Автор Тема: Проект закону про зброю  (Прочитано 21582 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline PamTam

• Ветеран форума
Re: Проект закону про зброю
« Reply #150 : Квітня 11, 2014, 02:10:01 14:10 »
А в приципі, я за таке формулювання: Кожен несудимий і психічно здоровий громадянин Україні старше 21 року зобовязаний володіти і носити вогнепальну зброю  без обмеження виду і типу набоїв.

Этой фразой Вы демонстрируете Ваши личные желания, которые Вы откровенно пытаетесь навязать ("зобовязаний") всему обществу. Что ставит под сомнение прохождение Вами второго условия из Вами же перечисленных. :smilie2:

Вам пофиг на потенциальные последствия таких мер, равно как явно пофиг на статистику по странам, показывающую, что криминальная обстановка мало зависит от ношения оружия людьми. Вам просто хочется чувствовать в кармане ствол, вот и все. Чувствовать его силу и мощь.

+1

Offline bugaga

• Ветеран форума
« Reply #151 : Квітня 11, 2014, 02:10:35 14:10 »
до речі за законом що пропонується забороняють носити зброю в нетверезому стані.
ванька ерохин вон на веллбутрине вторую машину меняет, квартиру купил, бизнес завёл, а ты всё сидишь на своих сиозсах как сыч

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #152 : Квітня 11, 2014, 02:11:01 14:11 »
для Бацилла

ні я просто хочу, що кожен відповідав за свою безпеку, безпеку ближніх і країни. тому зобовязаний. чому я, чи частина суспільства повинна гарантувати комусь безпеку.
досить ховатись і гратись в дитинство, кожен повинен дбати про свою безпеку.
людина повинна відчути, що ось вона відповідальність.
усвідомлення відповідальності хоча б за себе, а так, хтось має змінити країну, хтось дати зарплату, хтось змінити правоохоронні органи та забезпечити порядок на вулицях і т.д.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #153 : Квітня 11, 2014, 02:12:18 14:12 »
до речі за законом що пропонується забороняють носити зброю в нетверезому стані.

:lol:

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #154 : Квітня 11, 2014, 02:16:00 14:16 »
для всіх
носіння мало вливає на криміногенну ситуацію, впливає володіння. Дайте людям право на володіння.
Я за вільне носіння, ви проти, далі голосування і буде закон, будемо виконувати.
Панове опоненти, ви визнаєте, що дозвіл на володіння зброєю приведе до зменшення важких злочинів?

якщо Вас затримають в стані алкогольного спяніння зі зброєю, пожиттєва заборона на отримання дозволу на володіння. Зробили б так  водіями, затримали випившого за рулем і пожитєве позбавлення прав.

Offline Blackout

• Sr. Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #155 : Квітня 11, 2014, 02:16:06 14:16 »
Для Pam Tam
Напишіть свій рецепт отримання українцями зброї чи ви взагалі проти цього?

Offline Tvladrat

• Hero Member
« Reply #156 : Квітня 11, 2014, 02:17:00 14:17 »
власне. Яка різниця, легальна зброя чи ні. У кожного йолопа є два цілком легальні кулаки, а цілком легальні дручки і валяються де завгодно. Коли у кабаку два нетверезі йолопи щось не поділять, в хід замість кулаків і дручків піде вогнепальна зброя. При цьому пристрелять бармена і офіціантку.  В розвинення у цих йолопів відчуття відповідальності та наявність у них спогадів про гільзотеку і т.п. не вірю, особливо після півлітри на кожного.

"про пяних в законі чітко прописано, взяли пяного зі зброєю, пожиттєва заборона на зброю."

Ще раз, ми про яку країну говоримо? Якщо про нашу, то при оцінюванні можливих наслідків треба розглядати варіант, коли УСІ обмеження закону обходяться хабарями. А це значить, що зброя буде в усіх нарваних мачо, які по п'яні будуть хизуватися нею перед дівками і доводити один одному, хто тут головний. А також у багатьох агресивних політично активних і подекуди не дуже розумних громадян усіх політичних таборів, між якими зараз ведуться активні фізичні сутички.

