Автор Тема: мовні замальовки Києва  (Прочитано 9234 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Re: мовні замальовки Києва
« Reply #60 : Вересня 24, 2014, 12:15:54 12:15 »

Отже, поки українська мова не стане однією з потреб для життя в Україні, вона завжди буде витіснена російською.
Відносно Києва. Дочка шукала роботу у Києві, орієнтувалась на україномовні компанії. Виявилось, що по столиці України із 10 компаній таких всього 1-2. Ще один доказ, що українська мова в Києві поступово вмирає, якщо нею не користується бізнес, вона не є життєздатною, на жаль.

Шавлия, не совсем верные выводы, потому что не совсем верен временной участок. Мовы в Киеве однозначно становится больше, потому что раньше таких компаний было 0-1. Дальше мовы будет еще больше, обучение в школе не проходит зря, институты конечно похуже, но подтягиваются.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
« Reply #61 : Вересня 24, 2014, 12:17:28 12:17 »

Для Шевченка рідною була українська мова і думав він певний час теж українською.
Але зрештою він став російськомовним. І став хорошим спортсменом.
Наскільки я розумію Вашу позицію, то Ви стверджуєте, що не розмовляєте і не будете розмовляти українською тому що вона Вам абсолютно не потрібна, як і не була потрібна АШ в його спортивній карєрі?

Когда я буду утверждать, то я напишу - я утверждаю, что. На данный момент я утверждаю, что 99% моих знакомых - русскоязычные. При этом во Львове я буду говорить на украинском, в Лондоне на английском, в Мюнхене тоже на английском, они его лучше знают, чем в Лондоне и чем я немецкий :laugh: Смысл понятен? Я не буду переходить на украинский пока мое окружение не изменится в языковом плане. Предугадывая ответ - начни первым и покажи пример, отвечу - не хочу. Детям Германии сочувствую, но не хочу. Вот такой я запроданець с точки зрения языка общения.

Як багато з тих 99% перестануть з Вами спілкуватися, якщо у розмові з ними Ви перейдете на українську?

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #62 : Вересня 24, 2014, 12:18:59 12:18 »

Приклад Шевченко - хороший приклад русифікації (в його (Шевченка) випадку, 80х) в радянському союзі. Хто пам"ятає, тоді  навіть в школах до 3го класу українська не вивчалась взагалі(принаймні, що стосується Києва).

а я уже не помню точно, с первого или со второго класса у нас был украинский. с третьего ты что-то путаешь.

Не плутаю. Оболонь(не думаю, що в інших районах було інакше), кінець 80х. Українську мову ввели вже в 3-у класі
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #63 : Вересня 24, 2014, 12:23:21 12:23 »

Приклад Шевченко - хороший приклад русифікації (в його (Шевченка) випадку, 80х) в радянському союзі. Хто пам"ятає, тоді  навіть в школах до 3го класу українська не вивчалась взагалі(принаймні, що стосується Києва).

а я уже не помню точно, с первого или со второго класса у нас был украинский. с третьего ты что-то путаешь.

Не плутаю. Оболонь(не думаю, що в інших районах було інакше), кінець 80х. Українську мову ввели вже в 3-у класі
неправда. з другого була українська.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #64 : Вересня 24, 2014, 12:23:46 12:23 »
Маю знайому, яка все життя розмовляє російською у нашому україномовному містечку. Її батьки жили у районі міста, у якому здавна поселились старовіри. Цікаво, що вони ні в якому разі не переходять на українську, повторюю, в україномовному містечку. Мають свою рускоязичну школу.
Так от, колись знайома говорила мені, що її і "під автоматом" не змусять перейти на українську. При тому реально вважала себе патріоткою.
Два роки тому виїхала в Італію до коханця. Цікаво, що італійську вивчила буквально за два тижні. Тому що там без італійської немає як жити.
Отже, поки українська мова не стане однією з потреб для життя в Україні, вона завжди буде витіснена російською.
Відносно Києва. Дочка шукала роботу у Києві, орієнтувалась на україномовні компанії. Виявилось, що по столиці України із 10 компаній таких всього 1-2. Ще один доказ, що українська мова в Києві поступово вмирає, якщо нею не користується бізнес, вона не є життєздатною, на жаль.

