Автор Тема: Мовна тема  (Прочитано 11543 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Читач

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Re: Мовна тема
« Reply #60 : Липня 03, 2014, 07:42:58 19:42 »
ще ви можете похвалитись
скільки першоджерел прочитали школяркою

хвалитись нічим викладалась англмова абияк
вчилась школяркою здогадайтесь самі :smilie1:
а по темі - у мене четверо школярів і їх майбутнє  мені як ви здогадуєтесь не байдуже

ну так і я про те ж
чомусь теорему Піфагора ви хочете щоб вони вивчали в перекладі українською,
а от уже закони Ньютона то обов'язково в оригіналі - англійською
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline Igor

• Sr. Member
  • бЄндерівець
« Reply #61 : Липня 03, 2014, 07:50:22 19:50 »
Це постна хусіма про чергового невизнаного генія? Так їх тисячі. Я про реальну наукову роботу.
Але не кожному премію розміром в мільйон дають.
"DOUBLETHINK means the power of holding two contradictory beliefs in one’s mind simultaneously, and accepting both of them."

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #62 : Липня 03, 2014, 07:57:13 19:57 »
Читати чужі роботи треба всім. Ідеї ніколи не виникають з порожнечі. Що це за Перельман?

бачу ви далекі від науки

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BC%D0%B0%D0%BD_%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B9_%D0%AF%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

Це постна хусіма про чергового невизнаного генія? Так їх тисячі. Я про реальну наукову роботу.

ваша зарозумілість, як і невігластво просто вражають. Почитайте про гіпотезу Пуанкаре, її доведення Перельманом, потім будете пальці розщепирювати.

Offline авжеж

• Hero Member
« Reply #63 : Липня 03, 2014, 07:59:15 19:59 »
ще ви можете похвалитись

а по темі - у мене четверо школярів і їх майбутнє  мені як ви здогадуєтесь не байдуже

ну так і я про те ж

Шкільна освіта - українською. Вища - можна мовами світових держав ;)

До речі, у Франції лише анотації до кандидатських пишуть англійською, решта - французькою. В інших неангломовних країнах - також
Кожен українець повинен вбити москаля - у собі.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #64 : Липня 03, 2014, 07:59:58 19:59 »
ваша зарозумілість, як і невігластво просто вражають. Почитайте про гіпотезу Пуанкаре, її доведення Перельманом, потім будете пальці розщепирювати.

Я за освітою фізик а не математик. Оцінити досягнення мені складно, але те що мужик йобнувся мені очевидно.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #65 : Липня 03, 2014, 08:01:31 20:01 »
ще ви можете похвалитись

ну так і я про те ж

До речі, у Франції лише анотації до кандидатських пишуть англійською, решта - французькою. В інших неангломовних країнах - також
необовязково. є в інеті купа повністю англомовних дисертацій, захищених у французьких чи голандських універах.

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #66 : Липня 03, 2014, 08:05:28 20:05 »
ще ви можете похвалитись

ну так і я про те ж

то то віслюку зрозуміло, що освіта в державі повинна здійснюватись державною мовою,
і тільки українським віслюкам здається, що є якийсь особливий шлях зробити зі школярів поголовно науковців,
які просто не можуть чекати перекладу новітніх наукових праць на українську тому відразу повинні вивчати предмети англійською

це якийсь цироз головного мозку  :smilie2:
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #67 : Липня 03, 2014, 08:06:13 20:06 »

Я за освітою фізик а не математик. Оцінити досягнення мені складно, але те що мужик йобнувся мені очевидно.

ну йобнувся, і що? Це применшує значимість його роботи? Ті, хто давав йому медаль Філдса, вважали цю роботу такою, що цю медаль заслуговує. Так як ви фізик, то повідомляю, що медаль Філдса - це аналог Нобелівської премії для математиків. А гіпотеза Пуанкаре була однію з найважливіших нерозвязаних математичних проблем.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #68 : Липня 03, 2014, 08:09:03 20:09 »

ну йобнувся, і що? Це применшує значимість його роботи? Ті, хто давав йому медаль Філдса, вважали цю роботу такою, що цю медаль заслуговує. Так як ви фізик, то повідомляю, що медаль Філдса - це аналог Нобелівської премії для математиків. А гіпотеза Пуанкаре була однію з найважливіших нерозвязаних математичних проблем.

