Автор Тема: Проект закону про зброю  (Прочитано 21459 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Dum spiro, spero.
Re: Проект закону про зброю
« Reply #90 : Квітня 11, 2014, 11:05:29 11:05 »
Дьявол прячется в нюансах. Не надо разрешать народу покупать зенитный пулемет. Вы разберитесь с существующей системой, вот в чем проблема. Проблема в 450 долларах взятки за каждый ствол. Проблема в трехмесячном ожидании разрешения. Проблема в цене на патрон, проблема в цене стенда, проблема в отечественном производителе. И это не коммерческий проблемы. Это коррупция. Рожденная законодательством.

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #91 : Квітня 11, 2014, 11:06:11 11:06 »
В чому я бачу проблему по виробниках .Потенційно їх трохи назбиралося б , дефакто  - мізер .Так от вони не зорганізованї в якусь конкретну групу -лоббі.   До речі саме конструювання зброї з необхідними суміжними процесами теж дуже зарегульовано , що само по собі на най першому етапі відлякує зацікавлених.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.
« Reply #92 : Квітня 11, 2014, 11:07:51 11:07 »
Если оставить ментам функцию разрешения в существующем виде, то этот закон БЕССМЫСЛЕННЫЙ.

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #93 : Квітня 11, 2014, 11:09:23 11:09 »
дивлюсь коментять, в основному люди, які закон повністю не прочитали.
закон дуже правильний, дозвільна система так, гільзотека так, і т.д.
По Ровенькам, а нічого б не було, це зараз дві толпи кидаються в бійку, бо прекрасно розуміють, що з того боку максимум травмати. Зустріч двох груп озброєних людей - це дуже вічливе спілкування. Особливо коли стволи легальні і когжного хто вистрілить першим чи нападе першим знайдуть 100%, або по кулі, або по трупу, а той хто буде захищатись навіть не сяде. Дуже сподобались вікові обмеження, хоча 25 може і забагато.

по тирам і стрільбищам, це капіталізм панове, як тільки зявиться попит постріляти у 5000-10000 чоловік на районний центр, там буде і тир і стрільбище і зброя на прокат і патрони. Це прибуток. Це зараз немає, а так. Навіть не маючи дозволу можна приїхати і постріляти, пройти курси і т.д. Це бізнес і бізнес великий.

Треба приймати і терміново.

по-перше, проектів існує вже декілька...
по-друге, кожен з них є совковим...
"гільзотека" то фігня на посному маслі... якщо людина є активним користувачем, то стан стволу "на зараз" буде сильно відрізнятися від початкового...
можна порівнювати гільзу з місця злочину з гільзою, відстріляну безпосередню після... але для цього ж треба знайти... а це ж робота...
легше зробити так, аби все воно лежало "по сейфах" як нове...
ось весь змість і всі інтереси...

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #94 : Квітня 11, 2014, 11:30:02 11:30 »
для server error
я за
тільки з кулеметом по вулиці не походиш
вони щось схоже пробують зробити в законі про службу в резерві
можливо даний закон на перехідний період
через чотири роки, тих хто має дозвіл на зброю 4 катергорії викликати в партизани і після цього давати дозвіл на зберігання автоматичної армійської
це перспектива, зараз треба протиснути цей закон

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #95 : Квітня 11, 2014, 11:43:15 11:43 »
для MakYury
я про той, що від Свободи, посилання на першій сторінці даного обговорення
активний користувач це скільки?
я б відстрілював 10-20 пострілів в тиждень зі свого і ще 50 з інших арнедованих в тирі, а може і всі з арендованих, раз в чотири роки поновлювати дозвіл і повторний відстріл. Думаю біьшість буде лежати нових і в сейфі, люди візьмуть для заспокоєння. Потім, знову ж психологічний фактор, вистріл з легальної зброї повинен сприйматись, як залишити відбитки пальців

Offline Piton

• Ветеран форума
« Reply #96 : Квітня 11, 2014, 11:49:41 11:49 »
Закон об оружии это даже не пол дела. Надо корректировать понятие превышения необходимой самообороны.

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #97 : Квітня 11, 2014, 11:54:14 11:54 »
зараз дозвіл коштує 450 долл...
дешеві стволи не продаються тому...

Простите, Дозвил на что столько стоит?