Бізнес справді переважно російськомовний (знайти україномовну компанію важко). Але я ще раз повторюсь з приводу обрання свого оточення в Києві - це те, на що кожен україномовний мешканець може впливати самостійно.
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #65 : Вересня 24, 2014, 12:24:24 12:24 »

Надо будет дома поискать, может я дневник с 1 класса не выкинул. Врать не буду, мне кажется со 2 класса у нас была. Точно не с третьего, потому что урок вела первая учительница, а в 3 она уже в декрете была. Кстати сам первый урок помню, это был контакт с новым для меня языком по сути, я не знал что такое виделка, как будет тополь по украински, и вообще очень переживал, потому что человек десять знали уже и я думал, что будет сложно мне учить украинский с нуля по сравнению с ними.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #66 : Вересня 24, 2014, 12:25:08 12:25 »
Ну і гілка. Узькі недоукраїнці Куєва, Хрюкова i Піздєси верещать що па узькому їм какось льогчей

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #67 : Вересня 24, 2014, 12:26:21 12:26 »

286, якщо склероз мені не зраджує, за номером, школа. вул. Прирічна.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #68 : Вересня 24, 2014, 12:27:14 12:27 »

286, якщо склероз мені не зраджує, за номером, школа. вул. Прирічна.
значить, в києві були інші правила. Бо у Львівській обл. була з другого класу.

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #69 : Вересня 24, 2014, 12:29:09 12:29 »

Надо будет дома поискать, может я дневник с 1 класса не выкинул. Врать не буду, мне кажется со 2 класса у нас была. Точно не с третьего, потому что урок вела первая учительница, а в 3 она уже в декрете была. Кстати сам первый урок помню, это был контакт с новым для меня языком по сути, я не знал что такое виделка, как будет тополь по украински, и вообще очень переживал, потому что человек десять знали уже и я думал, что будет сложно мне учить украинский с нуля по сравнению с ними.

Навряд з 1-го, хоча, можливо, і залежало від школи таки.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #70 : Вересня 24, 2014, 12:29:47 12:29 »
Я просто не розумію нахєра в Києві узькі школи. Розсадник узького націоналізму. І все власне

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #71 : Вересня 24, 2014, 12:30:44 12:30 »
Ну і гілка. Узькі недоукраїнці Куєва, Хрюкова i Піздєси верещать що па узькому їм какось льогчей

пейсанул нам со Штатов истинній 100% украйонець :lol: сатрудник адмінісрації такого же істіннога украйонца, любітєля всіх малих украйонців.  :lol:
Ты мне лучше скажи, когда черепа мерять начнем, по мове как то некошерно определять, все 2 знают, в нужный момент мимикрировать начнут под настоящих.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #72 : Вересня 24, 2014, 12:31:59 12:31 »

короче я позвонил людям с лучшей памятью чем у меня :lol: со 2 в моей школе.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #73 : Вересня 24, 2014, 12:33:04 12:33 »

блин, три раза уже пишу, шо со второго. Доктор, меня все игнорируют.  :weep:

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
« Reply #74 : Вересня 24, 2014, 12:33:37 12:33 »

пейсанул нам со Штатов истинній 100% украйонець :lol: сатрудник адмінісрації такого же істіннога украйонца, любітєля всіх малих украйонців.  :lol:
Ты мне лучше скажи, когда черепа мерять начнем, по мове как то некошерно определять, все 2 знают, в нужный момент мимикрировать начнут под настоящих.

