Та не так все просто. Ну найбільш буйних потовчуть, але це мізер в загальній кількості. А решту заженуть копняками в стійло і вони будуть бухтіти і 'праславлять Дамбас', та ще й своїх 'гєроєв' отримають. Ну і ВВХ буде гадити, як зможе, грунт для цього там, на жаль, є і ще довго буде.
Якась жорстка комплексна політика українізації ( в ширшому розумінні, я тут не зовсім про мову), можливо й дасть якісь результати, але є певні сумніви в здатності верхівки країни її проводити.
Ну але будемо оптимістами, бо 'ще ніколи так не було, щоби якось не було'.
Я якраз думаю, що чим довше буде йти оте нещасне АТО, тобто чим довше прості люди на Сході будуть жити в тому підвішеному стані "ні віни, ні миру" (а ще і "ні грошей, ні роботи, ні навчання в школах") то тим тим більше населення почне тверезішати. Бо то таки настільки тупе та зазомбоване бидло, що доки вони на власній шкурі не відчують різніцю між мирним життям в складі України та отим хаосом, що панує в них зараз, доти вони будуть повторювати усі свої любимі міфи про "ми кормім всю Україну" та "услишьтє Дабасс", "Расія - наш друг".
Якби (якимось дивом) все АТО вдалось завершити за 1-2 тижні після того, як все почалось, то усі ті мертві колоради з автоматами стали би героями для населення Сходу на пару поколінь. Усі б вірили, що "наші хлопці хотіли нам добра", "наші герої захищали нас від бандерівців та ПС" та інше. Зараз вони мають прекрасну нагоду відчути РЕАЛЬНУ владу того бидла зі зброєю - і зробити висновки.
Іноді я навіть хочу вірити, що керівництво АТО на вправді це все розуміє і саме тому то все так довго тягнеться - а не тому, що воно геть непрофесійне, бездарне та корумповане і ловить свою "рибку" в каламутній воді...