тому що той перший має більшу цінність в економіці і заробляє достатньо багато (і сплачує податку!) щоб утримувати того другого коли він в армії (його ж треба одягати, годувати і тп.п)
У даний час, пріоритет один - Україна. Призивають із більше 11 млн. офіційно працюючих менше 50 тис. Військомати у нас напівтрупи. Нормального відбору із врахуванням усіх факторів бути не може. Тому треба йти, якщо рулетка випала саме на цю людину. Або йти у військомат і говорити з ними.
Отримав повістку десь місяць назад. Робота теж реально хвилювала. Але морозитися навіть не думав. В суботу отримав повістку, одразу ж зявився в воєнкоматі. Я не служив,, але являюсь одним з розробників військовї апаратури звязку, яка стоїть на озброєнні(дуже мало, але є).
І реально був впевнений, що мене по цій причині і визвали.
В воєнкоматі мені сказали, що буду водієм(маю категорію С). Про мої розробки для армії і знання апаратури навіть ніхто не підозрював. Розмовляти в суботу навіть ніхто не хотів. Слухати тим більше. Сказали в понеділок в 9 бути.
Подзвонив шефу. Сказав, що їду в армію. Він був в шоці, але без питань сказав що в мене є місяць.
В понеділок вже було більш все організовано. Зявилось і начальство і медкомісія (одна жінка). Першим ділом всі через медкомісію. Справа в тому що зимою була операція на руці, процедури проходжу і досі в клініці раз на місяць. Постраждала долонь в дитинстві. Зараз виправляю. І керувати тойотою з гідропідсилювачем я то можу, а ЗІЛом не дуже. Мене,зсвісно ж одразу комісували.
Я сказав, щоб не комісували на медкомісії, так як маю важливі знання і навики. Короче, прийшов до начальства і після хвилин 20 виясняння по телефону, де ж є апаратура, з якою я мав справу, виявилось, що служить вона на складах в коробках. Хоча Севастополь наприклад, був обєднаний між частинами саме нашою апаратурою. І по україні багато місць, де я її сам ставив. Сам це робив.
Мене відправили додому. Сказали чекати дзвінка. По першому ж прибути в воєнкомат. До цих пір ніхто не дзвонив.
П.С. Воєнкомати, мабуть найбільш запущена військова служба. Відбір по картотекам, які 10-ки років ніхто не обновлював. все на папері.
Ніхто нічого не знає. Так що це ще одна біда армії, яку треба виправляти.