Автор Тема: Українцям треба відновити право купувати вживані авто в Європі  (Прочитано 8667 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline o.tel.o

• Sr. Member
Я категорично проти. І без того забагато автомобілів на дорозі. А якщо зробити те що написано то збільшиться ще в рази.
І що тоді?
Ничего намного не увеличится, топливо дорогое, просто люди будут покупать(поменяют) нормальные машины.

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Сейчас поголовно  знакомые  хотят купить что- нибудь с меньшим двигателем.  Один знакомый в прошлом году купил тойоту секвойя.  Там двигатель больше  5 литров. Сейчас  не знает что с ней делать. Есть много знакомых с круизерами, которые практически на них не ездят. Даже те , кто имеет Жигули- таврили ездят по- минимуму, а то и совсем отказываются от езды)))

В последний раз выезжал 10 января.

Просто не вижу смысла... Съездить на дачу, например, стоит только по бензину 120 грн, при этом поездка втроем туда же на ОТ занимает два часа в одну сторону и стоит 75 грн...

Это если втроем, а одному - 25 грн...

Ну не буду же я выкидывать сотню за личный комфорт, не те времена... Кроме того, в автобусе я могу читать книжку или общатся в итернете, не следя за дорогой и не отвлекаяясь на управление
Contra Spem Spero

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
киев лет 5 назад, и сейчас. сейчас пробок практически нет, хотя машин стало болше намного.
Бензин все выровнял. Кому машина не нужна, тот ее никогда не купит.

Знаю більш ніж достатньо винятків. Хоча звичайно питання, що таке "потрібна". Багатьом потрібна виключно для демонстрації статусу, успішності і іншої подібної фігні.

Offline Kvant

• Ветеран форума
Автомобіль треба людям які живуть у пригороді та селах. Тим хто живе у місті - не потрібен. В містах є громадський транспорт, таксі. Цього достатньо. Немає чого захаращувати місто залізяками і натикувати їх під під'їзди та на газони. У нас у Вінниці типова ситуація, виїжджає на машині раз на два місяці, а машина роками стоїть біля під'їзду. Або інша - до роботи 2 зупинки, але бере машину, бо є у співробітників. Потім ту машину ставить на обочині дороги і всі його цілий день об'їжджають.

Это вопрос не использования авто, а правильной инфраструктуры в городе.

Например строить громадный супермаркет с крошечной парковкой или вообще без оной должно быть запрещено. Понятное дело что туда в большинстве ходят за таким количеством покупок что унести их в руках просто не реально.
Строить жилой комплекс без парковкм (проблема машины под окном) должно быть запрещено потому как и ежу понятно что человек которым имеет возможность купить квартиру машину купить тем более в состоянии, и естественно сделает это.
И тд т тп

А якщо немає інфраструктури, то навіщо купляти машину? Для того, щоб "попонтуватися" і захаращувати місто? У 95% власників авто немає гаражу і купувати вони його не збираються. Більше того, платити за стоянку також.
Коли вже наше суспільство "виросте" і стане цивілізацією, а не Азією та Африкою, де наявність і клас авто свідчать про твій статус? Невже ми колись станемо як поляки, де міністри на велосипедах їздять?

Offline Зденик

• Ветеран форума
  • https://sl8.online/invite/LRPOdQ
    • СЛЕЙТ (Sl8)
Я насправді вже понад 5 років без автівки ... фінансово вигідніше в разі потреби взяти таксі ... але я б таки шось прикупив при адекватних цінах
Die Herren Politiker - die sind alle doof ! ©

Offline Груздев

• Hero Member
Сейчас поголовно  знакомые  хотят купить что- нибудь с меньшим двигателем.  Один знакомый в прошлом году купил тойоту секвойя.  Там двигатель больше  5 литров. Сейчас  не знает что с ней делать. Есть много знакомых с круизерами, которые практически на них не ездят. Даже те , кто имеет Жигули- таврили ездят по- минимуму, а то и совсем отказываются от езды)))

пока промежуточный вариант - газ... но х.з насколько хватит - цена тоже растёт

Offline div

• Ветеран форума

А якщо немає інфраструктури, то навіщо купляти машину? Для того, щоб "попонтуватися" і захаращувати місто? У 95% власників авто немає гаражу і купувати вони його не збираються. Більше того, платити за стоянку також.
Коли вже наше суспільство "виросте" і стане цивілізацією, а не Азією та Африкою, де наявність і клас авто свідчать про твій статус? Невже ми колись станемо як поляки, де міністри на велосипедах їздять?

С каких фигов вы считаете что большинство покупает автомобиль ради какогото "статуса"? Откуда такие фантазии?
Видимо оттудажа же как и автора следующего поста о "выгодности найма такси вместо своей машины"?

