Автор Тема: Проект закону про зброю  (Прочитано 21593 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nik02121971

• Hero Member
Re: Проект закону про зброю
« Reply #120 : Квітня 11, 2014, 12:21:19 12:21 »
для Sailor
уточнив. якщо в розібраному вигляді і патрони окремо, то не є злочином по новому закону.

Offline Sailor

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Dum spiro, spero.
« Reply #121 : Квітня 11, 2014, 12:23:03 12:23 »
для Sailor
уточнив. якщо в розібраному вигляді і патрони окремо, то не є злочином по новому закону.

Это все меняет!  :smiley24:

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #122 : Квітня 11, 2014, 12:23:29 12:23 »
для Blackout
розробка КД і виготовлення макетів (які не стріляють) не обмежені нічим.
в момент переходу до повноцінних промислових зразків ви повинні ліцензувати виробництво, там дійсно багато паперів, але не більше ніж на дитячий візок.
Якщо так це добре . 
Це ви як фахівець стверджуєте ? Просто собі уявляю створює  людина якийсь зразок - так ще на етапі виготовлення окремих деталей ( взбреди в голову токару чи іншим доброжелатєлям) може виникнути неоднозначна  ситуація . Втім це вже вплив інших факторів.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #123 : Квітня 11, 2014, 12:25:35 12:25 »
для PamTam

я замучився дискутувати з такими, як Ви
чому Ви так зневажаєте власний народ? Чому Ви вважаєте, що молдавани більш цивілізовані за українців?
Перед тим, як писати дурниці - дивіться статистику. Легальна зброя стріляє у долях відсотків випадків стрілянини, у дебілів і зараз є зброя, яка періодично стріляє.
Аргумент у відповідь, періодично пяні дебіли сідають за руль і вбивають співгромадян, пропоную заборонити автомобілі.

Offline EZelenyk

• Hero Member
  • Львiв'янин з USA
    • AZAM
« Reply #124 : Квітня 11, 2014, 12:26:10 12:26 »
Молдавани один одного не перестріляли, і ми не перестріляємо.
+++ 7.62 !
 :smiley15:
« Останнє редагування: Квітня 11, 2014, 12:27:41 12:27 від EZelenyk »
Sapere aude

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #125 : Квітня 11, 2014, 12:27:42 12:27 »
для Blackout
колись стикався з цим питанням, на підприємство де я працюю прийшли люди, які хотіли робити зброю, ми розробили дизай, а вони технічну частину, на 3Д принтері відкатали моделі. на жаль далі справа не пішла, виробництво запустили в європі. виявилось дешевше.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #126 : Квітня 11, 2014, 12:29:06 12:29 »
для Blackout

в інтернеті можна знайти комплекти КД і 3Д моделей для різних типів зброї, закачуйте і робіть потихеньку, для себе можна на раз зробити

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #127 : Квітня 11, 2014, 12:30:21 12:30 »
Посмотрите фильм Майкла Мура "Боулинг для Колумбины".

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #128 : Квітня 11, 2014, 12:33:04 12:33 »
для PamTam
а там була легальна зброя?
тобто легальної не було, було двоє озброєних чи один інші ні.
чи махали б вони бойовими легальними. думаю ні, але якщо б і достали, то той що почав стріляти вже був би трупом. Газовий чи травмат створюють відчуття сили і безвідповідальності не знайдуть і опонент не загине, тай в нього нічого немає.
про пяних в законі чітко прописано, взяли пяного зі зброєю, пожиттєва заборона на зброю.

власне. Яка різниця, легальна зброя чи ні. У кожного йолопа є два цілком легальні кулаки, а цілком легальні дручки і валяються де завгодно. Коли у кабаку два нетверезі йолопи щось не поділять, в хід замість кулаків і дручків піде вогнепальна зброя. При цьому пристрелять бармена і офіціантку.   В розвинення у цих йолопів відчуття відповідальності та наявність у них спогадів про гільзотеку і т.п. не вірю, особливо після півлітри на кожного.

"про пяних в законі чітко прописано, взяли пяного зі зброєю, пожиттєва заборона на зброю."

Ще раз, ми про яку країну говоримо? Якщо про нашу, то при оцінюванні можливих наслідків треба розглядати варіант, коли УСІ обмеження закону обходяться хабарями. А це значить, що зброя буде в усіх нарваних мачо, які по п'яні будуть хизуватися нею перед дівками і доводити один одному, хто тут головний. А також у багатьох агресивних політично активних і подекуди не дуже розумних громадян усіх політичних таборів, між якими зараз ведуться активні фізичні сутички.

