Я закінчив один з найкращих військових ВУЗів світу (правда станом на 1989 рік за даними ЮНЕСКО). У мене просто ахова військова освіта, і то, я навіть не можу собі уявити, що можу критикувати дії генералів.
Воно й не дивно, що захищаєш таких же діячів як сам. Чи тобі свідчень Бутусова, "крил фенікса" мало?
І ще, одобрямсам всіх мастєй.
Критикувати режим, владу - обов'язок кожної порядної людини. А вже цю, де одні виродки змінили інших сам бог велів. Хто чинить інакше - гальмує нашу перемогу. І кожний отримає своє.
Він теж дуже багато про себе думає. Бутусов навіть не військовий, хоча цікавиться військовою справою і читав багато. Але він не знає, як воно буває "на практиці" та й не до всього у нього є доступ. Дуже багато літератури має рівень доступу як мінімум "для службового користування".
Але діло навіть не в цьому:
1. Нам не треба мусолити наші помилки, невдачі і т.д. - це на руку ворогу.
2. Нам не можна обсирати наших генералів (які б вони не були), бо падає моральний дух солдат і це також на руку ворогу.
3. Нам не треба піднімати істерики і когось спасати. Повірте, що про все офіцери знають і роблять, що можуть. Там не дибіли сидять, офіцер - це як мінімум вища освіта і отримана ще у 80-90-ті роки, тобто тоді, коли її отримували більш-менш чесно.
4. Ми багато чого не знаємо і не можемо врахувати усіх факторів прийняття рішень. Зокрема, іноді втрата 30% особового складу для виконання завдання є прийнятною. Головне - виконана задача.
5. Наші мобілізовані солдати - це на 80% звичайні продавці, електрики, водії і т.д. Вони на межі життя і смерті, у них стан "війни". Вони хочуть спастися. Тому крики про допомогу - це нормально. Але це війна, а не гра Батлфілд.