Там багато проблем. Перш за все з відсутністю публікацій в реферованих журналах. Перепрошую, але залишусь при своїй думці що генiї стоять на плечах геніїв а не народжуються з порожнечі.

Offline ursusus

• Hero Member
« Reply #69 : Липня 03, 2014, 08:36:17 20:36 »
згоден, якщо при цьому інформатику , фізику, хімію - викладати англійською.

Це занадто, якщо мова про всю програму фізики чи математики. Наврядчи це актуально на такому рівні, та і де ви стільки вчителів спроможних видавати англійскою знайдете?
Можна зробити одну чверть на рік де фізика чи математика англійскою, але виникне проблема підручників, мабудь.
« Останнє редагування: Липня 03, 2014, 09:02:11 21:02 від ursusus »

Offline Loge

• Hero Member
« Reply #70 : Липня 03, 2014, 08:56:47 20:56 »

Там багато проблем. Перш за все з відсутністю публікацій в реферованих журналах. Перепрошую, але залишусь при своїй думці що генiї стоять на плечах геніїв а не народжуються з порожнечі.

Геній то завжди геній, незалежно від того звідки він взявся, ни чиїх плечах стоїть чи, особливо, скільки публікацій в "реферованих журналах" він має. Як член редколегій та постійний автор і рецезент кількох міжнародних "реферованих журналів" з найвищим імпакт фактором можу Вас запевнити, що сучасні "реферовані журнали" то здебільшого лайно, бо за останні двадцять-двадцять п'ять років вони значною мірою втратили свою функцію інформування наукової спільноти про поточний стан досліджень і перетворились на прибуткові компанії з надання послуг в галузі кар'єрного зростання та вибивання грантів з державних і приватних фондів. Як не прикро, але те ж саме відбувається і з провідними університетами. З власного досвіду знаю, що зараз вже при наймі персоналу випускник, скажімо, Гарварду,Принстонy або Берклі, який має з півдюжини публікацій в Advances of Physics, Physics Report і Nature, навряд чи заслуговує на більшу увагу ніж колишній студент, наприклад, Канзаського університету, що публікувався тільки в PNAS у співавторстві з своїм керівником.  Всі ці формальні показники наукового рівня корисні лише дурням з human resources, які нездатні визначити рівень претендента на посаду за допомогою співбесіди.
« Останнє редагування: Липня 03, 2014, 09:02:21 21:02 від Loge »

Offline Loge

• Hero Member
« Reply #71 : Липня 03, 2014, 09:13:28 21:13 »
Читати чужі роботи треба всім. Ідеї ніколи не виникають з порожнечі. Що це за Перельман?

бачу ви далекі від науки

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BC%D0%B0%D0%BD_%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B9_%D0%AF%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

А що це таке:"реальна наукова робота"? Наприклад, в США це великий бізнес. Бюджет мого університету на поточний 2014 рік 6.6 мільярдів доларів. Наступного фінансового року він перевищить сім мільярдів доларів.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #72 : Липня 03, 2014, 09:15:10 21:15 »
Колего Lodge, при всій повазі. Я теж не в тім`я битий. Є різниця між публікацією в Popular Mechanics і Physica C  від Elsevier

Offline entp

• Ветеран форума
  • Роби, що повинен зробити, і нехай буде те, що буде
« Reply #73 : Липня 03, 2014, 09:21:57 21:21 »

Це занадто, якщо мова про всю програму фізики чи математики. Наврядчи це актуально на такому рівні, та і де ви стільки вчителів спроможних видавати англійскою знайдете?
Можна зробити одну чверть на рік де фізика чи математика англійскою, але виникне проблема підручників, мабудь.

от з вчителів і треба починати.

Offline ursusus

• Hero Member
« Reply #74 : Липня 03, 2014, 09:23:50 21:23 »

Цe про Пeрeльмана?
..In these papers he sketched a proof of the Poincaré conjecture and a more general conjecture, Thurston's geometrization conjecture, completing the Ricci flow program outlined earlier by Richard Hamilton.

Offline Igor

• Sr. Member
  • бЄндерівець
« Reply #75 : Липня 03, 2014, 09:28:36 21:28 »

от з вчителів і треба починати.
... англійської мови. Тому що то, як викладали ще років десять тому - це ж був жах.
В нас в ХПІ, наприклад, викладач англійської весь семестр не з’являвся на парах.
"DOUBLETHINK means the power of holding two contradictory beliefs in one’s mind simultaneously, and accepting both of them."