Просто вкого єпочуття відповідальності (втч. перед родиною)  той не ходить по кабакам, тим більше тим де є йолопи :smiley16: .  Ну тобто нормальна, відповідальна , доросла людина не намагається перегнати свого ангела охоронця.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #129 : Квітня 11, 2014, 12:34:12 12:34 »
для PamTam

чому Ви так зневажаєте власний народ? Чому Ви вважаєте, що молдавани більш цивілізовані за українців?
Перед тим, як писати дурниці - дивіться статистику. Легальна зброя стріляє у долях відсотків випадків стрілянини, у дебілів і зараз є зброя, яка періодично стріляє.
Аргумент у відповідь, періодично пяні дебіли сідають за руль і вбивають співгромадян, пропоную заборонити автомобілі.

Попрошу без образ. Я не зневажаю власний народ, а дивлюся на нього реалістично. Ідіоти і покидьки є всюди, це медичний факт, і Україна тут не виняток.

Хочете поговорити про молдаван - почитайте, як відокремлювалося Придністров'я. А також який був економічний і морально-психологічний стан суспільства, коли там зброю було дозволено. Чи були у цьому суспільстві такі конфлікти, які є у нас тепер.

Не хочете, не дискутуйте. 

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #130 : Квітня 11, 2014, 12:37:30 12:37 »

Покажите, пожалуйста, статистику по странам, показывающую четкую зависимость криминальной обстановки от прав на оружие. Это раз. А во-вторых, у уличной гопоты, шпаны и прочих дебилов оружия не было и нет. Но Вашими стараниями будет.

Цитувати

Надо не автомобили запрещать, а законы приводить в порядок и контролировать их исполнение. Естественный ответ.
То же самое касается и криминальной обстановки. Вы предлагаете дать право давить в отместку, вместо требований соблюдать законы.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #131 : Квітня 11, 2014, 12:41:06 12:41 »
для Geo

подивився давним давно і що цікаво, в місті де відбулись події заборонене вільне носіння і всі вчителі були без зброї, як і охоронці.

тільки раби не мають права на зброю, вільна людина повинна мати зброю
розберіться з статистикою по злочинам, по штатам, по європі, по бувшим республікам СРСР, як впливає легальна зброя на склад і кількість злочинів.
я за вільне володіння і носіння зброї. Закон правильний, треба терміново приймати.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #132 : Квітня 11, 2014, 12:47:31 12:47 »

Просто вкого єпочуття відповідальності (втч. перед родиною)  той не ходить по кабакам, тим більше тим де є йолопи :smiley16: .  Ну тобто нормальна, відповідальна , доросла людина не намагається перегнати свого ангела охоронця.

І не працює там барменом, офіціанткою, чи прибиральницею. Бо там бувають йолопи, яким пропонується роздати зброю. І не ходить повз кабак, що розташований на Хрещатику, бо всередині можуть бути йолопи, яким пропонується роздати зброю. І взагалі не виходить на вулицю після 21:00, бо там на вулиці є кабаки, бо всередині можуть бути йолопи... і т.д.

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #133 : Квітня 11, 2014, 12:52:43 12:52 »

І не працює там барменом, офіціанткою, чи прибиральницею. Бо там бувають йолопи, яким пропонується роздати зброю. І не ходить повз кабак, що розташований на Хрещатику, бо всередині можуть бути йолопи, яким пропонується роздати зброю. І взагалі не виходить на вулицю після 21:00, бо там на вулиці є кабаки, бо всередині можуть бути йолопи... і т.д.
Напишіть свій рецепт отримання українцями зброї чи ви взагалі проти цього?

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #134 : Квітня 11, 2014, 12:54:17 12:54 »
для PamTam
про молдаван, там ще були проблеми з виборами президента і парламента, країна поділена 50/50, економічна ситуація гірша, пють не менше, конфлікти були куда крутіші, в них була війна в гарячому стані і масса людей з післявоєнним синдромом для яких застосувати зброю вже звичне вирішення пробеми. І при цьому Ви і надалі вважаєте, що молдованам можна, а українцям ні. На території Молдови живуть декілька народностей і теж без проблем.

