Автор Тема: З повагою до "российско говорящих бандеровцев"  (Прочитано 16455 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline outsider

• Ветеран форума
Колего ВУКЕР, я цілком розумію аргумент про регіональні особливості. Мене покоробила необхідність пояснювати важливість української людям які називають себе патріотами. Для патріота це взагалі не мусить бути питанням, це частина його світогляду.

Offline Skynet

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
Все патриоты важны для Украины в равной степени.
Независимо от языка, на котором говорят.
Но без Западной Украины не было бы у нас сейчас государства.
Украина без ЗУ = Беларусь.
В идеале конечно Украина должна быть украиноговорящей.

Offline serginio

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
У нас просто нет другой страны.

як це ПРОСТО і вірно сказано!!!

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
Я живу в україномовній місцевості. Можу теж роздумувати з повагою про рускоязичнних патріотів.
Поки не виїзджаю в російськомовний регіон України. Пару разів почую про "хохлов","гаваріте на нармальном язикє", і чомусь толерантність пропадає.
Правда, в останні роки в Києві лише один раз чула зауваження.
От розумію, що є патріоти, які користуються російською мовою. Розумію головою, а серце не сприймає.
Особливо після теперішніх подій з "братською" росією, з "услиштє васток" сприймаю руский язик, як мову окупанта.
Можливо, потрібен час...
П.С. І дуже боюсь, що російська, як більш агресивна мова, витіснить поступово українську. Як в Білорусії... :smilie2:

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
Коли ти у Ялті чи Симферополі розмовляєш Українською, то виявляиться,  що 50-70% людей намагаються тобі відповісти також Українською.  І майже в усіх виходить.

Класик сказав, що коли людина у будь якій країні світу бачить у ваших руках готівку, вона одразу починає розуміти вашу мову :)
Contra Spem Spero

Offline outsider

• Ветеран форума
Київ змінюється, може не так швидко як треба але таки змінюється. Якщо Київ заговорить на повний голос українською то решта країни буде лише питанням часу.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
Багато разів пояснював що сама суть існування держави Україна це її роль як колиски і опори української культури. Не українська Україна просто не потрібна. Спокійно може бути губернією, воєводством чи федеральною землею.
Вам не потрибна - йихайте на ... Канадщину, и розмовляйте та виключно соловьйиною. Какого хрена в конце-концов мне, в стране где я родился, вырос, которую я люблю, хто-то будет указывать "правильный" я украинец, или ни хрена не правильный. Страна должна быть такова, чтобы жителям было комфортно в ней жить. Крапка! Тогда любовь к такой стране будет закладываться с малых лет. Мое дело, как человека любящего и уважающего Украину и украинцев - знать украинский язык и уметь заполнять на нем налоговые декларации. На этом мои ОБЯЗАННОСТИ закончились. А вот на каком языке мне комфортно говорить, выражать свои мысли... это глубоко мое личное дело, как гражданина этой страны в том числе.
ЗЫ Дрищи, они такие дрищи... только бы бджолы, глечики, и мова... человек может быть последним уродом, взяточником, мразью и убийцей, но если он розмовляе украиньскою - патриот аутоматычно. Я фигею  :Ganba:

Offline outsider

• Ветеран форума
Багато разів пояснював що сама суть існування держави Україна це її роль як колиски і опори української культури. Не українська Україна просто не потрібна. Спокійно може бути губернією, воєводством чи федеральною землею.
Вам не потрибна - йихайте на ... Канадщину, и розмовляйте та виключно соловьйиною. Какого хрена в конце-концов мне, в стране где я родился, вырос, которую я люблю, хто-то будет указывать "правильный" я украинец, или ни хрена не правильный. Страна должна быть такова, чтобы жителям было комфортно в ней жить.

Це просто підтверджує що ти не розумієш причини для існування України. Країн де всім жити комфортно, між іншим, взагалі не існує. Існують країни де кожен живе так як заробля.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.

От розумію, що є патріоти, які користуються російською мовою. Розумію головою, а серце не сприймає.
Особливо після теперішніх подій з "братською" росією, з "услиштє васток" сприймаю руский язик, як мову окупанта.
Можливо, потрібен час...
П.С. І дуже боюсь, що російська, як більш агресивна мова, витіснить поступово українську. Як в Білорусії... :smilie2:

Это Харьков. Одна из сотен фотографий.  Это не ультрасы. Просто люди. Из них в быту украинский не использует практически никто.
Прикол - "Путин - хло" пошел из Харькова. Тоже русскоговорящими придуман.
Семенченко, Белецкий... Можно очень долго говорить. Но мысль простая. Патриот может быть.... немым. слепым или глухим... До жопы язык.
Это вопрос комфортного общения.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
Только при идиотизме и этом самом агрессивном навязывании украинского, которое ничего кроме отторжения не вызывает. Я уже приводил пример - я родился и прожил 30 лет жизни в Черновцах. Это был ПОЛНОСТЬЮ русскоязычный город, понимаете ПОЛНОСТЬЮ. Если кто-то во времена моей юности говорил в городе на украинском - однозначно рогуль с села приехал. Без вариантов. Сейчас - Черновцы преимущественно украиноязычны. Русскую речь на улицах конечно слышно, но значительно реже и меньше, чем украинскую. Билингва тоже частенько встречается. Вот вам пример нормальной, не насильственной, постепенной украинизации.

