є люди, які дуже чуттєво реагують на хуйловську матру що демократія не працює............
Ігзактлі! В самісеньке яблучко!
Мій старий знайомий- виросли в одному дворі, його бабця, на той час зразок старої большевистської інтелеліґенції, приймала мене вдома, наче як виховувала, знайомила із своїм московським небожем, вченим-біофізиком, коли я навчався в школі в старших класах... його батьки, викладачі одного з полтавських вишів, возили його й мене на море... Як і я, він навчався в Харкові, на той момент совка на ще престижних спеціальностях ( хоч пік їхньої романтизації прийшовся на значно раніший час)- я на Харківському фізтеху, по спеціальності ядерна фізика, він- в ХАІ, на спеціалізації ( не повірите, але було таке) плазмові двигуни...
Потім він працював в РФ, живе в колишньому Кенігсбергу, приїхав доглядати батька. Починав свої розмови помірковано, а нещодавно почав показувати своє єство- демократії немає, тиранії теж немає, що в Україні, що в РФ править олігархія... як і у совку... Причому поняття олігархія використовує досить грамотно, не так , як усі- а саме в первісному значенні, як "влада декількох"... Мовляв, і за Путіним стоять групи впливу, тому він аж ніяк не тиран і деспот, і при демократії правять насправді обрані... Наче все логічно, але виходить те, що ти сказав- втрачається будь-який сенс вести діалог, крім освітнього. Малював із себе ліберала й вольнодумця, а виявився педриотом ряші. Мовляв, Україну до НАТО не приймуть ніколи, бо в України з РФ територіальна суперечка за Крим. І ця людина доводила мені, що у них в Калінінграді за Путіна не голосують. Можливо, хтось і не голосує, але він-то, схоже, голосує... Каже, працює у виборчій комісії, жодної фальсифікації, більшість- за Путіна. Отже, якщо він в комісії, він теж- за Путіна. Як і більшість виходців з України, які дуже часто більші вороги незалежності України, ніж самі москалі- бо весь смисл їхнього існування в РФ є в доведенні, що українці та росіяни- один народ, тому українці можуть там робити кар'єру...
І так мене це дістало, що будь-кому, хто буде казати мені про вади демократії ( які насправді завжди є, бо це процес, який розвивається на суперечностях і суперечках, коли виборець має розвиватись на помилках, коли існує зворотній зв'язок до влади від народу, який теж може спрацювати по-різному, в тому числі й тимчасово неадекватно), - просто заїду в хлібало міцним словом