для Бацилла
по перше http://maxpark.com/community/129/content/1493472
далі можете погуглити самі в тому числі і офіційні дані по англії чи прибалтиці

по друге зброя є, нагадую, що бита чи ніж, чи травмат, чи газовий це зброя і вона в них є, а у вас немає нічого. доведено, що травмат чи газовий неефективний коли нападаючих більше двох. Мені простіше, в мені 186 см росту і десь 105 кг бойової ваги, а ще лице таке, що мене обходять стороною не тільки гопники, але і мамаші з дітьми. Зараз вони нападають і пристають, бо впевнені, що ви не маєте чим захиститись, чи будуть вони дуркувати, коли кожен очкарик чи дівчина достануть бойовий? дивіться ГранТоріно.

а по автомобілям, у Вас прекрасна жіноча логіка, зброя може вбити - заборонити і не давати, автомобіль може вбити - забороняти неможна, треба законодавство і контроль. Закон про зброю і створює підстави для контролю і застосування.

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #135 : Квітня 11, 2014, 12:54:32 12:54 »
Для Nik02121971  перегляньте будь ласка  приват .

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #136 : Квітня 11, 2014, 12:55:13 12:55 »
розберіться з статистикою по злочинам, по штатам, по європі, по бувшим республікам СРСР, як впливає легальна зброя на склад і кількість злочинів.
я за вільне володіння і носіння зброї. Закон правильний, треба терміново приймати.

Я еще раз хочу поинтересоваться - в Европе все рабы, выходит (за исключение швицеф, но там отдельная песня)? В Eвропе, к примеру, уровень умышленных убийств минимален, по сравнению с остальным миром (кроме Азии, пожалуй). При том, что ношение оружия в большинстве стран Европе запрещено.
http://en.wikipedia.org/wiki/Overview_of_gun_laws_by_nation
« Останнє редагування: Квітня 11, 2014, 01:04:07 13:04 від Бацилла »

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #137 : Квітня 11, 2014, 01:00:58 13:00 »
для Бацилла
по перше http://maxpark.com/community/129/content/1493472
далі можете погуглити самі в тому числі і офіційні дані по англії чи прибалтиці

Простите, но исторические экскурсы меня не очень интересуют. Текущая же статистика по преступлениям по меньшей мере не в пользу стран с разрешенным ношением оружия (да и вообще с оружием на руках).
http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

Цитувати
по друге зброя є, нагадую, що бита чи ніж, чи травмат, чи газовий це зброя і вона в них є, а у вас немає нічого. доведено, що травмат чи газовий неефективний коли нападаючих більше двох. Мені простіше, в мені 186 см росту і десь 105 кг бойової ваги, а ще лице таке, що мене обходять стороною не тільки гопники, але і мамаші з дітьми. Зараз вони нападають і пристають, бо впевнені, що ви не маєте чим захиститись, чи будуть вони дуркувати, коли кожен очкарик чи дівчина достануть бойовий? дивіться ГранТоріно.

Они изменят тактику и все. Очкарик будет передвигаться по раёну перебежками с пистолетиком в руке? Очевидно, что нет. Он будет спокойно идти, переипут сзади арматурой и привет.

Цитувати
а по автомобілям, у Вас прекрасна жіноча логіка, зброя може вбити - заборонити і не давати, автомобіль може вбити - забороняти неможна, треба законодавство і контроль. Закон про зброю і створює підстави для контролю і застосування.

Я мужскова пола.
Законодательство и контроль нужны в обоих случаях. Я убежден, что в здоровом государстве при работающей правоохранительной системе надобность в оружии отпадает. Вы лечите симптом, а не болезнь.
« Останнє редагування: Квітня 11, 2014, 01:05:24 13:05 від Бацилла »

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #138 : Квітня 11, 2014, 01:07:56 13:07 »
для PamTam

можна стояти на зупинці а дебіл влетить на неї, таки заборонити автомобілі чи зупинки. ви боїтесь і люди бояться, зброю пропонується не роздати, а дозволити володіння, в тому числі і Вам, і бармену, і офіціантці.
Ще раз нагадаю, що більшість згвалтувань відбуваються без застосування вогнепальної чи іншої зброї, чи будут ці дебіли нападати, якщо буде ймовірність того, що в жертви є зброя?

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #139 : Квітня 11, 2014, 01:15:58 13:15 »
Вы набегали на сумму БОЛЬШЕ 450$. Это раз. Второе, я не смогу проверить правду говорите Вы или нет.Как и Вы меня. Но я утверждаю, что в Харькове не дать взятку это значит минимум 2-3 месяца ожидания. Если для Вас это не важно, то Вам не нужен новый закон.

Это как это "я набегал на сумму БОЛЬШЕ 450$"?

