http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/zakony/048950/ Скріше за все цей проект буде прийнятий за основу.
З того що я бачу позитивного- дозволити короткоствол (приховане носіння) ,
а більше впринципі нічого нового не бачу, ну хібащо там формалізовано більшість стосунків власника зброї з державою ,
ага ще - як я зрозумів обмеження дозволеної довжини нарізної довгоствольної зброї ( типу карабін) зменшено до 60 см зараз 80 см.,
По пристроях зниження шуму ( глушіеєль ) на корткоствол заборонено , на інш, дозволено . І на том спасіба.
Що не сподобалось - в даному проекті заборонено релодінг ( переспорядження власником) нарізних патронів . А це в першу чергу потрібна норма для здешевлення амуніції , та тренувань,без тренувань роздавши громадянам зброю , зрозуміло нівелюється сам факт наявності зброї .
Ну і останнє що не подобається це чисто формальний підхід організації стрільбищ (shooting range анг.) . Хотілося б щоб знову ж таки з метою набуття та підтримання громадянами пратичних навичок володіння зброєю, було створено наприклад якусь держ. програму з побудови чи відведення земель для стрільбищ.Також до цього відноситься чітка формалізація понять "місце відведене для стрільби", а то зараз виходить що стріляти можна тільки в тирі . А якщо ні то дещо лібералізувати надання ліцензій приватним особам, для цих потреб.
А то може вийти що зброї в людей купа а стріляти не має де , до чого це приведе не мені вам розказуати .
Хто що думає з цього приводу?