От чому, наприклад, цей пост Ви написали російською.  outsider, як і інші учасники дискусії - україномовний. Тут пояснення про 99% не діє.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #75 : Вересня 24, 2014, 12:35:58 12:35 »

блин, три раза уже пишу, шо со второго. Доктор, меня все игнорируют.  :weep:

так монах же вносит насчет киева сомнения. вот я и уточнил. :laugh:следующий :laugh:

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #76 : Вересня 24, 2014, 12:36:41 12:36 »

Як же ви узькі затрахали. Ну льогчей так льогчей. Шпрехайте і далі по узьки. Моя думка про вашу пиздобратію яка за чверть сторіччя так і не спромоглася мову вивчити цілком сформована. І звучить коротко - на хуй.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #77 : Вересня 24, 2014, 12:38:55 12:38 »

От чому, наприклад, цей пост Ви написали російською.  outsider, як і інші учасники дискусії - україномовний. Тут пояснення про 99% не діє.

Извините, но я не заношу анонимов со всех возможных форумов, где я зарегистрирован, в круг моих знакомых. Тем более аутсайдер запостил конкретное хамство. Если же вы о том, что я должен отвечать на украинском на украиноязычный пост - все тут билингвы и кроме языковых срачей, ни у кого дискомфорта мои русскоязычные посты или непонимания не вызывают.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #78 : Вересня 24, 2014, 12:41:35 12:41 »
Не хамство а констатацію. Тільки узька публіка бореться за своє "право" не знати нічого крім узької.

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #79 : Вересня 24, 2014, 12:41:54 12:41 »

Як же ви узькі затрахали. Ну льогчей так льогчей. Шпрехайте і далі по узьки. Моя думка про вашу пиздобратію яка за чверть сторіччя так і не спромоглася мову вивчити цілком сформована. І звучить коротко - на хуй.

Ты б может человеком стал, если б тебя узькие затрахали. Но здесь ты как то мимо кассы со своим нэ спромоглыся, поэтому verpiss dich мій любий друже. :Vedy_sebe:

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #80 : Вересня 24, 2014, 12:45:10 12:45 »
Lo siento, no me importa

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #81 : Вересня 24, 2014, 12:46:52 12:46 »
Estoy hablo cuatro idiomas

Offline Ігор зі Львова

• Hero Member
« Reply #82 : Вересня 24, 2014, 12:47:53 12:47 »

Извините, но я не заношу анонимов со всех возможных форумов, где я зарегистрирован, в круг моих знакомых. Тем более аутсайдер запостил конкретное хамство. Если же вы о том, что я должен отвечать на украинском на украиноязычный пост - все тут билингвы и кроме языковых срачей, ни у кого дискомфорта мои русскоязычные посты или непонимания не вызывают.

Тобто ви переходите на українську мову лише із знайомими вам особисто україномовними громадянами. Але ж

Цитувати
При этом во Львове я буду говорить на украинском, в Лондоне на английском, в Мюнхене тоже на английском, они его лучше знают, чем в Лондоне и чем я немецкий :laugh: Смысл понятен?

Так що там зі Львовом? Чи там із знайомими Вам львівянами Ви розмовляєте українською, а всіма іншими - російською?

P.S. Невже так складно написати, що не розмовляєте української бо вважаєте, що Вам це не потрібно? Для чого ухилятися від визнання цього за допомогою щораз більш абсурдних дописів?

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #83 : Вересня 24, 2014, 12:49:46 12:49 »
Estoy hablo cuatro idiomas

Ухожу, ухожу, perdida total :lol:

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #84 : Вересня 24, 2014, 12:52:43 12:52 »

P.S. Невже так складно написати, що не розмовляєте української бо вважаєте, що Вам це не потрібно? Для чого ухилятися від визнання цього за допомогою щораз більш абсурдних дописів?

Невже так складно зрозуміти, що я не у городі Лева спілкуюся з друзяками за пивом чи з незнайомками за філіжанкою кави, а за компом на форумі, та на цьому зупинитися та перестати будувати хімерні логічні надбудови?