Семенченко, Белецкий... Можно очень долго говорить. Но мысль простая. Патриот может быть.... немым. слепым или глухим... До жопы язык.
Это кстати тоже относится к "комфортности проживания в стране". А кто как заробля - нижний уровень пирамиды Маслоу, самый примитивный уровень.
« Останнє редагування: Липня 02, 2014, 09:57:47 09:57 від Александр 1-й »

Offline Piton

• Ветеран форума
Мене узька в Києві напружує. Узькоязичний патріот України це нонсенс
А меня напрягает узкое мышление.

Offline outsider

• Ветеран форума
Патриот может быть.... немым. слепым или глухим... До жопы язык.

І тобі скажу. Це просто підтверджує що ти не розумієш причини для існування України.

Offline Александр 1-й

• Hero Member

І тобі скажу. Це просто підтверджує що ти не розумієш причини для існування України.
Так просвети нас, светоч мысли, в чем же истинная причина для существования Украины. Неужели в поголовно украиноговорящих гражданах? Больше Украине ни хера не надо? Т.е. можно как папуасы под деревьями жить, но если по украински все говорят - офуенная страна, которая состоялась. Как то так?

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.

Нет, не понимаю. Я не вылазил с майдана в Харькове. Трохи махался с оплотом, помог пацанам в армии двумя тремя годовыми зарплатами среднего украинца. И я нихера не понимаю причин, для существования Украины. Более того, я их не вижу совсем. Я просто борюсь за нее. Без причины.

Offline Piton

• Ветеран форума
Перш ніж братися за російськомовних, треба навчитися україномовним не переходити одразу на російську при зустрічі із російськомовним. Для початку...
Моя дочка свободно общается по украински, по русски и по английски. Учит испанский. Панове, 21 век на дворе, никто не замкнеться в своих узких пределах, кто нацелен на успех.
« Останнє редагування: Липня 02, 2014, 10:06:42 10:06 від Piton »

Offline Александр 1-й

• Hero Member
Аналогично. Но что радует, что "бодливой корове Бог рогов не дает". Эти ультрасы "узкодумающие" никогда из своих 5%-7% не вылезут ни на одних выборах. Хуже другое, что они отпугивают нормальных людей. Послушаешь таких, и поверишь, что "все западенцы - фашисты" (с) Сикелев.

Offline Piton

• Ветеран форума

Или что ты эту причину понимаешь узко и ограниченно.

Offline outsider

• Ветеран форума

Так просвети нас, светоч мысли, в чем же истинная причина для существования Украины. Неужели в поголовно украиноговорящих гражданах? Больше Украине ни хера не надо? Т.е. можно как папуасы под деревьями жить, но если по украински все говорят - офуенная страна, которая состоялась. Как то так?

Саме протиставлення української мови і добробуту це дурниця. В світі існує величезна кількість країн які не знають єзига і живуть добре.

А по суті я вже висловився - Україна, як держава, це передусім колиска і оборонець української культури. Інакше можна спокійно бути губернією, воєводством, чи федеральною землею.

Offline outsider

• Ветеран форума

Це швидше про аргументи де все зводиться виключно до комфорту.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.

Саме протиставлення української мови і добробуту це дурниця. В світі існує величезна кількість країн які не знають єзига і живуть добре.

А по суті я вже висловився - Україна, як держава, це передусім колиска і оборонець української культури. Інакше можна спокійно бути губернією, воєводством, чи федеральною землею.

Так с этим никто и не спорит.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
Аналогично. Но что радует, что "бодливой корове Бог рогов не дает". Эти ультрасы "узкодумающие" никогда из своих 5%-7% не вылезут ни на одних выборах. Хуже другое, что они отпугивают нормальных людей. Послушаешь таких, и поверишь, что "все западенцы - фашисты" (с) Сикелев.

Какой доверчивый. :)

Offline Piton

• Ветеран форума

Це швидше про аргументи де все зводиться виключно до комфорту.
А тебе нужна борьба ради борьбы? Поздравляю, ты - советкий человек. Украиноязычный. Это тоже бывает.

