Почитав програми, поки що 4....
Порошенко - Багато фраз, які зараз на слуху. В принципі ніби все правильно, але відчуття якоїсь награності, може це просто моя підозрілість до нього говорить. Що не сподобалось говорить тільки про політичну бородьбу з Росією і ні слова про НАТО.
Богомолець - програма взагалі ні про що, єдине що несе якесь смислове навантаження: я була на Майдані.
Гриценко - теж в принципі багато гасел, але є конкретні цілі, за невиконня яких потім можна брати одне місце. Від мене плюс по місцевому врядуванні, по податках і зовнішній політиці, мінус по президенській формі правління і казочкам по гуманітарному блоку(хоча у всіх інших такі ж казочки, просто на рівні решти програми ця частина виглядає недуже).
Ярош - Все структуровано - тут просто молодець, По всіх пунктах "+", крім 2-х взаємо виключних, про відновлення ядерного статусу і одночасне США і Великобританія як гаранти цілісності. Вони при таких розкладах будуть проти. А в цілому найкраща програма з 4-х.
Кого ще почитати? Всякий лівий сектор типу Тимошенко чи Симоненко не пропонувати.