В Канаді зараз справді проблеми на кількох рівнях,
Звичайно це проблеми "канадського" рівня, тобто якщо їх порівняти з проблемами України,
то це взагалі не проблеми а прості поточні питання до вирішення.
Але.
Ця ситуація отримає підсилення "простими людьми які хочуть змін"
Гадаю не треба пояснювати що собою уявляє частина суспільства "прості люди" ?
Якщо спрощено, то це ті люди які хочуть прості відповіді на складні питання (складні відповіді вони не розуміють, не сприймають і зустрічають вороже), і це ті люди за рахунок яких все і відбувається.
Як правило ці люди починають знову спочатку, якщо виживають.
Ще коротше: Це Ті Хто Дають Шерсть.
Суспільною ситуацією в Альберті обов'язково скористаються як дурні фанатики, так і Ті Кому Треба.
Фанатиків потім викинуть бо вони не потрібні.
Далі.
Якщо референдум відбудеться і переможуть сепаратисти, тоді Туди сто процентів вставить хрюкало і копита Тромб,
щоб тим чи іншим способом накласти лапу на активи, поставити під контроль.
Це не сподобається всій Канаді, всім провінціям, центральному уряду, буде консолідація.
Далі економічна війна, жорсткі заходи, блокада, інциденти, транспортні транзитні проблеми, тощо...
Звичайно на такому тлі про інвестиції та розвиток можна буде тільки мріяти. Тобто відбудеться зворотнє.
Витік капіталу та погіршення економіки. Взаємні звинувачення та принципи. До гарячої війни можливо не дійде,
та не виграє ніхто. Більшість програє, ті самі "прості люди" які керувалися ідеєю "він з'їв моє сало хоч воно не моє але я його не дам"
Албертська Народна Ізбубліка багатьох навчить розуму але буде це посфактум