Автор Тема: Новини театру БД Україно-Російської війни2014(Лайфньюз не пропонувати)частина№11  (Прочитано 254816 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Offline dimoto

• Ветеран форума

Паша К.
56 мин. ·
Важно! Ситуация в донецком аэропорту критичная. Киборги справляются, но долго не продержатся. 15 минут общался по телефону. Там уже нечего оборонять и негде прятаться. Ситуация кардинально изменилась, когда подтянулись вражеские танки и начали прицельно почти прямой наводкой обстреливать здания с расстояния 1-2 км. Сегодня чуть не дошло до рукопашной, зомби ворвались на первый этаж здания. Правда, все они там остались на всегда, но это дела не меняет. Ребятам просто негде уже будет скоро прятаться. Наши высылали подмогу из танков, которые, как это уже не первый раз "случается", поломались, а наша артиллерия не может работать по их танкам.
Да, я уже второй раз поднимаю панику (первый раз был по 72-ой) и да, я хорошо подумал. Ребят нужно выводить. Нам не нужны новые бесполезные жертвы. И в данном случае это не мое умозаключение, это уже и позиция киборгов. Если они выйдут сейчас, то останутся живыми легендами. Если не выйдут, то - мертвыми. Вот и вся разница. Не знаю, что в голове у ГШ и Главнокомандующего, но не могу исключать, что ситуацию недооценивают или недослышат. Если ребята там погибнут, то это будет не только их конец, это может стать началом конца МО.

Offline Tech

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
 Выводить конечно нужно, вопрос только докуда. Следующих выводить, я так понимаю, будут из Дебальцево.

Offline convex

• Ветеран форума

Паша К.
56 мин. ·
Важно! Ситуация в донецком аэропорту критичная. Киборги справляются, но долго не продержатся. 15 минут общался по телефону. Там уже нечего оборонять и негде прятаться. Ситуация кардинально изменилась, когда подтянулись вражеские танки и начали прицельно почти прямой наводкой обстреливать здания с расстояния 1-2 км. Сегодня чуть не дошло до рукопашной, зомби ворвались на первый этаж здания. Правда, все они там остались на всегда, но это дела не меняет. Ребятам просто негде уже будет скоро прятаться. Наши высылали подмогу из танков, которые, как это уже не первый раз "случается", поломались, а наша артиллерия не может работать по их танкам.
Да, я уже второй раз поднимаю панику (первый раз был по 72-ой) и да, я хорошо подумал. Ребят нужно выводить. Нам не нужны новые бесполезные жертвы. И в данном случае это не мое умозаключение, это уже и позиция киборгов. Если они выйдут сейчас, то останутся живыми легендами. Если не выйдут, то - мертвыми. Вот и вся разница. Не знаю, что в голове у ГШ и Главнокомандующего, но не могу исключать, что ситуацию недооценивают или недослышат. Если ребята там погибнут, то это будет не только их конец, это может стать началом конца МО.

Оцих двох місць не розумію. Що значить "случается"? Танки гнилі чи танкісти не дуже хочуть доїхати до передової? І чому не можна вгатити 10-кратну суму щоб терміново дістати і запустити кілька безпілотників і в неперервному режимі коригувати наші гаубиці? Ци там має бути тендер, відкати і т.д.?

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума

Паша К.

Що це за хуй? Хтось знає, що він співав під час іловайських подій?

Offline dimoto

• Ветеран форума

Паша К.

Що це за хуй? Хтось знає, що він співав під час іловайської катавасії?
корректируй лексикон до написания.....

Павел Кащук, волонтёр, Combat.ua.... 

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
корректируй лексикон до написания.....

Не треба намагатися ремонтувати те, що не зламалося....

Цитувати
Павел Кащук, волонтёр, Combat.ua....

"Для дітей природи"(c) йа павтаряйу свой вапрос:

"Хтось знає, що він співав під час іловайську?" Чи не вимагав він "калідору рас-рас"?