Я на работе отсутствовал три раза. Один час на медкомиссии, 5 минут по дороге домой взять вопросы на экзамен по матчасти, потом полчаса на сдачу экзамена, потом 5 минут по дороге домой забрать справку. За справкой о несудимости сзъездил наш водитель на работе по дороге.
Разрешительная работает с 18 до 20 по четвергам, и по субботам. Я был во вторник утром, еще полчаса.
Итого мои затраты - два. Ну ладно, два с половиной. Ну хорошо, даже четыре с половиной.
Я не зарабатываю 100$ в час к сожалению. Да и думаю мало кто зарабатывает такую сумму сейчас. Как впрочем и раньше.

По "верить\не верить". Мне резону обманывать нет. Могу конечно скан первой справки дать и скан разрешения с датой, но зачем? Я правду написал. "Мамой клянусь" :-).

Просто я привык стараться все делать по Закону. что штрафы ГАИ платить, что техосмотр проходить самостоятельно, что выполнить требования пожарных инспекторов на работе, а не давать взятки. Естественно, и требуя с них тоже то, что они должны и имеют право делать.

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #140 : Квітня 11, 2014, 01:26:48 13:26 »
для Geo

подивився давним давно і що цікаво, в місті де відбулись події заборонене вільне носіння і всі вчителі були без зброї, як і охоронці.

Я тоже давно смотрел. А как Вам соседняя Канада?????? Где оружия не меньше, чем в США? :) И какой КОНТРАСТ в ситуации. Тут дело в голове, а не в оружии.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #141 : Квітня 11, 2014, 01:30:07 13:30 »
для Бацилла
http://jabba3.on.ufanet.ru/guns/litva2.gif

http://forums.vbios.com/showtopic.php?tid/78326/

там якраз по динаміці після введення законів про вільне володіння зброї

по володінню
Вообще говоря, в Евросоюзе есть только одна страна, в которой законодательство запрещает гражданам владеть оружием. Это Люксембург. В других странах законодательство довольно заметно варьируется . Есть страны и с  жёсткими, и с либеральными правилами приобретения оружия. http://www.contrtv.ru/common/4013/

по тактиці, а зараз він як пересувається? ще раз, легальна зброя це більше стримуючий фактор, чи ви думаєте, що є дебіли, які полізуть під ствол через понти, чи будуть махати стволом з перспективою отримати кулю. У війскових містечках всі чоловіки ходять зі стволами і що? Чому ви забираєте в очкарика право захищатись?

А хто буде захищати від держави і правоохоронних органів? Як змусити існуючі, а не ідеальні органи працювати? Це ви хочете, щоб прилетіли інопланетяни і створили ідеальну країну. Ніхто  Вас не захистить крім Вас.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #142 : Квітня 11, 2014, 01:33:01 13:33 »
для Geo

ОСНОВНЕ, зброя є в обох країнах, далі в головах.
Тому давайте дивитись на досвід країн, що близькі до нас по історії і соціальним умовам. Вище графік по Литві. Можна знайти по Молдові, в моїх посиланнях є дані.

Тому я за дану редакцію закону, там чітко прописано навчання, дозвільна система і відповідальність

Offline Geo

• Ветеран форума
« Reply #143 : Квітня 11, 2014, 01:40:25 13:40 »
для Geo

ОСНОВНЕ, зброя є в обох країнах, далі в головах.
Тому давайте дивитись на досвід країн, що близькі до нас по історії і соціальним умовам. Вище графік по Литві. Можна знайти по Молдові, в моїх посиланнях є дані.

Тому я за дану редакцію закону, там чітко прописано навчання, дозвільна система і відповідальність

Я скажу ГЛОБАЛЬНО. Юридические нюансы, как прописываются соответствующие законы, тут и без меня уточнят юристы.

Так вот. Проведены тысячи исследований по этой теме за многие десятки лет в разных странах. И ЕСТЬ НЕУМОЛИМАЯ СТАТИСТИКА. Наука цифр.

1. Разрешение на хранение, ношение оружия НИКАК не связано с криминогенной обстановкой. ЭТО ЖЕЛЕЗОБЕТОННО. Мало того, часто даже криминогенная обстановка в отдельных случаях улучшается.
2. Также НИКАК не связано применение смертной казни с криминогенной обстановкой.

Все эти ПУГАЛКИ выгодны ВЛАСТИ. Любая власть любой страны хочет: разоружить население, или если оно не вооружено - не вооружать. ЛЮБАЯ. Даже в Штатах. И только народ может добиться своих прав на самозащиту, в т.ч. и с помощью оружия.