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #98 : Квітня 11, 2014, 11:55:32 11:55 »
По Ровенькам, а нічого б не було, це зараз дві толпи кидаються в бійку, бо прекрасно розуміють, що з того боку максимум травмати. Зустріч двох груп озброєних людей - це дуже вічливе спілкування. Особливо коли стволи легальні і когжного хто вистрілить першим чи нападе першим знайдуть 100%, або по кулі, або по трупу, а той хто буде захищатись навіть не сяде.

"Правий сектор" заявляє, що стрілянина на Хрещатику трапилася через непорозуміння і "конфлікт на побутовому ґрунті".

Про це йдеться в офіційній заяві організації.
"Увечері 31 березня 2014 року поблизу Європейської площі в Києві стався прикрий інцидент за участю представників "Самооборони Майдану" та "Правого сектора". Непорозуміння, що виникли на побутовому ґрунті, вилилися у конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї. В результаті стрілянини не обійшлося без потерпілих", - сказано в повідомленні.

За даними сотника Майдану Анатолія Ведмедя, відбувся конфлікт учасника "Правого сектора" та активіста Самооборони Майдану. За словами Ведмедя, під час конфлікту один з них вихопив пістолет, другий - газовий балончик і бризнув йому в обличчя. Другий почав стріляти.

І це вони ще бандерівців не шукали.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #99 : Квітня 11, 2014, 11:58:10 11:58 »
для Piton
читайте за посиланням, там є зміни до закону про самооборону.
там чітко прописно
5. Не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, або для відвернення протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, яку заподіяно тому, хто посягає.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.
« Reply #100 : Квітня 11, 2014, 11:59:21 11:59 »
зараз дозвіл коштує 450 долл...
дешеві стволи не продаються тому...

Простите, Дозвил на что столько стоит?

Это взятка, которую Вы ОБЯЗАТЕЛЬНО отнесете ментам. Или будите ждать разрушение 3 месяца, и еще три месяца....

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #101 : Квітня 11, 2014, 11:59:55 11:59 »
Для Pam Tam .
 Непрозумінні є  і будуть . Треба пройти інкубаційний перїод . Та це не може бути причиною неприйняття такого важливого для українців закону .

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #102 : Квітня 11, 2014, 12:01:52 12:01 »
Для Pam Tam .
 Непрозумінні є  і будуть . Треба пройти інкубаційний перїод . Та це не може бути причиною неприйняття такого важливого для українців закону .

інкубаційний період краще розвести в часі з періодом масової істерії та свідомих провокацій

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #103 : Квітня 11, 2014, 12:02:08 12:02 »
для PamTam
а там була легальна зброя?
тобто легальної не було, було двоє озброєних чи один інші ні.
чи махали б вони бойовими легальними. думаю ні, але якщо б і достали, то той що почав стріляти вже був би трупом. Газовий чи травмат створюють відчуття сили і безвідповідальності не знайдуть і опонент не загине, тай в нього нічого немає.
про пяних в законі чітко прописано, взяли пяного зі зброєю, пожиттєва заборона на зброю.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #104 : Квітня 11, 2014, 12:04:06 12:04 »
для PamTam
в дебілів зброя є і вона стріляє
трьох гаїшників застрелили і що?
кожного року в автомобільних аваріях гинуть десятки тисяч людей, заборонити автомомбілі?

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #105 : Квітня 11, 2014, 12:06:12 12:06 »
Я очікував що ви зайдете в цю гілку  :smiley24: з"являється хоч якийсь конструктив.
А оце що ви пишете це звичайно дуже насторожує і не подобається, як би це знайти вплив на цей процес зацікавленим людям ( думаю ви розумієте про кого що я) , адже дійсно в нас багато талановитих потенційних виробників зброї . Без них до речі розвитку саме українського сегменту ринку виробників не буде ,цього нажаль не розуміють ці самі магазини ,які потім би цю зброю продавали б в ексклюзивному порядку.

НЕ НАДО ничего лоббировать! Производитель должен выживать сам. Два примера.

1. Пример положительный. Зброяр. Живет, выживает и производит.
2. Пример отрицательный. ФОРТ. Делает черт знает что, помповые ружья этого украинского производителя в ДВА раза дороже мавериков и моссбергов.

ФОРТ сидит на поставках для армии, милиции, т.е. ему помогают. Вот и результат. Зброяру не помогает никто.

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #106 : Квітня 11, 2014, 12:06:13 12:06 »
Для Pam Tam .