Offline Kvant

• Ветеран форума

Паша К.
56 мин. ·

Яке він має відношення до керівництва АТО? І чим його "висери" цікаві у темі АТО? Це як прибиральниця буде радити хірургу як робити операцію. Десь те саме.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

SkyBeT ‏@SkyBeTHacker 1h1 hour ago

@DombasUA @pandenik старый терминал - до нового. Новый только стреляют. В новом сидят везде наши. 1 этаж 79 бригада, 2 этаж спецназ 3 - нету
If you are going through hell, keep going.

Offline convex

• Ветеран форума

Паша К.
56 мин. ·

Яке він має відношення до керівництва АТО? І чим його "висери" цікаві у темі АТО? Це як прибиральниця буде радити хірургу як робити операцію. Десь те саме.

Щось мені наші хірурги нагадують "доктора Пі". Той теж скаржився на заздрісників і невігласів. А успіхи - такі, що вголос на засіданні ТСК ВР не випадає говорити.

Offline Kvant

• Ветеран форума

Паша К.
56 мин. ·

Щось мені наші хірурги нагадують "доктора Пі". Той теж скаржився на заздрісників і невігласів. А успіхи - такі, що вголос на засіданні ТСК ВР не випадає говорити.

Трагедія української нації у хохлізмі. Це коли "два українця - три гетьмани" і ці вічні роздори між українцями, війни між собою.
Коментування волонтером дії керівництва штабу АТО - це теж із цієї історії, коли "куховарка керує державою", або коли 60% українців вважають, що можуть керувати великими підприємствами, хоча навіть на ранг малого начальника не тягнуть.
Зверніть увагу на те, що люди, які дійсно розбираються у керівництві військами, а таких у нас десятки тисяч офіцерів запасу - нічого не критикують. Бо знають, як проводиться керівництво, як проводиться планування. І знають, що без знання реальної ситуації на лінії бойових дій - навіть коментувати немає що. В той же час, знаходяться "мудрійші волонетери", "журналісти", "редактори видань, які начиталися книжок" та інші невігласи яку всюди сують свою думку та коментарі.

Offline convex

• Ветеран форума
Квант, абстрактне запитання. Якби (гіпотетично) керівництво збройними силами регулярно виявляло некомпетентність, а інколи боягузтво, а вищі особи держави (гіпотетично) утримувались від розслідувань і заміни кадрів, чи вважаєте Ви, що в будь-якому випадку раціонально не надавати цим питанням широкого розголосу, бо шкода для оборони країни буде ще більшою?

Offline Старина Z

• Ветеран форума
В Совете нацбезопасности и обороны опровергают информацию о захвате террористами двух терминалов Донецкого аэропорта.

Об этом Украинской правде сообщил представитель информцентра СНБО Андрей Лысенко.

Но при этом, по его словам, в среду вечером была попытка боевиков атаковать аэропорт.

"Украинские десантники обнаружили и отразили это мощное нападение террористов. По результатам боя убиты 7 террористов, около 10 получили ранения. Со стороны украинских военных потерь нет и аэропорт остался под полным контролем сил АТО ", - заявил Лысенко.

"Подчеркиваем, что всю официальную информацию в зоне АТО уполномочен распространять инфоцентр СНБО. Вместе с тем призываем бойцов и командиров добровольческих подразделений, вступивших в предвыборную кампанию, не разглашать непроверенную информацию и не поддаваться на провокации русских наемников ", - добавил он.

В свою очередь, спикер медиацентра АТО Владислав Селезнев сообщил, что в среду на аэропорт было осуществлено 4 атаки, во время одной из них боевикам удалось прорваться в здание терминалов, но эту атаку силы АТО отбили.

Напомним, ранее комбат "Донбасса" Семен Семенченко заявил о захвате двух терминалов аэропорта Донецка боевиками

Источник: http://censor.net.ua/news/305191/donetskiyi_aeroport_pod_kontrolem_ukrainskoyi_armii_snbo

P.S. Явно кто-то из них двоих говорит неправду. В течение нескольких дней узнаем точно - кто.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Для мене як для офіцера запасу колишнього і командира роти є цілком зрозумілим, що наших людей треба виводити з аеропорту, адже захищати об“єкт без достатнього забезпечення і вогневої підтримки в певний момент буде просто неможливо. Тим паче, що аеропорт перебуває під постійним артилерійським, мінометним і кулеметним вогнем.

В даній ситуації збереження життя кільком сотням людей, які завдяки своїй сміливості, духові і військовій майстерності зуміли так протриматися - це збереження практично золотого фонду наших збройних сил.
Я припускаю, що у командування є подібний план як один із варіантів, але наскільки я розумію, ситуація погіршується, що є цілком природньо для існуючих обставин.

Втрачати цих людей не можна!

Offline Kvant

• Ветеран форума
Квант, абстрактне запитання. Якби (гіпотетично) керівництво збройними силами регулярно виявляло некомпетентність, а інколи боягузтво, а вищі особи держави (гіпотетично) утримувались від розслідувань і заміни кадрів, чи вважаєте Ви, що в будь-якому випадку раціонально не надавати цим питанням широкого розголосу, бо шкода для оборони країни буде ще більшою?

Конвекс, та яке боягузство? Не керівникам АТО в атаку йти. Не компетентний генерал не може планувати бойових дій і таких на АТО немає. У нас куча генералів які "бумажки перекладають", сидять в "тилу" і т.д. Там питання є, а до керівників АТО - не має. Бо у штабі АТО якраз ті люди, які ще можуть щось планувати. Більше того, усі бойові дії "ополченців" планує Генштаб РФ, щоб Ви хотіли знати. В тому числі і кількість та постачання техніки ЛуганДону.
Давайте гіпотетично візьмемо "не служившого в армії, але начитавшогося книжок" Бутосова, заведемо його в штаб АТО, дамо карту бойових дій. А потім скажемо, плануй військові операції. Результат буде на рівні того, якщо санітарці дати скальпель, щоб вона почала робити реальну операцію.
П.С. Нагадаю, що СБУ-шний генерал, легенда Альфи не потягнув керівництво АТО і реальне його керівництво віддали генералу Муженко, який тоді ще не був Начальником Генштабу, бо він реально вміє планувати бойові операції та мав досвід в Іраку, навіть роботи в штабі НАТО. Тобто у нас набирали в керівництво АТО за фахівістю. Бо одне діло "командувати і трендіти", а друге діло - реально робити.

Offline Старина Z

• Ветеран форума
Для мене як для офіцера запасу колишнього і командира роти є цілком зрозумілим, що наших людей треба виводити з аеропорту, адже захищати об“єкт без достатнього забезпечення і вогневої підтримки в певний момент буде просто неможливо. Тим паче, що аеропорт перебуває під постійним артилерійським, мінометним і кулеметним вогнем.

В даній ситуації збереження життя кільком сотням людей, які завдяки своїй сміливості, духові і військовій майстерності зуміли так протриматися - це збереження практично золотого фонду наших збройних сил.
Я припускаю, що у командування є подібний план як один із варіантів, але наскільки я розумію, ситуація погіршується, що є цілком природньо для існуючих обставин.

Разделяю Вашу точку зрения в том, что все нужно делать вовремя. Это как раз тот момент, когда промедление смерти подобно, причем буквально. Но мы не владеем всей информацией.

Вполне возможно, что командование ждет какого-то события, после которого начнется новая фаза боевых действий и до этого момента не хочет сдавать аэропорт.
А может быть, аэропорт - это ценный объект для торга и пока торг продолжается.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Сьогодні ввечері відбулася чергова спроба бойовиків атакувати аеропорт міста Донецьк. Українські десантники виявили героїзм і відбили цей потужний напад терористів. За результатами бою вбито 7 бойовиків,близько десятка отримали поранення. Серед українських військових втрат немає і аеропорт залишився під повним контролем сил АТО.

Наголошуємо, що всю офіційну інформацію про події в зоні АТО уповноважений розповсюджувати інформаційно-аналітичний центр РНБО України. Водночас закликаємо бійців і командирів добровольчих підрозділів, які вступили у передвиборчу кампанію, не розповсюджувати неперевірену інформацію, не піддаватися на провокації проросійських найманців та не допомагати їм поширювати відверто брехливу інформацію про їхні начебто перемоги.

http://mediarnbo.org/2014/10/02/%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%BD%D0%B1%D0%BE/

Offline Kvant

• Ветеран форума

На основі чого Ви робите висновки? Яких даних? Є дані по нашим силам, які зараз в аеропорту у Вас? Є дані по стратегічній важливості його для України?
Що значить "захищати в певний момент буде неможливо"? Що за брєд Ви несете?
Яка у Вас військова спеціальність? І командир роти не планує бойових дій і досвіду планування у Вас не має. Тому Ваші поради нікому не цікаві.

Offline convex

• Ветеран форума

Конвекс, та яке боягузство? Не керівникам АТО в атаку йти. Не компетентний генерал не може планувати бойових дій і таких на АТО немає. У нас куча генералів які "бумажки перекладають", сидять в "тилу" і т.д. Там питання є, а до керівників АТО - не має. Бо у штабі АТО якраз ті люди, які ще можуть щось планувати. Більше того, усі бойові дії "ополченців" планує Генштаб РФ, щоб Ви хотіли знати. В тому числі і кількість та постачання техніки ЛуганДону.
Давайте гіпотетично візьмемо "не служившого в армії, але начитавшогося книжок" Бутосова, заведемо його в штаб АТО, дамо карту бойових дій. А потім скажемо, плануй військові операції. Результат буде на рівні того, якщо санітарці дати скальпель, щоб вона почала робити реальну операцію.
П.С. Нагадаю, що СБУ-шний генерал, легенда Альфи не потягнув керівництво АТО і реальне його керівництво віддали генералу Муженко, який тоді ще не був Начальником Генштабу, бо він реально вміє планувати бойові операції та мав досвід в Іраку, навіть роботи в штабі НАТО. Тобто у нас набирали в керівництво АТО за фахівістю. Бо одне діло "командувати і трендіти", а друге діло - реально робити.

Я не буду (поки) розбирати Вашу "відповідь", але на моє абстрактне запитання ви не відповіли. Спробуєте?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #678 : Жовтня 02, 2014, 12:13:28 00:13 »
Кванте, моя спеціальність - піхота.
В певний момент стане неможливим - це коли сам об“єтк фізично перестане існувати і до того йде. Я не маю конкретної інформації і жодних оперативних даних, але я наприклад знаю, що рота не зможе без тилу захищати аеропорт до безкінечності.
Очевидно, що аеропорт або буде зданий, або буде взятий нами і повністю контролюваний разом із усією територію звідки тепер по ньому стріляють. Це має статися до морозів.

Offline BlackCat

• Ветеран форума
Я так понимаю наши ребята сидят в зданиях, которые являются хорошим укрытием и позволяют очень эффективно обороняться. Но если здания методично разрушаются рашистской артиллерией и танками, то лучше не дожидаться пока их разрушат до основания и отойти заранее.

Offline Kvant

• Ветеран форума
Я не буду (поки) розбирати Вашу "відповідь", але на моє абстрактне запитання ви не відповіли. Спробуєте?

Ви несете брєд. Бо якщо б у нас була така "плачевна" ситуація в керівництві ЗСУ і Нацгвардії, то "ополченці" уже би взяли Київ. І саме військово-політичне керівництво (Президент, голови уряду та Ради) країни вирішувало б кадрові питання швидко, бо війну програми ніхто не хоче. І Міністр оборони у нас уже третій за пів-року. І керівник АТО у нас уже третій. І начальника Генштабу замінили. Ви що цього не помічаєте чи дурника включаєте?

Offline Kvant

• Ветеран форума
Re: “
« Reply #681 : Жовтня 02, 2014, 12:19:54 00:19 »
Кванте, моя спеціальність - піхота.
В певний момент стане неможливим - це коли сам об“єтк фізично перестане існувати і до того йде. Я не маю конкретної інформації і жодних оперативних даних, але я наприклад знаю, що рота не зможе без тилу захищати аеропорт до безкінечності.
Очевидно, що аеропорт або буде зданий, або буде взятий нами і повністю контролюваний разом із усією територію звідки тепер по ньому стріляють. Це має статися до морозів.

А що у них немає тилу? Вони ж не в оточені.
Коли настане потрібний момент то дадуть команду на відступ. А до тих пір треба його тримати. Їм же навіть підкріплення прислали з 79 бригади і ще механізованої з Дніпра. Значить він таки важливий.
П.С. Лінія фронту може проходити навіть в чистому полі, але це не означає, що треба здавати території.
П.С. Не чув таку військову спеціальність. Слабо вірю, що Ви були командиром роти. Але Бог з ним.

Offline convex

• Ветеран форума

Ви несете брєд. Бо якщо б у нас була така "плачевна" ситуація в керівництві ЗСУ і Нацгвардії, то "ополченці" уже би взяли Київ. І саме військово-політичне керівництво (Президент, голови уряду та Ради) країни вирішувало б кадрові питання швидко, бо війну програми ніхто не хоче. І Міністр оборони у нас уже третій за пів-року. І керівник АТО у нас уже третій. І начальника Генштабу замінили. Ви що цього не помічаєте чи дурника включаєте?

Я, дозвольте зауважити, нічого не "несу", бо для особливо здібних двічі підкреслив гіпотетичність такої ситуації (хоча це ще питання, інакше Ви б не викручувались, як в'юн на сковорідці).

І не треба бути хитрим і писати про півроку. З поставлених ПРИ ПОРОШЕНКОВІ (за його 100+ днів) когось змінили? Отож бо.

А на питання щиро Ви і не відповісте.

Offline Kvant

• Ветеран форума
Я, дозвольте зауважити, нічого не "несу", бо для особливо здібних двічі підкреслив гіпотетичність такої ситуації (хоча це ще питання, інакше Ви б не викручувались, як в'юн на сковорідці).

І не треба бути хитрим і писати про півроку. З поставлених ПРИ ПОРОШЕНКОВІ (за його 100+ днів) когось змінили? Отож бо.

Напевно тому, що поки немає сенсу міняти. І міняти треба на когось кращого. А кращих немає. Того ж Муженка поставив ще Турчинов і Порошенко його з керівника АТО не забрав, більше того призначив його керівником Генштабу.
Ваші гіпотетичні думки не є реальними, бо у випадку "поганого керівництва армією" будуть зливи на війні, постійна втрата територій. І військове політичне керівництво буде вимушене діяти.

Offline convex

• Ветеран форума

Напевно тому, що поки немає сенсу міняти. І міняти треба на когось кращого. А кращих немає. Того ж Муженка поставив ще Турчинов і Порошенко його з керівника АТО не забрав, більше того призначив його керівником Генштабу.
Дивно, Ви щойно дорікали багато кому, у тому числі відставним офіцерам, що вони роблять висновки, не маючи повної інформації. Тут Ви раптом оголошуєте, що у нашому військовому керівництві майже тотальний маразм, і жодного кадрового запасу нема. Звідки певність? Ви Муженко?

Цитувати
Ваші гіпотетичні думки не є реальними, бо у випадку "поганого керівництва армією" будуть зливи на війні, постійна втрата територій. І військове політичне керівництво буде вимушене діяти.
Раз "кращих немає", тільки пару стратегічно мислячих людей, то чи може не бути "поганого керівництва армією"? Щось з логікою халепа. І, до речі, у нас між "мусить діяти" і "буде діяти" - прірва.
« Останнє редагування: Жовтня 02, 2014, 12:35:27 00:35 від convex »

Offline кноп

• Hero Member
Силовики кажуть, що з терміналів Донецького аеропорту бойовиків вигнали Четвер, 02 жовтня 2014, 00:10
     У Раді нацбезпеки та оборони спростовують інформацію комбата Семена Семенченка про захоплення терористами двох терміналів Донецького аеропорту.
Про це "Українській правді" повідомив речник інформцентру РНБО Андрій Лисенко.
За його словами, у середу ввечері відбулася чергова спроба бойовиків атакувати аеропорт.
"Українські десантники виявили і відбили цей потужний напад терористів. За результатами бою вбито 7 терористів, близько 10 отримали поранення. Від українських військових втрат немає і аеропорт залишився під повним контролем сил АТО", - заявив Лисенко.
"Наголошуємо, що всю офіційну інформацію в зоні АТО уповноважений розповсюджувати інфоцентр РНБО. Водночас закликаємо бійців та командирів добровольчих підрозділів, які вступили у передвиборчу кампанію, не розповсюджувати неперевірену інформацію та не піддаватися на провокації російських найманців", - додав він.
Водночас речник медіацентру АТО Владислав Селезньов "Українській правді" повідомив, що у середу на аеропорт було здійснено 4 атаки, під час одної з них бойовикам вдалося прорватися у будівлю терміналів, але цю атаку сили АТО відбили.