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #144 : Квітня 11, 2014, 01:49:54 13:49 »
2 Nik021219712

По Вашей ссылке читаем:

Вообще говоря, в Евросоюзе есть только одна страна, в которой законодательство запрещает гражданам владеть оружием. Это Люксембург. В других странах законодательство довольно заметно варьируется . Есть страны и с  жёсткими, и с либеральными правилами приобретения оружия. Впрочем, они сильно отличаются и в различных частях Соединённых Штатов. Например, правила на этот счёт в Вашингтоне и в Арлингтоне  - это небо и земля, хотя города отделяет друг от друга всего лишь река.

Так же обстоят дела и в Европе. Скажем, польские законы содержат множество ограничений, а финские позволяют покупать оружие вполне свободно. Финны считаются третьим в мире народом по количеству единиц оружия на душу населения (по некоторым данным, оружием владеет 56% финнов).

Смотрим по вики Финнов:

They may be carried only when they are transported from their place of storage to the place of use (shooting range, hunting area or such). Even then they must be unloaded and concealed or kept in carrying pouches. Aside from law enforcement agents and military personnel, only security guards with closely defined working conditions, special training and a permit are allowed to carry a loaded gun in public places. The ownership of air-rifles is not regulated but carrying or firing them in public places is not permitted. A crossbow is paralleled to an air rifle in legal matters.

Другими словами оружия у Финнов может и много, но носить его в виде, пригодном к немедленному применению, запрещено. Вы приводите в пример понравившиеся Вам ссылки даже не попытавшись разобраться в сути вопроса. Говоря про бармена и официантку в баре Вы явно подразумеваете свободное ношение, что совсем не тождественно праву на оружие вообще. Лично я за право на оружие, но категорически против права на ношение.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #145 : Квітня 11, 2014, 01:50:45 13:50 »
для Geo
Згідний. З моєї точки зору, в Україні основним завдання легальної зброї є тиск на владу, щоб не нагліли і знали, що може бути новий Майдан, тільки вже зі зброєю.

По пункту 2 згідний.
По пункту 1 ні, завжди після появи у населення легальної зброї кількість важких злочинів зменшується, ЗАВЖДИ.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #146 : Квітня 11, 2014, 01:56:52 13:56 »
для Бацилла

Розібрався, в барі це не носіння, а зберігання, але головне - в них є зброя.
По фінам, там потрібен спеціальний дозвіл на носіння.

Вносіть поправки, тільки я проти.
З всіх проектів, цей мені подобається найбільше.
А в приципі, я за таке формулювання: Кожен несудимий і психічно здоровий громадянин Україні старше 21 року зобовязаний володіти і носити вогнепальну зброю  без обмеження виду і типу набоїв.
Хочеш автомат - бери, хочеш КПВТ - вперед, став на дачі.

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #147 : Квітня 11, 2014, 02:03:06 14:03 »
А в приципі, я за таке формулювання: Кожен несудимий і психічно здоровий громадянин Україні старше 21 року зобовязаний володіти і носити вогнепальну зброю  без обмеження виду і типу набоїв.

Этой фразой Вы демонстрируете Ваши личные желания, которые Вы откровенно пытаетесь навязать ("зобовязаний") всему обществу. Что ставит под сомнение прохождение Вами второго условия из Вами же перечисленных. :smilie2:

Вам пофиг на потенциальные последствия таких мер, равно как явно пофиг на статистику по странам, показывающую, что криминальная обстановка мало зависит от ношения оружия людьми. Вам просто хочется чувствовать в кармане ствол, вот и все. Чувствовать его силу и мощь.
« Останнє редагування: Квітня 11, 2014, 02:05:26 14:05 від Бацилла »

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #148 : Квітня 11, 2014, 02:04:58 14:04 »
для Бацилла

чому Ви боїтесь і не поважаєте своїх співгромадян?
що ще треба заборонити? вільне носіння зброї - це невідємне право людини.

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #149 : Квітня 11, 2014, 02:07:39 14:07 »
для Бацилла

чому Ви боїтесь і не поважаєте своїх співгромадян?
що ще треба заборонити? вільне носіння зброї - це невідємне право людини.

Я не понимаю, почему Вы называете это страхом. Для меня в этом нет необходимости, вот и все. Мне это не нужно, чтобы чувствовать себя свободным. Здоровое общество не нуждается в регуляторах вроде свободного ношения оружия. А тягу к таковому я могу назвать болезненной.