Я закупался в супермаркете на неделю на троих, и заодно на базаре который рядом.
Вы представляете себе объем продуктов и их вес? Предлагаете мне их на велосипеде везти?

Я постоянно делаю что то по дому. Постоянно покупаю то какойто прокат, то песок/цемент, то краска и продобное.
Доставка безразницы какого веса штуки от 100грн по городу. Мне два мешка песка весом дето 100 кг в руках нести или заказывать машину за 100 грн для товара в 20 грн?

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума
Смотрите, нормальное импортное авто новое стоит 200 000 грн +

пусть 200 000

Пусть средняя поездка на такси по Киеву стоит 100 грн (хотя это неправда, где то 60, но учтем инфляцию)

Получается 2000 поездок на такси - без геммороя со стоянкой, ТО, налогами, ремонтами, страховками, бензином, и прочим...

Ездите вы точно не каждый день - так почему просто не вызвать такси... 10 лет - это всего 2200 рабочих дней. Стоит столько же, а геммороя в разы меньше.

Один из моих одноклассников - банкир, сейчас директор украинского отделения (дочки) одного из западных банков. У него машины нет и не будет, как он сказал.

Потому что вызов такси от дома на работу и назад стоит в 1.8 раза дешевле в расчете на 10-15 лет, чем купить автомобиль. А за город надо ездить редко, и тут тоже выгоднее такси.

Просто он умеет считать деньги.   

Contra Spem Spero

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member

Я закупался в супермаркете на неделю на троих, и заодно на базаре который рядом.
Вы представляете себе объем продуктов и их вес? Предлагаете мне их на велосипеде везти?

Аж цікаво, що на Вашу думку роблять ті, хто не має автомобіля і купує продукти навіть більше, ніж для трьох?

Offline Сергiй SV

• Ветеран форума

А на такси гордость не позволяет???
Contra Spem Spero

Offline Banzay

• Full Member
Сколько раз на неделю вы закупаете продукты? Для этого нужна обязательно машина?
У нас на основные рынки ездят маршрутные автобусы))

Offline div

• Ветеран форума

Аж цікаво, що на Вашу думку роблять ті, хто не має автомобіля і купує продукти навіть більше, ніж для трьох?

Так же как и я раньше до приобретения автомобиля.
Ходил туда чаще и заработал боли в пояснице

Offline div

• Ветеран форума

пусть 200 000

Пусть средняя поездка на такси по Киеву стоит 100 грн (хотя это неправда, где то 60, но учтем инфляцию)

Получается 2000 поездок на такси - без геммороя со стоянкой, ТО, налогами, ремонтами, страховками, бензином, и прочим...

Ездите вы точно не каждый день - так почему просто не вызвать такси... 10 лет - это всего 2200 рабочих дней. Стоит столько же, а геммороя в разы меньше.

Один из моих одноклассников - банкир, сейчас директор украинского отделения (дочки) одного из западных банков. У него машины нет и не будет, как он сказал.

Потому что вызов такси от дома на работу и назад стоит в 1.8 раза дешевле в расчете на 10-15 лет, чем купить автомобиль. А за город надо ездить редко, и тут тоже выгоднее такси.

Скажите своему однокласнику банкиру что в таких расчетах нужно учитывать не стоимость автомобиля а разницу между ценами покупки авто и его последующей продажи

Offline Banzay

• Full Member
С сегодняшними ценами на бензин ( а они будут только рости) , машина , таки, роскошь и многим не по карману ее содержать, а тем более ездить на ней. 
Начинают считать себестоимость поездки( у меня ,например, 2 грн/км) и начинаешь чесать репу)))

Offline div

• Ветеран форума
Сколько раз на неделю вы закупаете продукты? Для этого нужна обязательно машина?
У нас на основные рынки ездят маршрутные автобусы))

Наверно приятно лезть в забитую маршрутку с клунками которые по диаметру вдвое больше чем ты сам , правда?
А мне еще кстати от маршрутки домой 15 минут пешком топать, не ну для здоровья ж полезно правда?

Offline Banzay

• Full Member
Будет все хорошо и вы достроете ваш дом и окажется , что машина нажна для покупок на базаре? Я вам наведу пример . У нас есть Куяльник , там соли и грязи вроде бы лечебные. Раньше сели в машину и поехали, сейчас едем несколько семей на одной машине)))

Offline Сол

• Newbie
  • *

пусть 200 000

Якщо їздити 10-15 років тільки з дому на роботу і назад - може й так. От тільки їздити треба ще й по магазинам, в поліклініку, дітей в школу-садок-гуртки, та й пікніки-подорожі і т.п.  На таксі сильно не наїздишся. Чомусь в цивілізованих країнах, які "не Африка і Азія" по 2 машини на сім'ю - і нічого, живуть якось

Offline div

• Ветеран форума
Будет все хорошо и вы достроете ваш дом и окажется , что машина нажна для покупок на базаре? Я вам наведу пример . У нас есть Куяльник , там соли и грязи вроде бы лечебные. Раньше сели в машину и поехали, сейчас едем несколько семей на одной машине)))

Откровенно говоря если у вас в машину помещается несколько семей и учитывая оглашенную вами ранее себестоимость проезда то наверное вам нужно было купить машину поменьше, не?