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #85 : Вересня 24, 2014, 01:06:02 13:06 »
У мене особисто, коли я в місті Кия, жодних проблем з україномовністю не виникає. Однокласники трохи подивувалися а потім швидко звикли. Так, знадобилося певне зусилля над собою і власними лінощами

Offline Shannou

• Ветеран форума
  • The world is yours
« Reply #86 : Вересня 24, 2014, 01:09:25 13:09 »
певне зусилля над собою і власними лінощами

ріспект тобі і всіляка уважуха за перемогу над собою!
Писи: це без підйобки.

Offline outsider

• Ветеран форума
« Reply #87 : Вересня 24, 2014, 01:17:37 13:17 »
Та зрозуміло. Змінитися завжди важче ніж зберігати усталений стан речей. Київ дійсно місто переважно російське. Це взагалі по-своєму феномен. Російськомовне місто посеред майже на 100% україномовної області.

Offline finli

• Ветеран форума
« Reply #88 : Вересня 24, 2014, 01:29:14 13:29 »
 УВЕСЬ цей мовний срач починається у той секунд, коли хтось з українців з якогось бодуна починає втирати,  що він є рускоязичним.

Це що у пологовому на сідницю той штамп ставляють? Зі словами : Віднині Ти - рускоязичний, і ніякий інший до тебе не пристане...Амінь  :smilie5:

Цуко сюр, А шо робити якщо вільно язичиш двома, трьома? Вдома одним на роботі іншим у відрядженні ще якимось.

Не використовуйте цю х-ню (термін )
бо доходить вже до анекдотичних пістєцов як то.... Рускоязичного Латиша, Україномовного Узбека. :pooh_lol:

« Останнє редагування: Вересня 24, 2014, 01:45:34 13:45 від finli »

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #89 : Вересня 24, 2014, 01:34:17 13:34 »
Та зрозуміло. Змінитися завжди важче ніж зберігати усталений стан речей. Київ дійсно місто переважно російське. Це взагалі по-своєму феномен. Російськомовне місто посеред майже на 100% україномовної області.

українізація не може відбуватись насильницькі (верніше може, але не в нашому варіанті)

а раз вона не відбувається насильницькі, то існує далі мінімум 3 варіанти розвитку подій.

1) людина сама хоче українізуватись.

Тоді не зважаючи на оточення, обставини, відсутність чи наявність допомоги і тп її внутрішня самомотивація з часом дозволить вивчити мову цієї країни

2) людина не проти, але при цьому особливо нічого робити не хоче. Знайомий приклад - відсотків 90 не проти вивчити англійську\ін. мову, але зазвичай це залишається в стані "не проти" (навіть якщо людина спромоглась сходити кілька місяців на якісь непотрібні курси). Проте якщо ту ж людину кинути в англомовне\ін. мовне середовище, цілком можливо, що з цього щось буде :)
В цьому випадку державі необхідно якраз працювати над створенням такого середовища (ТБ\Газети\книги\курси ті ж.)

Але насправді над цим вже давно працюють сотні волонтерів - робимо все що можна. Приміром ви знаєте, що цього року маємо введення української мови на Сландо(теперішнім ОЛХ), Сокол, Комфі (Розетка ще тримається).  Бренд Самсунг почав постачати до україни пралки(не виключено, що не тільки пралки) з українськими кнопівками. Не в останню чергу - це результат численних звернень до цих магазинів з приводу запровадження української мови спілкування з клієнтом

3) людина не хоче нічого змінювати.

Цей випадок треба залишити в спокої. Зрештою яка нафіг різниця, якою мовою буде спілкуватись людина, яка не хоче переходити на українську, якщо є величезний прошарок тих, хто не проти.

« Останнє редагування: Вересня 24, 2014, 01:36:19 13:36 від monach »