Offline entp

• Ветеран форума
  • Роби, що повинен зробити, і нехай буде те, що буде
« Reply #76 : Липня 03, 2014, 09:30:52 21:30 »
ще ви можете похвалитись

ну так і я про те ж

то то віслюку зрозуміло, що освіта в державі повинна здійснюватись державною мовою,
і тільки українським віслюкам здається, що є якийсь особливий шлях зробити зі школярів поголовно науковців,
які просто не можуть чекати перекладу новітніх наукових праць на українську тому відразу повинні вивчати предмети англійською

це якийсь цироз головного мозку  :smilie2:

та не науковців, чого ви до того вчепилися.

просто - абітур’єнтів, готових засвоювати сучасні і актуальні знання.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #77 : Липня 03, 2014, 09:33:13 21:33 »

бачу ви далекі від науки

А що це таке:"реальна наукова робота"? Наприклад, в США це великий бізнес. Бюджет мого університету на поточний 2014 рік 6.6 мільярдів доларів. Наступного фінансового року він перевищить сім мільярдів доларів.

А бюджет мого бізнесу коло п`яти мільйонів. очевидно в науковці я після цього рилом не виріс.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #78 : Липня 03, 2014, 09:34:11 21:34 »
викладання англ. мови, звичайно, жахливе. Радянський підхід до цього нікуди не подівся, плюс жахливий рівень усієї освіти, ну і результати відповідні.

До речі, проблему можна дуже сильно спростити, якщо відмінити дублювання англомовних фільмів, і  перейти на субтитри. 

Offline ursusus

• Hero Member
« Reply #79 : Липня 03, 2014, 09:37:07 21:37 »
Субтітри , імхо, допомогають, лише якщо людина активно сама вивчає якусь мову...

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #80 : Липня 03, 2014, 10:26:30 22:26 »
Субтітри , імхо, допомогають, лише якщо людина активно сама вивчає якусь мову...
не-а. коли 100 разів почуєш якусь фразу і прочитаєш переклад - то хош-нехош запамятаєш. Причому повну фразу, саме з тими словами, якими потрібно і у тій формі в якій потрібно. В результаті не буде ніяких which watch - such much. І не буде проблем з listening comprehension,  а це основні проблеми при радянському методі вивчення іноземних мов.

Offline Vols

• Hero Member
« Reply #81 : Липня 03, 2014, 10:56:46 22:56 »
Ось вам ця мова спокою не дає...

Хочете скажу що потрібно робити, що б українською мовою більше людей користувалося? Потрібно виробляти багато контенту як свого так і перекладів.

Ні, в акваріум треба налити води, а тоді вже запускати риб а не навпаки. З`явиться україномовна аудиторія - буде контент. Це основа капіталізма.
І так і не так. :smilie1: Якісний контент дуже сприяє розвитку мови. Приклад Вакарчука це доводить. А його можна виробляти при певних преференціях, щоб урівняти з російськомовним, бо там більша аудиторія за рахунок всього СНД, відповідно більш широкий ринок. :Prapor2:
І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі.(с)

Offline Loge

• Hero Member
« Reply #82 : Липня 03, 2014, 11:11:57 23:11 »

бачу ви далекі від науки

А бюджет мого бізнесу коло п`яти мільйонів. очевидно в науковці я після цього рилом не виріс.

Звичайний, без особливих відзнак і заслуг, full professor фізики в будь-якому з провідних американскьких університетів отримує зараз 200-250 тисяч доларів на рік. Якщо Ви створили власний бізнес з річним бюджетом в п'ять мільйонів доларів і вдало ним керуєте, то вся ця середньостатистична професура просто голожопі мавпи у порівнянні з Вами. Прийміть мої щирі побажання подальших успіхів!

Offline ursusus

• Hero Member
« Reply #83 : Липня 04, 2014, 01:44:20 01:44 »
не-а. коли 100 разів почуєш якусь фразу і прочитаєш переклад - то хош-нехош запамятаєш. Причому повну фразу, саме з тими словами, якими потрібно і у тій формі в якій потрібно. В результаті не буде ніяких which watch - such much. І не буде проблем з listening comprehension,  а це основні проблеми при радянському методі вивчення іноземних мов.