А насчет только базара скажу.
Мне нужно было несколько раз отвозить неходячего отца в больницу с больницы Машина? Машина
Иногда требуется сделать круг по городу по нескольким местам. Машина? Машина (Кто не верит может просчитать себестоимость передвижения по такому маршруты на автобусе, про такси я уже вообще молчу)
И последнее. До поликлиники мне езды пять минут. Идти полчаса. Самое смешное что если ехать туда на маршрутке то тоже полчаса.

ЗЫ: Дизель атмосферник 1.6, себестоимость по городу 85 коп км

Offline DFMB

• Ветеран форума
киев лет 5 назад, и сейчас. сейчас пробок практически нет, хотя машин стало болше намного.

Знаю більш ніж достатньо винятків. Хоча звичайно питання, що таке "потрібна". Багатьом потрібна виключно для демонстрації статусу, успішності і іншої подібної фігні.

ви випадково не на блошиному ринку речі купляєте ?

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member

ви випадково не на блошиному ринку речі купляєте ?

На жаль не зрозумів питання і його зв'язку з обговорюваною темою.

Offline Blackout

• Sr. Member
У мене Honda Accord 1991 року і 400 000 км на ній. Який накуй автопром, який накуй Васадзе???   :Sho_za:
Такий Васадзе що вже десяток років лобіює  інтереси "українського автомобільної промисловості" підіймаючи ставки на мито до захмарних висот.
Я б цю гниду пристрелив не вагаючись як би зустрів у темному проході. Це ж треба таким підором бути , мати стільки років пільги
загородж. мита і нічого не зробити власного, навіть цю таврію не змогли норм. модернізувати .

За стільки років не спромоглися ні на що , це великий пиз..ць , таких шкідників розстріляти показово, цілу галузь угробив.А це робочі місця не тільки для робітників заводу , це і робота інженерів конструкторів і і підприємств постачальників , це дуже перспективна галузь  і так бездарно іі загноїти треба "талант".

Насправді срали вони на галузі і людей, на інтереси держави, прийшов в парламент, наприймав законів про мита і скручує викрутками китайців , всі інші спеціальності галузі не задіяні ,сировина(теж робочі місця) не потрібна, тільки стриб стриб з БЮТу
в Регіони і навпаки  .
 Доречі про мито. Мито чомусь розповсюджується на такі типи і класи автомобілів які у нас не виготовляються, а це вже навіює на думку що це не тільки бізнес , це політика ібо нєх.й вам холопи на бусика дизельних їздити купляйте китайців під маркою форца.

От такий накуй Васадзе.

.

Offline div

• Ветеран форума

Offline Blackout

• Sr. Member
Я категорично проти. І без того забагато автомобілів на дорозі. А якщо зробити те що написано то збільшиться ще в рази.
І що тоді? Доведеться витрачати величезні кошти на транспортні розвязки і т.д. Це все уже було в Європі і ось тепер вони переходять на велосипеди і громадський транспорт. Може нам не повторювати їх помилок з запізненням у кілька десятків років і враховувати сучасний досвід? 
На моє переконання дорогі автомобілі в наших реаліях це швидше благо.
Не треба притягувати за вуха . Для велосипедів теж будується інфраструктура, тай взагалі ,таким чином питання ставити це рух в нікуди.
Тут вже казали що проблема авто на газонах, це недопрацьовує місцева влада яка, не планує належним чином інфраструктуру міста. 

Мені теж не подобаються ідіоти які шастають тут на польських номерах купивши тачку за 1000$.порушуючи все що можна , розбив машину поїхав за новою ,знаю таких і бачив , але це не спонукало мене до думки всьо запрєтіть.

Offline Kikker

• Ветеран форума
Чому в Україні другий купувати можна, а перший ні? Знайдіть 10 відмінностей, як кажуть

Offline Kvant

• Ветеран форума

С каких фигов вы считаете что большинство покупает автомобиль ради какогото "статуса"? Откуда такие фантазии?
Видимо оттудажа же как и автора следующего поста о "выгодности найма такси вместо своей машины"?

Я постоянно делаю что то по дому. Постоянно покупаю то какойто прокат, то песок/цемент, то краска и продобное.
Доставка безразницы какого веса штуки от 100грн по городу. Мне два мешка песка весом дето 100 кг в руках нести или заказывать машину за 100 грн для товара в 20 грн?