Вот для примера:

"..
Я являюсь владельцем пистолета и имею разрешение на ношение. Чтобы его получить, гражданин Латвийской республики старше 21 года должен здать экзамен (знание закона об оружии, уголовный закон об ответственности связанный с оружием, техническая часть и ТБ). Потом надо написать заявление в разрешиловке, если хотите получить не хранение, а ношение - обосновать зачем. К заявлению - медсправку и справку от нарколога и психиатора. Если по заявлению будет положительное решение, к Вам придет участковый проверить наличие сейфа. После этого Вы получите разрешение на приобретение и в течение 3-х месяцев должны купить КНО. Потом в течение 5 рабочих дней регистрируете пистолет в разрешиловке и все. Каждые 5 лет приносите новую справку от врача.

На начало прошлого года в Латвии было зарегистрировано около 36 000 владельцев оружия, у 9 000 из которых было право на ежедневное ношение оружия.

К ноябрю 2011 года в Латвии зафиксировано 36 276 человек, имеющих право на владение оружием, 26 913 из которых охотники. При этом увеличилось число тех, кто имеет право на ежедневное ношение оружия — теперь таких насчитывается 10 223.

С момента разрешения ношения оружия количество преступлений серьезно уменьшилось, но насколько это связано именно с ношением - трудно сказать.

Мне лично пистолет пригодился дважды, еще в 90-е, достаточно было просто продемонстрировать, инцеденты были исчерпаны.

По поведению владельцев: обычно вполне адекватные люди. И более законопослушные, ведь они знают чем рискуют - скажем, за административный протокол связанный с алкоголем или наркотиками - лишение лицензии, уголовное дело - тоже.
.."

http://butina.livejournal.com/137942.html

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #157 : Квітня 11, 2014, 02:25:31 14:25 »
для MakYury
я про той, що від Свободи, посилання на першій сторінці даного обговорення
активний користувач це скільки?
я б відстрілював 10-20 пострілів в тиждень зі свого і ще 50 з інших арнедованих в тирі, а може і всі з арендованих, раз в чотири роки поновлювати дозвіл і повторний відстріл. Думаю біьшість буде лежати нових і в сейфі, люди візьмуть для заспокоєння. Потім, знову ж психологічний фактор, вистріл з легальної зброї повинен сприйматись, як залишити відбитки пальців

Від калібру залежить. Від десятків до сотень пострілів і картину вже не впізнати...

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #158 : Квітня 11, 2014, 02:26:47 14:26 »
зараз дозвіл коштує 450 долл...
дешеві стволи не продаються тому...

Простите, Дозвил на что столько стоит?

це в магазині на нарізну без тривалого очікування...

Offline Людас

• Hero Member
« Reply #159 : Квітня 11, 2014, 02:27:36 14:27 »
у такому нервовому стані, в якому зараз народ - категорично не можна. Ось ті люди в Ровеньках, що в стані істерики цілий день по місту шукають бандерівців. І скільки було б жертв. якби вони були зі  стволами.

Всі чомусь думають, що зброя попаде до рук лише розумних патріотів. Слід розглядати такий варіант, що вона попаде до рук навіжених, урків, і зовсім не патріотів.

Хм... А вона ще до них не попала ? Наприклад, в донецькій ОДА ?
В луганській СБУ ?

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #160 : Квітня 11, 2014, 02:28:55 14:28 »
Для Pam Tam
Напишіть свій рецепт отримання українцями зброї чи ви взагалі проти цього?

В теперішньому (останні місяці) емоційному стані суспільства, при корумпованості і саботажі дозвільно-контрольних органів держави, теперішньому рівні алкоголізму, реально некерованій державі, при прямій зацікавленості сусідів у постійній дестабілізації ситуації та в переводі внутрішньої конфронтації у гарячу форму - категорично проти.

Жодні обмеження, виписані в законі, діяти не будуть. Єдиним результатом буде поява на вулицях величезної кількості людей з пістолетами в кишенях.

Коли у нас буде спокійне життя, будуть виконуватися закони, і буде створено нормальну міліцію - можна буде про щось думати.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #161 : Квітня 11, 2014, 02:35:23 14:35 »
у такому нервовому стані, в якому зараз народ - категорично не можна. Ось ті люди в Ровеньках, що в стані істерики цілий день по місту шукають бандерівців. І скільки було б жертв. якби вони були зі  стволами.

Всі чомусь думають, що зброя попаде до рук лише розумних патріотів. Слід розглядати такий варіант, що вона попаде до рук навіжених, урків, і зовсім не патріотів.

Хм... А вона ще до них не попала ? Наприклад, в донецькій ОДА ?
В луганській СБУ ?

попала. тому їх ще звідти і не викурили. А в Харкові, очевидно, не попала. Тому там все і розрулили. РОздавши зброю, отримаєте десятки таких точок. ПР постарається організувати.

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #162 : Квітня 11, 2014, 02:37:16 14:37 »

Коли у нас буде спокійне життя, будуть виконуватися закони, і буде створено нормальну міліцію - можна буде про щось думати.

Коли  по вашомум це буде в термінах будь ласка.
Існує думка що легальна зброя у всіх масово  сама по собі є досить  охолоджуючим фактором .

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #163 : Квітня 11, 2014, 02:38:30 14:38 »
для PamTam

точно, прилетять інопланетяни і все зроблять, спокійне життя і нормальну міліцію, і всі почнуть закони виконувати і т.д. Чекайте далі.

повторюю ще раз. Обмеження не діють, дебіли купляють права разом з автомомбілем, міліція відпускає пяних за хабар. на дорогах повно технічно несправних автомомбілів, кожного року гинуть десятки тисяч і калічать сотні тисяч.
ЗАБОРОНИТИ АВТОМОБІЛІ ? а вже коли буде спокійне життя і всі будуть дотримуватись ПДР, тоді дозволити?

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #164 : Квітня 11, 2014, 02:40:32 14:40 »
для PamTam

точно, прилетять інопланетяни і все зроблять, спокійне життя і нормальну міліцію, і всі почнуть закони виконувати і т.д. Чекайте далі.

А ношение оружия это все рррраз - и исправит.

Offline Who is John Galt?

• Hero Member
« Reply #165 : Квітня 11, 2014, 02:41:58 14:41 »

В теперішньому (останні місяці) емоційному стані суспільства, при корумпованості і саботажі дозвільно-контрольних органів держави, теперішньому рівні алкоголізму, реально некерованій державі, при прямій зацікавленості сусідів у постійній дестабілізації ситуації та в переводі внутрішньої конфронтації у гарячу форму - категорично проти.

Жодні обмеження, виписані в законі, діяти не будуть. Єдиним результатом буде поява на вулицях величезної кількості людей з пістолетами в кишенях.

Якщо обмеження не діють, то так само не діють обмеження зараз на те щоб мати короткоствол. Ну і таки хто захоче - і так купить завжди. Особливо кримінал. Я от не розумію, якщо нема даних про то, що зброя шкодить суспільству, то звідки ця жага до заборони? Суто через ваше бажання? Так отут є дані, що де більше заборон, жити гірше.
Держава є інститут пограбування та насильства.

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #166 : Квітня 11, 2014, 02:49:21 14:49 »
для Бацилла

частково так. Зброя - це відповідальність і стримуюючий фактор.
Ви згодні, що володіння зброєю зменшує кількість важких злочинів?
Влада повинна поважати і боятись народ, а не навпаки. Тільки озброєний народ може диктувати владі свою волю, в іншому випадку тільки через загибель найкращих, при умові зовнішнього тиску.
Кожен державний службовець повинен знати, що люди озброєні і можуть на беззаконня відповісти.

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #167 : Квітня 11, 2014, 02:55:47 14:55 »
для PamTam

А ношение оружия это все рррраз - и исправит.
Вільне володіння зброєю не має на меті виправляти це все. Питання в стоїть в іншій площині - ми вільні люди , ілі гдє? Якщо так то чому хтось чи щось ( обставини непереборної сили) мають нам в тому праві заваджати.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #168 : Квітня 11, 2014, 02:57:26 14:57 »

Коли  по вашомум це буде в термінах будь ласка.
Існує думка що легальна зброя у всіх масово  сама по собі є досить  охолоджуючим фактором .

Не знаю, коли це буде. НЕ бачу такої перспективи.
А також існує і протилежна думка. Жодна не доведена.

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #169 : Квітня 11, 2014, 03:00:32 15:00 »
Ви згодні, що володіння зброєю зменшує кількість важких злочинів?
Я в этом не уверен.

Цитувати
Влада повинна поважати і боятись народ, а не навпаки. Тільки озброєний народ може диктувати владі свою волю, в іншому випадку тільки через загибель найкращих, при умові зовнішнього тиску.

Власть будет класть на народ с оружием или без, если захочет. Власть боится организованности и самосознания, а эти вещи от оружия никак не зависят. Даже наоборот, каждый индивидуум возомнит себя крепостью и уйдет в ракушку, прикрывшись пистолетиком. Типа "я в домике!".

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #170 : Квітня 11, 2014, 03:10:29 15:10 »
для Бацилла

все зрозуміло, в статистику Ви вірите тільки ту, що вигідна, навіть дані по Великобиртанії Вас не переконують. Ваше право.

де Ви були останні 4 місяці? організованість і самосвідомість це супер, але коли по тобі стріляють треба мати можливість відповісти і не тільки коктелем Молотова.
Класно жити в країні де можна купити зброю і забороняти іншим, чи м. Лісабон це помилка?

дякую за спілкування, але подальша дискусія беззмістовна.
я живу в області, яка заплатила 4 життя за право бути вільними і повторення ми не допустимо, кожен повинен мати зброю.

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #171 : Квітня 11, 2014, 03:25:40 15:25 »
для Бацилла

все зрозуміло, в статистику Ви вірите тільки ту, що вигідна, навіть дані по Великобиртанії Вас не переконують. Ваше право.

Возможно, я что-то пропустил. Что там с Великобританией?

Цитувати
де Ви були останні 4 місяці? організованість і самосвідомість це супер, але коли по тобі стріляють треба мати можливість відповісти і не тільки коктелем Молотова.

Я последние пять лет живу в Лиссабоне. Никаких советов своим согражданам-украинцам по поводу того, что им делать в Украине, никогда не давал, понимая, что давать советы легче всего. В особенности находясь за тысячи километров.

Цитувати
Класно жити в країні де можна купити зброю і забороняти іншим, чи м. Лісабон це помилка?

Так. Хватит уже лепить горбатого. В общем случае ношение оружия в Португалии ЗАПРЕЩЕНО. Более того, я не знаю ни одного человека здесь, который держал бы оружие дома. Не знаю ни одного человека, который хоть раз завел бы разговор об оружии. И пока что не встретил ни одного оружейного магазина. Собственно, я из примера Европы и исхожу, когда говорю о том, что в здоровом обществе нет необходимости постоянно держать палец на спусковом крючке.

Ваша свобода от оружия не зависит.

« Останнє редагування: Квітня 11, 2014, 03:33:39 15:33 від Бацилла »

Offline Nik02121971

• Hero Member
« Reply #172 : Квітня 11, 2014, 03:35:02 15:35 »
для Бацилла

уважно за посиланнями, ввели жорсткі обмеження на володіння, отримали ріст важких злочинів

а я і не кажу, що ви даєте поради, просто констатую факт, що реальною ситуацією не володієте, тільки через СМІ і третіх осіб

лепить горбатого це до Вас. Я написав про володіння, а не носіння. Хоча, наскільки я в курсі, отримати дозвіл на носіння не проблема.

Залежить, якщо не втікати з України, а пробувати змінити її. Був би без щита і броніка, вже б не писав тут. Не взяли б 19 зброю в руки і не писав би тут, а сидів би. Не почали б 20 відстрілюватись і не писав би тут.
Тільки зброя робить людину вільною.

Дякую за спілкування вернусь через 2 години

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #173 : Квітня 11, 2014, 03:40:43 15:40 »
Бацилла
Sr. Member

[] []
м. Лісабон

Ааааа  Сємьон Сємььонич , не звернув уваги більшість хто дописує із за кордону або за спрощення всього і вся або категорично проти вільного обігу зброї.

Offline PamTam

• Ветеран форума
« Reply #174 : Квітня 11, 2014, 03:48:07 15:48 »
Бацилла
Sr. Member

[] []
м. Лісабон

Ааааа  Сємьон Сємььонич , не звернув уваги більшість хто дописує із за кордону або за спрощення всього і вся або категорично проти вільного обігу зброї.

Я зі Львова.  :shuffle:

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #175 : Квітня 11, 2014, 03:58:17 15:58 »
Бацилла
Sr. Member

[] []
м. Лісабон

Я придерживался описанной мной позиции и когда жил в Украине, так что аргумент мимо кассы.
И само понятие "из-за границы" тоже весьма растяжимо. Многие американские допысувачи были, если не ошибаюсь, за свободное ношение оружия.

Offline Blackout

• Sr. Member
« Reply #176 : Квітня 11, 2014, 04:08:04 16:08 »
Бацилла
Sr. Member

[] []
м. Лісабон

Я придерживался описанной мной позиции и когда жил в Украине, так что аргумент мимо кассы.
И само понятие "из-за границы" тоже весьма растяжимо. Многие американские допысувачи были, если не ошибаюсь, за свободное ношение оружия.
Та це не аргумент. Рішення так як би вже прийнято і закон відповідно буде також, та й зброя в нас у продажі є, купуй не хочу .
Мова про проект закону і що про цей проект думають ,а не бути чи не бути зброї.

Offline Бацилла

• Hero Member
  • м. Лісабон
« Reply #177 : Квітня 11, 2014, 04:48:49 16:48 »
а я і не кажу, що ви даєте поради, просто констатую факт, що реальною ситуацією не володієте, тільки через СМІ і третіх осіб

Я уже сказал выше, что моя точка зрения была выработана еще в Украине.

Цитувати
лепить горбатого це до Вас. Я написав про володіння, а не носіння. Хоча, наскільки я в курсі, отримати дозвіл на носіння не проблема.

Я не знаю, если честно, какие именно разрешения нужны здесь для владения оружием. Факт в том, что оружия на руках мизерно мало. И к Вашим тезисам о "вооруженном обществе" реалии Европы не имеют отношения вообще. Людям оно нафиг не надо чтобы чувствовать себя свободными. Если Вы чувствуете иначе - это Ваше право. Но, наверное, было бы неразумно распространять свое мнение на всех людей.

Что там в Великобритании на самом деле было нужно разбираться.

Offline coolzak

• Hero Member
« Reply #178 : Квітня 11, 2014, 06:31:15 18:31 »
В усьму світі зараз політика обмеження права володіння зброєю причому  все подається як турбота про безпеку співгромадян хоч насправді це турбота про власну сраку чиновників.Чим більше уряд регулює життя співгромадян тим більше заінтнтересований в обмеженні.Загальний напрямок розвитку суспільства-малий уряд,низькі податки,люди самі дбають за себе в країні  де уряд тільки створює умови законодавчі для співіснування то і право на зброю є органічним .А якщо через високі податки перерозподіляється основна маса ВВп  і зарегульовано від того як пернути до  кольору шкарпеток то зброя не потрібна.Право володіння зброєю це тільки частина концепції куди Україне іде-до соціалізму чи до вільної держави
Комуно здохни

Offline Rambler

• Sr. Member
« Reply #179 : Квітня 21, 2014, 07:05:35 19:05 »
Довго й нудно вичитував останніх сторінок з п'ять... Аргументи зрозумілі, в принципі.
Забули дуже важливий момент - питання менталітету. Аж ніяк не можу собі уявити коцаба з правом на володіння і носіння зброї. Нонсенс. Ніяк не може того бути. Бо раб, в глибинних своїх властивостях. А рабам таки не дають зброї.
Так само не можу уявити озброєного хохляру.
А от козака зі зброєю - можу уявити, легко.
Висновок простий - той, хто носить в собі бацилу рабства - достоєн батога , але ніяк не шаблі на поясі. От цим ми і відрізняємося - готовністю брати в руки зброю і брати на себе ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.