Offline Александр 1-й

• Hero Member

Какой доверчивый. :)
Ну я то не доверчивый  :upa , но как для сикелевской агитации такие вот аутсайдеры - клондайк!  :smiley14:

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.
Я добавлю, так сложилось, что сейчас нужны как воздух хорошие солдаты, нужны штыки. Но после войны, нужны будут как воздух хорошие украинские писатели, нужны перья. Нужно развивать украинскую культуру, язык, музыку, науку. Все это сейчас в заднице.

Offline outsider

• Ветеран форума

Так с этим никто и не спорит.

По-моєму це і є тема нашої невеликої дискусії. Чи можна бути українським патріотом не визнаючи українську мову і культуру за незаперечну цінність.

Offline ВУКЕР

• Ветеран форума
Колего ВУКЕР, я цілком розумію аргумент про регіональні особливості. Мене покоробила необхідність пояснювати важливість української людям які називають себе патріотами. Для патріота це взагалі не мусить бути питанням, це частина його світогляду.

Колего, outsider, ви можливо помятає з фупу, що такого захисника української мови, який є прихильником ющенко і поділяє його підхід до мовного питання, годі й було шукати.
Ви абсолютно праві (виділене).
Але ви заходите зовсім не з того боку.
Я тому і навів циатату Бандери:
Требование полной лояльности по отношению к Украине и ее освободительной борьбе стоит на первом месте
Само собою, що лояльність до України тягне за собою лояльність до української мови.

Візьмемо, наприклад, Семена Семенченко. Він завжди спілкується російською, та хіба він не партріот? Тож крітерій "якою мовою людина розвомляє" аж ніяк не є крітеріїм патріотизму.

Водночас хотів звернути уваги на небезпечність вашої тези "де закінчується мова - там закінчується Україна"...
Ооо - це було б здійснення блакитної мрії... Путіна (!)

"Мовна" проблема (якої реально в україні не існувало, не має і не буде) завжди була картою путіна. Тільки розигрувалась вона з іншого боку - російскомовного (він шуакє всі шпаринки в які можно втиснути розбрат). Позаяк на сьогодні з російскомовного боку її грати нема можливовсті, він  намагатиметься закинути її з боку україномовного. Я б на вашому місці на це не вівся. Бо кінцева мета (добре закамуфльована) - зазначена вище, залишити Україну в межах Галичини.

Тож перший і останній критерій патріотизму - лояльність до Української держави. З цієї точки російськомовний Семенченко більший патріот, ніж той, хто роздмухує мовну проблему в руслі путінських тез (чи  можна вважати патріотом того, хто проштовхує свідомо чи несвідомо путінські тези - окреме питання).

То ж я б розмови на мовні теми не підтримував би. Це щонайменше відволікання уваги (Сенсу з того що "горячі баталії" точилися на фупі? - аж ніякого. Зарах приходжу до думки що це саме відволікання уваги на надуманий конфлікт в стилі "мне не нужно правільно, мне нужно чтоби ти заибался" (с) який вели і підтримували здебільшого путінські боти).

« Останнє редагування: Липня 02, 2014, 10:19:53 10:19 від ВУКЕР »

Offline outsider

• Ветеран форума
Я добавлю, так сложилось, что сейчас нужны как воздух хорошие солдаты, нужны штыки. Но после войны, нужны будут как воздух хорошие украинские писатели, нужны перья. Нужно развивать украинскую культуру, язык, музыку, науку. Все это сейчас в заднице.

Ось з цим не можу не погодитися.

Offline Piton

• Ветеран форума

У сербов и хорватов один язык. Расскажи хорватам что их государство не имеет смысла. Только заранее продумай как будешь убегать.

Offline Шавлія

• Ветеран форума
  • Через тернії до зірок!
Знаєте, суперечки в цій гілці, це як розмова глухого зі сліпим. :smilie1:
Просто є люди, яким важливо виживання рідної мови, національної ідентичності. Я таких називаю націоналістами у хорошому значенні.
А є - інші, які впевнені, що в сучасному світі всі кордони повинні бути знесені, в тому числі і мовні. Головне - комфорт життя і спілкування. Можна назвати їх інтернаціоналістами.
І ті, і інші мають рацію, правда у кожного своя...
П.С. Лише чомусь кожна сучасна країна все ж таки захищає свою мову. Можливо, для чогось те потрібно?..

Offline ВУКЕР

• Ветеран форума
Київ змінюється, може не так швидко як треба але таки змінюється. Якщо Київ заговорить на повний голос українською то решта країни буде лише питанням часу.

Ну так я приблизно це і маю на увазі. Так і буде, і не треба "форсувати" питання в ватному стилі. :smilie1: