Колего ВУКЕР, я цілком розумію аргумент про регіональні особливості. Мене покоробила необхідність пояснювати важливість української людям які називають себе патріотами. Для патріота це взагалі не мусить бути питанням, це частина його світогляду.
Колего, outsider, ви можливо помятає з фупу, що такого захисника української мови, який є прихильником ющенко і поділяє його підхід до мовного питання, годі й було шукати.
Ви абсолютно праві (виділене).
Але ви заходите зовсім
не з того боку.
Я тому і навів циатату
Бандери:
Требование полной лояльности по отношению к Украине и ее освободительной борьбе стоит на первом местеСамо собою, що лояльність до України тягне за собою лояльність до української мови.
Візьмемо, наприклад, Семена Семенченко. Він завжди спілкується російською, та хіба він не партріот? Тож крітерій "якою мовою людина розвомляє" аж ніяк не є крітеріїм патріотизму.
Водночас хотів звернути уваги на небезпечність вашої тези "де закінчується мова - там закінчується Україна"...
Ооо - це було б
здійснення блакитної мрії... Путіна (!)"Мовна" проблема (якої реально в україні не існувало, не має і не буде) завжди була картою путіна. Тільки розигрувалась вона з іншого боку - російскомовного (він шуакє всі шпаринки в які можно втиснути розбрат). Позаяк на сьогодні з російскомовного боку її грати нема можливовсті, він намагатиметься закинути її з боку україномовного. Я б на вашому місці на це не вівся. Бо кінцева мета (добре закамуфльована) - зазначена вище, залишити Україну в межах Галичини.
Тож перший і останній критерій патріотизму - лояльність до Української держави. З цієї точки російськомовний Семенченко більший патріот, ніж той, хто роздмухує мовну проблему в руслі путінських тез (чи можна вважати патріотом того, хто проштовхує свідомо чи несвідомо путінські тези - окреме питання).
То ж я б розмови на мовні теми не підтримував би. Це щонайменше відволікання уваги (Сенсу з того що "горячі баталії" точилися на фупі? - аж ніякого. Зарах приходжу до думки що це саме відволікання уваги на надуманий конфлікт в стилі "мне не нужно правільно, мне нужно чтоби ти заибался" (с) який вели і підтримували здебільшого путінські боти).