Offline Tomas

• Full Member
На території проведення АТО зафіксовано загострення ситуації.
Про це заявив речник прес-центру АТО Владислав Селезньов.
"Сьогодні о 6 годині ранку бойовики широким фронтом з застосуванням стрілецької зброї розпочали штурм донецького аеропорту", - повідомив він

Offline pomi

• Sr. Member

Більшість російських військових на Донбасі виявилися з частин Повітряно-десантних військ миротворчого корпусу РФ.

Даний факт підтверджує розслідування, яке провело РБК.

Зокрема повідомляється, що 31-ша окрема гвардійська десантно-штурмова бригада (дислокується в Ульяновській області) брала участь в антитерористичній операції в Чечні. З 2005 року бригада повністю переведена на контрактну систему комплектування. Підтверджені різними джерелами втрати підрозділу – 4 людини.

З'єднання 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії (дислокується в Іванівській області) брали участь у врегулюванні міжнаціональних конфліктів у Закавказзі, Придністров'ї, Югославії, Північній Осетії, а в 2008 році воювали з Грузією. Підтверджені різними джерелами втрати підрозділу – 5 осіб.

76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія (дислокується у Псковській області) брала участь у врегулюванні конфліктів у Вірменії, Азербайджані, Грузії, Киргизії, Прибалтиці, Придністров'ї, Північній і Південній Осетії. З 1994 по 1995 роки дивізія – активний учасник Першої чеченської війни, в 2008 році – у війні з Грузією. У 2014 році дивізія брала участь у захопленні Криму. Підтверджені різними джерелами втрати підрозділу – 5 осіб.

7-ма гвардійська десантно-штурмова (гірська) дивізія ВДВ (дислокується в Краснодарському краї) виконувала миротворчі завдання в Абхазії і брала участь в контртерористичних операціях на Північному Кавказі. Підтверджені різними джерелами втрати підрозділу – 1 людина.

106-а гвардійська повітряно-десантна дивізія (дислокується в Рязанській області) брала участь у наведенні порядку під час антивірменських заворушень в Азербайджані і контртерористичних операціях на Північному Кавказі. Підтверджені різними джерелами втрати підрозділу – 1 людина.

9-та окрема мотострілецька бригада (дислокується в Нижньому Новгороді). Підтверджені різними джерелами втрати підрозділу – 2 людини.

http://zaxid.net/news/showNews.do?bilshist_rosiyskih_viyskovih_na_donbasi_viyavilisya_biytsyami_mirotvorchogo_korpusu_vdv_rf&objectId=1324589

Offline pomi

• Sr. Member
В Администрации Президента нет никаких разговоров о сдаче Донецкого аэропорта. Об этом в эфире 5 канала заявил советник Президента Украины Олег Медведев.

«Я ничего подобного не слышал, единственным источником информации по этой версии было заявление донецкого губернатора Таруты. Конечно, это заявление взволновало нас, но потом Тарута успокоил и пытался объяснить, что он этого или не говорил, или фраза была вырвана из контекста. На Банковой таких разговоров нет и не было», - заявил Медведев.

Ранее в СМИ было опубликовано заявление председателя Донецкой областной государственной администрации Сергея Таруты, в котором он говорил о возможности обмена аэропорта на другие территории возле Донецка.

Позже Тарута заявил, что не делал подобных заявлений, а его слова были неправильно истолкованы.

Также сообщалось, что Совет национальной безопасности и обороны отрицает возможность передачи Донецкого международного аэропорта под контроль террористов.

http://glavcom.ua/news/237930.html

Offline повстанець

• Hero Member
Є тільки дві дійсно нескінченні речі — всесвіт і людська дурість. І я не впевнений стосовно всесвіту.© Альберт Ейнштейн