Скільки страховка на авто в рік коштує? Два мішка піску, які Вам будуть потрібні раз в 5 років - явно перекриє. Плюс перекриє і декілька поїздок в супермаркет на таксі. Якщо ще порахувати вартість автомобіля та його ресурс, бензин/солярку, а також обслуговування і стоянку/гараж, то авто у місті явно не вигідно. Так як воно не вигідно, то 95% навіть і не планують ставити машини на стоянки або в гаражі, бо реально дуже дорого і вже "понтовиті" власники починають відчувати "розрив серця від злоби".

Якщо жити за містом, то да. Тут без авто дуже важко. Бо цивілізація таки далеко. А в місті, де біля кожного дому максимум в 10 хвилинах пішком - супермаркет, а прямо біля дому по 2-3 продуктових магазини. Де є нормальний Інтернет. Де куча громадського транспорту та дешеве таксі по місту - я навіть не знаю. Мені у Вінниці таксі до супермаркету коштує аж 15 грн. 15 грн. таксі до роботи. 30 грн. таксі до залізничного вокзалу. 24 грн. таксі до автовокзалу. Навіщо мені авто, не підкажете?

Offline Blackout

• Sr. Member

Скільки страховка на авто в рік коштує? Два мішка піску, які Вам будуть потрібні раз в 5 років - явно перекриє. Плюс перекриє і декілька поїздок в супермаркет на таксі. Якщо ще порахувати вартість автомобіля та його ресурс, бензин/солярку, а також обслуговування і стоянку/гараж, то авто у місті явно не вигідно. Так як воно не вигідно, то 95% навіть і не планують ставити машини на стоянки або в гаражі, бо реально дуже дорого і вже "понтовиті" власники починають відчувати "розрив серця від злоби".

Якщо жити за містом, то да. Тут без авто дуже важко. Бо цивілізація таки далеко. А в місті, де біля кожного дому максимум в 10 хвилинах пішком - супермаркет, а прямо біля дому по 2-3 продуктових магазини. Де є нормальний Інтернет. Де куча громадського транспорту та дешеве таксі по місту - я навіть не знаю. Мені у Вінниці таксі до супермаркету коштує аж 15 грн. 15 грн. таксі до роботи. 30 грн. таксі до залізничного вокзалу. 24 грн. таксі до автовокзалу. Навіщо мені авто, не підкажете?

Це вам вирішувати, а от вирішувати на підставі цього що авто не потрібно і іншим ... навіть не знаю як це назвати.

І взагалі тему  гілки пам'ятаємо? Питання стоїть так , чому ми українці маємо платити за нормальні ТЗ в ШІСТЬ РАЗ більше ніж інші . Ми що багаті буратіно ?  У нас є якась нев'їб..а авто  промисловість яку треба захищати ?

ПС. Сам я від зменшення мита понесу збиток увигляді падіння ціни на моє авто , яке я до того ж важко продати (3,5л бенз).
« Останнє редагування: Серпня 06, 2014, 12:28:39 12:28 від Blackout »

Offline Kvant

• Ветеран форума
І взагалі тему  гілки пам'ятаємо? Питання стоїть так , чому ми українці маємо платити за нормальні ТЗ в ШІСТЬ РАЗ більше ніж інші . Ми що багаті буратіно ?  У нас є якась нев'їб..а авто  промисловість яку треба захищати ? 
ПС. Сам я від зменшення мита понесу збиток увигляді падіння ціни на моє авто , яке я до того ж важко продати 3,5л бенз.

Б/у хлам нам звозити не потрібно. Автопром у нас в жопі, але і ми маємо дійти до того, що кожних 5-ть років треба міняти авто, і бажано, на вітчизняне.

Offline div

• Ветеран форума

Последняя страховка стоила мне 285 гривен если не ошибаюсь, это раз
Два то что такси вам до магазина стоит 15 грн, а поездка на своей машине 2 грн, и нахрена мне такси не подскажете?
И наконец три. Я вообще не понимаю к чемуц тут постоянно упоминиают такси и страховку и обслуживание личной машины.
Вы что думаете что таксисты машины не страхуют и не обслуживают? А может они их не не заправляют даже? Что бы посчитать себестоимость такси можете посчитать все что и длЯ своей машины, а потом прибавить зарплату водилы и налоги

Offline Kikker

• Ветеран форума
кожних 5-ть років треба міняти авто

поясніть, будь ласка, в чому така необхідність?

Offline Читач

• Ветеран форума
В темі яскраво проглядаються два світогляди.  :smiley24:

Світогляд одних - споживач повинен сам вирішувати, що йому більше підходить.
Світогляд інших - споживач дурень, держава повинна вказувати йому, що купувати.

Найсмішніше, що коли тема стосується автомобілів то дуже багато розважливих прихильників світогляду "держава повинна обмежувати і вирішувати", а коли трусів з мереживами то тільки лінивий  не висміяв москалів, а підхід то один і той самий.

Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!