Я розумію який механім очікується, але лише кажу з мого досвіду у цьому випадку. Cуттєвого збільшення словникового запасу через французьскі чі гишпанські фільми я не відчув.
Може дивлюсь замало. Єдине, що приємно, коли деяки діалоги розумієш бeз пeрeкладу.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #84 : Липня 04, 2014, 01:59:21 01:59 »

бачу ви далекі від науки

Звичайний, без особливих відзнак і заслуг, full professor фізики в будь-якому з провідних американскьких університетів отримує зараз 200-250 тисяч доларів на рік. Якщо Ви створили власний бізнес з річним бюджетом в п'ять мільйонів доларів і вдало ним керуєте, то вся ця середньостатистична професура просто голожопі мавпи у порівнянні з Вами. Прийміть мої щирі побажання подальших успіхів!

Та ні, суми цілком порівняні. Чистими виходь десь до пів мільйона на рік. Сам думаю що коли не зможу заробляти піду куди-небудь викладачем.

Offline VikS

• Hero Member
« Reply #85 : Липня 04, 2014, 02:26:37 02:26 »
Чув думку, що грецька мова була в навчальному курсі для того, що б розвивати в учнів логічно-структуроване мислення, оскільки сама є такою.
В Радянський період роль грецької мови виконувала математика.

Offline Блакитний Апельсин

• Ветеран форума
« Reply #86 : Липня 04, 2014, 04:06:37 04:06 »
тему - не читав. але, вважаю, що мова - це питання доброї волі, а не примусу. якщо хтось, хоче розмовляти російською, той буде. якщо хтось хоче популяризувати українську - думайте над кумедними виразми, алегоряіми, метафорами тощо. популяризуйте, одним словом.
Пропоную переіменувати Російську православну церкву у Ватнікан

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #87 : Липня 04, 2014, 08:00:52 08:00 »
тему - не читав. але, вважаю, що мова - це питання доброї волі, а не примусу. якщо хтось, хоче розмовляти російською, той буде. якщо хтось хоче популяризувати українську - думайте над кумедними виразми, алегоряіми, метафорами тощо. популяризуйте, одним словом.

Мовний "нейтралітет" такий же дибілізм як і військовий "нейтралітет". І є чисто пропагандистським трюком для прикриття російської культурної агресії

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #88 : Липня 04, 2014, 08:04:57 08:04 »
Мовний "нейтралітет" такий же дибілізм як і військовий "нейтралітет". І є чисто пропагандистським трюком для прикриття російської культурної агресії

+1

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
« Reply #89 : Липня 04, 2014, 09:13:12 09:13 »
У старі добрі часи були "прості" школи, які давали якусь освіту, і гімназії, які готували до вступу в університет. В гімназіях крім рідної мови вивчали дві класичні мови, латин і грецьку, і дві сучасні західні мови, найчастіше французьку та німецьку або англійську. Навіщо все переводити на англійську мову? Ви для кого фахівців готувати зібрались? Для англомовного світу? Освіта має бути виключно УКРАЇНСЬКОЮ. Вся необхідна українська наукова і технічна термінологія давно розроблена. Не вірите? Почитайте видані в УРСР радянські вузівські підручники 60-их років. Майже всі вони написані чудовою українською мовою. За бажанням батьків в певних регіонах діти можуть додатково вивчати угорську, російську чи іншу мову нацменшини. Однак у додатковий час і поза програмою. Не подобається? Хай їдуть навчатися до Угорщини або в Росію. Слід створити школи, метою яких має офіційно бути задекларовано виключно підготовку до навчання в вищих учбових закладах. В них крім української слід з першого класу поглиблено навчати англійської, а з 3-4 класу поступово вводити вивчення ще двох іноземних мов за вибором учнів та батьків. Тому, хто не здатний в школі вивчити на робочому рівні 2-3 іноземні мови, не варто марнувати свій час і кошти в університеті. У старі часи латин і грецька слугували в гімназіях  чудовим фільтром для відсіювання дурнів та ледарів. :smilie5:

Вільне володіння англійскою мовою має бути ледь не обов"язковою вимогою як мета загальної середньої освіти.

Це питання конкурентоздатності населення в України в Україні і світі.

Стосовно науки - ніякої національної науки (крім локально обумовлених галузей історії, права та державотворення) не існує апріорі.

І ніде в світі не існує і вже давно.

Те, що недолугі журналюги рахуть "нобелівкі по країнах" - то хто ж їм винен, що вони розумово відсталі...

Contra Spem Spero