інкубаційний період краще розвести в часі з періодом масової істерії та свідомих провокацій
В принципі так , але я хотів би тут почути по суті закону зауваження чи пропозиції .
ПС . Я жодним чином не зацікавлена особа стосовно цього закону .(поки що) :shuffle:

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.
« Reply #107 : Квітня 11, 2014, 12:07:37 12:07 »
для PamTam
чи махали б вони бойовими легальними. думаю ні, але якщо б і достали, то той що почав стріляти вже був би трупом. Газовий чи травмат створюють відчуття сили і безвідповідальності не знайдуть і опонент не загине, тай в нього нічого немає.
про пяних в законі чітко прописано, взяли пяного зі зброєю, пожиттєва заборона на зброю.

Я еду с охоты с водителем в машине. Винтовка в чехле. Пьяный. Что это теперь противозаконно?

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #108 : Квітня 11, 2014, 12:10:55 12:10 »
для Blackout

пропозиції є,
 думаю є зміст ввести цим законом в школах обовязковий курс в межах безпеки життєдіяльності чи ДПЮ по нарізному короткостволу з стрільбами в тирі за рахунок бюджету, щоб дітки привчались

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #109 : Квітня 11, 2014, 12:11:11 12:11 »
Я очікував що ви зайдете в цю гілку  :smiley24: з"являється хоч якийсь конструктив.
А оце що ви пишете це звичайно дуже насторожує і не подобається, як би це знайти вплив на цей процес зацікавленим людям ( думаю ви розумієте про кого що я) , адже дійсно в нас багато талановитих потенційних виробників зброї . Без них до речі розвитку саме українського сегменту ринку виробників не буде ,цього нажаль не розуміють ці самі магазини ,які потім би цю зброю продавали б в ексклюзивному порядку.

НЕ НАДО ничего лоббировать! Производитель должен выживать сам. Два примера.

1. Пример положительный. Зброяр. Живет, выживает и производит.
2. Пример отрицательный. ФОРТ. Делает черт знает что, помповые ружья этого украинского производителя в ДВА раза дороже мавериков и моссбергов.

ФОРТ сидит на поставках для армии, милиции, т.е. ему помогают. Вот и результат. Зброяру не помогает никто.

Я веду мову про те що , навіть розробка конструкторської документації чи корисної моделі у нас дуже жорстко обмежена . Зарас вже не пригадаю точно  але чув від людей( не особисто) які з цим стикалися.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #110 : Квітня 11, 2014, 12:12:36 12:12 »
для Sailor
не знаю, треба уточнити з юристом, але з моєї точки зору так. Зброя і алкоголь несумісні.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.
« Reply #111 : Квітня 11, 2014, 12:13:50 12:13 »
Что Зброяр, что Форт это конторы с отставниками и сильнейшими крышами, откатами. Это пример коррупции и полного отсутствия Украинского производителя!

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #112 : Квітня 11, 2014, 12:13:57 12:13 »
Это взятка, которую Вы ОБЯЗАТЕЛЬНО отнесете ментам. Или будите ждать разрушение 3 месяца, и еще три месяца....

"Разрушение " порадовало :-)

А теперь по теме.
Медсправка - 315 грн за полчаса, справка об отсутствии судимости 100 грн (за 3 дня), справка об окончании курсов по матчасти 90 грн, временные затраты - полчаса на экзамен, не считая приезда за материалами и за самой справкой, делается 4 дня. Потом со всем этим в районную разрешительную, там 3 квитанции, ок. 100 грн.
Первую справку я получил 17 марта. До 01 апреля собрал все, неделю только потерял на справке о матчасти, у Ибиса были проблемы.
01 апреля пошел в разрешительную, документы взяли, сказали прийти 10 апреля за разрешением. Вчера сходил, взял разрешение.

НИКОМУ НИ КОПЕЙКИ ВЗЯТОК НЕ ПЛАТИЛ! Общая сумма официальных трат - ок. 600 грн.

Что-то не так сделал?

ЗЫ. Киев, Шевченковский район.

Может кто-то что-то и рассказывает о сложностях, но все это на уровне слухов. А я пошел обычным официальным путем. Потратил на все 24 дня, мог бы уложиться и в 20.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #113 : Квітня 11, 2014, 12:14:40 12:14 »
для Blackout
розробка КД і виготовлення макетів (які не стріляють) не обмежені нічим.
в момент переходу до повноцінних промислових зразків ви повинні ліцензувати виробництво, там дійсно багато паперів, але не більше ніж на дитячий візок.

