А чого би не підняти нам гілочку про Іловайськ яку ми писали того часу і згадати.
Я памятаю що тоді мене забанили за крик , бо писав великими буквами , дуже великими буквами ....
Знайди. Було б цікаво. Я пам'ятаю, що тоді позиція Семенченко була - тільки уперед, у бій, не можна відходити, за що тоді гинули наші побратими. Хороша позиція, але не всі згодні були.
Найбільше тоді вражало обговорення військової ситуації у ефірі абонентами мобільних операторів, що були залучені до військової операції.
Одразу говорю, я не шукаю винного, просто хочу позицію саме Семенченко з'ясувати. Прорахунок ГШ щодо можливості дій російської армії з боку південної ділянці кордону з РФ є очевидним. З іншого боку, ГШ (штаб АТО ?) діяв у актуальній тоді ситуації. План начебто гарний був. Розділити лугандон навпіл по лінії, що містить точку падіння уламків збитого літака, взяти Донецьк у облогу. Чи забезпечена операція була? Питання. Єдиного командування операцією там схоже не було.
Позиция Семенченко простая - все вокруг пидарасы один я дАртаньян. Собственно это было ясно еще тогда, генштабовский документ к этому ничего не добавляет.
Самое смешное что он и др влезли в Иловайск и не смогли выбить оттуда 500 долбаков потом требовали идти на прорыв регулярных частей РФ в количестве под 2 000 лс с полным фаршем в виде брони и пр.
Кстати этим же продолжил занименься ком Айдара когда твердил что может одним своим батальоном взять Луганск и даже не так давно ктото даже про весь Донецк такое сказанул.
Такое впечатление что выставленные ссылки никто не читает, одни писатели. В генштабовском документе (хоть на мой взгляд на анализ он тянет не особо) более менее написано и про план по окружению группировок противника и про причины по которым этого не удалось осуществить. Причина на то время была проста и очевидна даже для форумных заседателей - нехватка лс. В доках написано что резерва было всего около 600 человек.
Для меня например было новостью что помимо И-Ф тербата драпанул еще один и еще раньше. Точно не помню какой, кто хочет може прочитать доки.
Обелять конечно Муженко со товарищи не нужно, но вешать на них всех собак тоже не стоит. Они сильно ограничены наличными возможностями, даже сейчас, про то время и говорить нечего