46 »
Я мав дійсно чудову зустріч з президентом Сі з Китаю.
Між нашими двома країнами існує величезна повага, і це лише посилиться після того, що сталося.
Ми погодилися з багатьма питаннями, а деякі, навіть дуже важливі, знаходяться на завершальній стадії вирішення.

Я був надзвичайно почесний тим, що президент Сі дав дозвіл Китаю почати закупівлю величезних обсягів сої, сорго та інших сільськогосподарських продуктів.
Наші фермери будуть дуже щасливі!
Насправді, як я вже говорив раніше під час своєї першої адміністрації, фермери повинні негайно вийти і купити більше землі та більші трактори.
Я хотів би подякувати президенту Сі за це!

Крім того, Китай погодився продовжувати постачання рідкоземельних елементів, критичних мінералів, магнітів тощо відкрито і безперешкодно.

Дуже важливо, що Китай рішуче заявив, що працюватиме з нами над тим, щоб зупинити потік фентанілу в нашу країну.
Вони допоможуть нам покінчити з кризою фентанілу.

Китай також погодився розпочати процес закупівлі американської енергії.
Насправді, може відбутися дуже велика угода щодо закупівлі нафти та газу з великого штату Аляска.
Кріс Урайт, Даг Бургум та наші відповідні енергетичні команди зустрінуться, щоб дізнатися, чи можна укласти таку енергетичну угоду.

Угоди, досягнуті сьогодні, принесуть добробут і безпеку мільйонам американців.
Після цієї історичної поїздки в Азію я тепер повертаюся до Вашингтона, округ Колумбія.
Я хочу подякувати великим країнам Малайзії, Японії та Південної Кореї за їхню щедрість, ввічливість і гостинність — а також Австралії, Канаді, Новій Зеландії, Сінгапуру, Таїланду та В'єтнаму, які були на вечері минулої ночі, організованій Його Високоповажністю Лі Дже Мьоном.
Сотні мільярдів доларів надходять до нашої країни завдяки їм.
Наша нація знову сильна, шанована та захоплена, і НАЙКРАЩЕ ЩЕ ПОПЕРЕДУ!

https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/115462098072054944

Так каже Трамп
Китай нічого такого не каже
Весь світ думає, що Трамп - бреше