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #114 : Квітня 11, 2014, 12:14:53 12:14 »
для Blackout

пропозиції є,
 думаю є зміст ввести цим законом в школах обовязковий курс в межах безпеки життєдіяльності чи ДПЮ по нарізному короткостволу з стрільбами в тирі за рахунок бюджету, щоб дітки привчались
Я вже вище писав повинна бути ціла доктрина по зброю в громадян .І ця пропозиція також повинна в неї входити.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.
« Reply #115 : Квітня 11, 2014, 12:15:38 12:15 »
для Sailor
не знаю, треба уточнити з юристом, але з моєї точки зору так. Зброя і алкоголь несумісні.

Тогда это бредовый закон. Он рождает правовой нигилизм, и взятки для ментов. Всегда будут ехать с охоты выпившие, с оружием в чехлах. Это факт. Причем в любой стране мира. Я поездил....

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #116 : Квітня 11, 2014, 12:18:09 12:18 »
Закон об оружии это даже не пол дела. Надо корректировать понятие превышения необходимой самообороны.

Понятие необходимой самообороны у нас нормально прописано. Есть одно НО: прокуроры и судьи всегда будут стремиться посадить человека, ибо нефиг гражданам защищаться. Нехорошо это. Поэтому и будет куча уловок и нюансов, что типа "так можно же было не стрелять, а уговорить трех грабителей с ножами, а вдруг они водички залезли к вам в дом попросить" и т.д.

А чтобы такого не было, надо просто ВСЕ дела о превышении необходимой самообороны слушать судом присяжных! А уж люди-то простые разберутся что было и что нет.

Offline Willie

• Hero Member
  • Чернівці, Україна
« Reply #117 : Квітня 11, 2014, 12:18:53 12:18 »
Молдавани один одного не перестріляли, і ми не перестріляємо.
Kremlin delenda est.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Dum spiro, spero.
« Reply #118 : Квітня 11, 2014, 12:19:35 12:19 »

"Разрушение " порадовало :-)

А теперь по теме.
Медсправка - 315 грн за полчаса, справка об отсутствии судимости 100 грн (за 3 дня), справка об окончании курсов по матчасти 90 грн, временные затраты - полчаса на экзамен, не считая приезда за материалами и за самой справкой, делается 4 дня. Потом со всем этим в районную разрешительную, там 3 квитанции, ок. 100 грн.
Первую справку я получил 17 марта. До 01 апреля собрал все, неделю только потерял на справке о матчасти, у Ибиса были проблемы.
01 апреля пошел в разрешительную, документы взяли, сказали прийти 10 апреля за разрешением. Вчера сходил, взял разрешение.

НИКОМУ НИ КОПЕЙКИ ВЗЯТОК НЕ ПЛАТИЛ! Общая сумма официальных трат - ок. 600 грн.

Что-то не так сделал?

ЗЫ. Киев, Шевченковский район.

Может кто-то что-то и рассказывает о сложностях, но все это на уровне слухов. А я пошел обычным официальным путем. Потратил на все 24 дня, мог бы уложиться и в 20.

Вы набегали на сумму БОЛЬШЕ 450$. Это раз. Второе, я не смогу проверить правду говорите Вы или нет.Как и Вы меня. Но я утверждаю, что в Харькове не дать взятку это значит минимум 2-3 месяца ожидания. Если для Вас это не важно, то Вам не нужен новый закон.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #119 : Квітня 11, 2014, 12:20:27 12:20 »
для PamTam

власне. Яка різниця, легальна зброя чи ні. У кожного йолопа є два цілком легальні кулаки, а цілком легальні дручки і валяються де завгодно. Коли у кабаку два нетверезі йолопи щось не поділять, в хід замість кулаків і дручків піде вогнепальна зброя. При цьому пристрелять бармена і офіціантку.  В розвинення у цих йолопів відчуття відповідальності та наявність у них спогадів про гільзотеку і т.п. не вірю, особливо після півлітри на кожного.

"про пяних в законі чітко прописано, взяли пяного зі зброєю, пожиттєва заборона на зброю."

Ще раз, ми про яку країну говоримо? Якщо про нашу, то при оцінюванні можливих наслідків треба розглядати варіант, коли УСІ обмеження закону обходяться хабарями. А це значить, що зброя буде в усіх нарваних мачо, які по п'яні будуть хизуватися нею перед дівками і доводити один одному, хто тут головний. А також у багатьох агресивних політично активних і подекуди не дуже розумних громадян усіх політичних таборів, між якими зараз ведуться активні фізичні сутички.